Bebegi kreşe göndermek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayir degil. Acikogretimden cocuk gelisimini bende okuyorum. Ama sizin gibi kesin yargilarda yine bulunmuyorum. Cani isteyen herkes okuyor zaten bu bolumu. Uzman bir pedagog degilseniz boyle bir yargiya varamazsiniz. Kaldiki pedagoglar bile boyle bir yargiya varmiyor. Her cocuk.kendine hastir bireysel degerlendirilmelidir diyor.

Öğretmenim diyorum farkında mısınız? Sizin gördüğünüz bir çocuktan her gün 20 tane görüyorum. Okuduğunuz çocuk gelişimi kitapları pek işe yaramamış sanıyorum zira %80’i bağlanma türlerinden, bağlanmanın ne kadar önemli olduğundan, kişilik gelişimini ve yetişkinlik hayatını nasıl etkilediğinden bahseder.
Bu karşı çıkışınızı ve sinirinizi suçluluk duygunuza bağlıyor ve iyi akşamlar diliyorum.

Kizimi krese gondermeden 2 pediyatriat 3 tanede pedagogla gorustum. Simdiye kadar cocuk gelisimi ile ilgili okudugum kitap sayisi yabancilarda dahil 150 yi gecmistir. Yinede kalkip olmaz cocugaa zararli. 3 yas oncesi uygun degil deme haddini kendimde gormuyorum.
Siz de gormeyin
Peki hanımefendi.
Polemiğe girmeyecegim, isteyen gönderir, isteyen göndermez.
Ama ben bir anne olarak uygun bulmuyorum.
Hadsizlikle itham ediyorsunuz ama hepimiz sadece görüş belirtiyoruz..
İsteyen istediğini yapmakta özgür.

Öncelikle pedagog diye bir meslek dalı yok. Psikolog var, çocuk psikoloğu var, çocuk gelişimi uzmanı, çocuk ve ergen psikiyatristi var vs. Toplumumuzda pedagog furyası çıktı, yürüyor. Ama öyle bir meslek tanımı yok...

Konuya gelecek olursak, 6 ay kreş için çok ama çok küçük. Gelişimsel olarak 3 yaş öncesi önerilmiyor, şahsen ben imkanlar yerindeyse 4 yaştan önce önermiyorum (Psikoloğum). Hani 1.5-2 yaşlarında olsa, aktif bir bebek olsa, evde sıkılıyor olsa oyun grubu falan önerilebilir. Ancak 6 aylıkken olmaz. Ne fiziksel bakımı tam olur ne de ruhsal. Anne sıcaklığı, anne kokusu almak varken hiç tanımadığı bir ortama bırakılmak (insan değil, ortam) ileride ciddi sorunlara yol açabilir. Her şeyde öte Kreşte de çalışmış bir insan olarak, ne kadar geç verirseniz o kadar iyi diyorum size. Oğlum 27 aylık, iki hafta önce mecbur kaldım kreşe verdim. Ama keşke iyi bir bakıcı bulabilseydim...
Cidden yok mu? Yurt disinda bile pedagog olarak geciyor(cocuk psikologu) demek. Ki zaten yabanci kokenli bir kelime. Gorunce sormak istedim

6 aylik bebegi krese vermek olmaz cok cok ufak ablaniz birinci cocugu krese verip ikinciyi yaptikdan sonra onada evdemi bakmayi dusunuyor ilk cocuga ne kdr buyuk haksizlik olur bu

Derdini anlatamaz,o kadar çocuk sesinde nasıl uyutacaklar,nasıl karnı doyacak ne yedirecekler. Ben yemek konusunda kvdeme güvenmiyorum. Çalışmasın,bir gün aç bir gün tok kalsin gerekirse korelsin çok büyük bir.problem.degil.ama vermesin krese.

6 aylikken annem fabrika da calismak zorunda oldugundan benide oranin kresine vermisti o zamanin sartlariyla gul gibi bakmslar 6 yasima kadar hemde ucretsizdi simdi o fabrikalar malesef ozellestirildi.Hayatin ne getirecegi belli olmaz guvenilir bi yardimci ablaylada surdurulebilir iciniz hangisine rahat edecekse onu yapin.Allah iyilerle karsilastirsin.

Bunu okuyunca aklıma geldi. O kreşi olan fabrikalardan birinin lojmanlarında yaşayan bir çocuk olarak çocukluğum gerçek bebeklerle evcilik oynayarak geçti. Sandığınız kadar güvenli ve özenli değildi oralar da.

