Bazı görümce-kaynanalar abilerinin-oğullarının huzurunu kaçırınca ne hissediyorlar

görmücelr eğer gelin kendisinden rahat bi hayat sürüyorsaevnide mutlu huzurluysa bunu kıskanıyor...benim görmücem kendi ağzıyla söyledi kıskandığını sonra çevirdi yok benim kayınvalidem bana böyle yapardı yok benim kocam bana böyle yapardı,sen rahatsın tabiib bu rahatlık hemen onlara batınca konuşma yoluyal da başedemiynce yani kendi de ifade edemiyncekaba kuvvate yani kendine amaç edinmiştr huzursuzluk çıkramayı ve bu amaçtada her yoludener....
kayınvalideye gelincde onunda ana nedeni iktidar mücadelesidr nasıl benim oğlum sonradan tanıdığ birine bu kadar yakın olurve sürekli onunla beraberdir o zaman evlendirme ölene kadar yanında otursun....benim kayınvalidem oğlu benim telefonunu bi çalışda açımıyomuş kendi telefonların açmıyomuş gibi saçma sapan kırk yıl düşünsen aklına gelmiyecek şeyleri söylüyor....tabii bunu söylerkende beni suçlayrak söyler......
ben bi daha dünyaya gelseydm annesi olmayan ablaları kızkardeşleri olmayan biriyle evlenrdim....

aynnn oleeebenımde gozumde degerlerı yok ben kaynanama bana yapana yaparım bana bır adım gelene ben 5 adım gelırım dedım anlayana nedeyımmm yapamayanada kusura bakmasın kımse enayıde degıl eskıdenmıs ooo
Değil mi ama valla kızlar siz akıllı olun. Biz eşimle onlardan uzakta olduğumuz için fazla muhabbete girmedim. Altınlarımı istemişler eşimden o da olmaz demiş ama bizi bir oyuna getirdiler duygu sömürüsü ile bir miktar para vermiştik borç- haciz diyerek duygu sömürüsü yaparak istemişlerdi off koskoca adam utanmadan telefonun diğer ucunda yalvar yakar oldu hadi son kez ver demiştim eşime ama baktık biz enyayiymişiz artık defettik hayatımızdan onları. şimdi çarptıklarını kar sayıyorlardır ama bu dünyanında öbür tarafı var orada nasıl hesap verecekler.
Ama şuna eminim o oğlunu dolandırdı şimdi de damadı onu dolandırıyor bizde duyuyoruz --Allahın sopası yok ki diyoruz.

görmücelr eğer gelin kendisinden rahat bi hayat sürüyorsaevnide mutlu huzurluysa bunu kıskanıyor...benim görmücem kendi ağzıyla söyledi kıskandığını sonra çevirdi yok benim kayınvalidem bana böyle yapardı yok benim kocam bana böyle yapardı,sen rahatsın tabiib bu rahatlık hemen onlara batınca konuşma yoluyal da başedemiynce yani kendi de ifade edemiyncekaba kuvvate yani kendine amaç edinmiştr huzursuzluk çıkramayı ve bu amaçtada her yoludener....
kayınvalideye gelincde onunda ana nedeni iktidar mücadelesidr nasıl benim oğlum sonradan tanıdığ birine bu kadar yakın olurve sürekli onunla beraberdir o zaman evlendirme ölene kadar yanında otursun....benim kayınvalidem oğlu benim telefonunu bi çalışda açımıyomuş kendi telefonların açmıyomuş gibi saçma sapan kırk yıl düşünsen aklına gelmiyecek şeyleri söylüyor....tabii bunu söylerkende beni suçlayrak söyler......
ben bi daha dünyaya gelseydm annesi olmayan ablaları kızkardeşleri olmayan biriyle evlenrdim....
Feryalcim seninkiler tam tımarhanelik güzelim. birşey soracağım.
Toplum tarafından itilmiş, sevilmeyen , eş dost akraba ile de sorunları olan insanlar mı eşinin kardeşleri ve annesi.

