Çocuk Hastalıkları bebeği doğuştan sünnetli(hiposoadiaslı)olanlar???

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ceylaan1988

Guru
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
2.216
742
363
kızlar benım oğlum doğuştan sunnetli olarak doğdu hipospadiaslıymış:((
1.5 yaşında falan amelıyat edıolarmış başına böyle bişey gelen varmı? ilerde bi sorun yaratıyormu lütfen tecrübelerinizi sölersenız sevınırımopuyorumnanaktan

kızlar benım oğlum doğuştan sunnetli olarak doğdu hipospadiaslıymış:((
1.5 yaşında falan amelıyat edıolarmış başına böyle bişey gelen varmı? ilerde bi sorun yaratıyormu lütfen tecrübelerinizi sölersenız sevınırımopuyorumnanaktan

benim oğlum da hipospadiaslı,manisadaki doktorlar ege üniversitesine gidin oradaki ürologlar baksın falan dediler benim oğlum 3 aylık biraz daha büyüyünce ege'de muayeneye götürcem ve fikir alcam ameliyatla ilgili.gönlüm hiç ameliyat olmasından yana değil küçücük canıyla o acıya nasıl dayanacak diyorum bi de ameliyattan sonra sürekli yatması gerekiyomuş sonda ile çiş yapıyormuş ... gibi şeyler araştırdım interenetten nasıl olacak bilemiyorum,ameliyat ettrimesek de yıllar sonra büyüyünce sorun çıkarsa evladımın hayatını mahvetmek istemiyorum.zor bir durum karar vermek.bi de hipospadias yüzünden geçen ay idrar yolu enf. olduk 10 tane iğne yedik...sen de izmirliymişsin arkadaşım ege üni. doktorlarla bi görüş.beni de haberdar edersin

bnde gazı hastanesını aradım orda prof vardı telde randevu alayım dedım 1.5 yaşından önce getrsende bışey değişmez dedı banada ege unıv.onerdı orda hıpospadıas bölümü var yatıp kalkıp bu amelıyatı yapıolar cok guvenılır dedı başka yerde yaptırınca 7-8 defa tekrarlayabılıor bu amelıyat dedı bnde cok uzuluorum yaaa 7-8 aylık aylık olsun bn götrmeyı duşunuyorum egeye ama cok ılgınçbı durum bn sadece sunnetlı doğdu sanıodum meğersem ıdrar delığını başka yerde görunce sokoldum çok uzuluorum yaa kuçuuk cocuk nasıl dayansın o amelıyata
bıde korkuyorum acaba ılerde bı sorun yaratrmı dıe ureme sorunu falan yada amelıyat göruntusunu değiştrırmıkı..:(

ama amelıyat olması lazım sanırım canım cunku ılerde psıkolojısıde bozuluyormuş kışının ıdrarını asağıya doğru yaparmış buyuyunce ne bılımm oyle seyler yazıo nette

Sevgili arkadaşım, İzmir'in neresindesin bilmiyorum ama Buca'da Buca Kadın Doğum Ve Çocuk Has. Hastanesi var. Bizim doktorumuzun adını vereyim, istersen bir de ona görün: Sabriye Okçu. Kendisi çok iyi bir doktordur. Ayrıca başhekim yardımcısıdır.

ama amelıyat olması lazım sanırım canım cunku ılerde psıkolojısıde bozuluyormuş kışının ıdrarını asağıya doğru yaparmış buyuyunce ne bılımm oyle seyler yazıo nette

bana salihlideki ürolog ege üni. prof. dr. çağa çal ismini verdi bi görüşün dedi,haikatten karar vermesi zor ama dediğin gibi ameliyat olmaları lazım.ameliyat sonrası bakım aşaması biraz sıkıntılı olur ama inşallah tek seferde yavrularımız sağlıklarına kavuşur

Sevgili arkadaşım, İzmir'in neresindesin bilmiyorum ama Buca'da Buca Kadın Doğum Ve Çocuk Has. Hastanesi var. Bizim doktorumuzun adını vereyim, istersen bir de ona görün: Sabriye Okçu. Kendisi çok iyi bir doktordur. Ayrıca başhekim yardımcısıdır.

