merhaba arkadaşlar. ayın 17sinde oğlumu ameliyat ettirdim. sizler gibi benim de tereddütlerim çekincelerim vardı ama çok şükür atlattık. ameliyat öncesi ve sonrası sürecimizi baştan anlatayım. internetten sürekli yaptığım araştırmalar sonunda zmir ege üni. proflarından İBRAHİM ULMAN hocanın ismine ulaştım yalnız kendisi egede çalışmıyor.muayenehanesi var alsancakta 5 temmuzda muayene randevusu alıp gittik. doktor bey bizi gayet iyi karşıladı.programı çok yoğun olduğundan ayın 17sine ameliyat randevusu verdi. kendisi kent ve ege sağlıkta ameliyat yapıyormuş biz kent hastanesi-çiğli için randevu aldık. ameliyat günü 6 saat önce yemeği 3 saat önce su içmeyi kesecek şekilde gittik. ameliyathaneye götürmeden 10-15dk önce sakinleştirici şurup gibi birşey içiriyorlar. oğlum şurubun etkisyle hiç direnmeden kuzu gibi görevlilerin kucağında ameliyata gitti,o anı hiç unutmayacağım.ameliyat 2,5saat sürdü. ameliyat sırasında oğlumun pipisine idrar yapmasını sağlayacak bir ucu idrar yoluna giden,pipi dışında da bir parmak boyu kısmı kalan yumuşak silikon bir boru takılıydı üzerine bebek bezi rahatlıkla bağlanacak şekilde yumuşak. ve amelyat yeri sargılıydı. kendine geldikten sonra epey ağladı ama babasıyla hep sakinleştirdik. ağrı kesici vs. kullandık-doktorun yazdığı- ameliyat olduğu günün akşamı taburcu olduk. ibrahim bey çok önemli bir komplikasyon olmadıkça yatış vermyor ki bu da bizim için bir artıydı ev ortamı gibisi olmaz çocuk için. ilk günün akşamı sıkıntılı geçti,hatta gece 12de ağlamasına dayanamayıp doktor beyi aradım sağolsun o saatte bile gayet nazikçe bunun normal olduğunu ağrı kesiciyi tekrar verebileceğimi söyledi. ertesi gün sabah hayat normale döndü.kateter-hortum çocuklara biraz rahatsızlık veriyo ama o çıktıktan sonra herşey yoluna giriyor. .hortumun 5-7 gün durması gerekiyor ama benim zıpır yatarken döne böne kaydırmış hortumu 3 gün snunda kendiliğinden çıktı. Allah'a şükür şimdi ameliyat yerimiz gayet iyi kaçak yok ve çişimiz güzel. ben size ibrahim hocayı gerçekten tavsiye edeblirim arkadaşlar. hem alanında uzman,hem çok anlayışlı kibar ve hoşgörülü bir insan hem de istediğiniz her an telefonla ulaşıp bilgi alabiliyorsunuz,öyle ki oğlum kateteri kaydırdığı gün hastaneye vardığımızda amelyattaydı,asistanına tlf baktırıp sorumuzu yanıtladı. Allah'a şükür biz atlattık darısı sizlerin başına. bu arada oğlum 24 aylık ama 6 aylıktan itbaren ibrahim bey bu ameliyatı yapıyormuş ve ne kadar küçük olursa ameliyat sonrası o kadar rahat geçiyo, bu yaşlarda anne-babaya nazlanıyorlar olan bitenin farkındalar dedi