Sen oğluyla yatarken psikolojisi boulmuştur. :)

Benim kaynana da arada bi arar oğluna ---oğluuuuum ben çok hastayım evladım değilmisin her ay biraz bana harçlık gönderseeen yaaa pranın hepsini karına mı yedireceksin biraz da bizi gööörr---- derdi, eşimde ---anne zaten siz benim emekli sandığından faydalanıyorsunuz hastalığın eşimin boğazından çıkarıp sizin boğazınıza tıkınca mı geçecek toplu toplu alıp midenize indirmeseydiniz şimdi hazımsızlık yapıp hastalık sahibi olmazdınız-- deyince
--üüüüüüüüüüüüüü bana 2-3 kuruşu çok görüyorsun--- diye ağlamaya başladı
eşim de --- aman anne yaaa öff yeter kapa şu telefonu benim işim gücüm var dedi telefonu kapattı.

Amaaan sonradan annesi tekrar aradı o sesi miyav miyav hasta numarası ile cızlayan kadın gittiii yerine bi tane ejderha gibi kükreyen biri geldi sankii

---Allah yattığın yerler çakır dikeni olsun senin, Allah senin canını alsından kurtulayım senden, Allah sizin bin belanızı versin, Allah evladınızın hayrını göstermesin size -- diye bir bağırıyor manyak .. ara ara böyle yapardı şimdi arkamızdan enayi dediklerini duydukda ipleri kopardık. Bir insan evladına torununa böyle beddua edermi. deli işte başka açıklaması var mı.

Bu pek komik olmadı değil mi? :))

bunalrı nisanlık değil hiç tanımadığn insanlar komşuların arkdşalrın sana üzlürü seninle beraber ağlar yeri geldiğinde ama anne dediğin insana bak ağzına gelen bedduayı söylemiş...bunlrada zerre kadar merhamet yok merhameti olmayan insanadanda her şey beklenir....demek ki iç yüzlerini göstemelri için hoşarına gitmyecek işlerine gelimyecek bi kaç cümle söylemek lazım sonra kendilğinden dökülüyolar...böyle kafan daha rahattr....yani bu kaynanalar görümclerin yaşattığı çöküntü ya...

Toplum tarafından itilmiş, sevilmeyen , eş dost akraba ile de sorunları olan insanlar mı eşinin kardeşleri ve annesi.

canım bunlar dış alemden habersin anneylekızın evi yakın zaten hep birbirlerine giderler yapacak iş güc yok bi şey okumazlar(çünkü okuma yazmaları yok)....görümcem kafayı bozmuş bizle bende inat ettim gitmiyecem bu kadar...yani çözüm 1:)

Sen oğluyla yatarken psikolojisi boulmuştur. :)

Benim kaynana da arada bi arar oğluna ---oğluuuuum ben çok hastayım evladım değilmisin her ay biraz bana harçlık gönderseeen yaaa pranın hepsini karına mı yedireceksin biraz da bizi gööörr---- derdi, eşimde ---anne zaten siz benim emekli sandığından faydalanıyorsunuz hastalığın eşimin boğazından çıkarıp sizin boğazınıza tıkınca mı geçecek toplu toplu alıp midenize indirmeseydiniz şimdi hazımsızlık yapıp hastalık sahibi olmazdınız-- deyince
--üüüüüüüüüüüüüü bana 2-3 kuruşu çok görüyorsun--- diye ağlamaya başladı
eşim de --- aman anne yaaa öff yeter kapa şu telefonu benim işim gücüm var dedi telefonu kapattı.

