Bazı insanlardan anlık nefret ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boş yere alınganlık yapıyorsunuz Vedegeo, amacım sizi kritik etmek değil ki öyle bile olsa sanal bir karakterim ben nasıl bir önemim olabilir ki. Ben de fıtrat olarak uyumlu bir tip olmama rağmen fikir olarak toplumumuzun geneliyle uyumlu değilim ki bu halimi seviyorum. Ben böyleyim deyip geçiyorum, sürekli eksikliklere yoğunlaşmıyorum çünkü kendim de mükemmel değilim. Naçizane size de bunu tavsiye ederim, kendi iç dengeniz için.
Alınmıyorum emin olabilirsin
Sadece senin düşüncen benimsemesemde saygı duyuyorum

Çünkü aptallar
Dar görüşlü değilim
Dar görüşe tahammülü olmayan biriyim
Böyle ortalmalardan uzak durun veya konuşmayın ...sinirlerinize yazık ..bende sinirleniyorum ama genelde o ortamdan çıkıp gidiyorum kimseye değmez .

Bazıları salak mı numara mı yapıyor anlamış değilim
Konu şu ki
Bir kadınla konuşuyoruz
Pazar günlerini sevmediğini söyledi
Ve etrafında da pazar gügünü sevmeyen birçok insan varmışş

Bunun üzerine araştırma yapmış ve hıristiyanlıkta ayin günü olduğunu bu günün etkisinin müslümanlar üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu öğrenmiş (hangi bilimsel araştırmaysa artık)

Bunu gerçekliği kanıtlanmış gibi anlatıyor

Yok yahu pazar pazartesi gününden önceki gün olduğu için haliyle bir huzursuzluk oluyor diyorum

Hayır alakası yok diyor

Ve etraftakilerde bu kadına destek veriyor

Akıl tutulması yaşatır bu insanlar insana

Ciddi anlamda soruyorum böyleleriyle karşılaşınca nasıl nasıl sinirlerinize hakim olabiliyorsunuz
Ben anlık değil ömürlük nefret ediyorum bir bölümünden🙈 Laf anlamayacak kapasitede ise artık konuşmuyorum da maalesef, gülüyorum ancak😂

Konu şu ki
Bir kadınla konuşuyoruz

Bunun üzerine araştırma yapmış ve hıristiyanlıkta ayin günü olduğunu bu günün etkisinin müslümanlar üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu öğrenmiş (hangi bilimsel araştırmaysa artık)

Yok yahu pazar pazartesi gününden önceki gün olduğu için haliyle bir huzursuzluk oluyor diyorum

Hayır alakası yok diyor

Ciddi anlamda soruyorum böyleleriyle karşılaşınca nasıl nasıl sinirlerinize hakim olabiliyorsunuz
ateist olduğum için ve müslümanların arasında yaşadığım için herşey bana saçma geliyor zamanla alışıyorsun sinirlenmiyorsun aksine lan olm mal mısınız buna da inanılır mı diyip gülüyorsun :D

Benim komsum da aynen sunu dedi.
Otizimli cocukların ailelerini müsluman bir bilim adami araştırmis ve bu ailelerin zamanin da adak verip yerine getirmedigi icin cocuklarinin otizimli oldugunu bulmus.
Evet evet gercekten bunu dedi. Ben sok oldum yahu sacmalama dedim. Daha da konuyu iredelemedim. Hala sasıriyorum. Cok ilgincler ya. Bunlar hep cahillikten ya.
Sacma sapan süre gelen inanclarla toplumu sömurdüler ya su devirde hala bunlara inaniyorlar bide.

Benim komsum da aynen sunu dedi.
Otizimli cocukların ailelerini müsluman bir bilim adami araştırmis ve bu ailelerin zamanin da adak verip yerine getirmedigi icin cocuklarinin otizimli oldugunu bulmus.
Evet evet gercekten bunu dedi. Ben sok oldum yahu sacmalama dedim. Daha da konuyu iredelemedim. Hala sasıriyorum. Cok ilgincler ya. Bunlar hep cahillikten ya.
Sacma sapan süre gelen inanclarla toplumu sömurdüler ya su devirde hala bunlara inaniyorlar bide.

O bilim adamını bi bulsam ah bir bulsammmmm......

Ben bunu yapamam
Hiristiyan olup olmamak önemli değil
Ben bunu insanlık için doğru bulmuyorum
Böyle düşünceler inanışlar algılara neden oluyor
Algılar inançları doğuruyor
Ve yanlış inançların nelere neden olduğunu söylememe gerek var mı?

