Bayramları sevmiyorum, Çünkü ......

babylon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2007
25
2
86
Adana
Her bayram hüzünlü gelir bana, Şimdi hayatta olmayan ve bir bayram arefesinde kaybettiğim anneciğim ve babacığımın mübarek ellerinden öpemeyeceğim... Herkes en güzel giysilerini giyip, cocuklarını da alarak mutlu bir şekilde ana babalarının evine ziyarete giderken ben gözyaşları içinde kabristan ziyaretine giderim çoğu her bayram...

Bazen de sırf bu bayram seremonisini yaşamamak için uzaklara kaçarım...
Oysa eskiden ne güzeldi bayram sabahları... Erkenden kalkılır, evin içinde tatlı bir telaş içinde kosoşturma başlar, bayramlık giysilerimizle sıraya dizilinir, canım annemin ve babamın elleri öpülür, içimiz kıpır kıpır sevinçli bayramlar yaşardık.

Artık bayramları sevmiyorum. Kızım anneanne,dede kucağı göremeden büyüyor.
Ne yazık ki eşim de benim gibi şanssız. O da önce babasını sonra annesini kaybetmiş.
Yani anlayacağınız dostlar, Bayram günleri ziyaret edeceğimiz evinde cümbür cemaat toplanacağımız ebeveynlerimiz yok maalesef.....

Onlara sıkı sıkı sarılın, onları ne kadar çok sevdiğinizi hissettirin bu bayram...
Benim için de sarılın lütfen........

ay canım yaaaaa gözlerim doldu ve bütün kollarımdaki kıllar ayağa kalktı.:çok üzgünüm:
Senbelki onları öpemiyosundur ama onlar kim bilir her gün seni öpüyolardır...
Dicek söz bulamıyorummmm:çok üzgünüm:

canımsın ya.. ne denirki bu sözlerin üzerine...
allah çocuğunu analı babalı büyütsün ve şimdi yaşayamadıklarını ilerki yıllarda kendi çocuklarında yaşa....

canım benim acını yüreğimde hissettim inan.çok zor allahım sana ve eşine sabır versin.ve anne ve babalarını kaybeten herkese.bu acıyı çekenler bilir.ateş düştüğü yeri yakar.ama unutmaki dört elle sarılacağın evladın var senin.allah seni ve eşini ona bağışlasın canım

Her bayram hüzünlü gelir bana, Şimdi hayatta olmayan ve bir bayram arefesinde kaybettiğim anneciğim ve babacığımın mübarek ellerinden öpemeyeceğim... Herkes en güzel giysilerini giyip, cocuklarını da alarak mutlu bir şekilde ana babalarının evine ziyarete giderken ben gözyaşları içinde kabristan ziyaretine giderim çoğu her bayram...

Oysa eskiden ne güzeldi bayram sabahları... Erkenden kalkılır, evin içinde tatlı bir telaş içinde kosoşturma başlar, bayramlık giysilerimizle sıraya dizilinir, canım annemin ve babamın elleri öpülür, içimiz kıpır kıpır sevinçli bayramlar yaşardık.

Ne yazık ki eşim de benim gibi şanssız. O da önce babasını sonra annesini kaybetmiş.
Yani anlayacağınız dostlar, Bayram günleri ziyaret edeceğimiz evinde cümbür cemaat toplanacağımız ebeveynlerimiz yok maalesef.....

Onlara sıkı sıkı sarılın, onları ne kadar çok sevdiğinizi hissettirin bu bayram...

Biran kendimi senin yerine koydum...Annelerimizin babalarımızın nasıl da baştacımız olduğunu bir kes daha hissettim yüreğimde....Onlarsız bir günümün dahi nasıl geçeceğini şu an düşünmek beni çıldırttı. Ama Allah her üzüntünün de sabrını verirmiş.. Zaten yakınlarını kaybedenler için Cenab_ı Allah dermiş ki: ilk günler ateş gibi yakarım yüreklerini ama sonra sabrını da veririm...

Sevdiklerimizle yaşamanın, onlarla olmanın aslında maddiyatta hiçbir karşılığı yok arkadaşlar.. Değer verdiğimiz insanlara sevgimizi göstermenin çok yolu var ama. Bazen sadece ''seni çok seviyorum'' demek bile en pahalı hediyeden daha kıymetli inanın...

Sahip olduğumuz insanların değerini kaybetmeden anlamak dileğiyle.....

