- 27 Haziran 2012
- 1.738
- 1.468
- 448
- Konu Sahibi umutyoksunu
-
En çokta bu acıtıyor değil mi? Vücudumuza aldığımız darplar geçiyor belki ama yüreğimize aldığımız yaralar kapanmıyor.
Size bir yol gösteremem belki, evlilikte evlilikle ilgili kararlar da iki kişiliktir çünkü ama önce bir sakinleşin, kafanızı toparlayın sonra ne yapacağınıza karar verin.
Bizim de aynı sizin gibi sorunlarımız vardı.ikinci çocuk oldu ve çok fazla ağlıyordu. O aglayinca eşim çok geriliyordu. Şiddet tarzı birşey hiç olmadı. Şuan oğlum 1,5 yaşında ve evliliğimiz hiç olmadığı kadar mükemmel. İnanamıyorum ama ilk sevgili olduğumuz yıllar gibiyiz. Öncesinde çok kavga ederdik. Yaptıklarım sadece şu. Fazlasıyla Adem Güneş i takip ediyordum ve oradan ogrendiklerimle çocukluk dönemime inip kendi zaaflarimi buldum. Sonra esiminkileri. İnanın çok işe yarıyor. Sonra eşime o sinirli olduğunda tepki vermeyi bıraktım. Çünkü kavga daha da büyüyordu ve bir keresinde sakin sakin konuşurken erkek gibi ona bağırdım zaman bana karşı içinde kin beslediğini söyledi. Beni erkeksi bulduğundan vs... Sonra düşündüm...evet inanılmaz cevap veriyordum ve hicbir lafın altında kalmayıp uzattikca uzatiyordum. Ben eşime birşey söyleyince o uzatmıyor hatta beş dakika sonra unutuyordu. Ben de onun gibi yapıp uzatmadim. Şimdi ben gergin olsam o geri duruyor aynı şekilde o gerginse ben üzerine gitmiyorum. İkinci çocuk gerçekten zor ve yorucu oluyor. Bu bir süreç ....umarım atlatirsiniz. İnanın çocukluk doneminize indiginizde birbirinize daha çok baglanacaksiniz.
Cocukluguma kafayi taktigim bir donemdeyim. Ama olumlu anlamda degil. Surekli cocukluguma dair daha onceden farketmedigim ama beni yaraladigini hatirladigim seyler farkediyorum. Ben aslinda cokta istenmeden olmus ikinci cocugum. Annemle babamin arasi iyi degilmis, supriz gelmisim. Neyse bari oldu insallah erkek olur demisler bende kiz dogmusum. Hic anne sutu almamisim. Daha vitaminken olan durumlara bile takiyorum suanda. Etrafimda 1. Derece olan tum yakinlarima bir sebepten icten ice kusum. Haliyle disaridanda belli ediyorum bu durumu. Esimin bazen yemek yiyis sekli, uyumasi, mayisikligi, surekli evin bi yerinde terlik birakmasi, ortaligi dagitmasi toplamamasi rahatsiz ediyor. Ama o 1 hafta seyahate gitse napcagimi sasiriyorum. Cocuklar konusunda destek bana. O yokkn yemek yapamiyorm cocuklari yikayamiyorum. Annem benim evine gelmez. Sebebi yok. Gel burda kal der. Gidetim 2 gunde depresyona girer 3.gun donerim. Butun laflari canimi yakar. Beni hic takdir etmemistir. Hep elestirir baskalarinin yaninda kucuk dusurur ve herseyime karisir. O kdr karisirki hareket alanim kalmaz. Esim hicbirseyime karismaz. Harcadigim paraya, gittigim yere, yemek olmamasina, evin pisligine hicbiseye karismaz. Evime gelince rahat bir nefes alirim. 2 gun sonra bu evde batar bana. Cunku esim o kdr gamsiz sorumsuzdurki petek bozulur umursamaz, su biter sallamaz, cocugum bezi biter oglen birde soylerim geceyi cikarmaz git al, aksam 6 da anca kalkar gider. Hicbiseye hayir demez, sonra yaparim der. Evde bisey kirilsa ben ellemezsem bir yil yapturmaz. Nereye gitsem sigamiyorum. Ne yapsam olmuyor.Bizim de aynı sizin gibi sorunlarımız vardı.ikinci çocuk oldu ve çok fazla ağlıyordu. O aglayinca eşim çok geriliyordu. Şiddet tarzı birşey hiç olmadı. Şuan oğlum 1,5 yaşında ve evliliğimiz hiç olmadığı kadar mükemmel. İnanamıyorum ama ilk sevgili olduğumuz yıllar gibiyiz. Öncesinde çok kavga ederdik. Yaptıklarım sadece şu. Fazlasıyla Adem Güneş i takip ediyordum ve oradan ogrendiklerimle çocukluk dönemime inip kendi zaaflarimi buldum. Sonra esiminkileri. İnanın çok işe yarıyor. Sonra eşime o sinirli olduğunda tepki vermeyi bıraktım. Çünkü kavga daha da büyüyordu ve bir keresinde sakin sakin konuşurken erkek gibi ona bağırdım zaman bana karşı içinde kin beslediğini söyledi. Beni erkeksi bulduğundan vs... Sonra düşündüm...evet inanılmaz cevap veriyordum ve hicbir lafın altında kalmayıp uzattikca uzatiyordum. Ben eşime birşey söyleyince o uzatmıyor hatta beş dakika sonra unutuyordu. Ben de onun gibi yapıp uzatmadim. Şimdi ben gergin olsam o geri duruyor aynı şekilde o gerginse ben üzerine gitmiyorum. İkinci çocuk gerçekten zor ve yorucu oluyor. Bu bir süreç ....umarım atlatirsiniz. İnanın çocukluk doneminize indiginizde birbirinize daha çok baglanacaksiniz.
Benim yaşadıklarımı yazmış sanki konu sahibi. Beşik fırlatmaya kadar
Oğlumun 40 i yeni çıkmıştı.O zamana kadar da sorunlar olmuştu ama bu boyutta değildi.
O gün bitti ve bir daha hiç o eve gitmedim.
Aksine oğlum olduğu için boşandım.Çocuğum olmasa şans verirdim belki denerdim.Ama ilerde oğlumun yanında bana bunu yaparsa dedim.
Boşandım 6 sene oldu. 1 gün pişman olmadım.
Çocuk için bir arada olmak değil çocuk için boşanmakta gerek bazen.
Taşlanmam umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?