Bazen insanların niyetini anlayamıyorum

minnosssk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2021
262
170
53
Arkadaşlar merhaba. Benim bir görümcem var benim oğlum var onun da kızı var. Benim oğlumla ilgili birkaç endişemiz oldu, bilinci biraz geç gelişti dikkati dağınık hatta dedesi bazen artık bilinçlen oğlum falan der. Öbür kız toruna da çok zeki çok akıllı derler sürekli. Neyse dışardaydık bir çocuk geldi benim oğlanla konusuyorlar oynasıyorlar görümcem üstüne basa basa birkaç defa dedi ki ‘ya maşallah ne kadar bilinçli aynı benim kız gibi’. Ben bunu duyunca bozuldum tabi çünkü benim çocuğumla ilgili endişelerim vardı ve biliyor ayrıca sürekli oğluma cok dikkatsiz daha bilmiyor bir şeyi vs deniyor. bilerek yaptığını düşündüm, bilerek olmasa da iki çocuk birbiriyle oynarken birini çok bilinçli diye övmek diğerinin öyle olmadığını belirtmek gibi geliyor bana. Alıngan da olmak istemiyorum o yüzden size sormak istedim sizce kötü niyetli mi yoksa öylesine mi demiştir

Ya siz iyi misiniz? Çocuğunuza yönelik böyle yorumlar yapabilme cürrettini nasıl verdiniz onlara aklım almıyor. Siz bile bilinci geç gelişti demişsiniz, çocuğunuzun bir sağlık problemi varsa bu dedesinin ağzına alabileceği bişeu değildir yok eğer sağlık problemi yoksa siz şimdiden ailecek şiddet uygulamaya başlamışsınız.

Görümceniz yeğeninin özel durumunu bildiği hâlde bunu nispet, yarış hâline getirecek kadar art niyetli, cahil ve kötü biri mi sizce? Belki de siz fazla hassassınız.
Biraz nispet yapmayı seviyor. Mesela sizin bir şeyiniz eksik olsun o konuda kendini çok över ben asla öyle değilim şöyle yapmam böyle yaparım vs gibi. O yüzden cok moralim bozuldu. Bir de böyle bir durum oldugu icin biraz hassasiyet beklerdim açıkçası, çok düşüncesizce geliyor çünkü iki cocuga bakıp birini övmek

Burada konu açmak yerine ona bu lafı söylediği anda açıkça ne demeye çalıştığını sormanız gerekirdi
kalabalıktı yabancılar da olunca soramadım. Sorsam zaten senle ne alakası var o cocuğu övdüm der. Direk bana demediği için alttan canımı mı yakmaya çalıstı onu anlayamadım

Arkadaşlar merhaba. Benim bir görümcem var benim oğlum var onun da kızı var. Benim oğlumla ilgili birkaç endişemiz oldu, bilinci biraz geç gelişti dikkati dağınık hatta dedesi bazen artık bilinçlen oğlum falan der. Öbür kız toruna da çok zeki çok akıllı derler sürekli. Neyse dışardaydık bir çocuk geldi benim oğlanla konusuyorlar oynasıyorlar görümcem üstüne basa basa birkaç defa dedi ki ‘ya maşallah ne kadar bilinçli aynı benim kız gibi’. Ben bunu duyunca bozuldum tabi çünkü benim çocuğumla ilgili endişelerim vardı ve biliyor ayrıca sürekli oğluma cok dikkatsiz daha bilmiyor bir şeyi vs deniyor. bilerek yaptığını düşündüm, bilerek olmasa da iki çocuk birbiriyle oynarken birini çok bilinçli diye övmek diğerinin öyle olmadığını belirtmek gibi geliyor bana. Alıngan da olmak istemiyorum o yüzden size sormak istedim sizce kötü niyetli mi yoksa öylesine mi demiştir
Bilinçli çocuk, bilinci geç gelişmek kavramlarını anlamadığım için yorum yapamıyorum. Ne anlatmaya çalıştınız tam olarak?

Bilinçli çocuk, bilinci geç gelişmek kavramlarını anlamadığım için yorum yapamıyorum. Ne anlatmaya çalıştınız tam olarak?
Valla ben de anlamadım. Bana da böyle konusuyorlar işte. Ama benim anladıgım su; bebeğin konusulanları anlayıp cevap vermesi

Bence bu konuda hassas olduğunuz için görümcenizin söylediğini yanlış anlamış olabilirsiniz. Bu arada oğlunuz bir uzmana göründü mü?
Göründü takip edelim dikkat eksikliği ve hiperaktivite olabilir dedi. Seanslar devam ediyor

kalabalıktı yabancılar da olunca soramadım. Sorsam zaten senle ne alakası var o cocuğu övdüm der. Direk bana demediği için alttan canımı mı yakmaya çalıstı onu anlayamadım

Aynen küçücük çocuk senden daha bilinçli akıllı sende aynı bilinç akıl yok deseydiniz. Laf sokana böylesi cevap yakışır. Hiç altta kalmayın.

11 aylık. Uzman gördü dikkat eksikliği olabilir dedi
11 aylık çocuğa dikkat eksikliği teşhisi konmaz, konamaz. Mümkünatı yok. Başka bir uzmanla görüşün.
Göz teması kuruyor mu? Adıyla seslenince dönüyor mu?

11 aylık çocuktan nasıl bir cevap bekliyorlarmış bir de?

Çocuğunuz büyüdükçe etrafınız daki insanlar onun hakkında ne demek istediğini anlayacak. Bunları engelleyin.O görümcenin de, dedenin de canına okurum. Hiç iyi niyetli olamayacağım bu konuda.Aile içinde çocuğunuza daha bu yaşta bir etiket yapıştırmış lar, hiç bir şeyi olmasa bile kurtulamaz artık bundan, izin vermeyin.

11 aylık. Uzman gördü dikkat eksikliği olabilir dedi
11 aylık çocuk ve dikkat eksikliği mi🤔 çocuk göz teması kuruyor mu, etrafıyla ilgili mi bunlar eğer bi sıkıntı var ise erken teşhis için hayati konular. şüpheniz varsa mutlaka acilen bir çocuk doktoruna götürün

11 aylık çocuk ve dikkat eksikliği mi🤔 çocuk göz teması kuruyor mu, etrafıyla ilgili mi bunlar eğer bi sıkıntı var ise erken teşhis için hayati konular. şüpheniz varsa mutlaka acilen bir çocuk doktoruna götürün
Evet gösteriyoruz psikiyatriye gittik takip edecek. Biraz hareketli o yüzden takip ediyoruz

Çocuğunuz büyüdükçe etrafınız daki insanlar onun hakkında ne demek istediğini anlayacak. Bunları engelleyin.O görümcenin de, dedenin de canına okurum. Hiç iyi niyetli olamayacağım bu konuda.Aile içinde çocuğunuza daha bu yaşta bir etiket yapıştırmış lar, hiç bir şeyi olmasa bile kurtulamaz artık bundan, izin vermeyin.
Allahım o kadar güzel konusmussunuz ki sağolun. Ben de engel olacağım artık yorum yaptırmayacağım. Kendilerini iyice bi sey sandılar

Back
X