BDV Kadınları..

Bazen yaşadığım hayata şükrederken buluyorum kendimi.
Ufak tefek dertlerimi buyutmemem gerektiğini öğrendim burada.
Sağduyulu yorumlar benzer sorunlarla karşılaştığımızda ilaç gibi geliyor.
Kimsenin hayatını yargılamamayi öğrendim.
Kim bilir benim de onu yasamayacagim nereden belli?
Saygı ve güzel üslupla pekala bdv' den istifade edilebilir. Dertli olmak veya konu paylaşmak şart değil.
Aslında ufak şeyleri sorun etmemek en güzelidir dimi.

Bende sevdim.
Ilk baktığımda bazı konulara vay be ne hayatlar varmış doğru mudur acaba diye bakıyordum ama varmış demek.
Bazı konular Üzücü bazıları sıradan bazıları da hepimizin yasadığı Şeyler.
Insanların üzüntülerine bir nebze faydalı olabildiysem ne mutlu
Toplu teşekkür için açtım konuyu🥰🥰

Burası bana çok şey kattı, katmasına izin verdim diyeyim daha doğru olsun.

İnsanların dertlerine, yaşam biçimlerine, fikirlere, polemiklere bakıp okudukça yeri geldi herkese ayrı ayrı hak verir oldum yanlışları/yanlışlarımı gördüm, hiç onaylamam dediğim şeyleri onayladığım, e çok normal dediğim şeylere şüpheyle yaklaştığım oldu.

Herkes hayatıyla bir şey öğretti, doğru cümle ve tartışmaları ile bazı yargılarımı yeri geldi kırdı-düşünce yönümü değiştirmeyi başardı (Çok kapalı olduğum konularda dahi açık fikirli olabilme ve bilgiyi/tecrübeyi herkesten almaya çalışma huyum da var tabi), kendimi ifadede geliştirdi, burayı bir kitap gibi okumak, her çeşit kadın ile toplu bir psikolog seansı yapıyoruz gibi görmek adetim oldu.

Sahiciliğini sevdiğim bir yer, sanki mükemmel hayatlı facelerin, instaların, arka sokakları gibi burası. Çoğu kişi basit görebilir, "Aman sanal alem peh" diyebilir ama benim için burayı keşfetmek, insanların anonim profiller altında gizlerini, kafa seslerini okumak, sahiciliklerini fark etmek gerçekten benim için bir nimet. Çünkü şu hayatta kendimi keşif yolunda, hepsi, tüm dertler, tüm hemcinslerim, tüm ülkem insanları ve en aykırısı da dahil fikir ve hisleri, hepsi aklıma birer adım.

Ben de toptan bi teşekkür edeyim.
Çok güzel yorumladınız💞

Aslında herkesin içinde tuttuğu bir derdi mutlaka vardır velev ki bu çok küçük bir dert olsun. Mesela ben görümcemi hiç sevmiyorum hatta eşimin ailesini hiç seviyorum. Yapılan bazı şeyler zoruma gidiyor ama o an geçip gidiyor, ufak tefek aklımda kalıyor. Gerçek hayattaki arkadaş, eş dostla paylaşmak bazen olmuyor, gelip buraya yazıyorum. Ama bu dert içinde boğulduğum anlamına gelmiyor. Ya da mesela ben cok takıntılı ve evhamlı biriyim diyelim, bütün gün bunu düşünmesem de bu durum beni rahatsız ediyor, terapi şansım da yok gelip buraya yazıyorum. Bunun gibi bence bir çok konu sahibi de.
Bunun dısında cok ciddi meseleler de görüyorum, onlara ben de cok üzülüyorum ve bazen hayata umutsuz bakmama sebep oluyor. Özellikle aldatma konulara böyle. Buradaki aldatma konularını görünce sanki bütün erkekler öyleymiş gibi hissediyorum.
Bu kadar sosyal platformlarda gelişmeler kolaylıklar sağlandığı sürece gerçekten çoğu erkek kolaylıkla rahatlıkla aldatıyor :sinirli:malesef 😦

Valla sanal ortamın sahte mutluluklarına kanmayın. :) Tüm gerçek hayatlar burada.

Instagram aşırı derece de sahte. Herkes mıç mıç eşiyle sevgilisiyle mutluymuş gibi gösterip etrafını en çok da kendisini kandıran insanlarla dolu. Herkes marjinal herkes cool takılıyor.

O yüzdendir seviyorum burayı. Herkes ne yaşıyorsa bütün samimiyetiyle burda.

Back
X