- 2 Nisan 2013
- 3.612
- 2.069
- 448
- 38
- Konu Sahibi dutyapragi
-
benim eşimde babasının adını koymak için ısrarcı babası sağ ama bende istemiyorum çünkü zaten ismini beğenmiyorum bide benim babamın oğlu yok ona haksızlık gibi geliyor bana neymiş soy ismiyle bi nesil daha yaşayacakmış falan başta çok tartışıyorduk fakat benim 3 yıldır çocuğum olmuyor hala o aynı fikirde fakat ben artık tartışmıyorum ve sadece ben doğuramıyorum sen doğursan o zaman takarsın diyorumFikirlerinize çok ihtiyacım var.
Maalesef hala hamile değilim. Ama hamile kalmak istiyorum. İNŞALLAH.
Ama şimdiden bir sorunumuz var.
Eşimin 1.5yıl önce erkek kardeşi vefat etti. Cenaze günü dahil bütün akrabaları bir oğlunuz olsun adı mümin olsun dediler. Herkes anlaşmış gibi aynı şeyi söylediler.
Cenazeden 1.2 ay sonra bu konuyu eşime anlattım bana hak verdi. Kardeşinin adını koymamak konusunda anlaştık.
Ama son zamanlarda hep aynı konudan dolayı tartışıyoruz. Israrla oğlumuz olursa kardeşinin adını koyacağını söylüyor. Ve daha önceden bu konu hakkinda konuşup anlaştığımızı kabul etmiyor.
Kısaca ben asla istemiyorum. Eşim ısrarla kardeşinin adını koymak istiyor
Eşimi de kırmak istemiyorum.
Bana akıl verin. Ben şimdi ne yapayım
çirkin dediğiniz isim ALLAH ın esmaül hüsnasından el-Mü'min, emniyet ve güven veren, inanan kullarını korku ve endişelerden emin kılan demektir. çok yanlış tutum dini isimleri koymayabilirsiniz fakat çirkin demek çok saygısızca ayrıca zaten allahın isimlerini koymak çok doğru değil hocalar bu yönde fetva veriyor çünkü insanoğlu tamda sizin yazdığınız gibi saygı göstermez ve günaha girilir diyeayrıca ben de 5 yaşındayken ölmüş teyzemin ismini taşıyorum allahtan karizmatik bir isim yoksa gider değiştirirdim mahkemedekimse hiçbir zaman üzerimden ölü ağıtı yapmadı çok da güzel yaşıyorum yani, ölünün kaderi enerjisi vs vs yansır diye bi şey yok ama isim çirkin yani MÜMİN
din hakkında çok fazla bilgim yok üzgünümçirkin dediğiniz isim ALLAH ın esmaül hüsnasından el-Mü'min, emniyet ve güven veren, inanan kullarını korku ve endişelerden emin kılan demektir. çok yanlış tutum dini isimleri koymayabilirsiniz fakat çirkin demek çok saygısızca ayrıca zaten allahın isimlerini koymak çok doğru değil hocalar bu yönde fetva veriyor çünkü insanoğlu tamda sizin yazdığınız gibi saygı göstermez ve günaha girilir diye
anladım o zaman küçük bi bilgide olsa öğrenmiş olduysanız ne mutlu banadin hakkında çok fazla bilgim yok üzgünüm
Malesef başka isim koyacak kimse yokAilede belki sizden önce biri doğum yapıp koyacak belki adı? Çocuk olmadan neden üzüyorsunuz ki birbirinizi, belki kızınız olacak...
şuan en gereksiz yorum sizin olmuş. Karşıdaki insan hakkında gereksiz bir yorum yapmışsınız. Siz kimin ne derdi var biliyor musunuz. Ben o tüp bebek sayfalarında neler konışuluyor sizden daha iyi biliyorum. Malesef o sayfaların aktif üyesiyim. Ve malesef benek sahibi olmak için çok mücadele veriyorumdoğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. taktığınız şeye bak. bu forumdan çıkıp tüp bebek forumuna girin bence derdi dermanı orada görün.. ikinizin çocuğu bir ismini mümin koy ne olur sanki.
Ciddiye almak zorundayız çünkü. Biz evde doğum yapıp loğusalığı yaşarken eşimiz gidip kimlik çıkartıyor.2 arkadaşımın başına geldi. Hastaneden eve geliyorlar ve beneğin kimliğinde eşinin istediği isim yazıyorböyle şeyleri çok saçma buluyorum.. eşim böyle bir teklifle gelirse kendisini ciddiye bile almam.
