bebeği çiğniyemiyor

nehirsu02

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
2
0
1
43
18 aylık bebeğim var. hiç bir şekide yiyecekleri çiğniyemiyor.sürekli püre halinde yedirmek zorunda kalıyoruyorum.bir pirinç tanesini dahi yutamıyor . elini verdiğim hiçbir şeyi ağzına götürmüyor ne yapabilirim

Ilk başta taneli yemeye alıştırsaydınız keşke herşeyi püre şeklinde beslenen çocuklarda aynı sorun var
Eline sevdiği bişeyler verin kraker gibi yasa neyi seviyorsa bi anda değil ama yavaş yavaş minik minik lokmalar verin bu arada eline birşey verdiğinizde sürekli yanında durun Allah korusun

Benim kızımda da aynı problem vardı. Doktorumuz yarı katı yarı sulu yiyecekleri yerken bebeklerin zorlandığını söyledi o yüzden tam katı yada tam sulu yiyecekler vermek iyi bir başlangıç olabilir. Yeme zevkini alınca işiniz daha çok kolaylaşabilir. Meyveleri içine koyup emmesini sağlayan fileleri deneyebilirsiniz. Yada bir bisküvi verip yemesini sağlayabilirsiniz. Biraz aç kalmasını sağlayıp vereceğiniz gıdayı ulaşabileceği bir yere koymak da bazen işe yarıyor.

18 aylık bebeğim var. hiç bir şekide yiyecekleri çiğniyemiyor.sürekli püre halinde yedirmek zorunda kalıyoruyorum.bir pirinç tanesini dahi yutamıyor . elini verdiğim hiçbir şeyi ağzına götürmüyor ne yapabilirim

minicik bir ekmege azicik tereyagi surup yanagin ic kismina yerlestir onu cignemesini ogrenir agzinda dolastirmasini. Benim bebegim oyle ogrendi tavsiye ederim. Dilinin ustune koyma.

bende oglumu bebek arabasiyla gezdirirken eline galeta tutustururdum yada ekmek dilimi..9. aydan itibaren onu isirip oynarken cignemeyi yutmayi ogrendi.evde eline ne verdiysem yere atti,istemedi ama etrafa bakip gezinirken oyle boyle yuttu :)

Back
X