- Emoji Skoru
- 168
- Puanlar
- 18
Çok geçmiş olsun benim bir sürü embiryom vardı hepsi trizomi 21-18 hepsi geldi pgt yaptırmasaydım birnden birini koycak doktor ve ya düşük olcak yadaBenim ilk gebeliğim bu şu oldu ilk kez tüp bebek denediğimde doktor bana pgt taramayı söylememişti 5.güne 3 embriyom kalmış 2 si transfer olmuştu transfer olan iki embriyomun kalitesi biri 5Ab diğeri 4 aa idi biri tutundu 11 haftalıkken kalbi durdu araştırdık kromozom trizomi 21 geldi o kadar üzüldüm ki bir yıl kendime gelemedim 2 ve 3. Denemeyi yaptım ama mutlaka pgt taraması yaptırdım ve 5.güne giden embriyolarımdan sadece 1 i sağlıklı geldi diğerleri trizomi 21 trizomi 18 vs yani ben deneyeyim bakalım demek için sağlam bir psikoloji gerekiyor o kayıptan sonra kürtaj oldum rahmim yapıştı ki yapışıklık yoktu bu seferde yapışıklık için ameliyat oldum kısaca o doktor beni kendine 1 den fazla gideyim diye tüp bebek yaptı ve doktorlar ticaret gibi görüyor bu sektörü ben de bb tüp bebek merkezi için iyi şeyler duydum orada yaptırmayı düşünüyorum tekrar bakalım hakkımızda hayırlısı ancak asla pgt yaptırmadan bir daha girmek istemiyorum bu duruma
Negatif … çünkü dışardan kaliteli gözüküyodu embiryolarım .Bunları yaşamamak için kesinlikle yaptırmak gerekiyor ,Benim bu ilk denemem ve o kadar çok araştırdım ki kumar oynayamazdım . Pgtli 100 de 100 tutcak diye bişi yok ama en azımdan Sağlıklı embiryoda tutmazsa artık kısmet değil yada başka bi sıkıntı var demek. Onlarıda elemiş oluyo insan, tutmazsa bile içi rahat ediyor insanın en azında gelişim bozukluğu olmadıgını bilerek bi süreç geçiriyor ..Bakalım hayırlısı iki ay sonra transferm olcak .
Burdaki anne adayların yorumlarını okuyorum bazen çok şaşırıyorum. Doktorum o son aşamada tutmaz diye önemsememiş pgt yi, falan diye yorum yazanları görünce üzülüyorum ,yani doktor 3 defa daha gel bana tedavi yapayım bana para getir demek istiyo heralde. Pgt de para demek ama üç tane tüp bebek tedavisini baştan göreceğine bi tane denersin değil mi? Aynı. Mevlalara cıkıyor zaten paralar.
Ne diyeyim bence çok doğru karar vermişsiniz