Tamam, ben de diyorum ki bu hayatta çeşit çeşit insan var. Belli bir yaşa gelmiş insanın ne inancını değiştirebilirsiniz ne algısını. Cehaleti 10 metre öteden belli olan insanı dert edinmek sırf size zarar yani. O kadının düşüncesini değiştiremezsiniz bu saatten sonra. Cahile laf anlatamazsın, esnek bakabilse zaten öyle düşünmez.

Nefret hissi böyle insanlar için biraz fazla. Tecavüzcüden nefret ederim en fazla. Cahil olandan niye nefret edeyim, en büyük zararı kendine veriyor bana bir zararı yok ki.

Konuya gelecek olursam, benim en yakınım olan babam böyledir zaten. Her musibet, her hastalık, her kötülük inanç eksikliğinden kaynaklanır ona göre. Ya da dininin emrettiğini yapmamaktan. 32 yıldır bu sözleri duyarım kendisinden, hatta daha absürt olanları da. Sinirleniyor muyum? Hayır tabi ki. Üzülüyorum onun adına. 59 yıllık hayatını, tek bir pencereden bakarak ziyan etti. Başka pencerelere yönelmek şöyle dursun, varlıklarından bile nefret etti. Şimdi asıl mevzuya geleyim, kendinden başka kime zarar verdi? Nispeten çocuklarına ve eşine. Ancak bizler onun gibi düşünmedik, onun gibi olmadık. Üzdü, kırdı, ruh hastası etti ama kendinin küçük bir kopyasını yapmayı başaramadı. Bu yüzden de cahilin kötülüğü kendinedir. Nefret edecek kadar büyük bir mevzu değil. Dünyada nefrete layık o kadar insan müsveddesi var ki, boşa harcamayın nefret hissini.

Karşınızdaki insanı neden kucumsuyorsunuz sinirlenip konu aciyorsunuz...buda sizi dar görüşlü biri olduğunuzu gosteriyor..herkesin kendi görüşü kendi inancı ...istersen sende kendi fikrini söyler kenara cekilirsin..istersen soylemezsin ..bu kadar basit :KK66:
bak şimdi burada karşı çıkarım ama neden diyeceksin çünkü biz bu insanlarla beraber yaşıyoruz oy kullanmaya gidiyoruz aynı haklara sahip oluyoruz. bizi yönetenler bu zihniyet seçiyor o yüzden açıklamak konuşmak anlatmak zorundayız. onlar için değil kendimiz için yapmalıyız
Neden sinir okuyorsun bence ni terapğste git ota sapa sinir okuyorsan skntı sende. Kimilerinin dinsel düşünceleri fazla oluyor saygı göster tartısmaya girmek sinir olmak zorunda degilsin ki.
tartışmaya girmeli ama sinirlenmemeli tabi zor ama işte
Zeten benim hakkımda kanaatimiz oluşmuş
Ne dersem boş olacak
Herkes görüyor benim gördüklerimi
Hepimizin tepkisi
Ben sessiz kalamıyorum çoğunlukla buda beni uyumsuz yapıyor heralde
sessiz kalma tabi ki kalmamalısın ama kendini de yıpratma o kadar çoklar ki hatta bazı insanlara şaşırıyorsun adam okumuş mevki sahibi olmuş genel kültür falan çok iyi görünüyor sonra bir konu oluyor cehaletin daniskası
şaşırıyorsun

İşi yok it taşlıyor derler ya o cinsten. Üşenmemiş araştırmış. Yazık bunlar hep boşluktan. He deyip geçecen.

Konu şu ki
Bir kadınla konuşuyoruz

Hayır alakası yok diyor

Abla işsiz galiba işsizse niye işsiz olduğu da belli ya neyse çok işsiz dedim niye böyle oldu yaw :olamaz:

bak şimdi burada karşı çıkarım ama neden diyeceksin çünkü biz bu insanlarla beraber yaşıyoruz oy kullanmaya gidiyoruz aynı haklara sahip oluyoruz. bizi yönetenler bu zihniyet seçiyor o yüzden açıklamak konuşmak anlatmak zorundayız. onlar için değil kendimiz için yapmalıyız

tartışmaya girmeli ama sinirlenmemeli tabi zor ama işte

sessiz kalma tabi ki kalmamalısın ama kendini de yıpratma o kadar çoklar ki hatta bazı insanlara şaşırıyorsun adam okumuş mevki sahibi olmuş genel kültür falan çok iyi görünüyor sonra bir konu oluyor cehaletin daniskası
şaşırıyorsun

Haklısınız ama ülkenin gidişatına bakılacak olursa sizce biz kendimizi yirtsakta değişecek gibi mi duruyor ahh ahh :'(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X