BDV yi okuyup okuyup dertleniyorum

Bende en ufak bir şeyde amaaan ben olsam boşarım , boşa gitsin diyen kişilere üzülüyorum. Sanırsın ‘’ sorunun , derdin ‘’ varlığından haberleri yok.

Ustüne bide cocuk.. 1 degil 2 deģil 3 değil bazen..
Yani enteresan. Bence gafletle başlayan ilişkiler gafletle devam ediyor.
Gozunu acmayanlar sonra tamamen kapatiyor taa ki.. yaş 50 olunca dayanilmaz oluyor galiba.

İnsanlar değişmiyor aslında, evlenmeden önce önemsenmeyen, aşk için örtbas edilen huylar evlendikten sonra göze batmaya başlıyor, nasılsa evlenince düzelir deyip bodoslama gitmemek lazım.

Değişiyor müdürüm bence.
Tabi bunu "Döverdi, söverdi, evlenince düzelir sandım" olarak demiyorum ama, evliliğin çok gıcık bir rutini var ve bazı huylar aynı eve girmeden asla bilinmiyor.

Ustüne bide cocuk.. 1 degil 2 deģil 3 değil bazen..
Yani enteresan. Bence gafletle başlayan ilişkiler gafletle devam ediyor.
Gozunu acmayanlar sonra tamamen kapatiyor taa ki.. yaş 50 olunca dayanilmaz oluyor galiba.
Sormayın, valla o çocuk kısmını yazmak istemedim bilmeden kalp kırarım incitirim diye, evlilik berbat gidiyor, adam bekar hayatına devam ediyor, verilen tavsiye çocuk yap o zaman düzelir, çocuk evlilik düzeltme aracı değil ki, arada ben de alıyorum burada ağzımın payını:)) çocuk yapmaya, boşanmaya karışıyor gibi görünüyoruz sanırım, herkes istediği kadar evli kalabilir istediği kadar çocuk da doğurabilir fakat hayat tecrübesi diye de bir şey var, daha okur okumaz ilişkinin sonunun nereye gideceğini anlıyorsun, Çarşamba'nın gelişi belli oluyor.

Son düzenleme:
Bir ara ben burda okuyup okuyup herife sarıyodum
Şimdi daha relaxım

Değişiyor müdürüm bence.
Tabi bunu "Döverdi, söverdi, evlenince düzelir sandım" olarak demiyorum ama, evliliğin çok gıcık bir rutini var ve bazı huylar aynı eve girmeden asla bilinmiyor.
İşte o değişim değil bence, aynı evde yaşamadan bilmediğin huylar, adamda veya kadında o huy zaten doğuştan var ama sen evlenmeden bilemiyorsun, sabah erken uyanmaktan nefret ederim kaldırılırsam da çok sinirli yüzünü şeytan görsün denecek bir surat ifadesine bürünüyorum, eşim bunu evlenmeden önce bilemezdi herşeyi de didik didik sorup öğrenmiyorsun zaten, bu tip şeyler tolere edilir de benim dediğim adam daha sevgiliyken şiddete eğilimli, höt söt, kıza kan kusturuyor, e bu adamla evlenirsen evliliğin gidişatı belli.

Dediğim değişim de, ayak uydurmaya çalışırken törpülenmekle alakalı müdürüm. Mesela ben oldukça uçarı biriydim, eskiden beridir öyleydi; kafama bir şey düşer "Hadi" diye kolundan çeker götürürdüm insanı, elbette gençliğin de etkisi vardı ama bu bende evlenene kadar hep taze kaldı. Eşimle evlendikten sonra (Ki o da -Hadi- deyip ora bura giden/götüren biriydi arkadaşımdı zaten), eşimin içinden tam zamanlı bir dede çıktı. Resmen adam evlenmeyi bekliyormuş benle. Ev ortamına bir yaydı kendini ve bu kadar işkolik olduğunu asla bilmezdim; ev-iş, iş-ev... Şimdi bir şeyi planladığımda dahi önce bi kaçmaya çalışıyor, sonra bakıyor olmayacak Night ütüye geçecek, hemen toparlanıyor. Bu hali beni de değiştirdi. Artık gezmek istemiyorum.

Annem söylerdi, "Baban beni eskitti" diye; onun gibi bir şey. :)
Ama kötüdür diyemem, haksızlık etmiş olurum; sabah uykuma karışmaz, akşam yemeğini kendi yapar gerekirse, şimdi oğlanın yanında uyuyana kadar beklemeye gitti mesela vs vs... İyidir de, işte. :)
Benziyor eşler bir yerden sonra bazı yerlerden birbirine, tolare ederken. Göremediğin huylar, hangisi baskınsa-bıktırıcıysa törpülemeye başlıyor, değiştiriyor. Ya da onun gibi bir şey.

Zor hayatlar var, toplumda uzanamadığın insanların hayatlarına buradan uzanabiliyorsun. Bir taraftan da hiç olmadığım kadar etkileniyorum olumsuz yaşamlardan. Bazen çaresiz hissediyorum. Okuyorsun, aynı yerde değilsin ve yalnızlığı, çaresizliği sana geçiyor.

