• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BB. Tüp bebek merkez

Benim ilk gebeliğim bu şu oldu ilk kez tüp bebek denediğimde doktor bana pgt taramayı söylememişti 5.güne 3 embriyom kalmış 2 si transfer olmuştu transfer olan iki embriyomun kalitesi biri 5Ab diğeri 4 aa idi biri tutundu 11 haftalıkken kalbi durdu araştırdık kromozom trizomi 21 geldi o kadar üzüldüm ki bir yıl kendime gelemedim 2 ve 3. Denemeyi yaptım ama mutlaka pgt taraması yaptırdım ve 5.güne giden embriyolarımdan sadece 1 i sağlıklı geldi diğerleri trizomi 21 trizomi 18 vs yani ben deneyeyim bakalım demek için sağlam bir psikoloji gerekiyor o kayıptan sonra kürtaj oldum rahmim yapıştı ki yapışıklık yoktu bu seferde yapışıklık için ameliyat oldum kısaca o doktor beni kendine 1 den fazla gideyim diye tüp bebek yaptı ve doktorlar ticaret gibi görüyor bu sektörü ben de bb tüp bebek merkezi için iyi şeyler duydum orada yaptırmayı düşünüyorum tekrar bakalım hakkımızda hayırlısı ancak asla pgt yaptırmadan bir daha girmek istemiyorum bu duruma
Çok geçmiş olsun benim bir sürü embiryom vardı hepsi trizomi 21-18 hepsi geldi pgt yaptırmasaydım birnden birini koycak doktor ve ya düşük olcak yada
Negatif … çünkü dışardan kaliteli gözüküyodu embiryolarım .Bunları yaşamamak için kesinlikle yaptırmak gerekiyor ,Benim bu ilk denemem ve o kadar çok araştırdım ki kumar oynayamazdım . Pgtli 100 de 100 tutcak diye bişi yok ama en azımdan Sağlıklı embiryoda tutmazsa artık kısmet değil yada başka bi sıkıntı var demek. Onlarıda elemiş oluyo insan, tutmazsa bile içi rahat ediyor insanın en azında gelişim bozukluğu olmadıgını bilerek bi süreç geçiriyor ..Bakalım hayırlısı iki ay sonra transferm olcak .

Burdaki anne adayların yorumlarını okuyorum bazen çok şaşırıyorum. Doktorum o son aşamada tutmaz diye önemsememiş pgt yi, falan diye yorum yazanları görünce üzülüyorum ,yani doktor 3 defa daha gel bana tedavi yapayım bana para getir demek istiyo heralde. Pgt de para demek ama üç tane tüp bebek tedavisini baştan göreceğine bi tane denersin değil mi? Aynı. Mevlalara cıkıyor zaten paralar.

Ne diyeyim bence çok doğru karar vermişsiniz🙏

Ben sanirim bb den devam edecegim. Gecmiste anatolia’da olumsuz surecim oldu. Bahceciyi de biraz oraya benzettim acikcasi. Lab vs iyi diyorlar ama burdaki dr lar guncel veya ek tedavilere inanmiyorlar gibi. Hani suphe ile yaklasirsin vs o ayri ama oyle degiller inanmiyorlar vs. ben her seyi yapmak istiyorum. Onceki merkez kan sulandirici bile vermedi hocaya trombofili testi yaptirayim mi dedim hayirr asla gerek yok falan dedi ama meger bende mutasyon varmis pihtilasma ihtimali yuksekmis mesela. Tup bebek hormonlarinin prospektusunde bile pihtilasma ihtimalini artirir yazarken bu inat neden anlamiyorum. Berfu hoca pgt tavsiye etmiyor mesela. Benim eski tum embriyolar aneuploid geldi ben nasil tekrar pgt yaptirmayayim ki? Hepsini bos yere transfer ettirseydim 2 yilim bosa giderdi hem maddi hem manevi. Mesela diyor ki pgt icin parca aliniyor belki olacak embriyoyu bozuyorlar. Her yeri arastirdik bu konuda da kayda deger bir sey bulamadik olsa bile cok dusuk ihtimal. Kanittan cok fikir var ortada suan bu konularda ama bu fikirlere kesinmis gibi bakmak yanlis bence. Demem o ki ben bu saatten sonra kan sulandiricimi da kullandiracak, bagisiklik baskilama tedavimi de ekleyecek, pgtye de ok verecek yani her seyi deneyecek bir dr ile devam etmek istiyorum.
Bende bb devam etcem beni bugün bugra hoca aradı bulundum şehirdeki gebelik sürecimi ve kürtajımı yapan doktorumun yakın arkadaşımış direk kendi aradı bana tüm süreci anlattı ve sonunda bana şunu dedi kendi kız kardeşime eşime nasıl bi tedavi uygularsam bilin ki sizede o özenle tevanizi yürütücem dedi gercekden doktor çok samimi ve içten geldi önümüzdeki ay bizde Ankara'ya gelip orda başlıcaz kısmetse bende baskılama kan sulandırıcı herşey uyguladı kayseri'de ki doktor ben ısrarla her 2 de genetik istedim gerek yok dedi buğra hoca bugün dedi ki bebeğin saglıksızmış siz gibi hastalarda genetik mutlaka yapılmalı yapılmaması anormal dedi cünkü sen 35 yaşındasın eşin azosperm mikro tese ile sperm alınmış doğal yolla sperm bulunamamış imkansız genetik yapmadan transfer dua edin bebek kendi gelişimi durdurmuş ya gelişim durmayıp devam etseydi saglıksız bebek olduğunu ögrenseydin daha çok üzülürdün dedi herşey Allah'dan evet ama çaresi varken bizi neden bu kadar yordunuz maddi manevi benden 2 kere yumurta neden topladınız 12 ilkinde 9 ikincisinde yazık degilmi bi çok merkez için ticaret olmuş Allaha havale ediyorum

