• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BAYRAMLIK SORUNU

o aileyle bunu konustunuz mu? icerik sildiginizden goremedim de..

Hanımlarrrr yenir bir konuyla karşınızdayım.
Ben sözlüyüm ama sözümde yüzük takılırken tüm akrabalar vardı. 70-80 kişi vardı. Bizim oralarda nişanlı kıza bayramlık getirilir. Ama müstakbel ikinci annem hiç bu konularda konusunu bile açmıyor bizim oralı olmasına rağmen. Bu durumda bu bayram bayramlıkla akrabalarıyla bize gelmesi gerekmiyor mu ? Önemli olan adetin yerini bulması.

İçerikte bu yazıyordu :))

Konu sahibesi konusunun mundar edildiği iddiasıyla konuyu silmiş ama ben ipuçlarını takip ederek buralara kadar geldim. Tek bir sorum var: @Micusaxxx ile sesiley sesiley aynı kişi mi? Yoksa aynı gelenek bataklığında takılıp kalmış iki ayrı kişi mi var?

Silinen konu yanılmıyorsam 'bizim buralarda bayramda geline bayramlık alınması adettendir, nişanlımın ailesi bildiği halde almaya niyeti yok, etraf ne der?' şeklinde başlayıp 'zifaf gecesi kanlı çarşafı göstermezsem babamın bile haberi olur' şeklinde devam etti. Birkaç üyenin tansiyonu düştü, birbirlerinin koluna girip dışarı çıkardılar. Konu sahibesi hepten gitti. Kalanlar şu anda gayret kuşağının anlam ve önemini tartışıyorlar.

Ben bir feministim. Kanlı çarşaf, gayret kuşağı, gelinin kaynananın halılarını yıkaması gibi konularda cinnet geçirecek kadar sinirleniyorum. Bir yandan da Türkiye'nin bir kısmının 21. yüzyıla henüz girmediğinin ve bundan gurur duyduğunun farkındayım. Konu sahibesi zifaf gecesi kanlı bir çarşafın derdine düşecek olmaktan zaten memnun değil. Ama o kapının ardında hem kocasının ailesi, hem de kendi ailesi bekliyor. O da kaderini kabullenmiş, inşallah oluk olur kanarım diye dua ediyordur. Haddim değil, ama onu ancak o odaya o adamla girmeyi kabul ettiği için ayıplayabilirim. Öyle büyütüldüğü için belki o da kanıksamış. Zaten müstakbel kocasını çok seviyormuş.

Adettir diye bütün bunlara göz yumarken yine adet diye kendisine öğretilen bayramlık giysiyi de sırf ailesinin ve etrafın ağzı kapansın diye istiyor. Belki kendisine değer verilmiş olsun da bir hediye alınmış olsun diye istiyor. Belki inattan istiyor. İster. Bu forumda kocasından yıldönümü hediyesi bekleyen bir kadından farklı görmüyorum.

Genç kızlarımız artık "fabrika ayarlarıyla oynanmadan" kocalarına teslim edildiklerini kanıtlamak için gelinlikleri üzerinden kırmızı kurdeleyle paketlenip, kanayacakları çarşafların üzerine atılmasalar ne güzel olur. O günleri görmeye benim ömrüm yetmez. Ama kimbilir belki konu sahibesinin kızı kurtulur. Biz burada benzer konular açıldıkça kah fenalaşarak, kah tansiyonumuz düşerek, kah ağzımızdan köpükler saçarak gıdım gıdım bir şeyleri değiştirmeye çalışırız. Belki her konuda birkaç genç kız tartışmaya katılmasalar bile cesaretlenirler. Elimizden başka bir şey gelirse söyleyin onu da yapalım.

Aynı kişi evet :) kullanıcı adını değiştirmiş:)

her şeyi töresine yöresıne göre isteyen annecıkler, lütfen bır zahmet kızınızın kaynana ve kaynata ölene kadar onların evınde kalması gerektıgını de unutmayın ..
eskilerde bunlar da var siz daha iyi bilirsiniz.

Konu sahibi atarlaniyordu nicki ile birlikte karakteri de degisti daha sakin biri oldu sanirsam
Bence bunlarin hepsi kamera sakasi kamuoyunun nabzini yokluyor;)

ben taktım :((( ama 33 yıl önceydi.ne anlama geldiğini bile bilmiyordum.erkek kardeşimin eline tutuşturdular,oda bağladı.
sonradan ne olduğunu öğrenince anneme sordum,biliyormuydun diye,hayır,moda zannettim.herkes bağlıyor ya dedi.
ama yıl olmuş 2015,oğlum evlenecek iki ay sonra ,kısmet olursa.ne yaparlar nasıl yaparlar bilmiyorum.ama bana göre utanç verici.