Yemin ederim aynı hissi yaşayan sadece benim sanıyordum.. insanlara karşı güvensizim bende ama burada yazılanları okuyunca çok daha fazla etkileniyorum ve hayatıma birini almaya vs korkuyorum hayatımı etkiliyor bazen modum düşüyor artık eskisi kadar bdv ye girmemeye çalışıyorum

Bence değil ya bu mecra bence facebook un instagram ın diğer yüzü. Tabi çok ciddi şeyler var yok değil. Ama mesela bugün esinle bir sorun yaşıyorsun. Burda o sorunu anlatıyorsun. Ama başka bir sürü güzel şey de var yazmıyorsun. Burası ( her konu için demiyorum) linç edip hıncını alma grubu ki. Çok görülmüştür bir süre sonra konu sahibesi eşime öyle demeyin lütfen. O beni sever. Bana şöyle yapar böyle yapar der. Anlatılan konularda aşılamayacak çok ciddi gerçekten çok az konu oluyor. Birde gaz verme tayfası var. Allah ellerine düşürmesin. Empati yoksunluğu var bir çoğunda. Kadın boşanmak derdinde değil. Olsa şimdi avukat arar ama boşan da boşan. Sadece rahatlamak istiyor. Çünkü çevrenize bakın kadınlar kocalarına kok sokturur. Siz kocasından dertli biri olarak başlayın benimki olsa şöyle ederim böyle ederim. Sonra onun ne hallerini duyuyoruz m yada cevrede dedikodu malzemesi olmak istemiyor gelip içini buraya döküyor. Bazen ince noktalar buluyor akıllı kk kadınları aslında kadın kusurlu ama kendini doğru eşini yanlış gibi anlatıyor. Uzun süre kk kulanan kadınlar yüksek oranda anlayabiliyor.

Kadın mutsuz çocuk var
Çocuk için katlanıyorum
Kadın psikolojik şiddet görüyor ama bana eli kalkmadı diyor
Kadın eşi ve eşinin ailesi arasında hırpalanıyor buraya yazıyor sayfayı kapatınca unutuyor
Eğer biri kendine reva görüyorsa kimse onun için birşey yapamaz
Ben bdv de bunu anladım
O yüzden kimseye boşan yada şmyle böyle yap demeye gerek duymuyorum
Üzülmek mi evet üzülüyorum ama elden birşey gelmiyor
Haberi takip edincede üzülüyorum
Etrafındaki işsiz gençlerede çok üzülüyorum
Kadın cinayetleri
Berbat bir ülkeyiz
Aramızda kalsın bunu fark edecek algıya bile sahip değiliz

Burada sorunları paylaşırken insanların daha önceki konuları anlaşılır ve özetler şekilde yazması lazım. Bunları yapmayıp o anki ruh haliyle hemen yazıp sonra mesajlara cevap şeklinde kurguyu düzenlemeleri çok karışıklığa neden oluyor. Bazı üyeler de genel olarak bezginliklerini, hayattaki sıkıntılarını hemen yorumlarda konu sahibine yansıtıyor. Sosyal medyada gördüğümüz trollerin bazıları burada da var. Buradaki tehlike, o an çaresiz bir şekilde, tam normal bilincinde olmayan bir bireyin yazılanlardan etkilenip, o an bir dönüm noktasına ulaşabilmesi. Sanki iş yerinde laf sokmaya hazır bekleyen mutsuz insanlar yığını gibi.
Kadıncağız mesela gündelik hayatından bahsetmeyip 5 yılın en olumsuz yönlerini özet geçmiş, hemen linç tayfası “ boşa da gitsin “diyebiliyor. Bazıları ise adamdan şiddet görüp öneride bulunanlara “ kocam bu, seviyorum “ diyor. Gündüz kuşağı gibi burası...

Değişim mi bilemedim, belki öyleydi evcimen bir adamdı zaten ama seninle arkadaşlığını devam ettirebilmek için sana uyum sağlamaya çalışıyordu, bu eşimin pirinç pilavı sevmemesine rağmen nişanlılık döneminde bize gelince pilav yemesine benziyor:))) evlenince söyledi sevmediğin, kayınvalidesine şirin gözükmek için yiyormuş
Mükemmel bir çift değiliz zaten mükemmel bir çift diye bir şey yok bence, birbirinle uyumlu olmaya çalışan çiftler var, ki geçmişe dayalı arkadaşlığında olsa evlilik çok başka bir şey, aynı evde yaşamaya başlayınca aaa bu huyu da varmış diyorsun, biz birbirimize çok zıttız, bazen birbirimize espri yaparız biz nasıl evlendik hiç alakamız yok diye, zıt kutuplar birbirini çeker deyip basar kahkahayı:)

Eşim evcimen, ben fizana de gelirim, onun üşengeç olduğu ya da tembellik yaptığı şeylerde ben aktifimdir, benim tembellik üşengeçlik yaptıklarımda da o aktiftir, belki çoğu erkek sabah erken kalkmayı sevmeyen, ev işinden nefret eden bir kadına tahammül edemez lakin eşim uykuma karışmaz ben uyanana kadar kahvaltı etmediği bile olur, ev işlerini sorun etmez kendi yapar, başka kadınlarda işini evden götüren 7/24 evin içinde olan bir erkek istemez belki, hakkını yemeyeyim dedin ya eşin için, bizimde hakkını yememeyim iyi yanları negatif taraflarından daha çok dediğimiz için 31 yıldır birlikteyiz, sizin de öyle yoksa içinden dede çıkmış bir adamla evli kalmaya devam etmezdin, bunlar senin tolere edebildiğin yanları, o da senin huylarını tolere ediyor.

Bende öyle daha gecende bı konu okudum saatlerce düsünüp agladım. İnsan üzülüyor olur olmaz.sıkma canını diyemıcem bende sıkıyorum . Gerı kalan kısmada bısı demicem çünkü bnde kımseye hıcbır erkege artık güvenmiyorum

Buna katılıyorum gercekten öyle cogunlumuz bile bile lades

Doğru. Tolere ediyor.
Benle de baş etmesi zordur bazen, düşününce. :)
Neyse fazla düşünmeyeyim, eşime üzülmeye başlayacağım yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…