İyide bu anne adayı için çok yıpratıcı bi durum tekrar tekrar iğneler haplar olmazsa yaparız mantığı cok acımasız ve bencilce. Bakın genetik test son ana bırakılmaz . Dışarda kaliteli görünen embiryo belki kromozon eksikliği var ama 5. Güne gidebildi( hücrelere düzgün göründüğü için ) donduruldu diyelim ve size transfer edildi. Farazi konuşuyorum 5. Haftada kalbi durdu bebeğinizin nolcak? Kromozon eksikliği yüzünde karnınızda gelişimini durdurdu? Sizi maddi manevi. Yıpratacak. Yani hasta bir kaç denemeyi niye beklesin pgt için? Mantığı var mı? Tekte hamile kalabilcekti belki ilk denemede? pgt bu dışardan yakışıklı görünen ama sağlıksız embiryoların önüne geçiyor. Down sendromu edward sendromu vs….baştan sağlıksız embiryoları elemiş oluyorsunuz. Sizde yıpranmamış oluyorsunuz fetal dna ya kadar stresli bir hamilelik geçirmemiş oluyorsunuz. Bazen doktorlar bunu bilerek yaptıgını düşünmeye başladım gerçekten yani hasta benden en az 3 defa tedavi denesin istiyo demekki.. bence birden fazla doktorla konuşmak gerekiyor işi ticarete dökmüşler..

Kusura bakmayın doktorlara baya sinirleniyorum. Umarım sizin için herşey güzel olur..
Kayseri acıbadem hastanesinde 2 kez tedavi gördüm ilkinde 12 yumurtadan 2 adet 4Aa taze transfer ikincide 9 yumurta 4 Aa 3 emriyo dokdurulmuş histeskoropi piezzo genetik tarama hepsini istedim genetik tarama gerek yok dedi piezzo ve histeskoropi yaptı evet gebelik oluştu ama 6. Haftada kaldı bebek yarın kürtaj olcam bugun bb klinikden bugra hoca aradı o kadar guzel anlattıki senin eşin azosperm dogal yolla sperm elde edilmemiş mikro tese olmuş demekki bi sorun varki dogal yolla sperm çıkmıyor sperme Dna analiz hasar testi yapılmamış bu spermler hepsi olgunmuydu bilmiyorsun direk yumurta dollüyorsun hadi dölledin emrio genetige gönder boyle şeymi olur dedi çok mantıklı ve açıklayıcı oldu kayserideki doktorumda hocam niye boyle oldu genetige gönderseydik dedim 2 ay dinlen gelde konuşuruz dedi mevzu kapattı gelirim bekle ben o tedaviler esnasında 12 kg aldım bastılar kortizonu hormonları mahvoldum