Ben takmadım, annem çok sinir oluyor. Kurdele takan takar ona bir garezim yok ama bana hoş gelmiyor.

Elalem senin vajinan hakkında direkt bilgi sahibi oluyor. Abarttım mı ne :KK45:?

hayır, asla.. ne taktım ne de taktırırım.. ben kına bile yapmadım :KK53: adetlere karşıyım, yapanlara da karşıyım :KK53:

Senden alıntılayıp yazayım

Ben de takmadım

Hatta geçen bir konuda hediye paketinin fiyongu dedim diye de topa tutuldum

Gayretli olsun diye bağlanıyor deyip beni suçladılar..

Konu sahibesi konusunun mundar edildiği iddiasıyla konuyu silmiş ama ben ipuçlarını takip ederek buralara kadar geldim. Tek bir sorum var: @Micusaxxx ile sesiley sesiley aynı kişi mi? Yoksa aynı gelenek bataklığında takılıp kalmış iki ayrı kişi mi var?

Silinen konu yanılmıyorsam 'bizim buralarda bayramda geline bayramlık alınması adettendir, nişanlımın ailesi bildiği halde almaya niyeti yok, etraf ne der?' şeklinde başlayıp 'zifaf gecesi kanlı çarşafı göstermezsem babamın bile haberi olur' şeklinde devam etti. Birkaç üyenin tansiyonu düştü, birbirlerinin koluna girip dışarı çıkardılar. Konu sahibesi hepten gitti. Kalanlar şu anda gayret kuşağının anlam ve önemini tartışıyorlar.

Ben bir feministim. Kanlı çarşaf, gayret kuşağı, gelinin kaynananın halılarını yıkaması gibi konularda cinnet geçirecek kadar sinirleniyorum. Bir yandan da Türkiye'nin bir kısmının 21. yüzyıla henüz girmediğinin ve bundan gurur duyduğunun farkındayım. Konu sahibesi zifaf gecesi kanlı bir çarşafın derdine düşecek olmaktan zaten memnun değil. Ama o kapının ardında hem kocasının ailesi, hem de kendi ailesi bekliyor. O da kaderini kabullenmiş, inşallah oluk olur kanarım diye dua ediyordur. Haddim değil, ama onu ancak o odaya o adamla girmeyi kabul ettiği için ayıplayabilirim. Öyle büyütüldüğü için belki o da kanıksamış. Zaten müstakbel kocasını çok seviyormuş.

Adettir diye bütün bunlara göz yumarken yine adet diye kendisine öğretilen bayramlık giysiyi de sırf ailesinin ve etrafın ağzı kapansın diye istiyor. Belki kendisine değer verilmiş olsun da bir hediye alınmış olsun diye istiyor. Belki inattan istiyor. İster. Bu forumda kocasından yıldönümü hediyesi bekleyen bir kadından farklı görmüyorum.

Genç kızlarımız artık "fabrika ayarlarıyla oynanmadan" kocalarına teslim edildiklerini kanıtlamak için gelinlikleri üzerinden kırmızı kurdeleyle paketlenip, kanayacakları çarşafların üzerine atılmasalar ne güzel olur. O günleri görmeye benim ömrüm yetmez. Ama kimbilir belki konu sahibesinin kızı kurtulur. Biz burada benzer konular açıldıkça kah fenalaşarak, kah tansiyonumuz düşerek, kah ağzımızdan köpükler saçarak gıdım gıdım bir şeyleri değiştirmeye çalışırız. Belki her konuda birkaç genç kız tartışmaya katılmasalar bile cesaretlenirler. Elimizden başka bir şey gelirse söyleyin onu da yapalım.

Bu aşamada şimdiye kadar yazdıklarıma ek olarak seni beğenmek geldi elimden

Kirmizi kusak takmadim, kina gecesi yapmadım, bayramlik aldirmadim, carsaf göstermedim, kimseye (hele de aile buyuklerime) seks hayatimla ilgili bu tarz detaylar verebilecek kadar rahat bir insan degilim :KK70:

valla oyle geliyor bana, cunku bu kemerler, carsaflar sunun ifadesi: bakin benim kukum ellenmemis, bu gece ilk defa seks yapicam, iste yaptim bu da carsafim, damat cok basariliydi falan filan :KK14:

Kirmizi kuşak taktim bizim oralarda gayret kuşaği olarak bilinir bekaret sembolü olduğunu kk da öğrendim. Ne ailemden ne çevremdem çarşaf gösterildiğini de duymadim filmlerde izlerdik kanli çarşafin balkona asildiğini. Gerçek hayatta da oluyormuş. İyi ki Egede dünyaya gelmişim.

Back
X