• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramlik

Canım insan bekliyor tabi ben kurban da nişanlı değildim olsaydım eşime söylerdim laf arasında. Ramazan Bayramı'nda nişanlıydım giysi kıyafet çamaşır vs aldılar hatta kv kızım onu da al bunu da al diye bir dünya ısrar etti eşimden korktuğu için. En Son da kuyumcuya soktu bileklik beğen diye hiç ikiletmedim aldım. Çünkü ne sözde ne nişanda ne nikahta hiçbişey yapmamışlardı. Millet de akbaba gibi yapışmıştı ne taktılar ne aldılar ayyy hiçbişey mi inanmıyorum yok artık falan... Hepsinin ağzının payını versem de içime oturmuştu valla. En Son bayramda bileklik aldılar da kapadı çenesi millet!
Psikolojik şiddet uygulanıyor nişanlı kıza elalem tarafından resmen! Seni çok iyi anlıyorum ne altın ne şu bu hatta ziyaretleri bile umrumda değildi benim ama elalem kafayı yedirtmişti en sonunda

Bence sana kucukte olsa bayram hediyesi almaliydi sonucta ozel bir gun cikolatasini tatlisini cicegini ailesinide yanina alip bayramlasmaya gelmeliydiler uygunu budur. Bu verdigi degeri gosterir
Sonunda beni anlayan biri bulundu. Iste ben o cikolata cicegide gectim en azindan kendilerinin gelmeleri gerekirdi

Nisanlim dun bulusalim dedi onlarin eve yakin biryerde. Onlara gitmesem ayip etmis olurum onlara gidip bayramladiktan sonra baska yere gidecegiz. Zaten kendim alip kendim giyiniyorum yani baskalari gibi suna ihtiyacim var alalim falan demiyorum
canım kıyafet konsunu boşver de adamlar kız alıyo kız tarafının da bi nazı olmalı yani , önce onlar gelmeli bence. ama sen bilirsin yinede

Bana en son 10 yasimdayken bayramlik alindi sanirim :KK53:
Ama konu ziyaretse bi çaya gelmelilerdi.

Canım insan bekliyor tabi ben kurban da nişanlı değildim olsaydım eşime söylerdim laf arasında. Ramazan Bayramı'nda nişanlıydım giysi kıyafet çamaşır vs aldılar hatta kv kızım onu da al bunu da al diye bir dünya ısrar etti eşimden korktuğu için. En Son da kuyumcuya soktu bileklik beğen diye hiç ikiletmedim aldım. Çünkü ne sözde ne nişanda ne nikahta hiçbişey yapmamışlardı. Millet de akbaba gibi yapışmıştı ne taktılar ne aldılar ayyy hiçbişey mi inanmıyorum yok artık falan... Hepsinin ağzının payını versem de içime oturmuştu valla. En Son bayramda bileklik aldılar da kapadı çenesi millet!
Psikolojik şiddet uygulanıyor nişanlı kıza elalem tarafından resmen! Seni çok iyi anlıyorum ne altın ne şu bu hatta ziyaretleri bile umrumda değildi benim ama elalem kafayı yedirtmişti en sonunda
Bugun zaten her arayan anneme soruyordu gelmiyorlarmi diye. Annem benim uzulmemem icin birsey belli etmesede konusmasindan anliyordum.

Bence sen gidip ellerini öpmeliydin.
Koca insanları ayağına cagırıp bayramını kutlamalarını mı bekliyorsun ?

Once damat gelir oper ailenin elini kutlar bayramini sonrada kiz gider nisanliyken daha bunlari yapmiyorsa evlenince su gun gidelim bugun gidelim diye sallar benim ki gibi

Bende 1 yıllık evliyim. Ne nişanlılık dönemimde ne de evliyken hiç öyle birşey görmedim. Beklemem de zaten. Bence böyle şeylere takılıp üzülmeyin.

o zaman önce erkek gelsin el öpmeye , kız evininde bi ağırlığı olmalı .
Oldu erkek gelmedi diye kızda gitmesin.
O kendini dağdan atsa sende mi atcaksın hesabına dönüyor konu...

