Bdv'den psikolojinin bozulması

Allah nazarlardan saklasın mutluluğunuzu daim etsin. Benim çevremdekiler genelde iyi zatende burdakiler ve haberler çok etkiliyor. Her şeyden önce mantığımı devreye koyuyorum zaten de o mantık biraz fazla şüpheci. Allah iyş bir insan çıkarır inş karşıma.

Bu benim fikrim ve saygı duymalısın. Bizim gibi kadınlar derken neyi ima ediyorsan tatlım bu platforma yazıyorsun .vucut kıvrımlarından dolayı değil çok şeffaf birfoto ve bana uygun gelmedi benim fikrim.evet çocuklarımı da fikirlerini rahatça söyleyebilen bireyler olarak yetiştiriyorum. Dikkatini çektiyse zaten kimsenin profili ağlayan surat değil.
Sonuç olarak ; polemik yaratıyorsunuz.iyi geceler

Abartmayın.
Dünya var olduğundan beri bunlar var, oluyor ve olacak ta.
Bunlarla başedebilmeyi öğrenmeliyiz, çözüm yollarına odaklanmalıyız.
Ayrıca konu nasıl müslümanlığa gelmiş, onu da anlamadım.

Çok ciddi bir ahlaki çöküş var ve ben bunun önemli bir tehdit olduğunu düşünüyorum. Bu eskiden de bu kadar çok muydu yoksa çoğalıyor mu onu tam olarak bilmiyorum ama şundan eminim, bundan 10-15 belki 20 yıl sonra insanlar dünyaya çocuk getirme konusunda çok daha çekingen davranacaklar. Bugünün "bebek rızkıyla gelir" diyenleri bile düşünüp taşınıp öyle çocuk yapacaklar. Belki buna gerek de pek kalmayabilir zira insanlar üreme sorunlarıyla da karşılaşacaklar. Bugün bile bakıyorsunuz insanların çocukları olmuyor, eskiden bu kadar çok değildi tüp bebekler, çocuk tedavileri falan. Bu GDO'lu gıdalar, soluduğumuz hava vs vücudumuza giren ne varsa hormonlarımızı olumsuz etkilediği için oluyor bunlar. Çocuk sahibi olmak bozulan hormonlar nedeniyle daha da zorlaşacak. Her şeyi geçtim, ahlaki çöküş beni endişelendiriyor. Bilenler bilir, Malthus diye bir İktisatçı vardır, nüfus karşıtı herifin tekidir. Nüfusun azalmasını ister, nüfus azaltıcı uygulamalar yapmaya kalkmıştır falan. Fakat o bile insanların evlenmelerine engel olmamıştır. Ee şimdi, evlenen kişi çocuk da yapacak, nüfus artacak, hani nüfus artsın istemiyordu bu adam? Neden evlilikler engellensin istememiş? Çünkü evlilikler engellenirse, kısıtlanırsa ahlaki sorunların artacağını düşünmüş. Günümüzde bakıyorsunuz, evli olmasına rağmen ahlaksızlık dizboyu. Ahlaksızlıktan kastım evlilik dışı sevişmek falan değil, daha çok rıza dışında yapılan şeyler. Yani tacizler, tecavüzler, istismarlar, saçma sapan sapıklıklar, ensest ilişkiler yani bu tarz iğrençlikler. Daha bu akşam konusu açıldı burada, kadının kocası balkonda otururken karşı komşusunun 16 yaşındaki kız çocuğunu, kendi karısının yanında utanmadan röntgenlemiş. Baldızını falan da dikizliyormuş zaten. Ve ne oldu biliyor musunuz? Okuyanlar bilir. Birileri geldi ve yapılan bu sapıklığı savundu. "Baldızın açık giyinmesin/kız yatarken dikkat etsin"... Yorumlara bak. Resmen yapılan sapıklığa ki pedofiliye de dokunuyor ucu, kılıf uyduruldu. Ve bu kılıfı takan kişi de bir kadın. Sokakta zaten istediğin gibi gezemiyorsun, sokak bitti şimdi milletin evini röntgenliyorlar ve savunulan şey şu: dikkat etseymiş. Yani öyle bir ahlaki çöküş var ki evinde bile özgür değilsin çünkü yaz günü elalemin sapık sübyancı kocası tarafından dikizleniyorsun. Daha sayamadığım bir sürü şey var.

