• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe aile büyüğünün ismini vermek

İlk eşim kızıma annesinin ismini koymam için diretmişti. Hatta kavgalar çıkmıştı. Şimdi ayrıyız kızım 7 yaşında ve ben ikinci evliliğimi yaptım. Eğer koysaydım şuan onun annesinin ismini söylüycektim. Hayatta ne olucağımız belli değil :KK51:

Sevdiğin kişinin ismini dövme yaptırıp ilerde ayrılmak gibi değil mi ya :))

olay kv nin isminin ne olması değil, sizin de anneniz var.. annemin ismini koymak istiyorum ben de diyin..
büyük ismiyse madem o da aile büyüğü ne artısı varmış kv nin annenizden de onun ismi konulacak?

ayrıca; siz doğurup, büyüteceğiniz çocuğa neden birisini anımsatan isim koyuyorsunuz? (eşinize bu soru)

-adı ne?
+zeynep(veya herhangi bir x isim)
-aa babaannesinin ismini mi koydunuz? ay o da şöyle kadındır böyle kadındır...
yani eğer kv nizin veya başka bir aile büyüğünün ismini koyarsanız çocuğunuz daima aile ve akrabalar içinde o kişiye bağlı bir anımsanması olacak isminden dolayı...
belki bu yönden aklını çelebilirsiniz eşinizin

olay kv nin isminin ne olması değil, sizin de anneniz var.. annemin ismini koymak istiyorum ben de diyin..
büyük ismiyse madem o da aile büyüğü ne artısı varmış kv nin annenizden de onun ismi konulacak?

ayrıca; siz doğurup, büyüteceğiniz çocuğa neden birisini anımsatan isim koyuyorsunuz? (eşinize bu soru)

-adı ne?
+zeynep(veya herhangi bir x isim)
-aa babaannesinin ismini mi koydunuz? ay o da şöyle kadındır böyle kadındır...
yani eğer kv nizin veya başka bir aile büyüğünün ismini koyarsanız çocuğunuz daima aile ve akrabalar içinde o kişiye bağlı bir anımsanması olacak isminden dolayı...
belki bu yönden aklını çelebilirsiniz eşinizin
evet, arkadaşa katılıyorum, bunu söyleyebilirisn sevgili konu sahibi...
kimsenin adı koyulmasın çocuga, kendi adı olsun, ona özel..

Benim eşimin tarafında genelde büyüklerin ismi konuluyor benim esim de tek erkek çocuk.bwnim oğlum olacağını öğrenince hiçbirşey demediler bu konuda ailesi de eşim de.Hatta kv aman koymayin ne gerek var böyle şeylere diyordu ama benim içim rahat etmedi onlar için ben koymak istiyorum dedim ve koydum.aslinda çok anlamsız buluyorum ben de ama yine de mutlu oldular.bir isimden ne olur diye düşündüm çevrelerinde de koyuluyor ben de koyayim ne çıkar dedim.ama su var böyle tutturulsa belki ben de sinir olabilirdim.aslinda böyle yapılmasa ne sakıncası var koyabilirsin diycem ama baskı olmasa ne olurdu ki

Hem çocuklara büyülerin ismini koymak çocukta stres yaratıyormuş onun gibi başarılı olabilecekmiyim vb. koyulmamali kısacası

Gıcık bir durum. Düşünsene boşanıyorsun ve kızına muhtemelen nefret ettiğin bir kadının adıyla seslenmek zorunda kalıyorsun. İki isim koyun. Sizin istediğiniz isimle hitap edin çocuğa. Annenin yanında ben çocuğa ismiyle hitap edemem diyin.

Herkese merhaba.Hepinizin fikirlerine ihtiyacım var.21 haftalık hamileyim kısmetse kızım olacak.Eşim bana söz hakkı bırakmadan, sormadan kızıma annesinin ismini koyacağını söylüyor.İlk evliliğinden de bir oğlu var.Ona babasının ismini koymamış.Şimdi erkek olsa babasının ismini koyacağını söylüyordu.Kız olunca annesinin ismini koyacağını söylüyor.Bu arada başka çocuk da istemiyor.Siz olsanız ne yapardınız? Tepkiniz ne olurdu?
İlk evliliğinde saglayamadigi otoriteyi 2.de denemek istiyor ..seni hafife alıyor sanırım ..belli ki ilk eşi çocuğuna ,esinin babasının ismini koymayı kabul etmeyecek kadar dişli biriymiş .dişini gecirememis ayrılmış. ..bence senin harekete geçip kendini saydırma vaktin gelmiş ..ne demek senin varlığını yok sayıp bebeğine annesinin ismini koymak ? Sen de istiyorsan koyar ,istemiyorsan koyamaz. ..sakın kötü olucam diye onun istediğini yapma .ömür boyu içinde kalır ..ayrıca çocuğun ismini anne baba koyar ,sadece baba veya erkek tarafı değil ..kendine gel , ezilme ..

Şey derdim şimdilik biz ismini koyalım ilerde kendisi isterse isminin yanına babannesinin ismini eklesin şimdi çok kolay böyle birşey
Çok abartılı bir teklif olmaz değil mi? Olurmu

Normalde duruma bağlı belki düşünebilirdim ama böyle emrivaki yapan bir adama hayatta o fırsatı vermem. Koyarsa da gidin değiştirin. Kendine has çocuk yapmak istiyorsa sporla üresin ya da mitozla bölünsün, kendi doğurduğu çocuğa istediği ismi koysun beyefendi hazretleri. İsim hakkı ona ait değil sadece.

Öyle "İstedim olacak" diyerek çocuk üzerindeki hakkımı hiçe sayan bir eşim olsaydı, muhtemelen çok pis kavga ederdik. "Zaten soy adını sen vereceksin, ismini de sen verince bana ne kalacak olm?!" diyerekten saydırırdım.

Çok tartışılcak bi durum değil. Eşinize asla annesinin ismini kabul etmeyeceğinizi koyarsada ayrılacağınızı koyduğu ismide değiştireceğinizi söyleyin.
Evlilik içinde isim değiştirmek için anne ve babanın onayı gerekiyo . Boşanmada velayet kimdeyse o gidip değiştirebiliyo.
Ki annesinin ismi için ilerde mirasta problem olur deyip kolaylıkla değiştirebilirsiniz.
Bunu söyleyin ve uzatıp bacaklarınızı dinlenin

Kayınvalidemin ismi Zeynep. Güzel isim ama ben çocuğa anne baba ismi koymak istemiyorum.Ayrıca benim fikrimi almayışı benim kabullenemediğim.Böyle olunca o ismi sevseniz de soğuyorsunuz ve koyasınız varsa da koymak istemiyorsunuz
O konuda çok ama çok haklısınız eşim bana annemin ismini koyacaksın diye emrivaki yapmış olsaydı kesinlikle bende karsi cikardim. Burada sorun isimden çok eşinizin fikrinize saygı duymuyor olması.

Çok istiyorsan kendin doğur istediğin ismi koyarsın o zaman derdim.

Çocuğu doğuran annenin tasarrufudur isim koymak.Afkurmasın

Back
X