tabı olur cok yakınım bucaya ama cocuk cerrahına gtmem lazımmış kendısı ne uzmanı

bana salihlideki ürolog ege üni. prof. dr. çağa çal ismini verdi bi görüşün dedi,haikatten karar vermesi zor ama dediğin gibi ameliyat olmaları lazım.ameliyat sonrası bakım aşaması biraz sıkıntılı olur ama inşallah tek seferde yavrularımız sağlıklarına kavuşur

inşallah arkadaşım yaa yazık bebeklere cok uzuluorum bı yandan sunnet zevknden mahrum kaldı dıorum bı yandan doğustan sunnetlı olmasıda gusel dıorum bıyandan doğuştan sunnet değilsorun olduğunu hatrlıorum ama olsun Allah buyuk dert vermesın ufak bı operasyonla duzelır ınşlalh bızım cocuk dr u ole demştı çok kafaya takılacak bışey değil ufak bı operasyonla hallolur demıştı

arkadaşlar benim bebeğimde 7 aylık hafif hipospadias var balıkesirde yaşıyoruz birkaç doktora götürdük ameliyaat gerekir dediler ankarada bu işin bir numarası prof dr tarkan soygür dür dediler fakat ankara bize çok uzak bizde bu yüzden izmir ege üniv.de yaptırmayı düşünüyoruz egede bu ameliyatı yaptıranınız varmı yada ne derece güvenilir 4-5 kere bu ameliyatı olanlar varmış .... lütfen bilgi verirseniz sevinirim

istanbuldan merhabalar
bebeğimiz hipospadias ve penis eğriliği ile doğdu.. rica etsem bu ameliyat deneyimi olanlardan yardım rica ediyorum : pipideki deliğin nerede olduğu önemliymiş...yani bebeğin işediği delik pipi ucuna yakınsa ameliyat kolay, pipi ucuna uzaksa ameliyat güç olurmuş. bizimki için orta zorlukt denildi...sizinkinde durum neydi ? hangi doktora hangi hastanede ameliyat yaptırdınız ve bebeğiniz kaç aylık iken ameliyat oldu ... doktor ve hastaneden memnun kaldınız mı ? ikinci ameliyata gerek oldu mu ve şu an bir sorun var mı ? ve diğer deneyimleriniz....yardımlarınız ve zaman ayırıp okuduğunuz için şimdiden çok teşekkürler...

istanbuldan merhabalar
bebeğimiz hipospadias ve penis eğriliği ile doğdu.. rica etsem bu ameliyat deneyimi olanlardan yardım rica ediyorum : pipideki deliğin nerede olduğu önemliymiş...yani bebeğin işediği delik pipi ucuna yakınsa ameliyat kolay, pipi ucuna uzaksa ameliyat güç olurmuş. bizimki için orta zorlukt denildi...sizinkinde durum neydi ? hangi doktora hangi hastanede ameliyat yaptırdınız ve bebeğiniz kaç aylık iken ameliyat oldu ... doktor ve hastaneden memnun kaldınız mı ? ikinci ameliyata gerek oldu mu ve şu an bir sorun var mı ? ve diğer deneyimleriniz....yardımlarınız ve zaman ayırıp okuduğunuz için şimdiden çok teşekkürler...
biz de sizinle aynı durumdayız ve çaresizim ameliyatı ehil kişiler yapmazsa sıkıntı oluyormuş en iyisini bulmak lazım ama nasıl?

istanbuldan merhabalar

merhaba yakoo benimde oğlum 22 aylık bu hafta cerrah paşa tıp fakültesine götüreceğim hipospadias ve penis eğriliği için acaba senin oğlun ameliyat oldumu olduysa nerde oldu hangi doktora yaptırdın ve sorun çıktımı allahım şu sorunu hayırlısıyla halletseydik rabbim herkesin evladına sağlık versin cevap verirsen çoook sevinirim ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

