Bebeği Annaneye - Babanneye Emanet Etmek

Neveser123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2017
166
151
33
45
Annenize yada eşinizin annesine ne kadr güveniosunuz? Zaman çok deişti. Çocuk bakımı konusunda neler neler görüyoruz.annelerimiz çocuklarımız için en en en güvnli kişiler ama çocuk yetiştirmedeki en son çıkan şeyleri bilmiolar.o yüzden kafam çkk karışık benm açıkçasını söylemek gerekirse...

Annenize yada eşinizin annesine ne kadr güveniosunuz? Zaman çok deişti. Çocuk bakımı konusunda neler neler görüyoruz.annelerimiz çocuklarımız için en en en güvnli kişiler ama çocuk yetiştirmedeki en son çıkan şeyleri bilmiolar.o yüzden kafam çkk karışık benm açıkçasını söylemek gerekirse...
Seni beni büyüten, senin benim çocuğumu da büyütür.
Onlar bakarlar elbette. Fakat neden sen varken onlar baksın? Asıl sen bakabilecek misin? Bunu düşün bence

Anneme kendimden cok güvenirim sonucta bizi büyütmüs bu günlere getirmis asla gözüm arkada olmaz benden bile iyi bakar evladima diye düsünüyorum acikcasi .. ben büyüklerin tecrübelerine her zaman güvenmisimdir .. tabi istisnalar kaideyi bozmaz ..

Çalışacak mısınız? Kaç yaşında olacak? Aslında bakım konusunda değişen bir şey yok. Altını değiştir, karnını doyur, gazını çıkar vs. Önemli olan onu birey sayıp dinlemek, ille benim dediğim olacak dememek. Eskiler bunu çok yapıyor. Yanında sürekli " ayıp, çocuk o ne anlar" vs.soylemlerine kiziyorum ve müdahale ediyorum. Bu konularda ihtiyaç duyarsanız söylersiniz. Bakıcıya bırakan bir anne olarak eğer imkanım olsaydı elbette anneme bırakırdım ama şartlar onu gerektirdi. Şimdi 2 yaşında iken kreşe bırakacağım. Anne veya kv yakınsanız nimetlerden faydalanın derim.

Açıkçası ben anneanne ya da babanneye bırakmaktansa bakıcıya bırakmak taraftarıyım. Çünkü bakıcınızı dilediğiniz gibi yönlendirebilirken, talimatlarınıza uymasını sağlayabilirken, annenize ya da kayınvalidenize bunu yapamazsınız. Bir de üzerine surat çekersiniz biz bilmiyor muyuz diye. Size eksik ya da yanlış gelen davranışları olur, dile getiremezsiniz huzursuzluk olmasın diye ama içiniz içinizi yer. Evet bizi büyütmüşler ama ne devir aynı devir, ne gıda aynı gıda ne de bebekler aynı bebekler. Güvenilir, merhamet sahibi bir bakıcı kesinlikle tercihim olur.

ben anneme bırakamıyorum ilk yardım ihtiyacı olduğunda panik olur harekete geçemez diye düşünüyorum. 3 çocuk büyütmüş ama yaşta 69.

kayınvalideme bırakıyorum ayda bir yani o bize geliyor bakıyor. Ben ona kalem kalem yazıyorum ne yenecek ne zaman uyuyacak vs. diye. O da liste dışına çıkmıyor sağolsun. Bende ki tek sorun kayınvalidem genç 55 yaşında ama ileri derecede kemik erimesi var ve kendisi bebeği kucağında dışarı çıkarmak istiyor. Bu konuda bir kaç söyledik hatta tartıştık ufak ufak ama yok yani. Bayağı da asabi zaten. Çook severim kendi annem gibidir ayrıca belirteyim. :)

ben şımartılan çocuk hiç sevmem , herşeyin bir saati kuralı vardır ,
annemde sağolsun hiç çıkmadı kurallarıma uydu ,

kv zaten senın dogurdugun çocuk beni ilgilendirmez dediği için bakmadı

anneme her noktada güvenirim kayınvalideye pek güvenemiyorum..neyse işte bence çocuk annesinden ayrılmamalı..kimseye bırakmam..Allah mecbur bırakmasın

anneme sonuna kadar güvenirim. not: kızımı annem babam büyüttü şu an dada onların yanında yaz tatilini yapıyor.

Back
X