Bazen Bilmemek Daha İyidir - Eşimin Geçmişi

bence geçmişteki hatalardan bu günü mahfetme. bak sende sevmişsin inanmışsın yaşamışsın. şimdi zaman zaman keşke hiç olmasaydı demiyormusun. adamın yerine koy kendini. herkez temiz düzgün hayatı hakeder. eşin gerçekten düzelmişse ona bunu yapma bence

Biraz daha iyiyim bugun. Dun cok siddetli kavga ettik, o agladi ben agladim, olmek bile istedim. Ben ne yaptim sevdigime de onu bu hale getirdim diye agladi o daha cok.

Annesi onu kucuk yasta terk etmis, uvey anneyle buyumus. Babasi ve ailesi onunla maddi manevi ilgilenmemis. Abisi karisini surekli dovuyormus bunlara sahit olmus. Yasadigi igrenclikleri buna bagladi, simdiye kadar hickimseye, kendime bile deger vermedim dedi. Sen karsima ciktigin icin her namazda, her nefeste sukrediyorum dedi. Ki gercekten hep sukreder, ailem de onu cok sevdi bagirlarina basti. Aslinda herseyden ders cikarmis ve hata yapmamaya ozen gostererek yasiyor. Gozu su an disarda degil, dedigim gibi hic ciddi yanlisini gormedim cok mutluyduk.

Uc gundur perisan oldum, hala aklima geldikce agliyorum. Ama daha uzun surmeden onunu almak icin esime yanasmayi basardim, "uc bes degersiz hayale kocami kaptiracak degilim" diyerek boynuna atladim. O da "iste benim kadinim" dedi, simdilik basardim. Umarim daha cok travma olmaz cunku kendimi az da olsa kotu hissettim; sanki o kadinlarin yerindeymisim gibi aklima geldi abuk subuk seyler.

Ama yasam enerjim tukendi, uc gundur hicbisey yiyemedim bugun biraz.. Aklima geliyor izdirap cekiyorum. Su an sucu yok diyorum aklimdan atmaya calisiyorum. Ibadetlerime daha cok yonelmeye calisiyorum.

Destekleriniz icin hepinize cok cok tesekkur ediyorum insallah daha iyi olacagim.

Son düzenleme:
Karşınızda pişman bir adam var.

Geçmiştekini yabancı biri olarak değerlendirin.

Konuşmalarına bakılırsa şu an farklı biri karşınızdaki.

benim eşimde önceden çok şey yaşamış.En başında sölemişti bana.O yüzden takılmıyorum ben ona.Çünkü benden önceydi.Asıl önemli olan senle birlikteyken yapmasın.Ama facebook ta nie hala var öle şeyler?ona kızardım ben açıkçası

Ben bagirip agladikca bana sarilip gececek, sevgimle gecirecegim diyor, sen gecmisi degil beni yasayacaksin atlatacagiz diyor. Seninim artik sadece bitti o insan öldü diyor. Arada bagirip biryerlere yumruk atiyor daha once ciksaydin karsima diyor. Ne olursa olsun yanindayim diyor.

Arkadaslar ben de farkindayim elimizden gelen birsey yok gecmis bitmis ama aklima dusenlerle yasayamiyorum, onunla da soyle yapti mi, bu da soyle zevk verdi mi, o kadinlar da onun teninde benim gibi tutustu mu!!!! Gitmiyor aklimdan bunlar, o yuzden gecmis gitmis diye siz bana kizdikca daha kotu oluyorum.

Doktora terapiste gitsem ne yapacak, normallestirmeye calisacak her erkek yapar mi diyecek? Kabullen guzelim artik devir boyle mi diyecek?

Kendimi eglenceli bir hayattan sonra demir atilan son durak gibi hissediyorum. Mecburi istikamet gibi. Hayatta evlenmem diyen adamin mecbur kaldigi son hamle gibi.

Kafandan bu düşüncelerin gitmemesi takıntı olabilir mi?
Kusura bakma ama ben seni anlayamadım :(
Üzgünüm cidden ama boşanacak mısın adamın geçmişi için?
Belki sen adama hastalık bulaştırdın?
Belki sen diğer adamın bedeninde tutuştun?
Belki sen şöyle zevk aldın, böyle zevk verdin?
Geçmiş geçmiştir. Kocan sorgulamamış, sende sorgulama. Çünkü zamanı değiştiremezsin. Önünde iki seçenek var. Ya kabulleneceksin, ya da boşanacaksın.

benim eşimde önceden çok şey yaşamış.En başında sölemişti bana.O yüzden takılmıyorum ben ona.Çünkü benden önceydi.Asıl önemli olan senle birlikteyken yapmasın.Ama facebook ta nie hala var öle şeyler?ona kızardım ben açıkçası

Baskalari tarafindan etiketlendigi icin silememis, o da gizlemis. Ben gizli gonderileri de goster secenegini tiklayinca ciktilar karsima. Kendi yuklediklerini silmis, bunlari da sildigini zannetmis. Yeminler etti orada olduklarini bilmedigine.

