Bayramlari sevmiyorum.

Ben kurban bayramını hiç sevmem cocuklugumdan beri, koyunlara çok çok acıyorum. Hic uyusturmadan hayvanı vahşi şekilde öldürülmesi uykumu kaçırıyor. Çok şükür babam çok merhametli bir insandı ve ne çocukluğumda ne de ilerde, eline bıçak alıp hiç can kiymamistir. O yüzden bayram yerine babamı deli gibi severdim. Ama Noel bayramını çok severim. Bayramdan 1 ay önce Hertarafi şimbil şimbil ışıklar içinde, birde jar yağdımi, cok hoşuma gidiyor. Bütün arkadaşlar toplanıp yemek yiyoruz, kırmızı şarap, tatlılar, oh çok güzel oluyor. Ramazan bayrimi, annem yaşarken güzel olurdu ama şimdi ne annem ne babam kaldı.
Bu ne şimdi polemik çıkarmak için güzel kurgulanmış bir mesaj ;)

Özellikle kurban bayramından tiksiniyorum. Çocukken de ölesiye nefret ederdim. Ben çocukken hart hurt her yerde keserlerdi. Vahşet günü gibi korku filmi gibi bir şey. Sokaklardan kan akardı resmen. Bütün ilk gençliğim vejetaryen olarak geçti sırf bu bayram yüzünden. Şimdi biri yorum yaparsa ama dini bayram ama gelenek ama şart falan nefretim sadece artıyor. Bu bana şöyle gibi geliyor; hamam böceği kızartması çok önemli, iğrenç diyorsun ama çok faydalı çıtır çıtır yerken diyorlar. Aynı tiksinti bendeki.

Ben bayramda calisiyorum. Tv de yardim reklamlarini gormesem bayram olacagi aklima bile gelmez. Yurtdisinda bayram olmuyor zaten. Ama ben cocukluktan beri hoslanmam bayramlardan. Kadinlar mutfaktan cikamiyor cunku. Eskiden millet gitse diye saatin gozune bakardim. Simdilerde aileler dagildi kimse kimseye gitmiyor aman canima minnet kimseye cay kahve tasimak istemiyorum, misafir de sevmem zaten. Kardesimin vefatindan beri bayramlar onemini yitirdi gozumde.

Annemle kurbanimizi bagisladik bir yardim kurulusuna bu yil. En azindan yilda bir seferde olsa bazi insanlarin et yiyecek olmasi beni mutlu ediyor. Bu yeterli..

Son düzenleme:
Özellikle kurban bayramından tiksiniyorum. Çocukken de ölesiye nefret ederdim. Ben çocukken hart hurt her yerde keserlerdi. Vahşet günü gibi korku filmi gibi bir şey. Sokaklardan kan akardı resmen. Bütün ilk gençliğim vejetaryen olarak geçti sırf bu bayram yüzünden. Şimdi biri yorum yaparsa ama dini bayram ama gelenek ama şart falan nefretim sadece artıyor. Bu bana şöyle gibi geliyor; hamam böceği kızartması çok önemli, iğrenç diyorsun ama çok faydalı çıtır çıtır yerken diyorlar. Aynı tiksinti bendeki.

Keşke okumasaydim mesajınızı. Aklınıza gelen her şeyi de yazmayın ama ya.

Can bula cânânını
Bayram o bayram ola
Kul bula sultânını
Bayram o bayram ola

Hüzn ü keder def ola
Dilde hicab ref ola
Cümle günah af ola
Bayram o bayram ola

Tevhîd ede şevk ile
Hakk'ı seve şevk ile
Tasdîk inerse dile
Bayram o bayram ola

Dildeki Rahmân olur
Dertlere dermân olur
Âzâde fermân olur
Bayram o bayram ola

Lütfî'ye lutf u kerîm
Erişe Rahm-i Rahîm
Ber murâd ede fehîm
Bayram o bayram ola

ya şu elti olayları çok trajikomik değil mi?
geçenlerde görümcemin kızı evlendi, önce "düğüne ben gelmeyeceğim" diyen elti, kaynım çocukları hazırla ben gideceğim deyince zor da olsa gelmeye karar vermiş
düğünde birinci derece akrabalardan, hiç kimseyle konuşmamasına rağmen selamlaşmadan, iki lokma yemeden, çocuklara da yedirmeden attı kendini oyun alayına
hiç inmedi hiiiç
bir gerdan kıvırmalar, gelinin önünde oynamalar, eşinin önüne yatarak oynamalar.
:confused::21::halay:
bizlere nispet etti zannediyor herhalde
çok eğlendim çok

bayram geliyor
bize yine eğlence :rolleyes:

Ana baba yok. Kayın, kayinpeder, görümce, kayın gırla var. Eş ailesiyle yaşadığım sorunlardan çok bahsettim zaten geçmişte. Bir de konusmadigim elti ve kocası var.