merhaba arkadaşlar. ayın 17sinde oğlumu ameliyat ettirdim. sizler gibi benim de tereddütlerim çekincelerim vardı ama çok şükür atlattık. ameliyat öncesi ve sonrası sürecimizi baştan anlatayım. internetten sürekli yaptığım araştırmalar sonunda zmir ege üni. proflarından İBRAHİM ULMAN hocanın ismine ulaştım yalnız kendisi egede çalışmıyor.muayenehanesi var alsancakta 5 temmuzda muayene randevusu alıp gittik. doktor bey bizi gayet iyi karşıladı.programı çok yoğun olduğundan ayın 17sine ameliyat randevusu verdi. kendisi kent ve ege sağlıkta ameliyat yapıyormuş biz kent hastanesi-çiğli için randevu aldık. ameliyat günü 6 saat önce yemeği 3 saat önce su içmeyi kesecek şekilde gittik. ameliyathaneye götürmeden 10-15dk önce sakinleştirici şurup gibi birşey içiriyorlar. oğlum şurubun etkisyle hiç direnmeden kuzu gibi görevlilerin kucağında ameliyata gitti,o anı hiç unutmayacağım.ameliyat 2,5saat sürdü. ameliyat sırasında oğlumun pipisine idrar yapmasını sağlayacak bir ucu idrar yoluna giden,pipi dışında da bir parmak boyu kısmı kalan yumuşak silikon bir boru takılıydı üzerine bebek bezi rahatlıkla bağlanacak şekilde yumuşak. ve amelyat yeri sargılıydı. kendine geldikten sonra epey ağladı ama babasıyla hep sakinleştirdik. ağrı kesici vs. kullandık-doktorun yazdığı- ameliyat olduğu günün akşamı taburcu olduk. ibrahim bey çok önemli bir komplikasyon olmadıkça yatış vermyor ki bu da bizim için bir artıydı ev ortamı gibisi olmaz çocuk için. ilk günün akşamı sıkıntılı geçti,hatta gece 12de ağlamasına dayanamayıp doktor beyi aradım sağolsun o saatte bile gayet nazikçe bunun normal olduğunu ağrı kesiciyi tekrar verebileceğimi söyledi. ertesi gün sabah hayat normale döndü.kateter-hortum çocuklara biraz rahatsızlık veriyo ama o çıktıktan sonra herşey yoluna giriyor. .hortumun 5-7 gün durması gerekiyor ama benim zıpır yatarken döne böne kaydırmış hortumu 3 gün snunda kendiliğinden çıktı. Allah'a şükür şimdi ameliyat yerimiz gayet iyi kaçak yok ve çişimiz güzel. ben size ibrahim hocayı gerçekten tavsiye edeblirim arkadaşlar. hem alanında uzman,hem çok anlayışlı kibar ve hoşgörülü bir insan hem de istediğiniz her an telefonla ulaşıp bilgi alabiliyorsunuz,öyle ki oğlum kateteri kaydırdığı gün hastaneye vardığımızda amelyattaydı,asistanına tlf baktırıp sorumuzu yanıtladı. Allah'a şükür biz atlattık darısı sizlerin başına. bu arada oğlum 24 aylık ama 6 aylıktan itbaren ibrahim bey bu ameliyatı yapıyormuş ve ne kadar küçük olursa ameliyat sonrası o kadar rahat geçiyo, bu yaşlarda anne-babaya nazlanıyorlar olan bitenin farkındalar dedi

bu arda oğlumun hipospadiası distal tipti, ortanın üstündeydi,eğrlik ve yumurtalıklarda problem yoktu. ancak muayenehanede tanıştığım bir anne oğlunu deliğinn altta olduğunu 7 ay önce ameliyat olduklarını ve tek ameliyatta düzeldiğini söyledi o da 2 yaşında ameliyat olmuş,kontrol için gelmişlerdi

sevgili ceylan melek e cevabım özel mesaj gönderemiyorum burdan yazayım dedim

merhaba evet oğlum ameliyat oldu 6 ay oldu ameliyat olalı durumu iyi ama sanırım ameliyattan kaynaklanan hafif bir eğrilik var pipi deliği de yukarı alındı ama bazen çişini ilk yapmaya başladığında önce öne doğru yapıyot sonra ileri doğru fışkırtıyor doktor 6 ay sonra kontrole gel demişti bugünlerde gitmem lazım ama hava durumu müsait olmadığı için gidemedim bakalım bu sorunlarımıza doktor ne diyecek ama genel durumu iyi sana tavsiyem bebişini kesinlikle sünnet ettirme ve fazla kafana takma diyeceğim ama anne sin takmaman imkansız ben oğlumu
prof dr cenk büyükünal a ameliyat ettirdim türkiyenin en iyi çocuk cerrahlarından birisiymiş kendisi tabi ameliyattan önce yani 2 sene boyunca gitmediğim çocuk cerrahı kalmadı içime en çok sinen doktor cenk bet oldu ve bende ameliyatı yaptırdım