çok güzel ifade etmişsin duygularını inan gözlerim doldu acaba benim çocuklarım olduğunda ileri de dede kucağına hasret mi olacaklar??
ya ben inan bende bayramlardan nefret ederim ama neyseki annem başımda hala.
allah onu başımdan eksik etmesin inşallah.

Canım ya..seni çok iyi anlıyorum.Bende babamı kaybettim.2 sene oldu.Benimde bayram sabahı ilk işim gözyaşlarımla kabristana gidip babamla bayramlaşmak.Sonrada anneme gidiyorum ama içim buruk .Babamı özlüyorum hele bayramlarda daha bir yokluğunu hissediyorum.Hayat devam ediyor.Benimde çocuklarım var.Burukluğumu onlara hissettirmeden bayramı yaşamaya çalışıyorum ama yüreğimde hep sevgili babam var.Şu an başladı burukluğum..onu çok özlüyorum.

allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın ...allah sana ve senin durumunda olanlara sabır versin...hayırlı bayramlar herkese...

Sevgili arkadaşlarım ,sizler de duygularınızı paylaşmışsınız benimle, Mesajlarınıza çok teşekkürler.. Bu bayram yine buruk geçecek ama en azından kendimi daha az yalnız hissedeceğim....

ay canım yaaaaa gözlerim doldu ve bütün kollarımdaki kıllar ayağa kalktı.:çok üzgünüm:
Senbelki onları öpemiyosundur ama onlar kim bilir her gün seni öpüyolardır...
Dicek söz bulamıyorummmm:çok üzgünüm:
Paylaşımlarınıza teşekkür ettim ama unutmadan , hepinize iyi bayramlar diliyorum, sevdiklerinizle birlikte nice bayramlar görürsünüz umarım...

Bayramı bende sevmiyorum.Bayram sabahında annemin mezarında hıçkıra hıçkıra bayramın mübarek olsun anne demeksenağlama inanın anlatılmaz.

Canım benim yazdıklarını okuyunca okadar etkilendimki sinirlerim bozuldu inan Allah ramet eylesin çok zor yaşadıkların hepimiz hemen hemen yaşamışız benzer şeyleri :çok üzgünüm:açıkcası bende pek sevmem bayramları çünkü hiç tadı yok eskisi gibi olmuyor,olamıyor...Malesef..Allah seni çocuğunla ailenle mutlu etsin onlarda huzurlu yatsınlar mutlu olsunlarSEVGİLERLE
g.gif
u.gif
l.gif
s.gif
e.gif

allağ seni evlatlarının başından eksik etmesin.yazını okuyuca gözlerimden usulca yaşlar süzüldü inanılmaz içim acıdı.benim hayattaki en büyük korkumdur annemi babamı kaybetmek ve annsini babsını kaybeden inanları gördükçe duydukça çok canım yanar.sana ne diyeceğimi bilemiyorum.allah sabırlar versin.dayanma gücü versin.:(:(:(

Benim bayram sabahlarımda hep hüzünlüydü..çünki ben babamı hiç tanıyamadım 3 yaşındaykan vefat etmiş.Hiç bir bayram anacığım -allah binkere razı olsun sadece elleri değil ayaklarıda öpülesi anam-bize eksikliğini hissettirmemeye çalıştı ama maalesef yine de hep bir kanadımız kırıktı..Annelerini babalarını büyüdükten sonra kaybedenlere herzaman derim ki ne güzel sizin anılarınız var sesinin tonunu size bağrışını sevgi sözcüklerini hatırılıyorsunuz sıkı sıkı sarılın onlara ne mutlu sizlere...Evlenmeden önce düşünürdüm inşallah iyi bir kayınpederim olur ona doya doya baba derim rabbim onuda kısmet etmedi eşimde babsını biz evlenmeden 10 sene önce kaybetmiş..Ama çok şükür şimdi güzel bir yuvam var 2 sağlıklı güzel evladım var Bayramlar bana 11 senedir mutluluk veriyor ....anne veya babalarını kaybetmiş olanlara başsağlığı diliyorum.İyi bayramlar sağlıklı mutlu günler....a.s.

canım benim allah sana ve eşine sabır versin sizlere ömür versin kızınızla beraber cok etkilendim

durumunuza üzüldüm arkadaşım ama olupta kıymet bilmeyenlere ne demeli eşi yüzünden yada kendi misafirleri yüzünden ailesi ile biraraya gelemeyen birçok insan var şükretmek lazım kendi çocuklarınızla ilerde yaşarsınız dilerim

Back
X