Bende bb devam etcem beni bugün bugra hoca aradı bulundum şehirdeki gebelik sürecimi ve kürtajımı yapan doktorumun yakın arkadaşımış direk kendi aradı bana tüm süreci anlattı ve sonunda bana şunu dedi kendi kız kardeşime eşime nasıl bi tedavi uygularsam bilin ki sizede o özenle tevanizi yürütücem dedi gercekden doktor çok samimi ve içten geldi önümüzdeki ay bizde Ankara'ya gelip orda başlıcaz kısmetse bende baskılama kan sulandırıcı herşey uyguladı kayseri'de ki doktor ben ısrarla her 2 de genetik istedim gerek yok dedi buğra hoca bugün dedi ki bebeğin saglıksızmış siz gibi hastalarda genetik mutlaka yapılmalı yapılmaması anormal dedi cünkü sen 35 yaşındasın eşin azosperm mikro tese ile sperm alınmış doğal yolla sperm bulunamamış imkansız genetik yapmadan transfer dua edin bebek kendi gelişimi durdurmuş ya gelişim durmayıp devam etseydi saglıksız bebek olduğunu ögrenseydin daha çok üzülürdün dedi herşey Allah'dan evet ama çaresi varken bizi neden bu kadar yordunuz maddi manevi benden 2 kere yumurta neden topladınız 12 ilkinde 9 ikincisinde yazık degilmi bi çok merkez için ticaret olmuş Allaha havale ediyorum
Biz de kotu bi tecrube yasadik zaten ilk dustugun zaman bu islere hiçbir sey bilmedigin icin bir vurgun yeniyor maalesef:( doktorlar da bu kardesime ne yapacaksam snaa da yaparim olayini sakiz gibi herkese soyluyorlar bu bir gercek:) ama yapacak bir sey yok iste mecbur guvenecegiz deneyecegiz insallah guzel olur 🌷

Benim ilk gebeliğim bu şu oldu ilk kez tüp bebek denediğimde doktor bana pgt taramayı söylememişti 5.güne 3 embriyom kalmış 2 si transfer olmuştu transfer olan iki embriyomun kalitesi biri 5Ab diğeri 4 aa idi biri tutundu 11 haftalıkken kalbi durdu araştırdık kromozom trizomi 21 geldi o kadar üzüldüm ki bir yıl kendime gelemedim 2 ve 3. Denemeyi yaptım ama mutlaka pgt taraması yaptırdım ve 5.güne giden embriyolarımdan sadece 1 i sağlıklı geldi diğerleri trizomi 21 trizomi 18 vs yani ben deneyeyim bakalım demek için sağlam bir psikoloji gerekiyor o kayıptan sonra kürtaj oldum rahmim yapıştı ki yapışıklık yoktu bu seferde yapışıklık için ameliyat oldum kısaca o doktor beni kendine 1 den fazla gideyim diye tüp bebek yaptı ve doktorlar ticaret gibi görüyor bu sektörü ben de bb tüp bebek merkezi için iyi şeyler duydum orada yaptırmayı düşünüyorum tekrar bakalım hakkımızda hayırlısı ancak asla pgt yaptırmadan bir daha girmek istemiyorum bu duruma
Nerede tedavi olmuştunuz ilkinde?

Kayseri acıbadem hastanesinde 2 kez tedavi gördüm ilkinde 12 yumurtadan 2 adet 4Aa taze transfer ikincide 9 yumurta 4 Aa 3 emriyo dokdurulmuş histeskoropi piezzo genetik tarama hepsini istedim genetik tarama gerek yok dedi piezzo ve histeskoropi yaptı evet gebelik oluştu ama 6. Haftada kaldı bebek yarın kürtaj olcam bugun bb klinikden bugra hoca aradı o kadar guzel anlattıki senin eşin azosperm dogal yolla sperm elde edilmemiş mikro tese olmuş demekki bi sorun varki dogal yolla sperm çıkmıyor sperme Dna analiz hasar testi yapılmamış bu spermler hepsi olgunmuydu bilmiyorsun direk yumurta dollüyorsun hadi dölledin emrio genetige gönder boyle şeymi olur dedi çok mantıklı ve açıklayıcı oldu kayserideki doktorumda hocam niye boyle oldu genetige gönderseydik dedim 2 ay dinlen gelde konuşuruz dedi mevzu kapattı gelirim bekle ben o tedaviler esnasında 12 kg aldım bastılar kortizonu hormonları mahvoldum
Çok geçmiş olsun gerçekten ticarete dökmüşler “2 ay sonra tekrar gel “ Ne kadar kolay söylüyor. Tekrar tekrar deneyerek para alıyorlar. Pgt herkesin ıstar etmesi lazım doktorun kararı işe olmaz bence.

Herkesin okumasi gereken bir yorum gecmis olsun

Adı gürganken tedavi oldum.2024 te transfer oldum.4.tedavimi orada oldum. İkizlerimi aldm kucagıma 40 yaşında.lab ve ortam çok güzel.Doktorlar değişmiş ama zaten hepsi aynıdonanımda.Ferah,temiz,ilgili biryer.Benm 4.klinikti burası çok şükür son oldu
Düşük amh ta da iyiler mi acaba?

