bazı insanlar insan değil

geçmiş olsun evet sinir bozucu bir durum. kartı kaybetmek ayrı gıcık, kaybedilen kartı birinin alıp size ulaştırmamaya çalışması ayrı gıcık ta imama sarmayın bence. anons ettirseydi ve kart gelseydi size yine iptal ettirmeliydiniz zaten. zor bir şey değil ki bu. kartınızın kaybolduğunu farkettiğiniz anda bir telefonla iptal ettirirsiniz, banka size 1-2 güne yenisini yollar. çıkıp aramanıza bile gerek yokmuş.
Canim ben de farkındayım. Zaten anons olsa bile kadın getirmezdi belki. Ben zaten imama sarmadim ki. Burda çok üstüme gelindigi için konu saptiruldu. Ben sadece iyi niyet bekledim. Çok kotu umarsız bir ifadeyle Banane temasıyla konuşunca haliyle sinir oldum. Zor bir şey değil. Ne var ki insanız sonucta. Hele ki ben hic tanimadigim biri yolda kaldı telefonu da yok diye bir saat yakınına ulaşmaya çalışmıştım geçenlerde. Eve d geç kalmıştım. Simdi baksan mecbur değildim ama yaptım dimi. Üstelik imam bey hicbir şeyden feragat etmek zorunda değil. Çıkıp iki cumle kurucak.

Amcama anlattım dedi ki "o isine gelene yardim eder. Bir yakınının yüzüğü kaybolmuş direkt anons yaptırmış. Yahu buna mi takildiniz ne var yani incileri mi dökülürdü iki dakika konuşsa. Nefret ediyorum yahu. Dindar insan yardımsever olur insanlık yapamayana da ne denir bilirsin.
O Ada'm size hakaret etmedi yardım edip etmemek ona kalmış ama sizin yaptığınız edepsizlik.

Kusura bakmayın ama benim düşüncem bir öğretmen nerede olursa olsun böyle mahalle ağzı ile konusmamali .
Toplumun durumu belli modern çağa ayak uyduramiyoruz
Herkes kaba herkes nezaketten bir haber
Hele öğretmenlerin böyle olması beni çıldırtiyor
Eğitim görmüş çocuklara eğitim ve öğretim veren biri bu tarzda olmamalı ne evde ne de dışarıda
İste ben de diyorum ki ona sen karar vermiyorsun. O senin dusuncen. Allah allah ya, başımıza neler gelmiş hala kibarlık bekliyorsun. Bilmeyen de der ki öğrenciye hakaret ediyorum.:D

Kredi kartım kaybolsa birilerinin o kartı almış
olmasına şaşırmazdım ki.
Kim bulduysa harcama yapmamış olsun diye dua eder
hemen kullanıma kapatırdım.
Hani kadını niye suçluyorsunuz o kısmı pek anlayamadım.
Almış ve siz kapatana kadar güvende olmasını sağlamış.
Çünkü bende güvenlik görevlisi de olsa
teslim etmezdim.
Görevi ne olursa olsun niyetini hiç bir zaman bilemem.
Yada nasıl bir insan olduğunu.
E kart sahibini bulmak da sıkıntı.

Kartsız kalmak sadece sizin hatanız.
Kaybetmeyecektiniz.

Selam. Az evvel kredi kartimi kaybettiğimi farkettim. Bir sitede otueuyoriz sitede bir market bir bakkal bir cami ve bir de yasam merkezi var. Dun marketten sigara alıp eve döndüm. Bugün de anladım ki kartı eve giderken dusurmusum. Paniğe kapıldım tabi. Allahtan nerde düşürdüğmü biliyorum ya hemen çıktım. Sitemiz büyük değil. Hemen yolları aramaya başladım. Bi kız çocuğu " abla kart mo ariyosun" dedi. Bem de evet dedim. Çocuk kartı dun bir kadının bulduğunu bu ne diye sorup kredi kartı olduğunu öğrenince eve götürdüğünü söyledi. Ben de kadını tarif et dedim çocuk tanımıyorum ki dedi. Bakkala markete sordum camiye yasam merkezine vs her yere sordum kart getirilmemiş. Güvenlik görevlileri var onlara da dedim bi bilginiz vsr mi bi kadın bulmus dedim. Onlar da bizim haberimiz yok ama camiye anons yaptırın bulan kişi getirip bıraksın dediler. Caminin imamına gidip rica ettim güya allah yolunda cok dindar birisi ya beni başından atti. Yapamayız dedi her bi sey kaybeden bize gelir o zaman dedi. Hayvan herif. Ben de ne yapayım bankayı arayıp iptal ettirdim. Alan kadın alışveriş yapmamış. Zaten şifreli de netten de alışveriş yapmamış hic nedense. Uzun lafın kısası bugün sinirlerimi ziplattilar. İsin kötüsü daha yeni para yatirmistim bin liraya yakin limit var. Bir hafta sefil sefil dolasicam artik kart çıkana kadar. Nefret ediyorum insanların kotu niyetinden, fırsatını bulduklarında hazıra konma heveslerinden. Normal bir insan kart kimlik vs bulsa gider markete bırakır guvenlige verir camiye verir. Ama insan olan yapar bunu.

