bebeğe bakıyosun Allah senden razı olsun ...

Eski usul olmadığını çok iddia ederdi ama neler yapardı neler lütfen bağırasım var ben bir daha doğum yaparsam o yanımda olmasın

bana çok saçma geldi ya..
bana dese herhangi bir yakınım(kendi ailem eşimin ailesi yani ailelerimiz), saçmalamayın lütfen elin çocuğuna mı bakıyorum kendi canıma kendi doğurduğum çocuğa bakıyorum. bunun için teşekküre ne gerek var derim..

Yahu niye herşeyi kötüye çekiyorsunuz ki anlamıyorum iyi anne oldun güzel bakıyorsun diyorlar sonuçta annesi olduğunu tabii ki biliyorsun tutup a bakıcı olarak gördüklerinden değildir yani övüyorlar yani sizi işte herşeyi tersinden anlamayın.

ya bende diyorum kendi çocuğum canım kanım o bakıcam tabi söylemenize gerek yok diyorum ama her tlf söylüyolar bunu

ne desem bilemedim. tuhaf bi söz gibi geldi bana da. hani bana deseler ben de düşünürdüm şöyle bi.
hatta konu başlığını görünce siz bu sözü kayınvalidenize falan söylüyorsunuz sandım..
kvnin size normalde davranışı nasıl bilemediğim için art niyetlidir ya da değildir diyemiyorum.

Bana çok tuhaf gelmedi açıkçası.
Biz de kocamla birbirimize çok deriz bunu...
"Allahım razı olsun ki çok iyiliğini gördüm,sayende mutlu oldum vs. vs." diye.
Adam bana iyi davranmasa da çekmek zorunda değilim ki. O da benden memnun olmasa uzatmaz bence.
Uyuşmuyorsak biter.
Ama birbirimizi onore ettiğimizi düşünürüm...

"Bebeğe bakıyorsun Allah senden razı olsun" ile "bebeğe çok güzel bakıyorsun Allah senden razı olsun" arasında anlam farkı var.

İlki sanki başkasının bebeği de sen bakıcılık yapıyormuşsun gibi ikincisi de seni övme gibi bir anlamı var. Bunu en iyi sen anlarsın. Nasıl söylediklerini.

İlk cümleyi bana kv'm kullansa bende sinir olurdum. İkiciyi kullansa hoşuma giderdi.

Yine de kötü düşünmemek lazım. Belki ikinciyi söylemek isteyip yanlış cümle kurmuştur. Dediğim gibi en iyi sen anlarsın.

Normalde kayınvalide gorumce falan az da olsa isin ucundan tutar bebege bakar anne alisverise gider vs. eger sizinki uzak sehirde ve siz hastayken isiniz varken hep kendi basiniza bakiyorsaniz belki o sebeple soylemistir.
Benim kayınvalide ve annem de soyluyor. Kendilerini suclu hissediyorlar yardimci olamadiklari icin.

yok benim kv doğurduğumda eve geldiğimde sahipleniyo resmen çocuğu bana vermiyo bende tavrımı koymuştum mesela kayınpeder dişini çektirip iltihap kapmıştı bi de o ağzıyla benim 2günlük meleğimi öpüp duruyodu bende kaynanamı çektim kenera babaya söyle lütfen öpmesin rahatsız oluyorum bebek daha bu ,ilerde öpsün şimdi değil acısını sancısın ben çektim ben öpmeye kıyamıyorum o şapur şupur sakallı haliyle öpüyo bi da yaparsa çocuğu veremem ona sevmesi için dedim kaynanam şok oldu beklemiyodu hiç..ya ben çok sessizdim ama doğumdan sonra cesaret geldi ve söz konusu çocuğum olunca yakarım dünyayı değil onlar

Benim kayınvalidem de doğumdan sonra memlekete dönerken, hiç gidesim yok bu çocuk ne olacak, hiç içim rahat değil, sen bakabilir misin dedi durdu. O zamanlar sinir olmuştum ama şimdi eşimle konuşup Gülüyoruz. Hatta eşim diyor ki annem sende çocuk büyütecek kapasiteyi görmemiş demek ki Ama bu yıl memlekete gittim kv herkese çocuğuma çok güzel baktığımı, özenli olduğumu falan söylemiş. Çok kişiden duydum. Yani babaanneler böyle. Sen onun torununa bakıyorsun , kendi çocuğuna değil. Ben şimdi o dönemler laflarına sinirlendiğim için bile üzülüyorum. Kötü niyeti yoktu çünkü.

inanırmısınız eşimle bende birbirimize söylüyoruz allah razı olsun senden çok razıyım diye ama ne bileyim ben bi anneyim ve benim canımdan kanımdan parça yüreğim evladıma baktığım için bu sözü söylüyo kaynanam işte ben ozaman bakıcımıyım ben böyle söylüyo diyorum her seferinde diyo

Ben de hiç duymadım böyle söz ama belki etrafında çocuğuna güzel bakmayan gelinler vardır. Mutlu olmuştur. Hem de dua ediyor daha ne istiyorsun.

bence bu söz öbeği alışkanlıktan ötürü kullanılıyordur.
hani yerine başka bir şey diyemedikleri için.
aslında demek istedikleri senden çok memnun oldukları.
başka türlü de ifade edebilirlerdi, bunu seçmişler, bence de çok takılmamalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…