Amaaan sonradan annesi tekrar aradı o sesi miyav miyav hasta numarası ile cızlayan kadın gittiii yerine bi tane ejderha gibi kükreyen biri geldi sankii

---Allah yattığın yerler çakır dikeni olsun senin, Allah senin canını alsından kurtulayım senden, Allah sizin bin belanızı versin, Allah evladınızın hayrını göstermesin size -- diye bir bağırıyor manyak .. ara ara böyle yapardı şimdi arkamızdan enayi dediklerini duydukda ipleri kopardık. Bir insan evladına torununa böyle beddua edermi. deli işte başka açıklaması var mı.

Bu pek komik olmadı değil mi? :))

bunalrı nisanlık değil hiç tanımadığn insanlar komşuların arkdşalrın sana üzlürü seninle beraber ağlar yeri geldiğinde ama anne dediğin insana bak ağzına gelen bedduayı söylemiş...bunlrada zerre kadar merhamet yok merhameti olmayan insanadanda her şey beklenir....demek ki iç yüzlerini göstemelri için hoşarına gitmyecek işlerine gelimyecek bi kaç cümle söylemek lazım sonra kendilğinden dökülüyolar...böyle kafan daha rahattr....yani bu kaynanalar görümclerin yaşattığı çöküntü ya...
Dedim ya şimdi gözümde sinek kadar değerleri yok. Şimdi her bakımdan kafamız rahat. görümce arıyordu ona da ağzının payını verdim, şimdi oda arayamıyor. OHHHHHH şimdi içleri içlerini yiyordur tuhhh birşey yapamadık artık bize parada vermezler diye. zemuszemus

canım bunlar dış alemden habersin anneylekızın evi yakın zaten hep birbirlerine giderler yapacak iş güc yok bi şey okumazlar(çünkü okuma yazmaları yok)....görümcem kafayı bozmuş bizle bende inat ettim gitmiyecem bu kadar...yani çözüm 1:)

Elinden geldiğince uzak dur canım. Anladığım her bakımdan cahiller ve ayriyeten cahillik cesareti ile de tam donanımlılar. Bu tiplerde utanma falan olmaz. Deli gibi bağırırlar kavga çıkarırlar etraf ne diyecek diye düşünmezler. Çeşit çeşit deli var işte.

Ben çözüm1 i çok severim :lepi: zemuszemus

Dedim ya şimdi gözümde sinek kadar değerleri yok. Şimdi her bakımdan kafamız rahat. görümce arıyordu ona da ağzının payını verdim, şimdi oda arayamıyor. OHHHHHH şimdi içleri içlerini yiyordur tuhhh birşey yapamadık artık bize parada vermezler diye.

eşinin aiesiyle aynı şehirdemisniz bir de sizi para makinesi olarak görüyolar galiba....bazı aileler tuhaftr oğluların kazandığı paranın bir kuruşu bile gelinin boğaznında geçince kriz geçiriyolar(gelinde çalışmayınca )birde o tipler var.... allah doğru yol göstersin...

Dedim ya şimdi gözümde sinek kadar değerleri yok. Şimdi her bakımdan kafamız rahat. görümce arıyordu ona da ağzının payını verdim, şimdi oda arayamıyor. OHHHHHH şimdi içleri içlerini yiyordur tuhhh birşey yapamadık artık bize parada vermezler diye.

eşinin aiesiyle aynı şehirdemisniz bir de sizi para makinesi olarak görüyolar galiba....bazı aileler tuhaftr oğluların kazandığı paranın bir kuruşu bile gelinin boğaznında geçince kriz geçiriyolar(gelinde çalışmayınca )birde o tipler var.... allah doğru yol göstersin...
Aynı şehirde değiliz. Aman bizden uzakta olsunlar. Oğullarının maaşını kendi maaşları zannediyorlar.
Hani doğru düzgün olsalar durumları iyi olmasa maddi manevi her türlü yardım yapılırda bunlar oğullarından ne çarparlarsa torunlarından gelinlerinden ne çarparlarsa kar zannediyorlardı. şimdi maymun geçde olsa gözünü açıp ağızlarının payını verince dumura uğradılar delikafadulden

Allahım yaaa gülmekten karnım ağrıdı arkadaşlar yazdıklarınıza.

