Bazen insanların niyetini anlayamıyorum

Size bir tavsiye vericem: Cocugunuz hakkinda nasil konustugunuza ve kimin konusmasina cok dikkat edin. Benim kücük oglum genc konustu ve cok hareketli. Ve bunu dile getirdikce etrafimdaki insanlar birden bire konusmaya basladi. Acaba otist mi, acaba baska bir rahatsizligi mi var felan da filan. Bebeginiz daha 11 aylik! 11 aylik bebege de artik biraz zaman tanisinlar. Sizde kendiniz nasil cocugunuz hakkinda konustugunuza dikkat edin digerlerini de konusturmayin. Gerektigi yerde uzmanla konusursunuz ama sanki sülale 11 aylik bebegin fazla üstüne gidiyor gibi geldi bana

Ben bilinçli yaptığını düşünüyorum. İyi niyetli biri bu konuyu bildiği durumda bu lafı söylemez. Hatta bilinçli biri de her ortamda kendi çocuğunu övmez.
Ben de öyle düşünüyorum. Ben bunu takıyorum biliyor , benim cocugum baskasıyla oynarken o cocugu benim taktığım konu hakkında övüyor. Ben de iyi niyet görmüyorum ama yine de sormak istedim ben mi alınganım diye

Size bir tavsiye vericem: Cocugunuz hakkinda nasil konustugunuza ve kimin konusmasina cok dikkat edin. Benim kücük oglum genc konustu ve cok hareketli. Ve bunu dile getirdikce etrafimdaki insanlar birden bire konusmaya basladi. Acaba otist mi, acaba baska bir rahatsizligi mi var felan da filan. Bebeginiz daha 11 aylik! 11 aylik bebege de artik biraz zaman tanisinlar. Sizde kendiniz nasil cocugunuz hakkinda konustugunuza dikkat edin digerlerini de konusturmayin. Gerektigi yerde uzmanla konusursunuz ama sanki sülale 11 aylik bebegin fazla üstüne gidiyor gibi geldi bana
evet benim yüzümden hep zaten. Korkularımı belli ettikçe beni nereden vuracaklarını öğrendiler. Gönül isterdi böyle şeyler yaşamasaydım, inşallah cocugum cok iyi bir şekilde büyür ve hiçbir sorunu yoktur. O zaman hepsini görmezden gelebilirim

Aynen küçücük çocuk senden daha bilinçli akıllı sende aynı bilinç akıl yok deseydiniz. Laf sokana böylesi cevap yakışır. Hiç altta kalmayın.
Sağolun bir daha bir şey derse soracağım ne amaçla belirtiyorsun bunu diye

Bu kadar zayıf bir anne olmayın ya
Şimdiden nerdeyse kabul ettirmişler size bebeğin geri zekalı olduğunu(bilinci geri bu demeye geliyor)
11 aylık ya 11 ay

Ney bekliyorsunuz limit ve türev çözmesini mi
Sadece ekranlardan uzak tutun
Varsayki çocuğun çocuk bile değil bebek bir sorunu var
Bu ortamda ne hale gelir
Biri için yapılan yakıştırmalara bakın sizinki için olana
Siz koruyacaksınız onu farkındamısınız

Allahım o kadar güzel konusmussunuz ki sağolun. Ben de engel olacağım artık yorum yaptırmayacağım. Kendilerini iyice bi sey sandılar
Bu konuda çok hassasım gerçekten, kendi evladıma yapılmasına da asla izin vermem iler de..çocukluğumdan beri akrabalarıma kalsa ben hiç birşeyi başaramayacak bir çocuktum, bu tarz konuşmalara çok şahitim ve asla unutmam. Kendi çocukları hep çok zeki, akıllı bir geride ben. Sonra lise de birinci oldum torpildir dediler, üni kazandım amann bu sene puanlar düşmüş dediler, atandım öğretmen oldum bu sene alım çokmuş hadi şanslısın dediler. Bu arada tüm kuzenlerim lise mezunu ve işsiz kaldı 30 larında hala baba parasıyla yaşıyorlar ama geçen de biri şey dedi amannn öğretmenler aç zaten, ne kazanıyorlar ki:) Altta kalıyormuyum artık asla ama çocukluğunda insanı yaralayan bir durum oluyor inanın. Belki de evladınızın hiç bir şeyş yok ama ona etiket yapıştırmalarına izin vermeyin.

evet benim yüzümden hep zaten. Korkularımı belli ettikçe beni nereden vuracaklarını öğrendiler. Gönül isterdi böyle şeyler yaşamasaydım, inşallah cocugum cok iyi bir şekilde büyür ve hiçbir sorunu yoktur. O zaman hepsini görmezden gelebilirim

Insan normalde tabiki etrafina danisir, konusur. Ama maalesef cocuklara bugünlerde o kadar cabuk bir etiket yapistiriliyor ki. O yüzden siz kimseyi dinlemeyin. Doktor kontröllere normal gidin. Gerekirse ikinci bir uzmanla da görüsün. Bende yasadim böyle seyleri o yüzden ne kadar sinir bozucu oldugunu da biliyorum, ama bebeginize de zaman verin.

