Bol bol egzersiz yaptırın. Kendiniz yaninda gösterin sürünerek sonra hadi sende yap diye yardım edin zamanla oda yapmaya başlayacak. Hadi dönelim diye önce kendin dön sonra hadi sende dön diye yardım edin. Bunu sesli olarak konuşarak yapın. Anlamıyor demeyin anlar. Bol bol karin üstü yatırın. Biz yürütece de koyduk onda da bol bol yürüdü faydası oldumu bilmiyorumMaalesef biz de sürünme de yok.
Bizimki de kendi başına en az 5 dk oturuyor. Surunme hiçbir yok. Benim bebeğim de yüz üstü yatmayı sevmiyor ama oyuncak su matı ile derken bir süre duruyor. İnşallah zamanla bizimki de gelir teşekkür ederimNe zaman tamamen desteksiz oturdu hatırlamıyorum ama 11 aylıkken tutunup kalkmaya, kıvrakça dönmeye ve sıralamaya başladı, 1 yaşına girdikten sonra emeklemeye başladı, 14 aylıkken yürümeye başladı.. Hiç sürünmedi, yüzüstü durmaktan nefret ederdi, uyurken bile dönmezdi.. 10 aylıkken doktor kontrolünde kendi başına oturabiliyorsa sorun yok, diğerleride zamanla gelir demişti doktor
Evet her bebeğin gelişimi farklı. Ama geciktikce anne baba stresleniyor bir şey mi var acaba diye.Kuzenimin çocuğu biraz geç emekledi, oturdu ve konuştu. Yürümesi konusunda tam emin değilim. Ama sonradan bir anda gelişme gösterdi. Şu an 2 buçuk yaşında ve çok aktif bir çocuk maşallah. Her bebek aynı değil gerçekten.
Evet önünde model olarak hep soyleyip yapıyoruz. Doktor emekleme egzersizleri gösterdi ama bebeğim emekleme pozisyonuna aldığım anda kendini yere atıyor. Yürüteç konusunda doktor önermiyor. Yürüme arkadaşı tavsiye ediyor.Bol bol egzersiz yaptırın. Kendiniz yaninda gösterin sürünerek sonra hadi sende yap diye yardım edin zamanla oda yapmaya başlayacak. Hadi dönelim diye önce kendin dön sonra hadi sende dön diye yardım edin. Bunu sesli olarak konuşarak yapın. Anlamıyor demeyin anlar. Bol bol karin üstü yatırın. Biz yürütece de koyduk onda da bol bol yürüdü faydası oldumu bilmiyorum
Maşallah sağlıkla büyüsün bebeğiniz. Peki siz bu gecikmelerden dolayı doktora çıkarmış miydiniz ?Ben de diyorum bazen oğlum demek ki daha yapmak istemiyor bunu diye bazen de neden yapmıyor sorun mu var ya varsa ya tedavi için geç kalırsak diye düşünüyorum ki olumsuz düşünceler çok daha ağır basıyor.Emekleme bir gelişim basamagi değil. Dönme 8 10 ay arası tam olarak olması gerekiyor yani daha vakti var dönmeye de başlamış. Desteksiz oturması zaten varmış. Sorun edilecek bir sey yok egzersiz elbette yaptırın ama moralinizi bozmayın. Benim oglum da tam dönmeyi geç öğrendi 9 aylık falandı zorlanıyordu. 11 aylik emekledi zaten 12 aylik da yürüdü. Emekleme öğrendiğinde sıralama yapmaya, elini tutarak yurumeye başlamıştı. Şimdi 2 yaşında bir an durmuyor.
Merhaba ben fizyoterapistim o yüzden kendim gelişimini gözlemledim. Dediğim aylar normal kabul edilen aylar tıpta. 10. Ay bitiminde hala tam dönme olmazsa uzmana görünün ama daha zamanı var.Maşallah sağlıkla büyüsün bebeğiniz. Peki siz bu gecikmelerden dolayı doktora çıkarmış miydiniz ?Ben de diyorum bazen oğlum demek ki daha yapmak istemiyor bunu diye bazen de neden yapmıyor sorun mu var ya varsa ya tedavi için geç kalırsak diye düşünüyorum ki olumsuz düşünceler çok daha ağır basıyor.