Su bilisim dunyasi bazen cok pis oluyor. Yedigimiz her halt kayitli kaliyor ve hayatimiz boyunca karsimiza cikiyor. Insanlara hatalarini ortme sansi vermiyor.

Haklisiniz da ben o da sevdigiyle yasadi ne yasadiysa sanmistim. Bu baska bisey bence, her goruse saygim var ama benim icim kaldirmadi.

Sevgiliyle yaşamak diyerek kendinizi adamdan daha iyi bir konuma getirmeye çalışıyorsunuz ama bana göre eşit seviyedesiniz. Sizin mideniz onun aşksız sevgisiz zevk için yapmasını kaldıramıyor. Ama sizin aşkla yana tutuşa yapmanız da şimdiki eşiniz açısından kötü değil mi ?

Hmm anladım. Bence boşuna üzme kendini.hem geçmişte kalmış hem de esin de yeminler etmiş. Evliliğini boşuna yıpratma. Başka bişe olmasin yeter ki.güvensizlik girince insanın içini yer bilirim ama bu o kadar da büyütülecek bişe degil

Biraz daha iyiyim bugun. Dun cok siddetli kavga ettik, o agladi ben agladim, olmek bile istedim. Ben ne yaptim sevdigime de onu bu hale getirdim diye agladi o daha cok.

Annesi onu kucuk yasta terk etmis, uvey anneyle buyumus. Babasi ve ailesi onunla maddi manevi ilgilenmemis. Abisi karisini surekli dovuyormus bunlara sahit olmus. Yasadigi igrenclikleri buna bagladi, simdiye kadar hickimseye, kendime bile deger vermedim dedi. Sen karsima ciktigin icin her namazda, her nefeste sukrediyorum dedi. Ki gercekten hep sukreder, ailem de onu cok sevdi bagirlarina basti. Aslinda herseyden ders cikarmis ve hata yapmamaya ozen gostererek yasiyor. Gozu su an disarda degil, dedigim gibi hic ciddi yanlisini gormedim cok mutluyduk.

Uc gundur perisan oldum, hala aklima geldikce agliyorum. Ama daha uzun surmeden onunu almak icin esime yanasmayi basardim, "uc bes degersiz hayale kocami kaptiracak degilim" diyerek boynuna atladim. O da "iste benim kadinim" dedi, simdilik basardim. Umarim daha cok travma olmaz cunku kendimi az da olsa kotu hissettim; sanki o kadinlarin yerindeymisim gibi aklima geldi abuk subuk seyler.

Ama yasam enerjim tukendi, uc gundur hicbisey yiyemedim bugun biraz.. Aklima geliyor izdirap cekiyorum. Su an sucu yok diyorum aklimdan atmaya calisiyorum. Ibadetlerime daha cok yonelmeye calisiyorum.

Destekleriniz icin hepinize cok cok tesekkur ediyorum insallah daha iyi olacagim.
Konunun sonunu okumadan yorum yapmıştım
Sevindim bu yorumunuza :)

Ciftlerin birbirlerine yakın derecelerde piçlik seviyesi olması gerektigi taraftariyim. Biri el degmemisken ya da tek tük iliskisi varken digerinin yemedigi halt kalmamışsa o bir sorundur bana gore.

Söyle silsin o fotoğrafları, artık evlenmişsiniz de zaten.

Bir daha da açma bu konuyu. Zaman içinde alışırsın, duyarsızlaşırsın zaten, ilk an paniği bu.

Ayrıca zaten baştan anlamadım durduk yere nerden aklına esti de rahatını bozdun. Baştan sıkıntı yokmuş. Adamı da böyle bilmişsin, sevmişsin, sorun etmemişsin.

Şu anda adamın bir suçu da yok ki, neyine üzülüyorsun.

Hayır şu an bilsem ki eşim olacak adam x kişisi zaten ben niye abuk subuk insanlarla vakit kaybedeyim. Ama bilmiyorum. O yüzden şu zamanımı gelecekte x diye bir eşim olacak diye harcayamam.

Edit: belki de o zamanımı harcadığımı düşündüğüm insanlardan birisi x kişisi olacak. bilemezsin.

bunu önceden düşünecektin, evlenmeyecektin şu an bunu yapman elbette saçma.

Söyle silsin o fotoğrafları, artık evlenmişsiniz de zaten.

Bir daha da açma bu konuyu. Zaman içinde alışırsın, duyarsızlaşırsın zaten, ilk an paniği bu.

Ayrıca zaten baştan anlamadım durduk yere nerden aklına esti de rahatını bozdun. Baştan sıkıntı yokmuş. Adamı da böyle bilmişsin, sevmişsin, sorun etmemişsin.

Şu anda adamın bir suçu da yok ki, neyine üzülüyorsun.

Hayır şu an bilsem ki eşim olacak adam x kişisi zaten ben niye abuk subuk insanlarla vakit kaybedeyim. Ama bilmiyorum. O yüzden şu zamanımı gelecekte x diye bir eşim olacak diye harcayamam.

