Bayramlık Alışverişim Zehir Oldu

Siz calisiyorsunuz tabiki alcaksiniz kendi paranizi kazanmanizin yani sira is yerinde her gun farkli giyinil bakimli olunmali benim babam bu konudaki nadir insanlardan sanirim . O hic nisey demezdi annem alisveris yaptigi zaman ki benim annnem de cidden surekli alirdi ama babam alcak tabi calisiyo ise gidiyo derdi...

Helal olsun ne diyebilirim, bu tip şeyleri hazmedebilen erkekleri tebrik ediyorum, kendi istediğin en ufak bişeyi bile alınca sorun olacaksa ben niye çalışıyorum, eşimin hizmetine mi?

Benim annem de çok alışveriş yapar,babam her defasında sinirlenir ama anneme bir türlü söz geçiremez,annem bildiğini okur yani.
Demek ki baştan öyle alıştırmış annem.

Ama annem de cidden aşırıya kaçtığını fark ettiğinde babam görmeden diye kıyafetleri ya benim ya da kardeşimin dolabına saklar :)
Babam yeni mi aldın diye sorduğunda annem oscar'lık bir performans göstererek ''Aaaa hayır geçen yazın/kışın sonunda aldım yeni değil ki'' der,babam da bazen yer bazen yemez güler geçer ne yapacağım seninle diye :)

Yani demem o ki çok fazla stres yapmayın bu durumu kendinize,kazanıyorsunuz ki harcıyorsunuz ve de kendi çalışıp kazandığınız para,kimsenin söz hakkı yok diye düşünüyorum.
Eşiniz dahil.

Bir de kişiden kişiye fark ediyor, çok ufak bir olay bana sorarsanız bu durum hatta olay bile değil,
Ama eşime göre bizim fikirlerimiz ve hayata bakışımız farklıymış o yüzden ilişkimize de yansıyacakmış, artık aklınca tehdit mi ediyor her neyse.
Alıştırmakla alakalı kesinlikle...

Hanımlar merhaba,

Ben yaklaşık 1,5 senelik evli bir bayanım, eşimle çok severek evlendik, ben 29, eşim de 31 yaşında.İkimiz de çalışıyoruz ve çok şükür iyi maaşlar alıyoruz.

Evlendiğimizden beri genelde eşimle birlikte alışverişe çıktık, daha doğrusu kendisi tekstil üzerine çalıştığı için, onun çalıştığı yerden alışveriş yaptık son zamanlarda,ama şunu belirteyim, kesinlikle ve kesinlikle sürekli olarak para harcayan, alışveriş yapan bir tip değilim, ama çok sıkı da değilim, fakat eşimin bu konuda biraz çekindiğim sıkı bir tarafı var ve kendimi bu konuda biraz baskılanmış hissediyorum.

Neyse dün işyerimden izinliydim ve bir arkadaşımla birlikte alışverişe çıktık, birlikte gezerken çok güzel bir etek-ceket takım gördüm ama çok beğendim, e zaten bayram da geliyo ihtiyacım var, hem çalıştığım için işyerinde de giyebilirim diye düşündüm ve aldım. Bunun haricinde bir tane de kravat aldım eşime.

Akşam eşim odada bunları gördü, elinde poşetlerle gelmiş bunlar ne hayatım diye soruyo ama sinirlenmiş belli, dedim bayram için aldım, yok ne kadar çok harcıyormuşum, israfmış, giyeceğim yok muymuş, millet aç açık çıplak geziyomuş, beni frenleyecek biri lazımmış, bundan sonra ya eşimle ya görümcemle çıkacakmışım alışverişe, baya bi saydı. O sayınca ben de tutamadım kendimi ben de saydım ve şu an kesinlikle konuşmuyor benimle, bir de bu huyu var sürekli küsüyor, en ufak bir tartışmada alınganlık vs.

Çok bunaldım ve paylaşmak istedim, tavsiyelerinizi bekliyorum..

Tavsiye ne olabilir dersen, alttan alma derim. Çalışıyorsun ve istediğin yerden istediğin alışveri yapma hakkın var, ne demek görümceyle alışverişe çıkmak. Küserse küssün üstüne gitme, kötü birşey yapmadın.