Düşük amh ta da iyiler mi acaba?
Bir kız arkadaşla tanışmıstık orda 2 kez denedi olmadı (amh düşüktü) sonra aygül hocaya gittiler 1 sene upraştılar ama şuan hamile 3aylık.Başka bir bilgim yok.Benm amh iyiydi

Ben kayseri için hümeyra öztürk ü öneriyorum. Sosyal medya fenomenlerine kanmak istemeyenlere tavsiyemdir.

Adana Bülent Haydardedeoğlu
Bende aynı doktorda oldum pozitif oldu ama 6. Haftaya giremedik kalp atışı alınmadı bugünde kanamayla acile gittim bebek falan gözükmedi pazartesi kendisine gideceğim düşecek mi kürtaj mı olacak hiç bilmiyorum. Dediğiniz gibi hiç bir şey söylemiyor bişe sorduğun zaman da onlar gereksiz işler fazladan verecek paranız varsa yapalım diyor. Şuanki psikolojimi yaşamayan anlamaz Allah kimseye yaşatmasın😕🥺

Bende aynı doktorda oldum pozitif oldu ama 6. Haftaya giremedik kalp atışı alınmadı bugünde kanamayla acile gittim bebek falan gözükmedi pazartesi kendisine gideceğim düşecek mi kürtaj mı olacak hiç bilmiyorum. Dediğiniz gibi hiç bir şey söylemiyor bişe sorduğun zaman da onlar gereksiz işler fazladan verecek paranız varsa yapalım diyor. Şuanki psikolojimi yaşamayan anlamaz Allah kimseye yaşatmasın😕🥺
Çok üzüldüm çok geçmiş olsun sizi en iyi ben anlarım şimdi ilaç verip düşürmeye çalışacaklar yoksa da kürtaj sonrasında histereskopi çekin dicek aaaa rahim yapışıklığı oluşmuş hadi ameliyata alalım dicek tavsiyem dediklerini yapmayın yaşınız kaç bilmiyorum ama 1 ay bekleyin hemen yumurta toplama işine geçin rahim yapışıklığı sonra da halledilir ben 38 de başladım yaş ile birlikte yumurta kalitesi düşüyor 8 ay bekledim şimdiki aklım olsa ara vermezdim ama o doktora gitmeyin başkenti denedim oraya da gitmeyin yani imkan varsa eğer acıbadem en iyi labaratuar orayı deneyin il dışı ankara istanbul zaman kaybetmemek adına deneyin o doktor çok ukala her şeyi biliyorum havasında bana genetik taramalı tüp bebeği söylemedi size söyledi mi bilmiyorum ama söyleseydi yapardım bu işte yaş çok önemli çok geçmiş olsun 🙏

Geçmiş olsun 10 haftalıken kalp atışı durdu ve seni çok iyi anlıyorum ne desem biliyorum senin acını hafifletmez

Çok üzüldüm çok geçmiş olsun sizi en iyi ben anlarım şimdi ilaç verip düşürmeye çalışacaklar yoksa da kürtaj sonrasında histereskopi çekin dicek aaaa rahim yapışıklığı oluşmuş hadi ameliyata alalım dicek tavsiyem dediklerini yapmayın yaşınız kaç bilmiyorum ama 1 ay bekleyin hemen yumurta toplama işine geçin rahim yapışıklığı sonra da halledilir ben 38 de başladım yaş ile birlikte yumurta kalitesi düşüyor 8 ay bekledim şimdiki aklım olsa ara vermezdim ama o doktora gitmeyin başkenti denedim oraya da gitmeyin yani imkan varsa eğer acıbadem en iyi labaratuar orayı deneyin il dışı ankara istanbul zaman kaybetmemek adına deneyin o doktor çok ukala her şeyi biliyorum havasında bana genetik taramalı tüp bebeği söylemedi size söyledi mi bilmiyorum ama söyleseydi yapardım bu işte yaş çok önemli çok geçmiş olsun 🙏
Dün gittim kalp atışı için erken kanamam içinde septum ameliyatı olanlarda genelde böyle kanamalar oluyor pazartesi tekrar gel dedi kalp atışı için gönderdi beni kanamam azalmış gibiydi bi iki saat önce yeniden başladı çalışıyorum rapor sürem iznim az kaldı diye çalışmak zorunda kaldım bugün ondan mı oldu diyorum. Kendisine kalp atışı olmazsa kürtaj mı olacam diye sordum ilaçlarla atılmasından yanayım ben dedi. Değiştireceğim ama nereye gideceğimi de bilmiyorum Acıbadem’le çalışan kendi doktoru volkan noyan var bide duyduğum Esra bulgan kafam çok karışık durumum nolacak kürtaj mı olacağım düşecek mi, çalışırken bu işler çok zor 6 ay ücretsiz izin mi alsam diye kafamdan geçiriyorum artık o kadar darlandım

