Bebeğe, çocuğa kv mi bakmalı anne mi?

Merhaba :)
İstişare amaçlı aklımda olan bir soru bu.
Bebek doğduğunda annenin çalışması gerekiyorsa, kadının annesi ve kayınvalidenin uzaklığı aynı ise ve ikisi de bakmak için müsaitse bebeğe kim bakmalı?
Bunun kararını kim vermeli? Eşler arasında “benim annem baksın” diye gerilim oluyor mu?
Oluyorsa nasıl çözülüyor? :)

Hanımlar, benimkilerin ikisi de hevesli.
Benim gönlüm annemden yana tabii.
Ama acaba “benim annem baksın” gibi eşler arasında gerilim oluyor mu?
Komik gelebilir ama gördüğüm yakınlarım var🤔
Bana anneannenin bakması daha uygun geliyor nedense.
Bakan yorulunca diğeri o yorulunca diğerine :D

Kısa bir süre kendi annem sonra da kreş kesinlikle diye düşünüyorum. Kreşte büyüyen çocukla dede - nene yanında büyüyen çocukta her açıdan gelişimsel olarak çok fark oluyor. Bu bnm fikrim tabi isteyen istediğini yapabilir. Ayrıca kayınvalide bakınca zamanla onlara gebe kalıyorsun yani her emri kendilerine hak görüyorlar. Her şeye karışıyorlar. Tarağın varsa başını kaşı demiş atalarımız çok güzel bir söz

Siz çok meşgulsünüz, burda sağa sola sataşarak.
Size ne arkadaşım size ne :)
Bir düşünün bakalım sizi ilgilendiren nedir?
Cevabınız yoksa seyirci kalın, bu salça olmak nedir gerçekten.

Konu açmışsınız yorum yapmış

Salça olmuyor forum gereği hareket ediyor

Hiç biride uygun değil benim için. Annemlede kv demlede fikirlerimiz hiç uyuşmuyor. Mucbursa tabiki. İkiside gönuluyse bir gün birisi bir gün birisi baksın. Çocuklarım hem annenesini hem babanesini ve iki dedelerinide vakit gecirmesini isterim.

Bence anne, çünkü kaynana gelin arasında çatışma çıkabilir fikir ayrılığı olur ama anneyle olsa da sorun olmaz ki olmaz da aşina olunduğundan

Ne güzel bir dert. Bebeğe bakacak kişinin bildiğin kişi olması akraba olması güzel gözün arkada kalmaz. Ikisinden hangisi müsaitse o baksın bence. Oturup konuşursunuz dönüşümlü de olabilir. Ben de hamileyim. Kv de uzakta annem yakın ama bakamaz. Akrabalar var bakabilecek ama onlarla da ters istikamette oturuyoruz. Geriye izin kullanma seçeneği kaliyor. Uvretsiz izin kullanacağım bu durumda da tek maaşa düşüyoruz ama yapacak pek bişy yok. Sonra da kreş vs

Bebek doğduğunda annenin çalışması gerekiyorsa, kadının annesi ve kayınvalidenin uzaklığı aynı ise ve ikisi de bakmak için müsaitse bebeğe kim bakmalı?
Bunun kararını kim vermeli? Eşler arasında “benim annem baksın” diye gerilim oluyor mu?

Ay o isteklilerden istemedigin bana gelsin bebeğime bakmaya. Sen seçemez iken benim ikiside dolu bebek bakıyorlar. Kaldim ortada...

Ne güzel bir dert. Bebeğe bakacak kişinin bildiğin kişi olması akraba olması güzel gözün arkada kalmaz. Ikisinden hangisi müsaitse o baksın bence. Oturup konuşursunuz dönüşümlü de olabilir. Ben de hamileyim. Kv de uzakta annem yakın ama bakamaz. Akrabalar var bakabilecek ama onlarla da ters istikamette oturuyoruz. Geriye izin kullanma seçeneği kaliyor. Uvretsiz izin kullanacağım bu durumda da tek maaşa düşüyoruz ama yapacak pek bişy yok. Sonra da kreş vs
Bu konuda ortada bebek yok 😬

Yooo bana ne? İsterseniz milyon tane konu acin, ben fikrimi soyleyip cekilirim ama bu sekilde devam ederseniz, gercekten yardima ihtiyaciniz oldugunda kimse yardimci olmayacak

Sana da dert oldu bu dimi :)

teşekkürler canım :) ne güzel yetişiyorsun benim yerime 😀
Bak yukarda bana ayni alintiyi yaptiginda ben ne demisim? Bana ne demisim di mi 😂 bana dert olacak bir degerin kiymetin yok gozumde ama bu sekilde konular acip insanlari azarlamaya devam edersen, ihtiyacin oldugunda burda kimseyi bulamazsin. Zira bu uslubundan sonra cogu insan seni goz ardi edecektir

Çok genel bir soru aslında bu. Bence ilk iki sene anne bakmalı, sonra kreşe devam etmeli. Annenin çalışması gerekiyorsa yazılmış ama gerekirse koşullar oluşana kadar çocuk ertelenmeli. Yaşlı insanlara çocuk baktırmak bana doğru gelmiyor. Benim annem daha ben bekarken söylerdi ben torun bakamam diye. Ne enerjisi ne sabrı yeterli çocuk bakmaya. Haksız da değil.

