bebeğe ölmüş kişinin ismini vermek

bende allah kucagıma almayı nasıp ederde bı oglum olursa babamın ısmını ve soyısmını koyucam ınşallah evın en buyuk ve evlı olan benım ve ben cok ıstıyorum esım bısey demıyor herkez bılıyor babamın ısmını koyucagımı herkezın kaderı farklıdır aynı ısım dıye kaderı aynı olucak dıye bırsey yok.... sızınde hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun tartısmadan hal edın ıkı ısım koyun

ayrıca ben de 5 yaşındayken ölmüş teyzemin ismini taşıyorum allahtan karizmatik bir isim yoksa gider değiştirirdim mahkemede kimse hiçbir zaman üzerimden ölü ağıtı yapmadı çok da güzel yaşıyorum yani, ölünün kaderi enerjisi vs vs yansır diye bi şey yok ama isim çirkin yani MÜMİN

benim eşimde babasının adını koymak için ısrarcı babası sağ ama bende istemiyorum çünkü zaten ismini beğenmiyorum bide benim babamın oğlu yok ona haksızlık gibi geliyor bana neymiş soy ismiyle bi nesil daha yaşayacakmış falan başta çok tartışıyorduk fakat benim 3 yıldır çocuğum olmuyor hala o aynı fikirde fakat ben artık tartışmıyorum ve sadece ben doğuramıyorum sen doğursan o zaman takarsın diyorum

çirkin dediğiniz isim ALLAH ın esmaül hüsnasından el-Mü'min, emniyet ve güven veren, inanan kullarını korku ve endişelerden emin kılan demektir. çok yanlış tutum dini isimleri koymayabilirsiniz fakat çirkin demek çok saygısızca ayrıca zaten allahın isimlerini koymak çok doğru değil hocalar bu yönde fetva veriyor çünkü insanoğlu tamda sizin yazdığınız gibi saygı göstermez ve günaha girilir diye

din hakkında çok fazla bilgim yok üzgünüm

Kızım olsun diye dua et o zaman,erkeklerin fikirlerini değiştirmek zor, çevre baskısı gibi bişey de var anlaşılan eşinin ailesi de böyle istiyoken vazgeçmez bence

2 isim koyun bence ama eşinizide anlayın ölen kardeşinin ismini vermek istemesi normal bence biraz o yönden bakın

doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. taktığınız şeye bak. bu forumdan çıkıp tüp bebek forumuna girin bence derdi dermanı orada görün.. ikinizin çocuğu bir ismini mümin koy ne olur sanki.
şuan en gereksiz yorum sizin olmuş. Karşıdaki insan hakkında gereksiz bir yorum yapmışsınız. Siz kimin ne derdi var biliyor musunuz. Ben o tüp bebek sayfalarında neler konışuluyor sizden daha iyi biliyorum. Malesef o sayfaların aktif üyesiyim. Ve malesef benek sahibi olmak için çok mücadele veriyorum

böyle şeyleri çok saçma buluyorum.. eşim böyle bir teklifle gelirse kendisini ciddiye bile almam.
Ciddiye almak zorundayız çünkü. Biz evde doğum yapıp loğusalığı yaşarken eşimiz gidip kimlik çıkartıyor.2 arkadaşımın başına geldi. Hastaneden eve geliyorlar ve beneğin kimliğinde eşinin istediği isim yazıyor

vay be tesadufe bak ben de o konularda aktif uyeyim. Ayni dertten muzdarip oldugumuz ve benzer psikolojiye sahip oldugumuz icin size ayrintili cevap vermeyecegim. Bebek sahibi olmaya calisan bir insan olarak dusundugum en son sey koyacagim isim. Allah yardimciniz olsun dilerim en kisa zamanda bebek sahibi olursunuz.

Allah sizede hayırlı evlatlar versin. Benim sıkıntımda bu 3 yıldır doktorlardan çıkmayan ben..bütün ilaçları içen ben... sıkıla sıkıla doktorun masasına yatıp bacaklarını açan benim... her ay adet sancısı çeken benim... stresi yaşayan benim... hergün gözyaşı döken benim... eşime sadece ilişki bölümü düşüyor.. sizce bu yaşadıklarıma karşılık benim hakkım yok mu. Siz de çocuk sahibi olmaya çalışıyormuşsunuz. Bizlete taşıyocı anne muamelesi yapılması doğru mu

Farkli dusunuyoruz sizinle. Saglikli sihatli salih evlat sahibi olmaktan baska bir dusuncem yok benim. Olsun ismini sonra dusunurum. Ortak karar alirim. Ama daha gebe bile kalmamis bir insanin bunu dert etmesi okadar sacma ki. Benim anlatmak istedigim buydu ama sanirim her tup bebek anne adayi gibi zor gunler geciriyorsunuz ve yanlis anlasilmami buna veriyorum ben. Ben esimin de benimle birlikte aci cektigini goruyorum. Benimle birlikte agladigina sahit oldum ben simdi nasil derim sadece benim dedigim olacak diye. Bence konu sahibi arkadas oturup dogmamis cocuga don bicmemeli. Hem ben olsam mutlu bile olabilirdim bu teklife aile tarafindan cok seviliyormus ki ismi yasasin istiyorlar. Ayni sevgiyi benim evladima da gostericekler belki de.

Eşiniz size hep destek olmuş hep yanınızda olmuş. Ama eşim benim psikolojik olarak hiçbir zaman yanımda değildi. Doktora gitmeye bile çok zor ikna ettim.
Burda anlatmak istediğim sey şuydu
Çocuğun ahmet mehmet ayşe zeynep isminin ne olduğuçok da önemli değil. Ben zor şartlarda bebek sahibi olmaya çalışıyorum. Ve çocuğumun ilerde sıkıntı yaşamasını istemiyorum. Kimsenin ona gözyaşıyla sarılmasını istemiyorum. Benim derdim isim değil. Ben çok gözyaşı döktüm.

Bu arada konu sahibi benim

vallaha koy gitsin diyenler olmuş ama ben karşıyım böyle şeylere. ne bileyim çocuğa ana baba, hala amca vs isimleri konulmasına.
herkes hayatını yaşar. eşinizin kardeşi de yaşamış, genç ölmüş üzüldüm onun adına ama doğacak çocuk onun bir neferi değil, onun yaşayamadığı hayatı yaşamak için de gelmeyecek dünyaya, yaşayacağı hayat kendi hayatı olacak. ben olsam iki isim falan değil doğrudan ismi koydurmazdım.
ha sizin de içinizden geçiyordur amenna ama siz razı değilseniz, eşinizle bir şekilde uzlaşın, ikna edin ve koydurmayın.
eşiniz kardeşinin adının yaşamasını istiyorsa adını yaşatacak bir hayır yapsın BenIpek 'in dediği gibi

Eşinizin acısı çok taze.
Belli ki kardeşinin adını yaşatmak istiyor.
Bunu onun adına bir şey yaparak sağlayabilirsiniz.
Mesela durumunuz varsa bir okulda anasınıfı, bilim sınıfı, özel eğitim sınıfı (diğerlerine göre daha az maliyetlidir) açılmasına destek olabilirsiniz.
Bu konuda belki eşinizin ailesi de destek olur size. Kapısına da ölen kardeşin adı yazılabilir.
Bunu düşünün bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…