merhaba arkadaşlar. ayın 17sinde oğlumu ameliyat ettirdim. sizler gibi benim de tereddütlerim çekincelerim vardı ama çok şükür atlattık. ameliyat öncesi ve sonrası sürecimizi baştan anlatayım. internetten sürekli yaptığım araştırmalar sonunda zmir ege üni. proflarından İBRAHİM ULMAN hocanın ismine ulaştım yalnız kendisi egede çalışmıyor.muayenehanesi var alsancakta 5 temmuzda muayene randevusu alıp gittik. doktor bey bizi gayet iyi karşıladı.programı çok yoğun olduğundan ayın 17sine ameliyat randevusu verdi. kendisi kent ve ege sağlıkta ameliyat yapıyormuş biz kent hastanesi-çiğli için randevu aldık. ameliyat günü 6 saat önce yemeği 3 saat önce su içmeyi kesecek şekilde gittik. ameliyathaneye götürmeden 10-15dk önce sakinleştirici şurup gibi birşey içiriyorlar. oğlum şurubun etkisyle hiç direnmeden kuzu gibi görevlilerin kucağında ameliyata gitti,o anı hiç unutmayacağım.ameliyat 2,5saat sürdü. ameliyat sırasında oğlumun pipisine idrar yapmasını sağlayacak bir ucu idrar yoluna giden,pipi dışında da bir parmak boyu kısmı kalan yumuşak silikon bir boru takılıydı üzerine bebek bezi rahatlıkla bağlanacak şekilde yumuşak. ve amelyat yeri sargılıydı. kendine geldikten sonra epey ağladı ama babasıyla hep sakinleştirdik. ağrı kesici vs. kullandık-doktorun yazdığı- ameliyat olduğu günün akşamı taburcu olduk. ibrahim bey çok önemli bir komplikasyon olmadıkça yatış vermyor ki bu da bizim için bir artıydı ev ortamı gibisi olmaz çocuk için. ilk günün akşamı sıkıntılı geçti,hatta gece 12de ağlamasına dayanamayıp doktor beyi aradım sağolsun o saatte bile gayet nazikçe bunun normal olduğunu ağrı kesiciyi tekrar verebileceğimi söyledi. ertesi gün sabah hayat normale döndü.kateter-hortum çocuklara biraz rahatsızlık veriyo ama o çıktıktan sonra herşey yoluna giriyor. .hortumun 5-7 gün durması gerekiyor ama benim zıpır yatarken döne böne kaydırmış hortumu 3 gün snunda kendiliğinden çıktı. Allah'a şükür şimdi ameliyat yerimiz gayet iyi kaçak yok ve çişimiz güzel. ben size ibrahim hocayı gerçekten tavsiye edeblirim arkadaşlar. hem alanında uzman,hem çok anlayışlı kibar ve hoşgörülü bir insan hem de istediğiniz her an telefonla ulaşıp bilgi alabiliyorsunuz,öyle ki oğlum kateteri kaydırdığı gün hastaneye vardığımızda amelyattaydı,asistanına tlf baktırıp sorumuzu yanıtladı. Allah'a şükür biz atlattık darısı sizlerin başına. bu arada oğlum 24 aylık ama 6 aylıktan itbaren ibrahim bey bu ameliyatı yapıyormuş ve ne kadar küçük olursa ameliyat sonrası o kadar rahat geçiyo, bu yaşlarda anne-babaya nazlanıyorlar olan bitenin farkındalar dedi

