Bazen insanların niyetini anlayamıyorum

İnanın bilmiyorum sürekli takip istedi. Ben devlete gotureceğim belki ben yanlıs anladım ama yine de güvenim kırıldı
Başka bir dr dan görüş almanız da fayda var. Benim oğlum yok ama çevremden gördüğüm ve duyduğum kadarıyla erkek çocukları ile kız çocukları arasında yürüme ve konuşma açısından fark oluyormuş. Mesela arkadaşımın oğlu 17 kızım 15 aylık, arkadaşımın oğlu yaşına girmeden yürümeye başladı fakat doğru düzgün 1 kelime duymadım ağzından kızım ise yaşını doldurduktan sonra yürüdü ama 15 e yakın kelimeyi rahat telaffuz ediyor ve derdini anlatabiliyor.

Benim yakın bir arkadaşımın da oğlu vardı .Bu şekilde belirtileri vardı .Doktor doktor gezdiler .Hiperaktivite olabilir ,otizm olabilir .Bir sürü şey söylediler .Daha sonra üstün zekalı olduğu ortaya çıktı .İlla sizinki de öyle demiyorum ama olamaz mı olabilir .Ben ,3 yaşından önce teşhis konulmasını sağlıklı bulmuyorum .Çocuk daha çok küçük .

Benim yakın bir arkadaşımın da oğlu vardı .Bu şekilde belirtileri vardı .Doktor doktor gezdiler .Hiperaktivite olabilir ,otizm olabilir .Bir sürü şey söylediler .Daha sonra üstün zekalı olduğu ortaya çıktı .İlla sizinki de öyle demiyorum ama olamaz mı olabilir .Ben ,3 yaşından önce teşhis konulmasını sağlıklı bulmuyorum .Çocuk daha çok küçük .
Evet insallah bizim de hiçbir şey yoktur. Bu ihtimal beni çok üzüyor

Evet insallah bizim de hiçbir şey yoktur. Bu ihtimal beni çok üzüyor
Hiç üzülmeyin .Teknolojik aletlerle bağını mümkün olduğunca sinirilandirin.Bol bol karsilikli oyun ,ilgisini çekecek kitaplar ,ortak ilgi kurmaya çalışın .Bir şeyi yoktur .Her çocuğun gelişimi farklı .Varsa da çözümsüz değil .Birtakım tedbirlerle normal hayatına devam eder .Allah dermansız dert vermesin .İçinizi ferah tutun .Kimsenin söylediğine takılmayın .Ağzı olan konuşuyor .Benim hiçbir şeyi olmayan kizima neler dediler kaç kere ağladım hem de en yakınlarımiz .İnsanlar acımasız ,düşüncesiz .Siz cocugunuza odaklanın .Bir de çevre ne dedi ile uğraşırsaniz bu süreçte çok yipranirsiniz .

Hiç üzülmeyin .Teknolojik aletlerle bağını mümkün olduğunca sinirilandirin.Bol bol karsilikli oyun ,ilgisini çekecek kitaplar ,ortak ilgi kurmaya çalışın .Bir şeyi yoktur .Her çocuğun gelişimi farklı .Varsa da çözümsüz değil .Birtakım tedbirlerle normal hayatına devam eder .Allah dermansız dert vermesin .İçinizi ferah tutun .Kimsenin söylediğine takılmayın .Ağzı olan konuşuyor .Benim hiçbir şeyi olmayan kizima neler dediler kaç kere ağladım hem de en yakınlarımiz .İnsanlar acımasız ,düşüncesiz .Siz cocugunuza odaklanın .Bir de çevre ne dedi ile uğraşırsaniz bu süreçte çok yipranirsiniz .
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun keşke herkes sizin kadar anlayıslı olsa. Burada bile sorduğum sorulardan dolayı o kadar eleştiriyorlar o kadar kötü konusuyorlar ki hayrete düşüyorum. Gerçekten kimsenin lafına bakmadan hayatıma odaklanmak ve her seyi daha iyi yönlendirmek istiyorum tavsiyeniz icin cok sağolun

Her çocuk birbirinden o kadar farklı ki. Ben sizin yerinizde olsam çenelerini kapatırdım, çocuğunuz henüz 11 aylıkmış ne bekliyorlar çocuktan?
Benim iki yeğenim var, biri yaşını doldurdu öyle yürümeye başladı ama konuşmaya başlamıştı.
Diğeri yaşından önce yürüdü şu an 17 aylık anne, baba, dede, benim adım ve bunların dışında bir kaç kelimeyi anca söylüyor. İkisini de ablam doğurdu, ikisiyle de aynı şekilde ilgileniyor ki evde artık bir abi faktörü var sürekli konuşan eden. Şimdi hangi çılgın çıkıp benim yeğenime gelişimi geri diyebilir. Alnını karışlarım diyenin.
Lütfen sizde susmayın, şimdi tam olarak anlamıyor ama etrafında bu tarz söylemler olduğunu anladığında daha farklı şeylerle uğraşırsınız.