3.5 yasında oglum var topalak boyu da ortalamanın ustunde bı bebıstı 1.5 yasına kadar.:) gec oturdu emeklemedı surundu komando gibi 14 aylıkken de yurudu (yurume yasımız aynı ) cok da saglıklı bı sorun yok cok sukur :))MerhabaBebeğim 8 buçuk aylık. Desteksiz oturma süresi 5-8 dk arası. Bebeğim sırt üstü yatarken kendini sağa ya da sola döndürüyor. Bunu sağa sola oyuncak koyarak geliştirdik. Ama bebeğim sırt üstü yatma pozisyonundan yüz üstüne kendini hiç döndürmedi. Emekleme cabalamasi hiç yok. Emekleme pozisyonuna aldigimizda kendini direk yere bırakıyor. Gün içinde yüz üstü 5 dk 3-4 set seklinde vakit geçiriyor oyuncak su matı ile. Kalça çıkığı ultrasonumuz temiz çıktı. Nörogelisim doktoru hafif gelişim geriliği olduğunu evde emekleme ve dönme egzersizleri gösterip yapmamızı istedi. Her bebek bir değil kıyaslama hiç dogru değil bunu biliyorum fakat etrafta kıpır kıpır dönen emekleyen bebekleri gördükçe çok üzülüyorum. Acaba bir sıkıntı mı var diye sürekli düşünüp duruyorum. Bu konuyu kafama çok taktım. Böyle bir durumu yaşayan anneler var mı aramızda varsa tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Uzmani olarak gelişimi kendiniz izlemeniz çok güzel. Peki bu süreçte ortopedi doktoruna da götürmeli miyim sizce ? Kalça çıkığından şüphelendim bir ara. Ama daha önceki ultrasonda bir sorun yoktu çok şükür.Merhaba ben fizyoterapistim o yüzden kendim gelişimini gözlemledim. Dediğim aylar normal kabul edilen aylar tıpta. 10. Ay bitiminde hala tam dönme olmazsa uzmana görünün ama daha zamanı var.
Söylediklerinizi okuduktan sonra bir düşündüm. Evet benim oglum da dönmesi için destekleyici hareketler yaptığımda inadinaymis gibi kendini geri atmak istiyor. Dikkat çekici oyuncak vs deniyoruz. Dediğiniz önerilerin tümünü dikkate alacağım. Çok teşekkür ediyorum.Oğlum oturma emekleme işlerini 10aylıktan sonra geliştirdi tam zaman veremedim hatırlamıyorum. Ama yürümesi 14 aylıkken kısa aralıklı 15 aylıkken tam manasıyla oturmuştu. Emeklemeyi geliştirmesi için belirli mesafelerde favori oyuncaklarını yerlere koyuyodum onalra öyle böyle giderek zamanla emeklemeyi çözdü. Yürümeyi de 3-5 adıma tacağı mesafelerde annemle karşılıklı oturuyoduk eşim evdeyse onla yapıyofuk yani mesele sevdiği insnlar olması oyuncağını ni anneme bi bana getiriyodu oyuncak müzikli bişeydi bizde her bize getirdiğinde bi tuşa basıp müzik çaldırıyoduk. Böyle böyle ayakta durmaya yürümeye alıştı. Benzer bi yöntemle emeklemeye uyarlayarak bi alıştırma denemesi düşünebilirsiniz. Emeklemeye bile sürünür önce. Bi de benim oğlumde yüz üstü durmayı hiç sevmezdi öğrensin diye yardım ettiğim için emeklemekten ve yürümekten bi süre kaçındı kendi haline bıraktığımda ilerleme kaydettik. Oyunla falan gizli yardımlar ediyodum bariz yardımları ettiğimde inadına yapmıyodu. Desteksiz oturmayı da bebek arabasını tam yatırır pozisyona getirip oğlumu oturttum. Elleriyle kenardan turuna tutuna etrafı izledi bi süre oturarak. Zamanla tutmayarak oturmsya başladı 1 hafta 10 günde evde neler yaparak öğretmeye çalıştığında beceremediğim desteksiz oturma işini hallettik. Burdaki mesele aslen o beceriyi kazandırmaya çalıştığınızı bebeğe hissettirmemek
Benim de bebeğim biraz toplu hatta aynı sizinki gibi boyu da uzun. Doktor kilonun da etki edeceğini ama bu kadar etki etmeyeceğini söyledi. Ben de geç olsun ama inşallah olsun düşüncesindeyim. İnşallah öyle olur3.5 yasında oglum var topalak boyu da ortalamanın ustunde bı bebıstı 1.5 yasına kadar.:) gec oturdu emeklemedı surundu komando gibi 14 aylıkken de yurudu (yurume yasımız aynı ) cok da saglıklı bı sorun yok cok sukur :))
Merhaba kaç kilo bebeğinizUzmani olarak gelişimi kendiniz izlemeniz çok güzel. Peki bu süreçte ortopedi doktoruna da götürmeli miyim sizce ? Kalça çıkığından şüphelendim bir ara. Ama daha önceki ultrasonda bir sorun yoktu çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?