• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bazı erkeklerin kadınları koşullu sevmesi

lost87

Uyanalım Gaflet Uykusundn
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
2.313
24
358
Diğer
olaya hiç bu şekilde bakmamıştım.
7 den 70' e tanıdığım kadınlar hayatlarından bıkmış durumda.
eşler kimi hanımlarını zorla çalıştırıyor eve para getir diye
eğer para getirirsem kocam bana iyi davranıyor diyen hanımlar var.
kimi erkekler çalışan kadınla evlenmeyi tercih ediyor
yazık kadında bu adam beni seviyor diye adamla evlenmeyi kabul ediyor.
örnek benim eniştemin halama yaptığı halam hemşireydi.
üniversitede okurken muhasebe hocam herkesin içinde ders anlatırken
duygusallığı bırakın ben eşimi sırf çalışıyor diye aldım demişti
hanımı öğretmendi...
bu laf benim kanımı dondurmuştu.
tüm erkekler böyle değildir elbet
ama şimdi neden böyle oluyor.
bu kafalar nerden türedi.
tamam hayat şartları zor ama kadının bu kadar yıpranmasına artık dayanamıyorum...

bazı kadınların da bu olaya bakış açıları ayrı bi sorun, hayatı onu gerektirmiştir, mecburdur amenna... Ama adam seni besliyo, evinde tutuyo eee tabi etinden sütünden yararlanıcak diyen bi komşum vardı benim, güler misin ağlar mısın yani. Kadın çalışmıyor diye vücut adamın kölesi mi olucak,bu mudur .. Bazen insanlar gerçekten çook değişik çook..

Son düzenleme:
Olaya degısık acılardan bakmak lazım bence.
Ben calısan bır bayan olarak soyluyorum esımın ıyı bır gelırı olmazsa calısırım.
Ilerde cocuk olcak onların egıtımı ancak para olursa mukemmel olur. Parasız hıc bısey olmazkı. Mesela tek es calıssın her ıstedıgınde gezmeye cıkamazsın. Arada sırada olur yada hıc olmaz her kosulu dusunmek gerekıyo. Onceden hersey bukadar gelısmıs degıldı. Kucuk yerlerde gezme nedır bılınmezdı. Ben 23 yasındayım bayramdan bayrama kıyafet alınırdı o kıyafetle uyurdum bayram sabahına kadar sımdı oylemı. Ilkokul cocukları tek basına kıyafet almaya gıdıyolar. Durum boyle olunca erkekler evlılıkten korkuyo bayan calısırsa erkek acısından daha rahat oluyor bence.

geçenlerde prof dr faruk beşer bir konferans düzenledi
islamda kadının çalışması konulu
zaruret dışında eşinden çalışmasını isteyen erkekleri esprili eleştirdi
sen çalış da daha iyi yaşayalım diyen erkeğin bu tavrının hoş olmadığını dile getirdi
çünkü zorunlu olmadan çalışan bayanların iş yerinde ve ev işleriyle ayrıca çocuk bakımıyla üç kat daha fazla yorulduğunu ve bu sebeple asli görevlerin de aksadığını ifade etti
"bir kadınla ya parası için
ya güzelliği için
ya soyu için
ya dini için evlenirler
siz dini için evlenin" der canım peygamberimiz sav

Son düzenleme:
sırf eşi çalışıyor dıye evlenen bir erkeğin karşısında; sırf eşinin kariyeri olduğu için evlenen bir kadın vardır.
bu tarz menfaatler karşılıklıdır. bence ödeşmiş oluyorlar, düşünce yapılarına engel olamayız değil mi?
bence sen böyle durumlara takma kafanı.

olaya hiç bu şekilde bakmamıştım.
7 den 70' e tanıdığım kadınlar hayatlarından bıkmış durumda.
eşler kimi hanımlarını zorla çalıştırıyor eve para getir diye
eğer para getirirsem kocam bana iyi davranıyor diyen hanımlar var.
kimi erkekler çalışan kadınla evlenmeyi tercih ediyor
yazık kadında bu adam beni seviyor diye adamla evlenmeyi kabul ediyor.
örnek benim eniştemin halama yaptığı halam hemşireydi.
üniversitede okurken muhasebe hocam herkesin içinde ders anlatırken
duygusallığı bırakın ben eşimi sırf çalışıyor diye aldım demişti
hanımı öğretmendi...
bu laf benim kanımı dondurmuştu.
tüm erkekler böyle değildir elbet
ama şimdi neden böyle oluyor.
bu kafalar nerden türedi.
tamam hayat şartları zor ama kadının bu kadar yıpranmasına artık dayanamıyorum...

