- 20 Ocak 2010
- 47.207
- 175.319
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi Sylvia Plath
Ben severim aylardır kvdeme gitmiyorum kahvaltıya gidicez ins. Özledim kalabalık kahvaltı yapmayı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu ne şimdi polemik çıkarmak için güzel kurgulanmış bir mesajBen kurban bayramını hiç sevmem cocuklugumdan beri, koyunlara çok çok acıyorum. Hic uyusturmadan hayvanı vahşi şekilde öldürülmesi uykumu kaçırıyor. Çok şükür babam çok merhametli bir insandı ve ne çocukluğumda ne de ilerde, eline bıçak alıp hiç can kiymamistir. O yüzden bayram yerine babamı deli gibi severdim. Ama Noel bayramını çok severim. Bayramdan 1 ay önce Hertarafi şimbil şimbil ışıklar içinde, birde jar yağdımi, cok hoşuma gidiyor. Bütün arkadaşlar toplanıp yemek yiyoruz, kırmızı şarap, tatlılar, oh çok güzel oluyor. Ramazan bayrimi, annem yaşarken güzel olurdu ama şimdi ne annem ne babam kaldı.
Özellikle kurban bayramından tiksiniyorum. Çocukken de ölesiye nefret ederdim. Ben çocukken hart hurt her yerde keserlerdi. Vahşet günü gibi korku filmi gibi bir şey. Sokaklardan kan akardı resmen. Bütün ilk gençliğim vejetaryen olarak geçti sırf bu bayram yüzünden. Şimdi biri yorum yaparsa ama dini bayram ama gelenek ama şart falan nefretim sadece artıyor. Bu bana şöyle gibi geliyor; hamam böceği kızartması çok önemli, iğrenç diyorsun ama çok faydalı çıtır çıtır yerken diyorlar. Aynı tiksinti bendeki.
Bende sevmiyorum. Bayram dedikçe nefesim kesiliyoAna baba yok. Kayın, kayinpeder, görümce, kayın gırla var. Eş ailesiyle yaşadığım sorunlardan çok bahsettim zaten geçmişte. Bir de konusmadigim elti ve kocası var.
Allah'ın emri gibi sabahın köründe bayram kahvaltisina gideceğim çok sevdiğim insanların arasına. Yalandan gülmeyi, aldırmıyorum gibi yapmayı ama içten içe sinirlenmeyi, eltiyle, kayınlarla köşe kapmaca oynamayı, üzerimdeki gözleri, bilmiş kaynanayı, gorumceleri kısacası bayramları sevmiyorum!
Ben bayramları seviyorum.
Ama...
Uzaktan akrabalarla zoraki kutlamayı sevmiyorum.
Çok zorlama geliyor bana zoraki olarak mıç mıç olmak..
Pandemi olmasa 1 saat oturmak neyse de.. Öyle tüm tatili dıdılarının dıdıları ile beraber geçirmek bana çok zorlama geliyor.
O yüzden bu sene hazır bahane de varsa, gitmeyin.. Hele çalışıyorsanız ben risk altındaydım, size de bulaştırırım mazallah deyin geçiştirin..çekirdek ailenizle kutlayın..
Şimdiden iyi bayramlar..![]()
Sylvia Plath
Ana baba yok. Kayın, kayinpeder, görümce, kayın gırla var. Eş ailesiyle yaşadığım sorunlardan çok bahsettim zaten geçmişte. Bir de konusmadigim elti ve kocası var.
Allah'ın emri gibi sabahın köründe bayram kahvaltisina gideceğim çok sevdiğim insanların arasına. Yalandan gülmeyi, aldırmıyorum gibi yapmayı ama içten içe sinirlenmeyi, eltiyle, kayınlarla köşe kapmaca oynamayı, üzerimdeki gözleri, bilmiş kaynanayı, gorumceleri kısacası bayramları sevmiyorum!