merhaba
benim oğlumda doğuştan hipospadiaslı. doğduğunda çocuk doktoru söyledi yarım sünnetli olduğunu. çok küçüktü amaliyat olmasına cesaret edemedik. 1,5 yaşındayken eege üniversitesi hastanesinde bulunan prof. ALİ AVANOĞLU'ndan randevu aldık ve muayene ettirdik. hipospadias olduğunu söyledi. amaliyat olmalı dedi ve belki 2 amaliyatla düzelebilirmiş.( sonda takması gerekirse). başta tamam dedik. randevu için oğlumun ismini kaydettirdik. daha sonra yaptığım araştırmalarda ali avanoğlu amaliyata giriyormuş fakat öğrencileri yapıyormuş. açıkcası bundan çok korktum. çünkü bu amaliyatı hipospadias alanında kendini iyi geliştirmiş bir hekim
yapması gerekiyor. biz bu korkudan henüz amaliyatı gerçekleştiremedik. şuanda oğlum 7 yaşında ve geçen hafta şifa hastanesine götürdüm muayne için amaliyat günü alalım diye. doçent doktor adnan narcı çocuk cerrahı kendisi. sağolsun muayneyi yaptı fakat çocuk acı içinde kıvrandı. pipiyi sıyırdı, içine sondayla girmeye kalktı.. oğlum durmayınca devam edemedi. bana biraz kaba geldi. hiç nazik değildi. anne olarak güvenemedim. yani bilemiyorum.

ben asında ali avanoğlunu istiyordum fakat özelde çalışmıyor. ibrahim bey nasıl? buradaki anlattığınız gibi mi gerçekten. doktorun bu konuda ehli olması ve iletişim kurabilmek çok önemli bir konu.
umarım saçmalamadan size kendimi ifade edebilmişimdir. konuyla ilgili bana fikren yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...

Biz çocuk doktorumuzun tavsiyesi ve araştırmalarımız sonucunda ibrahim ulman a ameliyat olduk. Oğlum 7.5 aylık ve hafif tiptizimkisi Sadece anesteziden uyanırken çok ağladı oğlum bebekler ağlayarak atarmış anesteziyi. Ama sonrasında sıkıntı yaşamadık bugün 5.günümüz şimdilik çok memnunuz allah herkesin evladına sağlık versin inşallah

Biz çocuk doktorumuzun tavsiyesi ve araştırmalarımız sonucunda ibrahim ulman a ameliyat olduk. Oğlum 7.5 aylık ve hafif tiptizimkisi Sadece anesteziden uyanırken çok ağladı oğlum bebekler ağlayarak atarmış anesteziyi. Ama sonrasında sıkıntı yaşamadık bugün 5.günümüz şimdilik çok memnunuz allah herkesin evladına sağlık versin inşallah

merhaba;
benim oğlumda 21 ocakta Kent hastanesinde amaliyatını oldu. Prof. İbrahim ULMAN yaptı amaliyatını. amaliyata giriş-çıkış toplam 2,5 saat sürdü. amaliyattan önce benim oğlumada bir şırınga (ağızdan) şurup verdiler. nasıl bir şurupsa çocuk coştu resmen. kahkaha atmalar, gülmekten katılmalar :52: koptu... ben ağlar :43:, anne beni bırakma sende gel der diye beklerken. beyefendi kendisi kuruldu amaliyat sedyesine şaştım ve o giderken arkasından bakakaldım :53:
çok şükür oğlumun durumuda hafifmiş. güzel bir amaliyat geçirdi. amaliyat sonrası tabii biraz ağrıları oldu ama normal.
hortum çıkartılıncaya kadar ne çişini rahat yapabildi ne de ayağa kalkarken, yatağına yatarken rahat yatabildi. hortum bayağı bir rahatsız etti, acı verdi. ama hortum çıkartıldığında eve resmen atlaya zıplaya gitti.. :52:

çok şükür ki biz atlattık. çok mükemmel bir hekimle karşılaştık tek seferde sorunumuzu giderdi. allah bu sorunu olan diğer evlatların yardımcısı olsun.

şanslıydıkki İbrahim ULMAN gibi alanında uzman bir doktor yaptı amaliyatını. çok mükemmel bir hekim, insan. iletişim çok iyi. anlayışlı. prof oldum deyip koltuğuna oturan birisi değil, aksine o kadar çok amaliyata giriyorki :nazar:. allah ona sağlık versin. ibrahim bey ve onun gibi insanlar hep olsunlar. bizim hikayemizde bu. ama doktor araştıranlara kesinlikle Prof. Dr. İbrahim ULMAN'ı tavsiye ediyorum. pişman olmazsınız.

sevgiler...

Back
X