Evlat konusu hassas,birde böyle bir konu aklınızdayken dikkatiniz o kelimeleri daha çok ayırır ,algılar..odağınız o konuda çünkü...
Takmamaya çalış insanlar biraz rahat biraz duyarsız oluyorlar...Ya da senin kadar senin çocuğuna özenli olmayabilirler diyeyim..Şimdi uyar diyeceğim ama ne var bunda vs diyecekler gerek yok bence takılma daha iyi..

Ama çocuğunuz da çok küçük,her çocuk kendine göre bir gelişim özelliği vardır.
tabi Uzmanlar daha iyi bilir siz takip edin sürekli, ama bazı şeyler geç bazı şeyler erken olabiliyor çocuklarda..Her çocuk aynı zamanda aynı gelişimi göstermiyor tecrübelerime göre..

Ama doktor değilim,çocuğu görmedim bile tamamen kendi tecrübemi aktarıyorum...

Evlat konusu hassas,birde böyle bir konu aklınızdayken dikkatiniz o kelimeleri daha çok ayırır ,algılar..odağınız o konuda çünkü...
Takmamaya çalış insanlar biraz rahat biraz duyarsız oluyorlar...Ya da senin kadar senin çocuğuna özenli olmayabilirler diyeyim..Şimdi uyar diyeceğim ama ne var bunda vs diyecekler gerek yok bence takılma daha iyi..

Ama çocuğunuz da çok küçük,her çocuk kendine göre bir gelişim özelliği vardır.
tabi Uzmanlar daha iyi bilir siz takip edin sürekli, ama bazı şeyler geç bazı şeyler erken olabiliyor çocuklarda..Her çocuk aynı zamanda aynı gelişimi göstermiyor tecrübelerime göre..

Ama doktor değilim,çocuğu görmedim bile tamamen kendi tecrübemi aktarıyorum...
İnşallah bir sorun yoktur gerçekten çok üzülüyorum. Ama en yakınlarım destek olacakken böyle laf sokup can yakmaya calısınca gerçekten çok öfkeleniyorum, nasıl böyle bir konuda bu kadar acımasız olabilir ki bir insan?

Arkadaşlar merhaba. Benim bir görümcem var benim oğlum var onun da kızı var. Benim oğlumla ilgili birkaç endişemiz oldu, bilinci biraz geç gelişti dikkati dağınık hatta dedesi bazen artık bilinçlen oğlum falan der. Öbür kız toruna da çok zeki çok akıllı derler sürekli. Neyse dışardaydık bir çocuk geldi benim oğlanla konusuyorlar oynasıyorlar görümcem üstüne basa basa birkaç defa dedi ki ‘ya maşallah ne kadar bilinçli aynı benim kız gibi’. Ben bunu duyunca bozuldum tabi çünkü benim çocuğumla ilgili endişelerim vardı ve biliyor ayrıca sürekli oğluma cok dikkatsiz daha bilmiyor bir şeyi vs deniyor. bilerek yaptığını düşündüm, bilerek olmasa da iki çocuk birbiriyle oynarken birini çok bilinçli diye övmek diğerinin öyle olmadığını belirtmek gibi geliyor bana. Alıngan da olmak istemiyorum o yüzden size sormak istedim sizce kötü niyetli mi yoksa öylesine mi demiştir
Anlayip napcan.
Herkesle günü birlik takıl geç
😂

Arkadaşlar merhaba. Benim bir görümcem var benim oğlum var onun da kızı var. Benim oğlumla ilgili birkaç endişemiz oldu, bilinci biraz geç gelişti dikkati dağınık hatta dedesi bazen artık bilinçlen oğlum falan der. Öbür kız toruna da çok zeki çok akıllı derler sürekli. Neyse dışardaydık bir çocuk geldi benim oğlanla konusuyorlar oynasıyorlar görümcem üstüne basa basa birkaç defa dedi ki ‘ya maşallah ne kadar bilinçli aynı benim kız gibi’. Ben bunu duyunca bozuldum tabi çünkü benim çocuğumla ilgili endişelerim vardı ve biliyor ayrıca sürekli oğluma cok dikkatsiz daha bilmiyor bir şeyi vs deniyor. bilerek yaptığını düşündüm, bilerek olmasa da iki çocuk birbiriyle oynarken birini çok bilinçli diye övmek diğerinin öyle olmadığını belirtmek gibi geliyor bana. Alıngan da olmak istemiyorum o yüzden size sormak istedim sizce kötü niyetli mi yoksa öylesine mi demiştir
Umurunuzda olmasın. Iyi niyet kötü niyet bırakın hiç kimse olaya şahit olmadi. Su an çocuğunuzun üzerine düşün. Doktora götürün, eminim ilgileniyorsunuzdur ama daha farklı yollardan öğretmeyi deneyin. Doktor tavsiyeleri alın. Kötü fikirlilerde insanların morallerini bozmak için enerji harcayanlar da kendi hayatlarında bogulsunlar ne diyim.

Back
X