Burası bana çok şey kattı, katmasına izin verdim diyeyim daha doğru olsun.
İnsanların dertlerine, yaşam biçimlerine, fikirlere, polemiklere bakıp okudukça yeri geldi herkese ayrı ayrı hak verir oldum yanlışları/yanlışlarımı gördüm, hiç onaylamam dediğim şeyleri onayladığım, e çok normal dediğim şeylere şüpheyle yaklaştığım oldu.
Herkes hayatıyla bir şey öğretti, doğru cümle ve tartışmaları ile bazı yargılarımı yeri geldi kırdı-düşünce yönümü değiştirmeyi başardı (Çok kapalı olduğum konularda dahi açık fikirli olabilme ve bilgiyi/tecrübeyi herkesten almaya çalışma huyum da var tabi), kendimi ifadede geliştirdi, burayı bir kitap gibi okumak, her çeşit kadın ile toplu bir psikolog seansı yapıyoruz gibi görmek adetim oldu.
Sahiciliğini sevdiğim bir yer, sanki mükemmel hayatlı facelerin, instaların, arka sokakları gibi burası. Çoğu kişi basit görebilir, "Aman sanal alem peh" diyebilir ama benim için burayı keşfetmek, insanların anonim profiller altında gizlerini, kafa seslerini okumak, sahiciliklerini fark etmek gerçekten benim için bir nimet. Çünkü şu hayatta kendimi keşif yolunda, hepsi, tüm dertler, tüm hemcinslerim, tüm ülkem insanları ve en aykırısı da dahil fikir ve hisleri, hepsi aklıma birer adım.
Ben de toptan bi teşekkür edeyim.