Bir uzmanla görüştünüz mü?
Bilinçten kastınız tam olarak ne bilmiyorum ama algıları sanırım çok açık değil.
Eğer uzmana götürmediyseniz daha da geç kalmadan götürün.
Doktora götürüp bir tesbit aldıysanız çocuğum rahatsız nasıl böyle bir şey diyebilirsin yeğenine diyebilirsin.
Doktor bir şey yok dediyse de ne münasebet böyle saçma bir yakıştırmayı söylüyorsun diye söyleyebilirsiniz.
İnsanlara bu haddi bırakmayın.

Daha çok küçüklermiş zaten, hassas olduğunuz için size böyle kötü niyetli gibi gelmiş olabilir. İyi düşünün boşverin. Benimde oğlum dört yaşında ve diğer çocuklar ile arasında dağlar var ama sözleri çok umursamıyorum. Kıyas bu toplumda çok olur takılmayın siz. O sizin kıymetliniz.

11 aylık çocuğa dikkat eksikliği teşhisi konmaz, konamaz. Mümkünatı yok. Başka bir uzmanla görüşün.
Göz teması kuruyor mu? Adıyla seslenince dönüyor mu?

11 aylık çocuktan nasıl bir cevap bekliyorlarmış bir de?
Hay ağzını öpeyim 😅
Çocuk 11 aylık sanki 11 yaşında 😉

Yalnız 11 aylık çocuk zaten akranıyla oynamaz. Akranla iletişim kurma beraber oyun kurma için en az 3 yaşında olması gerekir. 11 aylık çocuk daha yeni yürümeye başlar, bir kaç kelime belki söyler o kadar. O aydaki bir çocuktan hangi bilinci bekliyorsunuz?
Ayrıca hani eş ailesine mesafe koyacaktınız konu açtığınız iki gün dolmadan yine bir araya gelmişsiniz

Yalnız 11 aylık çocuk zaten akranıyla oynamaz. Akranla iletişim kurma beraber oyun kurma için en az 3 yaşında olması gerekir. 11 aylık çocuk daha yeni yürümeye başlar, bir kaç kelime belki söyler o kadar. O aydaki bir çocuktan hangi bilinci bekliyorsunuz?
Ayrıca hani eş ailesine mesafe koyacaktınız konu açtığınız iki gün dolmadan yine bir araya gelmişsiniz
Kız kardeşiyle görüşmüştük

Bu kadar zayıf bir anne olmayın ya
Şimdiden nerdeyse kabul ettirmişler size bebeğin geri zekalı olduğunu(bilinci geri bu demeye geliyor)
11 aylık ya 11 ay

Ney bekliyorsunuz limit ve türev çözmesini mi
Sadece ekranlardan uzak tutun
Varsayki çocuğun çocuk bile değil bebek bir sorunu var
Bu ortamda ne hale gelir
Biri için yapılan yakıştırmalara bakın sizinki için olana
Siz koruyacaksınız onu farkındamısınız
ya zaten ben evhamlıyım diye bu kadar konusabiliyorlar bence. Artık taksam korksam da hiçbir şui belli etmieyeceğim

Alingansiniz sanirim. Kötü niyetle söyledigini düsünmüyorum ama kimseninde cocuguna bugüne kadar ne kadar bilincli falan demedim sacma geldi. Daha cok kücük, kimseyle kiyaslamamak gerekiyor cocuklari her cocugun gelisimi farkli. Benim yigenim 3 yasinda ve konusmuyor uzmanlarada götürdük bi sorunu yok ama cok yaramaz ve inat kendi haline birakin üzerine gitmeyin dediklerinden beri konusmaya basladi simdide susmuyor. :KK51:

11 aylık çocukta ne bilinci ? Bu fırsatı onlara siz vermişsiniz kusura bakmayın. Dede üniversitede profesör mü de çocuğun bilinçli olmasını ağzına doluyor? Kaldı ki bilinç ne ya ? 18 yaşına kadar ne bilinci beklenşr ki çocuktan? Kastedilen zekaysa 11 aylık bebekte ne bekleniyor ? İzin vermeyin, ayrıca bunları çocuğunuza yansıtmayın. Çocuk duydukça aaa ben salağım demek ki diyecek, özgüveni de yok olacak, kendini bırakacak uğraşmayacak. Aileler bu konuda çok önemli . Siz çocuğunuza nasıl davranırsanız karakteri aklı öyle şekillenir. Sakın o insanların çocuğunuzu ve sizi etkilemesine izin vermeyin sakın!

11 aylık çocuğa dikkat eksikliği teşhisi konmaz, konamaz. Mümkünatı yok. Başka bir uzmanla görüşün.
Göz teması kuruyor mu? Adıyla seslenince dönüyor mu?

11 aylık çocuktan nasıl bir cevap bekliyorlarmış bir de?
Göz teması çok yok yani bakıyor gülüyor ama yakından çok bakmıyor gülse de. İsmini bilmiyor malesef

Bilinçli çocuk, bilinclen oğlum filan diyince 25 yasinda genç oğlunuz var da Greenpeace e üye olmuyor diye elestiriyorsunuz filan zannettim ilk okumada....pes yani 11 aylık bebeğiniz var ama çocuk gelişimiyle ilgili tek satır bilginiz yok. Gelişiminin geri olabileceğine dair şüpheniz var buna rağmen araştırmak yerine hala görümce elti ne demiş kismindasiniz. Bazı çocuklar hiçliğe doğuyor gerçekten.... yazık

Back
X