• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramlari sevmiyorum.

Allah affetsin bende artık sevmıyorum ne heycan var nede hazırlık yapasım , sadece oglum için seviniyorum cocuk aklı o heycanlanıyor hevesını kırmamaya calısıp iyi hatırlamasını ıstıyorum cunku bende zira kucuklugumdeki guzel bayramları hatırlıyorum bi tek , benımde ailem yok biri bi tarafta biri bi tarafta irtibatımız yok eş ailesiyle zaten çok iyi değiliz , bayramlarda mumkun oldukca cocugumuzu sevındırırp eglendırmeye calısıyoruz o kadar yani..

Ana baba yok. Kayın, kayinpeder, görümce, kayın gırla var. Eş ailesiyle yaşadığım sorunlardan çok bahsettim zaten geçmişte. Bir de konusmadigim elti ve kocası var.

Allah'ın emri gibi sabahın köründe bayram kahvaltisina gideceğim çok sevdiğim insanların arasına. Yalandan gülmeyi, aldırmıyorum gibi yapmayı ama içten içe sinirlenmeyi, eltiyle, kayınlarla köşe kapmaca oynamayı, üzerimdeki gözleri, bilmiş kaynanayı, gorumceleri kısacası bayramları sevmiyorum!

Bende Allah affetsin ama nefret ediyorum tatil günlerinden ve bayramlardan. Senin yine iyiymiş kahvaltıya gidiyorsun ben ne yapayım ? Sanki evlenirken senet imzalamışim gibi her bayram koştur koştur eşimin memleketine gidiyoruz ve malesef bayram sonuna kadar kalıyoruz . Çok sevdiğim kayınvalidem, görümcem, eltimlerle birlikte (!). Mesela şu an yine o yerdeyiz, memlekette ! Ha birde sanki benim ailem yokmuş gibi bütün bayramı burda geçirmek, buna itiraz edince de ben sorunlu gelin oluyorum midem bulanıyor artık !

Ben kurban bayramını hiç sevmem cocuklugumdan beri, koyunlara çok çok acıyorum. Hic uyusturmadan hayvanı vahşi şekilde öldürülmesi uykumu kaçırıyor. Çok şükür babam çok merhametli bir insandı ve ne çocukluğumda ne de ilerde, eline bıçak alıp hiç can kiymamistir. O yüzden bayram yerine babamı deli gibi severdim. Ama Noel bayramını çok severim. Bayramdan 1 ay önce Hertarafi şimbil şimbil ışıklar içinde, birde jar yağdımi, cok hoşuma gidiyor. Bütün arkadaşlar toplanıp yemek yiyoruz, kırmızı şarap, tatlılar, oh çok güzel oluyor. Ramazan bayrimi, annem yaşarken güzel olurdu ama şimdi ne annem ne babam kaldı.

Günah mı bilmiyorum da ben de hiç sevmem bayram.
Flört dönemimizde söylemiştim bunu da sağolsun kocam hiç bir bayramlaşmayı organize etmedi, hep uzaklara tatile gittik.
Bu sene virüs var, tatil yok ama bayramlaşma telefonla olacak inşallah yine uzaktaymışız gibi.

Sizi anlayan bir eşinizin olması ne güzel. Her konuda destek olmaya çalışan bir eşim var şükür ama aile konusunda çok zit düştük birbirimizle zamanında. Bu zıtlık çok kere aramızı açtı, ailesi affedilmez şeyler yaptı ama o hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam etti vs..

Davransın, onun ailesi sonucta, tamam bana da gidelim gelelim baskısı yapmıyor artık ama geçmişte onlarla yaşadığım büyük tatsizliklar öyle sogutmus ki, öyle goresim yok ki, yılda bir görmek zorunda olmak bile geriyor ister istemez.

Ana baba yok. Kayın, kayinpeder, görümce, kayın gırla var. Eş ailesiyle yaşadığım sorunlardan çok bahsettim zaten geçmişte. Bir de konusmadigim elti ve kocası var.

Allah'ın emri gibi sabahın köründe bayram kahvaltisina gideceğim çok sevdiğim insanların arasına. Yalandan gülmeyi, aldırmıyorum gibi yapmayı ama içten içe sinirlenmeyi, eltiyle, kayınlarla köşe kapmaca oynamayı, üzerimdeki gözleri, bilmiş kaynanayı, gorumceleri kısacası bayramları sevmiyorum!
Bende sevmiyorum.Bir kurban bayramı vefat etti annem.Bekarligimda babam zaten bayramlarla neşesiz hissiz olurdu.Babamda öldü.Evlendim eşimin ailesinde bayram kahvaltısı şölen bilmezler ama içim acır onların her şeyi tam birlikteler benim değil gitmek bayram mesajı atacak ailem bile yok 😔

Bende Allah affetsin ama nefret ediyorum tatil günlerinden ve bayramlardan. Senin yine iyiymiş kahvaltıya gidiyorsun ben ne yapayım ? Sanki evlenirken senet imzalamışim gibi her bayram koştur koştur eşimin memleketine gidiyoruz ve malesef bayram sonuna kadar kalıyoruz . Çok sevdiğim kayınvalidem, görümcem, eltimlerle birlikte (!). Mesela şu an yine o yerdeyiz, memlekette ! Ha birde sanki benim ailem yokmuş gibi bütün bayramı burda geçirmek, buna itiraz edince de ben sorunlu gelin oluyorum midem bulanıyor artık !

O kadar haklısınız ki. İstemediğiniz bir şeye mecbur bırakılmak kadar kotu bir şey olamasa gerek su hayatta. Neler hissettiginizi anlayabiliyorum, çok üzüldüm.

