• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazı insanların tutarsız davranisi

SevgiSevgi38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2023
1.358
139
53
Özellikle en yakınlarimiz olunca insan düşünüyor. Zamanında kavga edersin tartışırsin bazı sözler sarfedersin sonra konu acilinca ben öyle demedim oluyor ya da benim söylediğim sözü kendine göre uyarlayip kendini savunuyor oysaki ben öyle bir şey dememisim bu gibi durumlarda napıyosunuz. Özellikle eşimle tartışırken yaşıyorum bunu ben öyle bir şey demedim demişim gibi kendisini savunuyor haksız olduğu halde .

Manipüle ediyor işte kısaca yapıp yapıp yapmadım veya demedim gibi bi nevi akıl oynanması

Özellikle en yakınlarimiz olunca insan düşünüyor. Zamanında kavga edersin tartışırsin bazı sözler sarfedersin sonra konu acilinca ben öyle demedim oluyor ya da benim söylediğim sözü kendine göre uyarlayip kendini savunuyor oysaki ben öyle bir şey dememisim bu gibi durumlarda napıyosunuz. Özellikle eşimle tartışırken yaşıyorum bunu ben öyle bir şey demedim demişim gibi kendisini savunuyor haksız olduğu halde .
Aynısını yap söyle söyle ertesi gün yooo ben böyle bir şey demedim ne anlatıyosun de geç

Annem yapıyor bunu çok kırıcı şeyler söyler ve adla hatırlamaz
Üniversitede heves edip dantelli kulot aldım diye “bir yerlerin mi kaşınıyor ne bu böyle” dedi ama yalan demedim der
Sevgilimden bahsedince “evlenesin geldi adam mı arıyorsun” dedi demedim der
Böyle böyle birçok travma sebebi olacak cümleleri vardır 😂
Ben artık o ne dedi bu ne dedi asla takmıyorum ve umrumda değil ne demiş olursa olsun ben yapacağımı yaparım hatta cevaben ona travma yaşatırım anı kalacaksa öyle kalsın
Esin bir şey mi dedi aynısını ona söyle hatıra kalacaksa böyle kalsın içinde kalmasın 😂

Çok pişmanım anneme birinin bir şeyi kaşınıyorsa senin kasiniyordur demedigim için 🤣
Ya da benim evlenesim gelmedi ama senin geldi ve evlendin sen daha azginsin demediğim için çok pişmanım 🤣
Pişman olmamak için kırıldım mı anında kiriyorum içim rahatlıyor 🤣

Anneme karşı artık yıllardır böyleyim hemen yapıştırıyorum lafı artık şey diyor “sana da bisey denilmiyor”
Demeyin kardeşim bana bisey

Annem yapıyor bunu çok kırıcı şeyler söyler ve adla hatırlamaz
Üniversitede heves edip dantelli kulot aldım diye “bir yerlerin mi kaşınıyor ne bu böyle” dedi ama yalan demedim der
Sevgilimden bahsedince “evlenesin geldi adam mı arıyorsun” dedi demedim der
Böyle böyle birçok travma sebebi olacak cümleleri vardır 😂
Ben artık o ne dedi bu ne dedi asla takmıyorum ve umrumda değil ne demiş olursa olsun ben yapacağımı yaparım hatta cevaben ona travma yaşatırım anı kalacaksa öyle kalsın
Esin bir şey mi dedi aynısını ona söyle hatıra kalacaksa böyle kalsın içinde kalmasın 😂

Çok pişmanım anneme birinin bir şeyi kaşınıyorsa senin kasiniyordur demedigim için 🤣
Ya da benim evlenesim gelmedi ama senin geldi ve evlendin sen daha azginsin demediğim için çok pişmanım 🤣
Pişman olmamak için kırıldım mı anında kiriyorum içim rahatlıyor 🤣
Ben bilerek yaptiginin da farkındayım annesin de de aynı huy var . Benim korktuğum bu adamın akıl sağlığında mi problem var kendisi kafasında kurup kendini buna inandiriyo vicdanini böyle mi rahatlatiyo. İnsanın kendi hatasini da kabul etmesi bir erdemlilik. Esimin böyle yaptığını görünce gözümden çok düşüyor ciddiye alamıyorum onu.

Ben bilerek yaptiginin da farkındayım annesin de de aynı huy var . Benim korktuğum bu adamın akıl sağlığında mi problem var kendisi kafasında kurup kendini buna inandiriyo vicdanini böyle mi rahatlatiyo. İnsanın kendi hatasini da kabul etmesi bir erdemlilik. Esimin böyle yaptığını görünce gözümden çok düşüyor ciddiye alamıyorum onu.
Çok üstü kapalı anlatıyorsun.

Zaten erkekleri çok ciddiye almamak lazım

Ciddi biseyi olsa başka şeyleri de unutur sadece söylediğini unutuyor bu erkekler 🤣

Sadece zavallı olduklarını düşünüyorum

İçinde az çok tutarsızlık çelişki barındırmayan insanda iliskide yok bu benim fikrim insan doğası bazen yanlış hatırlar bazen kelimelerle oynar bazende hep kendi haklıdır . Dünyada bunu yapmayan yada bende hiç yok diyene inanmıyorum insan gönlü hep kendinden yanadır kendine meyleder .

