Bebegi kreşe göndermek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sl_12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2017
2.028
2.288
83
Merhaba ablamın bebegi oldu şuan doğum izninde. Çalışan bir bayan tüm gün işte olucak. Kaynanası bakabilecek durumda değil. Ablamın yası 34 ikinci çocuga kadar çalışmak istiyor. Kreş önerirmisiniz bebekken. Bakıcı asgari ücret altı istemiyor. Birde güvenilir bulmak zor. Kreşe gönderebilir mi bebek çok küçük ablamda özel sektörde çalışan bir bayan.

Son düzenleme:
Kreş bebeği almaz diye düşünüyorum.
1 yaş altını önermiyorlar diye okumuştum.

Çalışmaya mecbur değilse yani bir şekilde geçinebileceklerse bence kendi bakmalı bebeğine, neler görüyoruz televizyonlarda, ben bebeğimi emanet edemezdim kimselere şahsen. Çok zor durum. Mecbursa da yapacak başka bir şey kalmıyor gerçi en akla yatkın kreş geliyor.

2.5 yaşına kadar çocuğun kendi evinde güvendiği ve bağ kurduğu bir insanla birlikte olması gerekir. Şu aşamada kreş çocuğun sağlıklı büyümesi için doğru bir tercih değil maalesef.
Tüm gün çalışan bir insan en az asgari ücretle çalışır zaten. Ablanız bunu düşünmeli ve öyle karar vermeliydi. Çocuğun fiziki ve psikolojik sağlığı paradan daha önemlidir.

Kaynanası yanına bakıcı tutsun derim
En azından yanında aileden biri olur yatılı olmadıgı saatlerde iyi oldugu sürece bakıcı ücretleri daha uygun olabiliyor
Cok küçükmüş daha

Buarada bakıcı asgeri ücret ama kreşte ondan asagı değildir tüm gün

Yahu bu bebek kac ayda dogdu? 9 ayda ablaniz karar vermedi mi ne yapacagina?
Ben de dahil olmak uzere calisan kadinlar daha hamile kalmaya karar verdiginde arastiriyor seceneklerini ve bakim isini hallediyor
6 aylik bebek krese verilmez arkadasim , eger almanyada falansaniz verin ama turkiyede zaten bebek kabul eden kres cok cok az
Bulun bakici , eve kamera koyun , baska caresi yok bu isin

Yahu bu bebek kac ayda dogdu? 9 ayda ablaniz karar vermedi mi ne yapacagina?
Ben de dahil olmak uzere calisan kadinlar daha hamile kalmaya karar verdiginde arastiriyor seceneklerini ve bakim isini hallediyor
6 aylik bebek krese verilmez arkadasim , eger almanyada falansaniz verin ama turkiyede zaten bebek kabul eden kres cok cok az
Bulun bakici , eve kamera koyun , baska caresi yok bu isin

Dertleri bakıcıya güvenmemek değil ki, para.

6 aylık bebek kreşe nasıl bırakılır? Cok küçük annesine ihtiyacı da var. Part time calisma hakkını kullansa daha iyi olur. Dogum sonrası haklarını iyi araştırın

Parada değil. Sadece fikir almak istedik. Bakıcı bulucak en kötü. Kreşte iyi bakılır mı diye.

Aklı başında, azıcık mürekkep yalamış hangi insan 6 aylık bebeği kreşe göndermeyi düşünebilir ki? Bakımdan kastınız doyurulması ve altının temizlenmesiyse evet bakılır.

Yok artik
O zaman bakamayacaklari bebegi niye yapmislar
Allah akil fikir versin
Ne kadar ters konuşuyorsunuz. Sadece fikir için açtım konuyu. Tabikide herkesin zengin kocası yok. Ablam çalışmak zorunda. Üstelik genç özel sektörde körelmek istemiyor

Aklı başında, azıcık mürekkep yalamış hangi insan 6 aylık bebeği kreşe göndermeyi düşünebilir ki? Bakımdan kastınız doyurulması ve altının temizlenmesiyse evet bakılır.
Hayır sadece fikir için açtım konuyu.

Ben kizimi 18 aylikken verdim krese. Herkea bidi bidi yapti neden krese verdin bakici tutsaydın diye. Iyi ki vermisim diyorum. Dunyasi degisti cocugun. 2 yakin arkadasi var. Konusabildigi 3 5 kelimeyle onlari anlatiyor butun aksam. Sabah gidince once gidip onlara sariliyor. 10 tane cocugum olsun yine krese veririm bakiciya degil.

Ama is paraysa is degisir. Ben mebe bagli butik krese verdim siniflari 8 kisi. 2 ogretmen arti bakici ablalari var alt degisimi vs icin. Parasida ona gore. Dandik bir kres secilirse cocuklar heder olur. Bizim kresimiz 12 aydan itibaren aliryor. 6 aylik kres turkiyede var mi bilmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X