Babanne, annenannenin nasıl insanlar olduğuna bağlı olarak değişir bu sorunun cevabı. İş yerinde bir ablamız vardı, bekar. Ben evlenirsem asla kayınvalidem bakamaz sadece anneme baktırırım demişti bir kere şaşırmıştım. Daha ortada olmayan eşin ortada olmayan annesine karşı bu önyargı çok garip gelmişti

Ben lisedeyken bizim üst kat komşumuz oğlunun çocuğuna bakıyordu. Gelininin işten çıkış saati 5ti o saatlerde minibüse binilmiyor, çalışırken yoruluyorum biraz kafamı dinlemek istiyorum gerekçesiyle 7de almaya geliyordu çocuğunu. Komşunun kızı da üniversite sınavına hazırlanıyordu, çocuk bırakmıyordu ki kız çalışsın. Epey olaylı bir dönem yaşadılar. O yüzden sadece kişi değil evin müsaitlik durumu da önemli.

Şu da doğru gelmiyor kayınvalidem, annem baksın ama benim istediğim gibi baksın düşüncesi. Eğer benim istediğim şekilde baksın düşüncesi varsa bakıcı tutulmalı.

Bu sorunun net bir cevabı yok o yüzden.

Ay kimse bakmasın. Anam da kayınvalidem de sorunlu bireyler yetiştirmiş bence🤣 kreşe gidene kadar kocam baksın, sonra kreş baksın 🤣 ben de işe döneyim oh temiz.
İşte bu yüzden çocuk yapmıyorum. Bakmayacağım çocuğu neden yapayım...

Goygoy bir yana ikisinden biri bakacak olsa annemi tercih ederdim. Kv ile bu vesileyle yüz göz olmayalım sonra.

Yooo bana ne? İsterseniz milyon tane konu acin, ben fikrimi soyleyip cekilirim ama bu sekilde devam ederseniz, gercekten yardima ihtiyaciniz oldugunda kimse yardimci olmayacak
Bak yukarda bana ayni alintiyi yaptiginda ben ne demisim? Bana ne demisim di mi 😂 bana dert olacak bir degerin kiymetin yok gozumde ama bu sekilde konular acip insanlari azarlamaya devam edersen, ihtiyacin oldugunda burda kimseyi bulamazsin. Zira bu uslubundan sonra cogu insan seni goz ardi edecektir
Senin gibi yargı dağıtanlara bu şekilde cevap vereceğim. Bir oku, sen ve senin gibi yarar niyeti olmadan öylesine yorum yapanlara cevabım hep aynı. Başka kimseye bu şekilde cevap vermiyorum. Sen benim cevabımla ilgileneceğine kendi yorumlarına odaklan lütfen.

Daha doğmasina çok var ama şöyle bişey deyim annemin teyzesi önce kızının kızlarına baktı hatta İzmir'e taşıdı evi falan çünkü kızlar bakıcı ile durmak istemedi kaçırdılar kadını istemedikleri için 😂 onlar büyüdü birazda olsa ve İngiltere ye taşındi teyzemiz de geri yaşadığı şehre geldi ve hemen oğlunun kızına bakmaya başladı ve kim müsaitse o bakiyodu hem anane hem banane ama genelde babane deydi çocuk ve şu an 2.cocuklari oldu 2 Side babannede anane arada bı bakiyo işleri olmadığında ikiside bakabilir bence tabi benim kv yi düşünürsek karşı komşum bile ondan güzel bakar 😂 gorumcemin çocuklarından yola cikiyorum birazcik bakamaz gözüm arkada kalır 🤭🤭

Valla aslında bence anne bakmalı 👍🏼😊
Gönüllü olan bakmalı.
Benim istediğim gibi bakacak olan bakmalı.
E benim istediğim gibi bakacak olan da benim annemdir sanırım.
Ayrıca kendi evlerindeki durum da önemli.
Baba var mı? Dede yani, o da ister mi, tahammül sınırları ne? Evde bekar başka çocuk var mı, sorumlulukları neler? Evi yakın mı, nerde bakacak falan filan... Kriterler böyle olur sanırım.

Ben böyle bir durumda kalsam ya kendi annemi ya da bakıcı tercih ederdim. Benim kayınvalide bakmaz zaten. O yüzden böyle bir durum yaşamazdım demekki😄

Back
X