Cami kayip cocuk disinda anons yapmaz. Hakli.

Bulan sizi kurtarmis, belli ki ne oldugunu bilmiyor. Alip baskasina biraksa ve onlar kullanmis olsaydi? Bahsi gecen limiti unuturdunuz o zaman... Sanslisiniz.

Bankanizin internet sitesinden sanal kart olusturun, alisverisinizi internet uzerinden yapmayi deneyin. Sanal market uygulamasi var, zor durumda kalmazsiniz umarim.

aynen. öğretmenlerin sinirlerinin alındığını sanıyorlar. dedim ya insanlara laf anlatmak zor. bir de öğretmenden hoş görü beklerler. çocuklara gösterilir hoşgörü. doğruyla yanlışı ayırt edebilene değil.

Öğretmenler sinirlenmesin deniyor zaten kimse . Öğretmen hanımın üslubunu ve tarzını elestiriyor herkes.

Nezaketli insanlar da sinirlenebiliyor zaten. Ama görevi olmadığı halde işini yapmayanlara küfür ederek değil.

O Ada'm size hakaret etmedi yardım edip etmemek ona kalmış ama sizin yaptığınız edepsizlik.
Yardim edebileceği halde egolarina yenik düşüp insanlık yapamayanlar antipati uyandırır. Bu insanlar yüzünden " insanlık öldü" diyorlar. Yarin bir gün başına bir is gelir yardim istemeknzorunda kalır da karşına senin gibi " mecbur değilim yiaaa" diye sayiklauan biri çıkar o zaman anlarsın.

İmam Allah yolunda da o kartı alan benim yolumda mı ? Ne kadar çirkin bir uslup! İmam camide kalkıp da kayıp anonsu vermez o anonslar belediyeden verilir ve büyük yerlerde değil küçük yerlerde verilir bir de avm merkezleri gibi yerlerde. Kimse kalkıp da hocam şu eşyam kayıp anons geciver demez o camiler ezan için kayıp anonsları için değil. Getirecek olan kişi zaten anons olmadan getirir ya da görevli birine teslim eder. Çalan kişi hazıra konan ama anons geçmeyen kişi hayvan oğlu hayvan ??? Pes !!

Kusura bakmayın ama benim düşüncem bir öğretmen nerede olursa olsun böyle mahalle ağzı ile konusmamali .
Toplumun durumu belli modern çağa ayak uyduramiyoruz
Herkes kaba herkes nezaketten bir haber
Hele öğretmenlerin böyle olması beni çıldırtiyor
Eğitim görmüş çocuklara eğitim ve öğretim veren biri bu tarzda olmamalı ne evde ne de dışarıda
niye onlar.insan degil mi? sinirlenemezler mi hicbir seye? baskalari istedigi gibi konusma hakkina sahipken onlar susmali mi? bu zamanda kimse "nezaketinden sustu" demiyor. "hatali oldugundan suclu" diyor. ogretmenlerin disaridaki hayatina bu denli karismayi nasil hak goruyorsunuz kendinizde?gerci daha dun baska konuda yazmistim. insanlar baskalarinin hayatina karismaya bayilir.

Pardon da cami orası kayıp eşya bürosu değil hanımefendi orada yaşayan tek siz değilsiniz herkes anons ettirir o zaman ayrıca kredi kartını yolda aramakta ayrı bir saçma bir gün geçmiş o kart kalır mı sokakta. Zaten hemen o an iptal ettirmeniz gerekirdi imam sizin özel işlerinizle ilgilenmek zorunda değil.

Cami kayip cocuk disinda anons yapmaz. Hakli.

