Bayramlari sevmiyorum.

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Ana baba yok. Kayın, kayinpeder, görümce, kayın gırla var. Eş ailesiyle yaşadığım sorunlardan çok bahsettim zaten geçmişte. Bir de konusmadigim elti ve kocası var.

Allah'ın emri gibi sabahın köründe bayram kahvaltisina gideceğim çok sevdiğim insanların arasına. Yalandan gülmeyi, aldırmıyorum gibi yapmayı ama içten içe sinirlenmeyi, eltiyle, kayınlarla köşe kapmaca oynamayı, üzerimdeki gözleri, bilmiş kaynanayı, gorumceleri kısacası bayramları sevmiyorum!

Bende sevmiyorum ne yalan soyleyim korona sayesinde arayip geçiyorum gitmeyin halsizim atesliyim deyin

Keşke... Geçen bayram güzel yirtmistim, yasak masak derken, şimdi o bahane de kalmadı, kurbanlık vs olayları girdi işin içine. Ne acı ki, gelecek gelmekte olan...

Benim ne ailemle ne de eşimin ailesi ile sorunum yok ama ben de pek sevmem bayramları çünkü biz zaten istediğimiz zaman bir araya gelebiliyoruz. Ailemle aramızda 2 saat var. Eşimin ailesi uzak ama abisi bize çok yakın ve eşimin anne babası istedikleri zaman gelebilirler, eşim de gidebilir. Şimdi bu şartlar altında bayramların pekte bir özelliği kalmıyor. Bir de biz de herkes aynı anda bir yerde olamıyor. Kuzenlerimin geliş zamanı falan farklı oluyor; denk gelemiyoruz. O yüzden bayramlar bana pek bayram gibi de gelmiyor.

Bende sevmiyorum her bayram kavga gürültü. Babam da terk etti evi. Artık evde otururuz öylece

2 gün önceden halsizim hastayım vs deseniz. Belki korkarlar da cagirmazlar

Ben de pek sevmiyorum. Şansa akrabalar geldi mi aynı anda gelir. birden bire bir sürü insan olur evde sürekli mutfaktayım bulaşık yıkar çay tazelerim ondan sevmiyorum. Çok çay içiyorlar yav Bir de küçük çocuğu olanlar evde kızlar var göz kulak olurlar deyip bakmıyorlar çocuklarına, bize güvenip bırakıyorlar sohbete dalıyorlar. Buna da çok sinir oluyorum. evin kızı olmak zor

Merak etme yalnız değilsin. Bayramlar genelde sadece cocukken sevılıyor. Evlendikten sonra eş ailesiyle geçirilen bayramlar sevilmiyor. Bende her bayram geldıgınde geriliyorum. Aynı şehirde yaşadığım kayınvalideler fantezi amaçlı bayram yapmaya köye gidiyorlar. Ve hiç bu gelinin çocukları kusmaktan beter oluyor yollarda sefil oluyorlar aslaaa düşünmüyorlar. Nefret ettim gitmeyince de gelin nerde dermiş köylüler. Damardan girince eşim sagolsun asla hayır dıyemıyor

Son zamanlarda ben de insanlardan nefret ettiğim için bayramı yalnız geçirme kararı aldım . Eşim görevde. Annem ,kv, teyzelerim herkes ya biz gelelim ya sen gel diye aradı. Ben yalnız kalmak istedigimi söyledim. Kabullenmeleri zor oldu ama şükür kabullendiler. Bu bayramda oğlumla başbaşa kalicam ve sanırım uzun zamandır bu kadar huzurlu olmamıştım

Çok çay içen aileler şu küçük termoslardan edinse nasıl rahatlar. 3 tane alsanız , 3 ayrı köşeye koysanız gelip giden içsin.

Önce ayıp mayip derler , sonra bir bakarsiniz hepsi aynı yapıyor.

Bahane bulun gitmeyin diyen hanımlar, öncesinde bir bahane bulmuştum koronadan önce, sonra korona bahane oldu artık bir sene olacak görüşmeyeli ve torunlarını çok ozlediler. Gitmesem, gelecekler, öyle bir durum.

Allahtan uzun kalmayacağım, bir buçuk gün kadar duracağım yoksa kafayı yerdim. Ama bana sorun o bir buçuk günü kaç haftadır, kaç kere kafamda canlandirdigimi!

Günah mı bilmiyorum da ben de hiç sevmem bayram.
Flört dönemimizde söylemiştim bunu da sağolsun kocam hiç bir bayramlaşmayı organize etmedi, hep uzaklara tatile gittik.
Bu sene virüs var, tatil yok ama bayramlaşma telefonla olacak inşallah yine uzaktaymışız gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…