vay be tesadufe bak ben de o konularda aktif uyeyim. Ayni dertten muzdarip oldugumuz ve benzer psikolojiye sahip oldugumuz icin size ayrintili cevap vermeyecegim. Bebek sahibi olmaya calisan bir insan olarak dusundugum en son sey koyacagim isim. Allah yardimciniz olsun dilerim en kisa zamanda bebek sahibi olursunuz.şuan en gereksiz yorum sizin olmuş. Karşıdaki insan hakkında gereksiz bir yorum yapmışsınız. Siz kimin ne derdi var biliyor musunuz. Ben o tüp bebek sayfalarında neler konışuluyor sizden daha iyi biliyorum. Malesef o sayfaların aktif üyesiyim. Ve malesef benek sahibi olmak için çok mücadele veriyorum
Allah sizede hayırlı evlatlar versin. Benim sıkıntımda bu 3 yıldır doktorlardan çıkmayan ben..bütün ilaçları içen ben... sıkıla sıkıla doktorun masasına yatıp bacaklarını açan benim... her ay adet sancısı çeken benim... stresi yaşayan benim... hergün gözyaşı döken benim... eşime sadece ilişki bölümü düşüyor.. sizce bu yaşadıklarıma karşılık benim hakkım yok mu. Siz de çocuk sahibi olmaya çalışıyormuşsunuz. Bizlete taşıyocı anne muamelesi yapılması doğru muvay be tesadufe bak ben de o konularda aktif uyeyim. Ayni dertten muzdarip oldugumuz ve benzer psikolojiye sahip oldugumuz icin size ayrintili cevap vermeyecegim. Bebek sahibi olmaya calisan bir insan olarak dusundugum en son sey koyacagim isim. Allah yardimciniz olsun dilerim en kisa zamanda bebek sahibi olursunuz.
Farkli dusunuyoruz sizinle. Saglikli sihatli salih evlat sahibi olmaktan baska bir dusuncem yok benim. Olsun ismini sonra dusunurum. Ortak karar alirim. Ama daha gebe bile kalmamis bir insanin bunu dert etmesi okadar sacma ki. Benim anlatmak istedigim buydu ama sanirim her tup bebek anne adayi gibi zor gunler geciriyorsunuz ve yanlis anlasilmami buna veriyorum ben. Ben esimin de benimle birlikte aci cektigini goruyorum. Benimle birlikte agladigina sahit oldum ben simdi nasil derim sadece benim dedigim olacak diye. Bence konu sahibi arkadas oturup dogmamis cocuga don bicmemeli. Hem ben olsam mutlu bile olabilirdim bu teklife aile tarafindan cok seviliyormus ki ismi yasasin istiyorlar. Ayni sevgiyi benim evladima da gostericekler belki de.Allah sizede hayırlı evlatlar versin. Benim sıkıntımda bu 3 yıldır doktorlardan çıkmayan ben..bütün ilaçları içen ben... sıkıla sıkıla doktorun masasına yatıp bacaklarını açan benim... her ay adet sancısı çeken benim... stresi yaşayan benim... hergün gözyaşı döken benim... eşime sadece ilişki bölümü düşüyor.. sizce bu yaşadıklarıma karşılık benim hakkım yok mu. Siz de çocuk sahibi olmaya çalışıyormuşsunuz. Bizlete taşıyocı anne muamelesi yapılması doğru mu
Eşiniz size hep destek olmuş hep yanınızda olmuş. Ama eşim benim psikolojik olarak hiçbir zaman yanımda değildi. Doktora gitmeye bile çok zor ikna ettim.Farkli dusunuyoruz sizinle. Saglikli sihatli salih evlat sahibi olmaktan baska bir dusuncem yok benim. Olsun ismini sonra dusunurum. Ortak karar alirim. Ama daha gebe bile kalmamis bir insanin bunu dert etmesi okadar sacma ki. Benim anlatmak istedigim buydu ama sanirim her tup bebek anne adayi gibi zor gunler geciriyorsunuz ve yanlis anlasilmami buna veriyorum ben. Ben esimin de benimle birlikte aci cektigini goruyorum. Benimle birlikte agladigina sahit oldum ben simdi nasil derim sadece benim dedigim olacak diye. Bence konu sahibi arkadas oturup dogmamis cocuga don bicmemeli. Hem ben olsam mutlu bile olabilirdim bu teklife aile tarafindan cok seviliyormus ki ismi yasasin istiyorlar. Ayni sevgiyi benim evladima da gostericekler belki de.
Bu arada konu sahibi benimFarkli dusunuyoruz sizinle. Saglikli sihatli salih evlat sahibi olmaktan baska bir dusuncem yok benim. Olsun ismini sonra dusunurum. Ortak karar alirim. Ama daha gebe bile kalmamis bir insanin bunu dert etmesi okadar sacma ki. Benim anlatmak istedigim buydu ama sanirim her tup bebek anne adayi gibi zor gunler geciriyorsunuz ve yanlis anlasilmami buna veriyorum ben. Ben esimin de benimle birlikte aci cektigini goruyorum. Benimle birlikte agladigina sahit oldum ben simdi nasil derim sadece benim dedigim olacak diye. Bence konu sahibi arkadas oturup dogmamis cocuga don bicmemeli. Hem ben olsam mutlu bile olabilirdim bu teklife aile tarafindan cok seviliyormus ki ismi yasasin istiyorlar. Ayni sevgiyi benim evladima da gostericekler belki de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?