Bebeğe kan damlası

JodiLyn

Lyn
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2007
753
37
123
Konya
Bugün sağlık ocağına aşıya gittik 4 aylığız vegaferon kan damlası verdi rengi falan iğrenç bnm bile miğdem bulandı vermeyi düşünmüyorum açıkçası burdaki ebe biraz çatlak devit 3 ver diyo doktor a c d3 verdi diyorum ozaman ikisini ver diyo kan ilacı ne kadar gerekli bilmiyorum boyunu falanda ölçmedi bacsk kıkırdağına zarar verir dedi 😯

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bizim takipli olduğumu dr profilakrik yani koruyucu başlamayı uygun bulmuyor gıdalardan aldığı yeterli dedi 6. Ayda pekmez kıyma vb eklenecek ek gıdalarımıza 8. Ayda kan sayımı yapılacak eğer düşük ise bi kaç ay kullanıp bırakacağız dedi takipli olduğunuz dra danışın bence

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kendi doktorumuza gidicez anlaşılan takipli dr dediğiniz aile hekimi ise oda bi tuhaf aşıya gün veriyor ama haftasonuna [emoji30]

Yok canım aile hk dışında aylık kontrollere götürdüğünüz bi dr yok mu onu kastetmiştim

Yok canım aile hk dışında aylık kontrollere götürdüğünüz bi dr yok mu onu kastetmiştim

Anladm tşk ederm tkrardan bu sağlık ocağına güven olmuyo [emoji5]️

Anladm tşk ederm tkrardan bu sağlık ocağına güven olmuyo [emoji5]️

Yani biraz sallapati gidiyo işler gibime geliyo ben de drum ama gittiğimde hiç dr görmüyo bizi ebe aşı yapıyo kilo bakıyo falan dr da görmesi lazım ama...

Aynen ebe doktora pasladı son gttiğimde oda bakmadı ebeye yolladı ebede çatlak ağznda bi sakız bütün gün [emoji2] Allahtan ramazan girdide şapırdak ağzını görmüyorum [emoji2]

:) iyimiş
Nerde oturuyorsunuz ist. mu?

Sağlık ocağı nın verdiği hiç güzel değil. Bize çocuk dr um ferrum vermişti. Kan damlası bi iki ay filan kullanıp kestim. Şimdi et, pekmez filan yediriyorum 9. Ayda kan tahlili yaptırcaz eksiklik varsa başlayacaz tekrar dan. İnşallah çıkmaz. Bence de çocuk dr una sor.

Ferrum hiç duymadımda vegaferon doğum doktorum bnada vermişti hap olarak sıvısı iğrenç bildiğin kan gibi [emoji54]

Ferrum hiç duymadımda vegaferon doğum doktorum bnada vermişti hap olarak sıvısı iğrenç bildiğin kan gibi [emoji54]

Ama sağlık ocağı veriyo diye ben hiç güvenmiyorum. Bana ücretsiz monovit 3 verdiler. Attım kullanmadım. Doğduğunda n beri eczane den devit 3 satın alıyorum o monovit 3 ün içinde ayçiçeği yağ ı varmış
İçindeki ler kısmında öyle yazıyordu attım çöpe hiç kullanmadım
.o yüzden sağlık ocağı na hiç güvenmiyorum

Valla bende senin gibi düşündüm ve bi gün verdim bi gün vermedim. Ama çok büyük hata yapmışım şu anda bebeğimin kan değeri çok düşük herkesin bebeği bir yaşına kadar kullanacakken bu ilacı ben bir buçuk yaşına kadar kullanacağım. Sakın böyle birşey yapma doktorun ne diyorsa uygula. Vegaferon da çok etkili bir kan ilacı değilmiş. Ferrum kullan. Devid3 te d vitamini zaten onu kemikleri için zaten kullanıyosun.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kan damlası nı sabah mı veriyosun akşam mı?

Canım sabah aç karnına veriyorum 10 damla. Bebeğim 10 aylık.

Bana dr 5 damla dedi. Veriyordum üç gündür vermiyorum kestim. Bi arkadaşım gereksiz ilaç onun yerine pekmez ver dedi. Aklım karıştı şimdi zaten pekmez veriyorum. Devam etsem mi etmesem mi? Benim bebeğim de 7.5 aylık

Valla bende hergün pekmez veriyorum hatta keçiboynuZu özü pekmezi veriyorum ama... Ben devam et derim yinede sen bilirsin annesi bende sağ sol lafı dinledim şimdi ilaç süresi uzadı ve bu konuda çok üzgün ve pişmanım 😔😔😔 ya ver bence ne kalmışki yaşına zaten....

Aynen bende keçi boynuzu pekmezi veriyorum el yapımı .Eşimde diyo dr ne derse onu yap dinleme kimse yi diye .en iyisi ben devam ediyim dr kullan diyosa bi bildiği vardır .boş yere kullandırmaz herhalde dimi. Teşekkür ederim bu arada :) ama ben bu zamana kadar hep akşam verdi m kan ilacını ya. Dr hiç demedi sabah ya da akşam diye. Bi sorun olur mu acaba

Simdi kafaniz biraz daha karisacak ama yazmadan duramadim. Benim bebegim 2,5 aylik. 32 haftalik dogdu. Dogduktan 2 hafta sonra ferrum baslandi. Hala kullaniyoruz mecburen. Mecburen diyorum cunku ferrumun iceriginde paraben var. Parabenin kanserojen oldugunu tv de bas bas bagiriyor doktorlar. Bunu cocuk doktorumuza soyledim gyneferon ver dedi. Eczaneye sorduk o ilac 1 yil once piyasadan toplatilmis. Ferrumun muadili vegaferonun da icinde paraben var. Eczanelerde baska muadili de yok. Yani bizim sorduklarimiz oyle. Simdi ben bu ilaci vermesem olmaz cunku premature zaten. Veriyorum ama allahim sana emanet diye diye bu saglik bakanligini da allah bildigi gibi yapsin. Ne ise yariyorlar???

Bende kendi deneyimimi yazmak istiyorum, öyle ezbere kan damlası verilmez, ama ne yazık ki sağlık ocakları bunu yapıyor demirin fazlası zararlı karaciğerde birikebiliyor. En iyisi doktorunuzdan tahlil isteyin, eğer düşük çıkarsa verirsiniz demir damlasını. Öteki türlü, kabızlık, huysuzluk yapabiliyor boşu boşuna yavruyu yormamış olursunuz. Ben hiç kullanmadım mesela, gerekte kalmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…