Böyle konularda ilk sen gelmedin ilk sen yapmadın
tartışmasını asla yapmam şahsen.
İkisinede gidildikten sonra ilk diğerine gidilmiş yani ne olacak ?

Oldu erkek gelmedi diye kızda gitmesin.
O kendini dağdan atsa sende mi atcaksın hesabına dönüyor konu...

Böyle konularda ilk sen gelmedin ilk sen yapmadın
tartışmasını asla yapmam şahsen.
İkisinede gidildikten sonra ilk diğerine gidilmiş yani ne olacak ?
kız tarafı kızını vermeye çok meraklıymış gibi olur , saçma sapan adetlere karşıyım bende bayramlık mış kız tarafına koç kesmek miş bunlar bana da saçma geliyor ama ziyaret konusunda önce erkek tarafı gelmeli bence.neyse sizin görüşünüz bana benimki size uymuyor.

Merhaba kizlar. Ilk once herkesin Kurban bayrami kutlu olsun. Nisanliyim. Etrafimda herkes soruyor geldilermi bayramlik getirdilermi diye. Derdim maddi konular degil. Ama insan bekliyo iste. Kayinvalidem aradi hicbir sey yokmus gibi tebrik etdi baska birsey soylemedi. Insan en azindan su sebepden gelemedik der. Nisanlim dun gece bayramlik alinmali dimi dedi. Bende evet dedim. Uzun sure yurt disinda olduklari icin bazi seylerden habersiz ola bilirler. Ama bu adetleri bildiklerine eminim. En azindan gelip bayramlasmalirini bekledim ama yok iste. Hergun nisanlanmiyoruz sonucta. Ne yapmaliyim kizlar? Benim durumumu yasayan varmi nasil tepki gosterdiniz?
Nisanlina soyle bayrama gelin hemde bayramlik getirin de. Bizde bayramlik alinir bide geline bilezik alinir.

kız tarafı kızını vermeye çok meraklıymış gibi olur , saçma sapan adetlere karşıyım bende bayramlık mış kız tarafına koç kesmek miş bunlar bana da saçma geliyor ama ziyaret konusunda önce erkek tarafı gelmeli bence.neyse sizin görüşünüz bana benimki size uymuyor.

E öteki türlü de erkek tarafı kızı almaya çok meraklıymış gibi oluyor, ne olacak şimdi?
:)

Ben bugun gitmediysem nisanlim iste oldugu icin. Yarin evde olacak ve yarin gidecegim.

nişanlın bugün işte imiş zaten

zaten kurban işli bayram ilk gün ziyaret olmaz

yarın onlar gelmeli sizi ziyarete; sonra da sen onlarla daha büyük akrabalar varsa dede vs gibi onlara gidersin

ama sen nişanlın buluşalım deyince bunu ona diyecektin; tabi buluşalım da siz o gün bize uğramayacak mısınız sonra senin ile X lere gideriz sonrada gezeriz vs diye organizasyon yapın işte

erkek adam ne anlar bu tarz beklentiden

Allah askina ozel gununuzde siz hic mi beklemiyosunuz bir hediye bi bisey.bayramdan guzel gun mu var nisanlisina birseyler yapmak icin.nisanli gelur evinden alir gezmelere giderler bu boyledir yani her zaman erkeklerden beklenir biseyler

nişanlın bugün işte imiş zaten

zaten kurban işli bayram ilk gün ziyaret olmaz

yarın onlar gelmeli sizi ziyarete; sonra da sen onlarla daha büyük akrabalar varsa dede vs gibi onlara gidersin

ama sen nişanlın buluşalım deyince bunu ona diyecektin; tabi buluşalım da siz o gün bize uğramayacak mısınız sonra senin ile X lere gideriz sonrada gezeriz vs diye organizasyon yapın işte

erkek adam ne anlar bu tarz beklentiden
erkek adam anlamazsa erkek adamın annesi yok mu o anlasın , o desin:63::-):-)

Back
X