BDV'nin etkisine gelince... Burası başka insanların hayatları hakkında fikir sahibi olmamıza katkı yapıyor diye düşünüyorum. Eskiden etrafımızda görmediğimiz için olmuyordur diye düşündüğümüz olayları yaşayan insanları kendi ağızlarından okumak farklı birşey. Cidden çok rahatsızsanız okumanızı tavsiye etmem. Benim mesela şu an bir ilişkim var, psikolojim de sağlamdır öyle her şeyden etkilenmem. Ama zaten evliliğe sıcak bakmayan biriydim, şimdi hepten soğudum. Normalde beni böyle mutlu eden ve sevdiğim bir insanla hayatımı birleştirme fikri gayet hoş gözükse de her şeyi geçtim, evlilik hayatının zorluğu bile başlı başına uzaklaşmak için bir neden.

supheci olmak iyidir ama ne aradigini biliyorsan. Okuzun altinda buzagi arayarak degil de mantikli seylere elestirel bakarak dogruya ulasabilirsin. Mesela ben eşimi her yerde ayri ayri dikkatli gozlemledim, is yerinde, arkadaş ortaminda ve en önemlisi ailesiyle. Onu taniyan insanlarla vakit gecirdim. Eski sevgilileriyle iliskilerini biliyordum. Velhasil kilit noktalara odaklanmalisin

Abartmıyoruz ki. Korkuyoruz haklı olarak. Kat be kat katlanarak artıyor bu olaylar eskiden de vardı belki ama bu kadar çok değil.
Konu müslümanlığa gelmedi bir arkadaşın yorumuna ithafen ben yazdım. Müslümanda olsa hrıstiyanda ateistte olsa konu insanlık

Şurayı daha önce okusaydım sanırım evlenmezdim pişman da olmazdım

bırı vardır okuduklarından gorduklerınden ders cıkarır dıkkatlı temkınlı dogru yasar
bırı vardır panıkdır sureklı panıkler ve o panık ona yanlıs kararlar verdırır

her okudugumuz her duydugumuz sey basımıza gelse...
herkesın bı sınavı vardır belkı senınkıde bambaskadır
ılla aldatılacaksın esın cocugu tacız edecek veya gay cıkacak dıye bırsey yok
burda dert kadar mutlu haberlerde var herseye ıyı yonunden bakın

Fazla etkilenmişsiniz. Sürekli şüphe ederek normal bir ilişki yaşayamazsınız.Olacağı varsa da bozulur.

W Wurstria ne güzel yazmışsınız öyle. Belli çok dolu kültürlü birisiniz.
Benim bile bir yanım dünyaya çocuklar getiriceksin onları bir yetiştiriceksin merhamet ahlak timsali hayorlı bir insan olsun diğer yanım gözümden sakınıcağım çocuğumu dedesi taciz eder mi başına bir şey getirirler mi aptal insanlara kapılıp boşluk uykusuna dalar mı.
Dünyanın en büyük sektörlerinden biridir ilaç sektörü. Onlar ekmek yedikçe daha çok hastalık çıkar daha çok kişinin umuduyla oynanır. Zarif adam ne güzel söylemiş.

Burası dünya!
Ne çok kıymetlendirdik.
Oysa bir tarla idi;
ekip biçip gidecektik…

Cahit Zarifoğlu

Bahsettiğiniz bu tarz kadınların yetiştiriceği çocuklardan korkuyorum ben asıl. Erkeklerin her sapıklığına hormonları bahane gösterip haklı bulur kadınları mini etek giydi diye suçlar. Kızlarını kendi vücudunundan utanarak yetiştirir ve daha nicesi belki. Sonra narsistler tecavüzcüler kadınları hizmetçisi görenler pedofililer.
Sapık heryerde her koşulda sapıktır. Bunların çoğu evli düzenli seks hayatı olan insanlar zaten. Zihniyet bozuk. Belki biliyorsunuzdur dört beş ay önce ümraniyede sadece kapalı kadınları taciz eden bir sapık çıktı. Çekip çekip twittera atmış. Bende baktım profiline heryeri kapalı feraceli etekli kadınları yürürken çekmiş. Bunu takip eden binlerce insan. Benzer onlarca hesap.

Keşke psikologlar sosyologlar doktorlar öğretmenler el ele verse her belediyeler stklar çalışsa önce kadınlar eğitilse sonra anneler çocuklarını öğretmenler çocukları. Ne yaptığını bilmediğimiz tvler tabletler yerine çocuklar spor yapsa. Biliyorum çok hayalperest ama öyle olsa eminim bambaşka bir ülke olurduk.