Tavsiye ne olabilir dersen, alttan alma derim. Çalışıyorsun ve istediğin yerden istediğin alışveri yapma hakkın var, ne demek görümceyle alışverişe çıkmak. Küserse küssün üstüne gitme, kötü birşey yapmadın.

Teşekkürler, sanırım bu tip desteğe ihtiyacım var, çünkü aynı evin içinde küs kalmak çok zor geliyor

O an birşey olmuştur,iş yerinde filan.
Ona canı sıkılmış bağırmıştır size olabilir.
Ama biraz üstünüze gitmiş.Belli.
Siz de küsün konuşmayın filan.Size geri dönecektir.

Canım sen çalışıyorsun eşine bağımlı değilsin ki tabii k alacaksın canının istediğini ve tabii ki iş yerinde bakımlı olacaksın. Hem bundan sonra görümcenle alışverişe çıkacakmışsın ne münasebet. Görümcen senin velin mi ki? Kesinlikle kabul etme bu durumu. Ayrıca nezaket gösterip bir de kravat almışsın ona. Daha ne istiyor ki?Hem bayram bu tabii ki bayramda giymelik güzel şeyler alınacak. Çok ayıp etmiş eşin.

konuyu ve yorumları okuyunca şükrettim halime...çünkü ben çalışmıyorum..bişey alacak olsam eşim aksine sevinir garibim :) çünkü savurgan değilim israf olayım yoktur bide eşime hiç kıyamam oda bunu bildiği için üzülür, neden bişey almıyorsun diye içerler... cüzdanım senin kartım senin ne beğendiysen al der...bende derim gerek yok ya var nasıl olsa çocuğa alalım sana alalım derim :) kızar sonra zorla sokar beni mağazaya alırız bişeyler ben üzerime giyip gezdikçe hoşuna gider sevinir... allah vermiş şükür kazanıyoruz sıkıp sıkıp bunalmaktansa al giy der :) allah razı olsun eşimden nazarlardan saklasın :) tabi bu anlayış karşılıklı, aksi bi adam olsa çok kıssa cimrilik etse bende zıttına hep almak isterdim kesin :)

eger gercekten harcayan bır bayan degılsen cok yersız bır tepkı olmus ona ne canım sende kazanıyorsun netıcede,hem okadar ac ınsanları dusunyorsa kendı maasını devamlı hayır yapsın senınkıyle gecınırsınız senın kusmen gerekırken bırde uste cıkıyor]

Madem ikinizinde maaşları iyi aldığınız maaşları ne yapıyorsunuz ? Yani bir ödemeniz, borcunuz v.s varsa belki eşiniz bundan dolayı bunalmıştır.
...

Birde eğer hep eşinizle alışveriş yapıyorsanız, bu defada arkadaşınızla yapmanıza tepki göstermiştir.
Eşlerden biri hatalıda olsa, kızıyorsada karşı taraftaki o an tepki vermemeli, gereken tepkinizi ortalık sakinleştiğinde verseydiniz bu kırgınlık olmayacaktı.
Evliliğin en önemli sırlarından biri bu; biri kızdığında diğeri sakin davranmalı.

bu erkek milletine kadınların alışverişi hep fuzuli gelir zaten:23:çalışan bir bayansın kendi paranı kazanıyorsun ev bütçesini zora sokmadığın müddetçe sana laf söylemesi anlamsız.küs kalmanızı istemem ama bu konuda geri adım atma yoksa seni sürekli kısıtlar bu düzeni değiştiremezsin:31:

Off kusmek ne yaa.. Cocuk gibi kusen insanlara sinir oluyorum. Bi derdin varsa konusur anlasirsin. İnsanlar konusa konusa demisler..

Bu erkek milletinin cogu boyle.. Benim annem yeni bisey aldigi zaman babama hic gostermeden dolaba koyardi. Ustunden bi sure gectikten sonra cikartip giyerdi. Babam yeni mi aldin diye sorunca da yoo baya once almistim derdi ;)

Madem ikinizinde maaşları iyi aldığınız maaşları ne yapıyorsunuz ? Yani bir ödemeniz, borcunuz v.s varsa belki eşiniz bundan dolayı bunalmıştır.
...