Bu bahsettiğiniz mantık evliliği.
Nasılki bazı bayanlar evlenecekleri adamın zengin olmasını istiyor,bir erkekte daha rahat bir hayat için çalışan bayanla evlenmeyi tercih edebilir.
Bu koşullu evlilik değil mantık evliliğir bana göre.

O erkekler "şey" yesin.

Son düzenleme:
Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

yıllardır erkeklerin dert yandığı konudur bu aslında... adamın parası yoksa, zengin değilse yada en basiti gelecek vaad eden bir mesleği yoksa kadınların dikkatini bile çekmezdi... evlenilecek adamlar hep bu statüdendi... bunun nedenide rahat bir yaşam sürülmek istenmesiydi...

Şimdilerde hayat dahada zorlaştı... yıllardır kadınların erkekleri sizin deyiminizle ''koşullu sevmesi'' olayını artık erkeklerde yapmaya başladı... ben bunu gayet normal görüyorum... biz adamlara yaparken iyiydi de adamlar bunu yapıncamı bunun adı koşullu sevgi oldu... bunun adı tamamen mantık evliliğidir...

Koşullu seven kadınlar da var..Ben çok gördüm etiketi için parası için evlenen:26:

O değil de daha kötüsü var.. Bir kadın her konuda mutlu ve huzurluysa seve seve
çalışır, yorulur da gıkı çıkmaz.
Çalışmaktan şikayetçi bir kadının başka sorunları, huzursuzlukları vardır diye düşünüyorum ben.

Örnek vereyim ben çalışmayı çok seviyorum.
Eşim çalışmasan da olur der.

Ekstra mesai kazançlarına ben birikimimiz olsun çalışayım diyorum.
Çok çalışmaya istekliyim.
O gerek yok diyor. Fazla çalışmamı istemiyor.

Buna bakıp aman benim kocam benim yorulmamı istemiyor tokgözlü adam diye sevinemiyorum.
Tersine uyuz oluyorum. Benim üzerimde söz sahibi olmak için,egosunu tatmin etmek için yapıyor diyorum.

Çünkü beni düşündüğünden değil kendi saçma sapan karışma,kısıtlama ihtiyacı duyduğundan
hayır diyor biliyorum. Nereden mi? Diğer konulardaki tutumlarından, bencilliğinden..

Tek derdimiz çalışma zorunluluğu olsa keşke ahhh ahh:ssz:

Benim için asıl çirkin olan koşullu sevme ne biliyor musun?
Değer görmek istiyorsan Aileme, değer verdiklerime değer ver gibi bir koşuldur.
Yoksa birlikte çalışmak yük paylaşımı evlilikte güzel bir şeydir..

Son düzenleme:
Benim eşim çalışmamı istemez.hiç bu zamana kadar ağzından çalış lafını duymadım.eşime göre erkek çalışır kadın çalışmaz.ben çalışmak istiyorum hayır diyor.çok çalışmak istiyorsan sana dükkan açarım diyor.ama şimdi değil ilerde..

bu bahsettiğiniz mantık evliliği.
Nasılki bazı bayanlar evlenecekleri adamın zengin olmasını istiyor,bir erkekte daha rahat bir hayat için çalışan bayanla evlenmeyi tercih edebilir.
Bu koşullu evlilik değil mantık evliliğir bana göre.

ben hemk zengin hem yakışıklı hem iş güç sahibi
hem ev işlerini yapacak hem çocuklara bakacak
hem höt dedim ki oturacak bi erkek istiyorum mesela
benimki ne evliliği oluyor:52::52::52::52:

ben hemk zengin hem yakışıklı hem iş güç sahibi
hem ev işlerini yapacak hem çocuklara bakacak
hem höt dedim ki oturacak bi erkek istiyorum mesela
benimki ne evliliği oluyor:52::52::52::52:

Bulursan klonlayalım o herüfü.
Bencillik etme.
Her Kk üyesine birer tane hediye edelim:ssz:

eğer karşıda şartlı seven bı erkek varsa karıslıgını alıcaktır kusura bakmasın kadında onu bir şeyleri için sevecektır. al gulum ver gulum hesabı...

Back
X