Dün gittim kalp atışı için erken kanamam içinde septum ameliyatı olanlarda genelde böyle kanamalar oluyor pazartesi tekrar gel dedi kalp atışı için gönderdi beni kanamam azalmış gibiydi bi iki saat önce yeniden başladı çalışıyorum rapor sürem iznim az kaldı diye çalışmak zorunda kaldım bugün ondan mı oldu diyorum. Kendisine kalp atışı olmazsa kürtaj mı olacam diye sordum ilaçlarla atılmasından yanayım ben dedi. Değiştireceğim ama nereye gideceğimi de bilmiyorum Acıbadem’le çalışan kendi doktoru volkan noyan var bide duyduğum Esra bulgan kafam çok karışık durumum nolacak kürtaj mı olacağım düşecek mi, çalışırken bu işler çok zor 6 ay ücretsiz izin mi alsam diye kafamdan geçiriyorum artık o kadar darlandım
38 yaşındayım. Olmazsa ne kadar süre sonra başlayabilirim yeniden dedim senin yumurta kaliten iyi değildi 3 ay takviye sonra dedi. Ama benim yaşıma göre hep iyi deniyordu yumurtalarım için. eşimin sayı ve ileri hareketinde sıkıntı vardı. Ben anlamlandıramıyorum zaten bişe de soramıyorsun sorsan cvp alamaıuorsun 😕

38 yaşındayım. Olmazsa ne kadar süre sonra başlayabilirim yeniden dedim senin yumurta kaliten iyi değildi 3 ay takviye sonra dedi. Ama benim yaşıma göre hep iyi deniyordu yumurtalarım için. eşimin sayı ve ileri hareketinde sıkıntı vardı. Ben anlamlandıramıyorum zaten bişe de soramıyorsun sorsan cvp alamaıuorsun 😕
Pgt den falan bahsetmedi tabiki bi kere mikroçipli tüp bebek varmış onu sormak istedim sen misin bunu soran boş işler onlar paranız çoksa ben sizi burdan bi milyonluk eder gönderirim dedi bilgi alma hakkı diye bişe yok yani

Geçmiş olsun 10 haftalıken kalp atışı durdu ve seni çok iyi anlıyorum ne desem biliyorum senin acını hafifletmez
Dün 6+1 oluyor galiba baktı kendi doktorum yine yoktu bekleyelim bi hafta daha dedi ama ümidm yok kanamalarım durmuyor büyük ihtimalle sağlıksız gebelik olduğundan kendini atmaya çalışıyor

Pgt den falan bahsetmedi tabiki bi kere mikroçipli tüp bebek varmış onu sormak istedim sen misin bunu soran boş işler onlar paranız çoksa ben sizi burdan bi milyonluk eder gönderirim dedi bilgi alma hakkı diye bişe yok yani

Doğru söylemiş takviye kullanın ama çok ara vermeyin yumurta kalitesi yaşa bağlı düşüyor her şeyin en iyisini kendi bilir bence hiç düşünmeyin onun dediklerini artık şu süreci atlatın ve önünüze bakın iyi bir labaratuar ve embriyolog çok önemli yumurta kalitesi çok önemli okuduklarım kadarıyla sperm en son etkiliyor siz bence doktorlarla, bir randevu alıp konuşun içinize sinene gidin takviye ve diyetisyenle ilerleyebilirsiniz yumurta kalitesi için zaten toparlanmak en az 1 ay çok geçmiş olsun tekrar 🙏

Doğru söylemiş takviye kullanın ama çok ara vermeyin yumurta kalitesi yaşa bağlı düşüyor her şeyin en iyisini kendi bilir bence hiç düşünmeyin onun dediklerini artık şu süreci atlatın ve önünüze bakın iyi bir labaratuar ve embriyolog çok önemli yumurta kalitesi çok önemli okuduklarım kadarıyla sperm en son etkiliyor siz bence doktorlarla, bir randevu alıp konuşun içinize sinene gidin takviye ve diyetisyenle ilerleyebilirsiniz yumurta kalitesi için zaten toparlanmak en az 1 ay çok
Öyle yapacağım artık ama Adana dışına gitmem zor çalışırken olmuyor. Adana’da da en iyi labaratuar Acıbadem galiba. Esra bulgan a gitmek istiyorum bundan sonraki süreçte bakalım hayırlısı olur inşallah 🙏

Back
X