Birde eğer hep eşinizle alışveriş yapıyorsanız, bu defada arkadaşınızla yapmanıza tepki göstermiştir.
Eşlerden biri hatalıda olsa, kızıyorsada karşı taraftaki o an tepki vermemeli, gereken tepkinizi ortalık sakinleştiğinde verseydiniz bu kırgınlık olmayacaktı.
Evliliğin en önemli sırlarından biri bu; biri kızdığında diğeri sakin davranmalı.

Borçlarımız var ama kredi borçları , taksitli yani ortalama olarak aldığımız maaşın 4/2 si borca gidiyor ama aylık harcamalar falan da dahil buna, çok sıkılacak bir durumumuz yok yani

Off kusmek ne yaa.. Cocuk gibi kusen insanlara sinir oluyorum. Bi derdin varsa konusur anlasirsin. İnsanlar konusa konusa demisler..

Bu erkek milletinin cogu boyle.. Benim annem yeni bisey aldigi zaman babama hic gostermeden dolaba koyardi. Ustunden bi sure gectikten sonra cikartip giyerdi. Babam yeni mi aldin diye sorunca da yoo baya once almistim derdi ;)

Kadınlarda hep aynı sıkıntı mı var ya, nedir böyle,
İnsanı yaşlandırıyolar resmen eziyetleriyle

En son babalar duyar misali kadınların aldığı kıyafetleri erkekler çok sonra öğrenmeli..

Eliniz dolu bir şekilde, keyiflice sizi eve gelmiş gören bir erkek ona kravat da alsanız buna takacaktır, bir olmadı iki ama üçüncü de illaki laf eder...

Ama

Üstünüzde o kıyafeti gördüğünde yağları erir...

O yüzden erkekle alışverişe de çıkılmaz sık sık, erkeğin gözüne de sokulmaz alışveriş, çaktırmadan al sen yine, o sonra görsün...

Erkek kullanma kılavuzunu öğrenelim artık :)

En son babalar duyar misali kadınların aldığı kıyafetleri erkekler çok sonra öğrenmeli..

Eliniz dolu bir şekilde, keyiflice sizi eve gelmiş gören bir erkek ona kravat da alsanız buna takacaktır, bir olmadı iki ama üçüncü de illaki laf eder...

Ama

Üstünüzde o kıyafeti gördüğünde yağları erir...

O yüzden erkekle alışverişe de çıkılmaz sık sık, erkeğin gözüne de sokulmaz alışveriş, çaktırmadan al sen yine, o sonra görsün...

Erkek kullanma kılavuzunu öğrenelim artık :)

Ben esimden gizli hic bisey alamam. Maddiyat yonunden degil ama bizim beyfendiye bisey begendirmek atomu parcalamaktan zordur. Alir gelirim begenmez. Kotu kotu diye diye beni aldigim seyden de sogutur.:37:

ben alışverişimi yaparım,eşimin geleceği saatte giyinir süslenirim,ayakkabıya kadar giyerim,karşısında güzelce salınırım:1:
beğenmişse dile getirir,beğenmemişse sadece iyi der geçiştirir.:9:
erkeklerin yapısıyla alakalı bir durum tepkileri.bazı şeylere yavaş yavaş alıştırmak gerekli galiba:34:

hatta çoğu zaman eşimin alışverişini de ben yaparım,ya da birlikte çıktığımızda alırız

Son düzenleme:
Gerçekten işten eve gelmesini bile istemiyorum şu an, beş karış surat, resmen eziyet

Çocuk mu yaa hayret bir şey küs olmak ne demek zamanımızın erkekleri gittikçe efemine oluyorlar galiba. Bu ne böyle kadın gibi günlerce küsmek. Hem bu adam kendine giyecek bir şey almıyor mu ki senin kendine aldığın bir bayramlık gözüne batmış?

Çocuk mu yaa hayret bir şey küs olmak ne demek zamanımızın erkekleri gittikçe efemine oluyorlar galiba. Bu ne böyle kadın gibi günlerce küsmek. Hem bu adam kendine giyecek bir şey almıyor mu ki senin kendine aldığın bir bayramlık gözüne batmış?

Onun küstüğü naz yaptığı kadar ben yapmamışımdır şimdiye kadar,
Kendine gelince ihtiyaç oluyo canım, benimki lüks:)

Back
X