Teşekkür ediyorum, düşüncelerimi düzgünce aktarabildiysem ne mutlu bana...
Evet duymuştum o sapığı. Yani sapığın bahanesi yok, mesele açık giyersen tecavüz ederler meselesi değil bu kanıtlanalı çok oldu zaten ama anlamamak için ısrar eden insanlar bitmedikçe öyle kalacak.

Kadında bitiyor iş ama kadının nesinde, tam da sizin dediğiniz gibi: zihniyetinde ve yetiştirdiği çocukta. Ağacı yaşken eğitmek lazım. Türkiye'de erkek çocuklarına yapması için hiç iş vermeyip hep kız çocuklarını hizmet ettirmekle, "kızım kardeşine yemek hazırla, babana çay götür, abine su ver" lafları ile yapıldı bu hatalar. Erkek çocuğunun ne özelliği var da kız kardeşi ona hizmet etsin, yemeğini suyunu ayağına getirsin? Hadi babaya saygıdan, sevgiden hizmet ediyor diyelim ki, kardeş nedir yahu? Bu kadar hizmet gören erkek çocuğunun yaptığı her şeye bir kulp mutlaka bulunur. Gider bir kızı kandırır, "elinin kiri" derler. Taciz eder, "hormon" derler, "erkek o" derler. "fıtratında var" derler. Evlenince hizmet bekler, "kocandır, yapacaksın" derler. Çocuğu her şeyden önemlisi, kendi başına hayatta kalabilecek şekilde yetiştirmek lazım. Yemeğini tencereden kendisi koysun, su içtiği bardağı mutfağa götürsün, yediği yemeği toplasın bulaşık makinesine koysun tabağını... Odasının dağınıklığını kendisi toplasın, kıyafetlerini sağa sola atmak yerine düzenli bir şekilde dolabına koysun. Evde yiyecek bişey yoksa bir domates, bir salatalık kesip ekmek arası sandviç yapabilmeli bu çocuk yani. Yumurta kırmak gibi basit şeyleri yapabilmeli, ne bileyim... Anne cam silerken o da toz alsın mesela. Kendi çapında yardım etsin ki yarın öbür gün büyüyünce kendi işini kendisi görebilsin bu hayatta her şey gelebilir insanın başına. Öyle adam zaten evlenince karısından beklemez her şeyi. Kimse zaten bir erkekten kadın gibi donanımlı olmasını, yemek ve temizlik becerilerinin bir kadına denk olmasını beklemiyor ama en azından karı koca aynı anda eve girdikleri vakit kadın mutfakta yemekle uğraşırken adam salonda yatıp futbol programı izlemesin yani. Bu da ahlak açısından önemli çünkü kadına olan bakış açısını etkiliyor.

Annelerin sadece erkek çocukları olmadığı gibi kız çocukları da var ve onlara da öğretilmesi gereken bazı şeyler var. Bir anne kızına, koca eline bakarak hayatın geçmeyeceğini öğretmeli. Okutmalı kızını, bir iş sahibi olması için desteklemeli. 25 yaşındaki bekar kızına evlen diye baskı yapmamayı öğrenmeli. Daha bir sürü şey var daha önce bin kere söyledim, bizim gibi düşünen insanların yazdığı ya da yazacağı şeyler neticede.

Çok fazla okuyunca psikoloji bozuluyor bu bir gerçek.
Ama ben de olumlu bir etki de yaptı.
Bdv deki koca namzetlerini gördükçe eşimin kıymetini anlar hale geldim.

bende sevgilimin ailesine bakmaya başladım artık ilişkiye başlarken :) potansiyel kv ne de olsa :) şaka bir yana şurada herhalde yüz yıl yaşasam görmeyeceğim şeyleri okudum hele ki kocam beni dövüyor ama seviyor biliyorumculara bayılıyorum

Çok fazla okuyunca psikoloji bozuluyor bu bir gerçek.
Ama ben de olumlu bir etki de yaptı.
Bdv deki koca namzetlerini gördükçe eşimin kıymetini anlar hale geldim.

Buda cok dogru dusunce olmasa gerek zira brn bu hatanin kurbaniyim..
Hep etraftaki kocalarla kiyasladim cok iyi dedim gozum yeni yeni goruyor kucuk kucuk hatalarin arkasinsaki buyuk vahseti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…