Edit: belki de o zamanımı harcadığımı düşündüğüm insanlardan birisi x kişisi olacak. bilemezsin.

Evet kaderimizde ne olduğunu bilseydik, tercih diye bir seçeneğimiz olmazdı oturur beklerdik. Bilmediğimiz için zamanın getirdiğini yaşamak zorundayız, doğru tercihler yapmaya çalışarak tabii.

İşte kurcalama dürtüme engel olamadım karıştırdım facesini. Daha önceden de yapmıştım ve istemediğim şeyleri görüp sildirmiştim. Yine nerde ne kaldı acaba diye merak ettim ve çok daha fazlasını gördüm. Travma oldu. Kurcalama (stalklama da diyor yeni nesil) konusunda üstüme yok, daha da kurcalasam neler bulurum kim bilir. Korkuyorum kendimi engelleyememekten.

İşin kötüsü önceden güçlüydüm, kendimi haremi kapatmış Hürrem gibi hissediyordum ama bir anda özgüven düşüşü yaşadım. Kafamdaki ses "neler görmüş bu adam" diyor.

Ben eskileri kurcamalayı sevmiyorum açıkcası, eşimin bir tane sevgilisi olmuş ama adını bilmem neden ayrıldıklarını bilmem. Bilseydim de arada elimden olmadan aklıma gelirdi.

Evet kaderimizde ne olduğunu bilseydik, tercih diye bir seçeneğimiz olmazdı oturur beklerdik. Bilmediğimiz için zamanın getirdiğini yaşamak zorundayız, doğru tercihler yapmaya çalışarak tabii.

İşte kurcalama dürtüme engel olamadım karıştırdım facesini. Daha önceden de yapmıştım ve istemediğim şeyleri görüp sildirmiştim. Yine nerde ne kaldı acaba diye merak ettim ve çok daha fazlasını gördüm. Travma oldu. Kurcalama (stalklama da diyor yeni nesil) konusunda üstüme yok, daha da kurcalasam neler bulurum kim bilir. Korkuyorum kendimi engelleyememekten.

İşin kötüsü önceden güçlüydüm, kendimi haremi kapatmış Hürrem gibi hissediyordum ama bir anda özgüven düşüşü yaşadım. Kafamdaki ses "neler görmüş bu adam" diyor.
Hahahaha bana da aynısı oldu ve benim de kurcalama konusunda üstüme yoktur tam bir dedektifim manyak yöntemlerim vardır :) ayynı şeyleri hissettim seninle inan, özgüvenim düştü resmen ki normalde kendimi seven beğenen bir insanım. Sonra zamanla geçti özgüven kaybım. Eskisi kadar da acıtmıyor ama hala ara ara aklıma geliyor eşimin geçmişi bilmiyorum nasıl olacak :(

Hahahaha bana da aynısı oldu ve benim de kurcalama konusunda üstüme yoktur tam bir dedektifim manyak yöntemlerim vardır :) ayynı şeyleri hissettim seninle inan, özgüvenim düştü resmen ki normalde kendimi seven beğenen bir insanım. Sonra zamanla geçti özgüven kaybım. Eskisi kadar da acıtmıyor ama hala ara ara aklıma geliyor eşimin geçmişi bilmiyorum nasıl olacak :KK43:

Salak salak şeyler düşünüyorum, silikon mu taktırsam, cardioya mı başlasam, saçımı mı kestirsem.. Ki beğenirim kendimi normalde öyle komplekslerim yoktu..

Salak salak şeyler düşünüyorum, silikon mu taktırsam, cardioya mı başlasam, saçımı mı kestirsem.. Ki beğenirim kendimi normalde öyle komplekslerim yoktu..
Ay yok ya hiç umursama. Yani bunları yapacaksan da kendin için yap başkası için değil.

Zamanla geçiyor o hissettiğin yoğun duygular ama benim canım resmen yandı zamanında seni anlayabiliyorum o yüzden. Eşime de çok yansıttım ben bana hep diyordu bunları yaşayacağımı bilseydim yeminle hiçbirini yapmazdım zaten yeterince pişmanım unutmaya çalıştıkça bir de sürekli sen önüme getiriyorsun diyordu.

Ay yok ya hiç umursama. Yani bunları yapacaksan da kendin için yap başkası için değil.

Zamanla geçiyor o hissettiğin yoğun duygular ama benim canım resmen yandı zamanında seni anlayabiliyorum o yüzden. Eşime de çok yansıttım ben bana hep diyordu bunları yaşayacağımı bilseydim yeminle hiçbirini yapmazdım zaten yeterince pişmanım unutmaya çalıştıkça bir de sürekli sen önüme getiriyorsun diyordu.

Sanırım sonradan öğrenilen şeyler ister benden önce olsun ister sonra, zihnimce aldatılmış gibi algılanıyor. Allah göstermesin aldatılma mevzuularını.

Back
X