Bulan sizi kurtarmis, belli ki ne oldugunu bilmiyor. Alip baskasina biraksa ve onlar kullanmis olsaydi? Bahsi gecen limiti unuturdunuz o zaman... Sanslisiniz.

Bankanizin internet sitesinden sanal kart olusturun, alisverisinizi internet uzerinden yapmayi deneyin. Sanal market uygulamasi var, zor durumda kalmazsiniz umarim.
Tesekkur ederim ama yorumları tam okumadigunu düşünüyorum. İsine gelince tanıdığı olunca anons yapan ama bana yardim etmeyen bir insani elestiriyorum.

Anlamadiniz sanırım. Kredi kartı bu. İçinde de para var bir suru. Ne kadar zor durumda olduğumu gördü. İnsanlar da araya girdi hocam kız zor durumda yardim etseniz falan dediler. Ne var yani 1 dakika anonstan gebermez. Hayvan değil hayvan oğlu hayvan hem de.
İmam anons yapsa o kadın getirecek miydi sizce?
Bence getirmeyecekti zira sahibine iade etmek niyetinde olsaydı güvenliğe gidip sorsaydi/söyleseydi kart buldum sahibine nasil ulaşalım diye,isminizden bulunurdunuz,dolayısıyla bence adama yok yere hakaret ediyorsunuz.
Ayrıca prosedür olabilir bununla ilgili,bilemezsiniz/bilemeyiz.

Size göre doğru olan teslim etmekmiş
Bana göre değil yani.
Bu beni yanlış yapmaz.
Hakaret edilecek bir durum yok ortada.

İmam kısmında da yapılan anonsları
kim dinliyor allah aşkına.
Belli belirsiz ses karmaşası çogunu anlamıyorum bile.
O da sadece bir çocuk kayıpsa
anons yapıldıgını gördüm şimdiye kadar.
Eşya cart curt ilgili merci imam mı ki.
Adam da durup dururken hayvan olmuş hatta hayvan oğlu.

İste ben de diyorum ki ona sen karar vermiyorsun. O senin dusuncen. Allah allah ya, başımıza neler gelmiş hala kibarlık bekliyorsun. Bilmeyen de der ki öğrenciye hakaret ediyorum.:KK70:

Ne bu şimdi . İşine gelmeyen her yoruma o zaman o senin düşüncen de .
Benim düşüncem evet başkası adına düşünemem zaten.
Hadi canım hadi git biraz adab-ı muaşeret öğren.

Pardon da cami orası kayıp eşya bürosu değil hanımefendi orada yaşayan tek siz değilsiniz herkes anons ettirir o zaman ayrıca kredi kartını yolda aramakta ayrı bir saçma bir gün geçmiş o kart kalır mı sokakta. Zaten hemen o an iptal ettirmeniz gerekirdi imam sizin özel işlerinizle ilgilenmek zorunda değil.
Ben İbranice mi yazdım. Yahu site küçük , fazla kalabalık bir yer bir meydan değil. Ne yapsaydim ya. Ne yapayım açık adres mi vereyim sitenin fotisunu mu cekeyim. Sitede imam isine geldiği gibi anons yapıyormuş. Bunu amcam dedi. Hatta güvenlikçi de dedi imam yapar daha önce yapılmıştı dedi. Herkes bana direkt imamdan yardim istememi soyleyince ne yapmam lazımdı acaba ?

Anons edilince kadın neden korksun yahu evlere tek tek girip bakılacak hali yok ya. Kadın da kötü niyetli değildi belki. Kaldı ki güvenlik görevlileri var bıraksaydı demişsiniz siz de imama gideceğinize görevlilere haber bıraksaydınız. Bir de imama hakaret ederek siz çok mu iyi insan oluyorsunuz şimdi. Camileri amacı dışında kullanmak ne yahu iyi o zaman her cami her günün saati kayıp anonsu yapsın memlekette. Daha önce yapılış diyorsunuz bir de tepki alınca ne demek daha önce yapmış o zaman size garezi mi var Allah aşkına küçük bir yerde olsa site orası her önüne gelen anons için mi gelsin o onun görevi değil hanımefendi anlamıyorsunuz rica edersiniz kabul eder etmez o onun insiyatifinde!!

imamın yaptığını doğru buldum
sonra herkes anons yaptırır
zaten getiren kişi şimdiye getirirdi anons u bu kadar önemsemeyin

ayrıca anons yapılmaması normal ben de olsam yapmazdım, ölümcül birşey değil en azından gider atm den çekersin paranı bu kadar abartılacak birşey yok

Back
X