Allah rahmet eylesin ikisine de :KK43: su durumda olup da bayrami kim sever,haklisiniz.
Kalan omurleri sizin olsun insallah 🙏cok uzuldum

İnanır mısınız, babam hayattayken de bayramlarımız hep kavgali gürültülü geçerdi. Rahmetli anacım, hiç istemezdi bayram gelmesini. Babam despot bir adamdı. Babam vefat ettikten sonra birkaç bayram en azından kavgasız geçmişti canım annemle.

Vefatından önceki son bayramimizda, kaynanalardan anneme geçmiştik ve çok gergindim çünkü bütün gün germişlerdi yine. Anacım kapıyı geç açmıştı biraz diye, ondan sinirimi cikarircasina neden geç açıyorsun diye heyheylenmistim. Onların yanında anneme böyle bir terbiyesizlik yapmanın yarattığı vicdan azabını şimdi her bayram çekiyorum. Bayramlardan nefret...

Bende sevmiyorum.Bir kurban bayramı vefat etti annem.Bekarligimda babam zaten bayramlarla neşesiz hissiz olurdu.Babamda öldü.Evlendim eşimin ailesinde bayram kahvaltısı şölen bilmezler ama içim acır onların her şeyi tam birlikteler benim değil gitmek bayram mesajı atacak ailem bile yok 😔

Kader boyleymis. :(

Ben kendi aileme bile kalmaya geldiğimde belli zaman sonra boğulduğumu hissediyorum. Çok seviyorum ailemi ama bazen ufak tefek problemler çıktığında falan zamanla yoruyor beni insan ilişkileri bilmiyorum kafamı dinlemek istiyorum. Bayramları hiç saymıyorum bile. Kalmak olmamalı bence. Zoraki dayatmalar benide çok gerer. Heleki belki o an bir şeye canım sıkkın oluyor, hiç o bayram moduna girecek halde değilsem...

İnanır mısınız, babam hayattayken de bayramlarımız hep kavgali gürültülü geçerdi. Rahmetli anacım, hiç istemezdi bayram gelmesini. Babam despot bir adamdı. Babam vefat ettikten sonra birkaç bayram en azından kavgasız geçmişti canım annemle.

Vefatından önceki son bayramimizda, kaynanalardan anneme geçmiştik ve çok gergindim çünkü bütün gün germişlerdi yine. Anacım kapıyı geç açmıştı biraz diye, ondan sinirimi cikarircasina neden geç açıyorsun diye heyheylenmistim. Onların yanında anneme böyle bir terbiyesizlik yapmanın yarattığı vicdan azabını şimdi her bayram çekiyorum. Bayramlardan nefret...
Ah ah
Gonul istiyor ki bari kendi kurdugumuz ailelerle guzel bayramlar gecirelim ama iste es ailelerimizin malligindan o da olamiyor

O kadar haklısınız ki. İstemediğiniz bir şeye mecbur bırakılmak kadar kotu bir şey olamasa gerek su hayatta. Neler hissettiginizi anlayabiliyorum, çok üzüldüm.

Aynen öyle malesef hem mecbur birakiliyorsun hemde ailen hiçe sayılıyor. Cumhur cemaat kaynananın evinde toplanıyor benim annem babam yalnız kalıyor. Onlarınki can da bizimki değil sanki. Birde ne kadar çok kalsan da begenmiyorlar hep daha fazlasını istiyorlar. Resmi,milli, dini bütün tatillerde memleketteyiz. Birde çalışıyorum tatili normalde dört gözle beklemem lazimken tatil yaklastimi beni bir sınır basiyor. Dayatma yapmasalar severek gideceğim belki ama şimdi ızdırap gibi geliyor. Bayramlar benim için 300 km uzaklığa gitmek, onlarca bulaşık yıkayıp yemek yapmak o yorgunlukla dönüp ise gitmek demek. Ha birde ailemin bükük kalan boynu !

Bende sevmem evendikten sonra dahada gıcık oldum evimizde oturuyoruz kimseye gitmiyoruz artık ama benim evime bayram gelmiyor çocuklarımda bilmiyolar garip ama gerçek bayram kiyafeti çikolatasi tatlisi yemegi yok bizde sabahta erken uyanmiyorum 11 e kadar uyurum isteyen sabah 6 da kahvaltisini yapip kutlasin bayramini o derece tiksindim

Bayramın diğer günlerden hiçbir farkı yok bizim için.
Ogluma bayramlık alıp onu gezdiriyoruz,başka anlamı yok.
Eşimin ailesiyle zaten görüşmüyoruz, dolayısıyla bayramda da gitmiyoruz.

Kendi annemlere giderdik ama bayramı geçtim,ben dogurmak uzereyken toplaşıp yazlıga gittiler, bayramda da yoklar.
Daha fenası gecenin bir vakti doğuracak olsam 4 yasında cocukla hasteneye gidecegiz..

Bu kadar düşüncesizken kendi annem ablam bayramda gitmeye insanın gönlü de kalmaz zaten.
Bizim bayramımız da evlatların sağlığı.
Tabi bu arada kv vs görmek zorunda olsaydım bana da buhranlar basardı.

Keşke... Geçen bayram güzel yirtmistim, yasak masak derken, şimdi o bahane de kalmadı, kurbanlık vs olayları girdi işin içine. Ne acı ki, gelecek gelmekte olan...
Madem kaçarı yok, sürekli iş yapın. İyi oyalar. Ben kaçmak istediğimde bu beni iyi oyalıyor. sonrada mecbur yoruldunuz yatın uzanın, kalkınca tekrar :KK70:

Ben de hoşlanmam açıkçası bayram toplanmalarından. Ama bence bir kahvaltıyla kurtuluyorsanız şükredin. Sizin gittiğiniz herkes size de geliyor bizde mesela.

Back
X