Böyle birisi vardı hayatımda. Bir şeyi görüyorsun diyelim ki ama yok sen yanlış görmüşsün o öyle değil.
Bir şey der sonra ben öyle bir şey söylemedim der.
Zorlayıcı bir durum aslında.
İnsan kendisinden şüphe duymaya başlıyor.

Bir de şu var seni kıracak bir şey söylemiştir ama ona göre kırılacak bir şey yoktur kötü bir şey söylememiştir kötü bir şey soyledigini düşünmüyordur.
Aynı şeyi ona söylesen nasıl laflar duyarsın aslında ama kendisi söyleyince sorun olmuyor.

bu benim annem
kendisinin asla bana soylemedigini iddia ettiği bir hakaret var ki en az hic duymadiysam 30 kez duymusumdur.
neyse ki hayatimin ilk 24 senesini ablamla paylastigim icin o da hatirliyor. bazen annem birseyi/ bir olayi inkar edince ablami ariyorum hic ipucu vermeden olayi soruyorum benimle ayni seyi anlatiyor.
buna rağmen annem yine de yaptigina /söylediğine inanmiyor.
bence bunun sebebi dusunmeden konusup ofkelenince agzindan cikani kulaginin duymamasi. o soyledigi sey hic beyne gitmeden agizdan cikiyor . haliyle hatirlamiyor bile.
annemle mecburiyetten iliskimi noktalamiyorum, annem sonucta:)
ama bu davranisin onda birini bir yakınımda goreyim hemen o kisiden soguyorum, fazla muhatap olmamaya çalışıyorum

bu benim annem
kendisinin asla bana soylemedigini iddia ettiği bir hakaret var ki en az hic duymadiysam 30 kez duymusumdur.
neyse ki hayatimin ilk 24 senesini ablamla paylastigim icin o da hatirliyor. bazen annem birseyi/ bir olayi inkar edince ablami ariyorum hic ipucu vermeden olayi soruyorum benimle ayni seyi anlatiyor.
bence bunun sebebi dusunmeden konusup ofkelenince agzindan cikani kulaginin duymamasi. o soyledigi sey hic beyne gitmeden agizdan cikiyor . haliyle hatirlamiyor bile.
ama bu davranisin onda birini bir yakınımda goreyim hemen o kisiden soguyorum, fazla muhatap olmamaya çalışıyorum
Daha önce de dünya görüşü hakkında konuşmuştun annen için. İnanmak istediği gibi inanan biri, kendi bile inanmıştır sana o lafı etmediğine.

Bir de şu var seni kıracak bir şey söylemiştir ama ona göre kırılacak bir şey yoktur kötü bir şey söylememiştir kötü bir şey soyledigini düşünmüyordur.
Aynı şeyi ona söylesen nasıl laflar duyarsın aslında ama kendisi söyleyince sorun olmuyor.
Kesinlikle çok doğru

Daha önce de dünya görüşü hakkında konuşmuştun annen için. İnanmak istediği gibi inanan biri, kendi bile inanmıştır sana o lafı etmediğine.
bence de öyle
bir de sey var, cocuklugumuzda mesela belki 350 gün cok guzel gecmistir, 10 gün tolere edilebilecek hırgür olmustur. 5 gunse cok kötü bir ebeveynlik yapmistir.
aradan gecmis yillar kadin hep ozendigi, guzel gecen, fedakarlik yaptigi vs seylerj hatirlar. çünkü ona göre bagirdi gecti ya da günü kurtarmak icin o bahaneyi soyledi bitti.
ama cocuk iste o 15 günü cok net hatirliyor, bir sekilde travma haline geliyor, unutamiyor vs.
mesela ben cok guzel ucretsiz bir kurs bulmustum ama eve yakin degildi annem de heralde usendi beni devamli goturmeye. Birgün hazırlandım onu bekliyorum "aradilar beni iptal olmus o kurs" dedi, daha da gitmedim.
ama sonra o kurstan aradilar neden gelmediğimj sordular ve o telefonu ben actim:)
anneme göre onca isin gucun arasinsa usendi, hatirlamiyor bile. oysa benim cok keyif ve verim aldigim bir kurstu (keyifli birsey de degildi dersti aslinda).
o hatirlamiyor bile, onun icin cok küçük bir olay yasandi bitti. ama benim icin büyüktü çünkü icinde yalan da vardi.
ya da tvde raftingle ilgili birsey izlemisti düzcede. bizim de duzcede yakinimiz var annemin arkadasi hep cagirir. "aaa ayselerin orada bu. yazin gidelim beraber" demisti tv izlerken. tüm yaz raftingin hayalini kurdum, ama annem kanali degistirdigi gibi unutmustu.
bunun gibi yuzbinlerce ornek var mesela. Usendigi her seyi yapmamak icin o kapali, o bitti falan derdi. bugun soyledigi hicbir seye inanmayip kendim teyit edince "yalanci miyim ben" diyor😂
eskiden cok düşünürdüm iliskimiz hakkinda ama uzun yillardir saldim gitti. cocuk dogurdu diye kimse ermiyor sonucta o da ayni yaslarda iki cocukla yasmaya calisan genc bir kadındı

bu benim annem
Ay hepsi mi aynı ya 🤣

Back
X