Siz beni güldürdünüz Allahta sizleri güldürsün görümce ve kaynanalarınızı ağlatsııııın. AMİİİİN

nisancım benim yazdığıma niye güldün kız... benim kayınvalidem ve görümcem çok iyi onlar ağlamasın ama ya...

Zafer kazandıkLarını zannetmioLar ki gerçekTen kazanıyoLar biz 3 yıldır beraberis ev tuttuk doğalgaz acılsın cıkıcas biz gdicez die her gece eşim geliceği saatte kayınpederim hasta sürekLi hastane ki eşim ailesine düşküğn bi insan deil di şimdiyse cok farkLı onLar bana kötüLük yaptıkça bnm aram acıLdıkca eşim onLara yakınLaştı..Hamileyim onLar ysünden psikolojim normal deil eşime üzülüorum gece gündüz calısıo tatili yok ''kuruyemişçi''ortada kaLdm ayrıLsamda kurtulamıcam 10dk.mesafe deLiricem ve evet onLar gerçekTen zafer kazanmış durumda :(((

ayy canımm yaa kendıne dıkkat et bak bebısın olcakmıs takma bıseyı esınınde allah yardımcısı olsun calısmak olay degıl ahh su anne babalar evlatlarını bıraz dusunseler bızlerı el gıbı degılde kendılerınden bırı olarak gorseler hersey nekadarda guzel olacak oysakı

Oğullarına yarandıklarını sanıyorlar sanırım.
Gelin kötülenirse kendilerinin iyi sayılan özellikleri öne çıkarsa zafer kazanıyorlar kanımca :)
Ama ters tepki yaptığını farkedemiyorlar, etselerde inatla gargamel gibi kötülüğe devam diyorlar :)

Kısacası sadece ve sadece mutlu oluyorlar.Ama lafa gelince asla gelinlerinin oğullarının birbirine kötü olduklarını istemezler ama icraat öyle değildir ben kimseye suç bulmam EN BÜYÜK HATA KOCADA EN BÜYÜK SORUN ONLARDA alsanaalsanasmile

benım kaynanam takılarıma felan hıc karısmadı.oyle duugnde onlardan kımse gelemdı arkamdan takıalrımı toplamaya .kımselerı yok cunku :P duugnden sonra naptınız ne yaapcaksınız nereye ne verdınız.. kaç tane toplandı felan dıye hıc sormadı. bunlara karısmadı dıye melek gııb bı kaynanam var sanmayın.. bunun harııcndekı herseye bın katı karıştı halada karıısyor..:50:

evet kendılerını zafer kazanmaış hıssedıyorlar..

bızım yakın akrabamız var.. bır erkek 5 kız.. neyse bunlar ogullarını nişanladılar.. kız ögretmen.. ama pekte begenmedıler kızı.. tek erkek kardeşlerine daha mukemmelı lazımdı çunku.. sonra bunlar nışanlıyken alışverişe çıktılar. yanlarında 3 tane görumce... tabı nışanlısnın begendıklerı alındı. görumceler de bunları begenmedıler.. yok erkek borda gıyer mı? yeşıl turbe gıbı vs.. krem mı vardı daha guzeldı dıye.. gidip ertesı gun degiştirdiler hepsını.. kız farkettı ama sesını çıkarmadı.. ve buna benzer çok olay oldu..
sonra ayrıldılar bunlar..
tek erkek kardeşlerine daha iyi ve daha mukemmel gelın buldular.. evet çok mukemmeldı... bunları bır ay sonra evden kovdurttu, nışan zamanında aldıgı tum erkek kıyafetleri borda ve kırmızı ve yeşıl agırlıklıydı... yanı hıçç ama hıçç bunların zevkıne göre alınmadı hıç bır şey..

ama o en mukemmel gelın, şimdi bunlara en mukemmel şekılde çektırıyor:)))
eden bulur...

Back
X