Allah'ın emri gibi sabahın köründe bayram kahvaltisina gideceğim çok sevdiğim insanların arasına. Yalandan gülmeyi, aldırmıyorum gibi yapmayı ama içten içe sinirlenmeyi, eltiyle, kayınlarla köşe kapmaca oynamayı, üzerimdeki gözleri, bilmiş kaynanayı, gorumceleri kısacası bayramları sevmiyorum!
Bende sevmiyorum. Bayram dedikçe nefesim kesiliyo 😂

Yalnız olmadığımı görmek az da olsa iyi hissettirdi hanimlar. Destekleriniz için çok teşekkür ederim. Geri sayım başladı, bakalım bizi neler bekliyor. Hepinize kolaylıklar diliyorum.

Ben bayramları seviyorum.
Ama...
Uzaktan akrabalarla zoraki kutlamayı sevmiyorum.
Çok zorlama geliyor bana zoraki olarak mıç mıç olmak..
Pandemi olmasa 1 saat oturmak neyse de.. Öyle tüm tatili dıdılarının dıdıları ile beraber geçirmek bana çok zorlama geliyor.

O yüzden bu sene hazır bahane de varsa, gitmeyin.. Hele çalışıyorsanız ben risk altındaydım, size de bulaştırırım mazallah deyin geçiştirin..çekirdek ailenizle kutlayın..

Şimdiden iyi bayramlar..:KK66: Sylvia Plath Sylvia Plath

Yazık gerçekten. 2 tane dini bayramımız var. Ama bunu berbat geçirmemize neden olan bazı insanlardan dolayı bayramlardan nefret eder hale geldik.
Nefret demek bile istemem aslında. Geriyor bayramlar, öyle diyeyim.

Evlenmezden önce bayramlar güzeldi.
Evlendik, bayram bayram olmaz oldu.
Bayram birliktir, güzelliktir, beraberlik, neşe...
Ama sevdiklerinle.. Sevmediğin "eş durumundan" tanıdıklarınla değil. Mahkeme duvarı suratlı kayınvalide ile değil.
Zalim toprak ağası kılıklı kayınpeder ile değil.
Değil yani bunlarla...
Bu zoraki bayramları ben de sevmem.
Katlanabilirlik seviyem maksimum 2 gündür.
Korona dolayısıyla bu bayram da görmeyecek olduğum tüm aile(!) fertlerine burdan selam olsun.
İyi bayramlar güzel ülkem, bayram kavgalarının az olduğu bir bayram olmasını dilerim😏🤭

ne kadar hüzünlü şeyler yazılmış.
evet bayramlar çocuk olunca güzel.
anne baba evinde daha henüz hayatın yükünü sırtlanmadığımız, insanların gerçek yüzünü göremediğimiz o masum yaşlarda güzeldi.
Allah daha güzel bayramları burada paylaşmayı nasip etsin.

Ben bayramları seviyorum.
Ama...
Uzaktan akrabalarla zoraki kutlamayı sevmiyorum.
Çok zorlama geliyor bana zoraki olarak mıç mıç olmak..
Pandemi olmasa 1 saat oturmak neyse de.. Öyle tüm tatili dıdılarının dıdıları ile beraber geçirmek bana çok zorlama geliyor.

O yüzden bu sene hazır bahane de varsa, gitmeyin.. Hele çalışıyorsanız ben risk altındaydım, size de bulaştırırım mazallah deyin geçiştirin..çekirdek ailenizle kutlayın..

Şimdiden iyi bayramlar..:KK66: Sylvia Plath Sylvia Plath

İyi bayramlar.

• Beğen
Reactions: 000
Ana baba yok. Kayın, kayinpeder, görümce, kayın gırla var. Eş ailesiyle yaşadığım sorunlardan çok bahsettim zaten geçmişte. Bir de konusmadigim elti ve kocası var.

Allah'ın emri gibi sabahın köründe bayram kahvaltisina gideceğim çok sevdiğim insanların arasına. Yalandan gülmeyi, aldırmıyorum gibi yapmayı ama içten içe sinirlenmeyi, eltiyle, kayınlarla köşe kapmaca oynamayı, üzerimdeki gözleri, bilmiş kaynanayı, gorumceleri kısacası bayramları sevmiyorum!

Bende sevmem bayramları
Eşimin ailesi memlekette, bayramlarda gitme durumumuz olmaz pek ancak telefonla
Benim ailem zaten yok
Sessiz, ıssız içim buruk geçer ,sevmem

Back
X