Eşim birkeresinde tepki verdiğinde hepsi bir olup eşime yüklenip kızını savundular. Kardeşide bağıra çağıra gittii.Ne yaparsa yapsın takma. Sen fazla büyütüyorsun. Tavırları sana değil ailesine, abisine. Şahsına bir şey derse ağzının payını verirsin. Yoksa görmezden gelirsin.
Benim annemde bir şey olduğu zaman kardeşini davet et der bana. Canım istemiyor çekemem onları der geçerim. Esin annesine hayır demiyorsa sıkıntı eşinde.
Kardeşim yeni evliyken evime misafir geldi. Arkadaşım ve esi. Maç izledi eşlerimiz. Kardeşim duyunca "beni niye davet etmedin" dedi. "Sen her misafirde beni davet ediyor musun?" Dedim sustu. Kimse görümcene dur demiyor, rahatsız olmuyor oda davranışını değiştirmiyor. Bir tek sen rahatsız oluyorsun. İki yol var ya görüşmemek, uzağa taşınmak bu imkansız gibi bir şey yâda umursamamak. Kendi ruh sağlığın için görmezden geleceksin.
Benim şahsıma yaptığı zamanlarda oldu. Kalkıp girmişti bağıra çağıra. Doğumgünümde. Evde misafir var demeden yüzüme bakmadan kalktı gitti. Ne annesi ne de babası tek kelime etmedi. Eşimde takmadı aman dedi geçti. Ona laf söylenmiyormuş. Huysuzmuş. İnatmış sinirliymiş.