İş kanununda 6 ay izin veriliyor doğum yapan anneye. Babanın zaten böyle bir hakkı yok. Açlık sınırı yoksulluk sınırı içler acıtacak halde. Buna rağmen annelerin buraya birbirini incitecek şekilde yorum yazmaları beni üzdü. Ülkemizde herkes ailesini geçindirebilecek kadar para kazanabiliyor olsaydı. Anneye 6 ay babaya 6 ay izin veriliyor olsaydı belli sayıdan fazla çalışana sahip işyerleri için zorunlu olan kreşler gerçekten yapılıyor olsaydı her şey çok daha farklı olurdu.

sl_12 sl_12 ablan anladığım kadarı ile evi asıl gecindiren kişi.Enisten de pekala güzel bakabilir çocuğuna.İlk etapta çocuk bakmak kadına yakistiildigi için bu seçenek pek akla gelmiyor ama bir-bir buçuk yıl işe ara vermeyi bir degerlendirsin derim.

.kamera arti bakici diyorim. Kres cok mu guvenli sanıyorsunuz. Kameralara ragmen neler yapiliyor oralarda da. Bizzat calismis bir tanidik cocuklarin mamalarin konyak koyduklarini anlatıyordu. Kolay uyusunlar diye yapiyorlarmis.

Bakıcı bir cocukla ilgilenecek. Kreşte 1_2 gorevli kac cocukla ilgilenecek.

Kendi evinde kendi duzeninde bakılması oneriliyor mumkunse 2 yasa kadar.

Süt izni kullanıcak iş yeri sahibi 5 gün yerine 4 gün gel demiş süt iznini o şekilde kullan demiş. Bende çalışıyorum çıkarım en fazla eşimin ilk evliliginden kızınıda ben büyütüyorum anaokuluna gidiyor. Bende yarım gün çalışıyorum. Çıkarım en kötü ablamın çok hakkı var üstümde inanın ki.
E ne guzel cozum iste. Sabahtan sana getirsinler, donerken alsınlar. Haftada 4 gun. Hem alisirsiniz
Hem anaokuluna giden kiz cocugu da sever bebekleri. Ona da alistirm olur kendi kardesinden once.

evet 6 aylik kabul eden kresler var, ama 6 aylik bir bebekle kim ne kadar ilgilenir kreste? tam donmeye hareketlenmeye basladiklari ve en cok dustukleri zamanlar... kaldiki ek gida sureci var. yani vereceginiz kreste birinin sadece onunla ilgileniyor olmasi lazim ki bu mumkun degil.

oglum 2 yasina geldi hala kres icin kucuk oldugunu dusunuyorum 6 aylik hic dusunemedim bir an... ablaniz ucretsiz iznini uzatabildigi kadar uzatsin bence. birakacak kimsesi yoksa mecburen kendi bakacak gibi gorunuyor. ben 3,5 aylikken oglumu anneme birakip ise donmek zorunda kalmistim o donemleri hatirlamak bile istemiyorum kaldiki annem cok iyi bakiyor ogluma!

Bende çalışıyorum ama maddi problemim yok eşim iş konusunda çok anlayışlı. Çıkar bakarım çocuk ziyan olmasın. Eşimin ilk evliliginden olan kızınıda ben büyütüyorum

Ohh abla kolay yolu bulmus. Hala bir de 2. Cocuk mu dusunuyor. Ustelik 2. Cocuk da olmus olmuyor 3. Cocuk

Sözde kaynanası bakıcaktı yan çizdi. Şuan bakmam diyor. Ablam bilinçli bir anne. Kocasının maasıyla geçinmesi zor. Ablam mecbur çalışıcak. Çok agır konuşuyorsunuz fikir almak için açtım. Ablam bu çocugu ne kadar çok istedi tedaviyle oldu. Ablam olgunda biri Allah kimseyi çaresiz etmesin. Uslubunuz çok yanlış. Keyfinden bu durumda değil. Oda ister evinde oturup çocugunu büyütmek ama mecbur durumda. Kimin ne yasadıgı bilmeden bence böyle tepkiler vermeyin

Bilincli bir anneyse uzman yorumlarina bakabilir.2 yas civari oglumu kreşe vermek istedim kv bakmakta zorlandığı icin. Vermeden arastirdim. Uzmanlar sebebiyle sonucuyla aciklamis zaten. Vermekten vazgectim o yuzden.

Tedaviyle olmus da zaten bir kizi varmis ustelik ona da siz bakiyorsunuz. Bu kadar kocasi odaklanmış olacağına hazir dogurduklarin baksaydi keske. 2. Yi yapınca isi birakabilecegine gore simdi de bırakabilir. Kaldi ki birakmasin gerek yok duzgun bir bakici tutacak. Yada siz bakcaksaniz size versin bakici parasını.

Hem cocugum olsun hem cocugum bakilsin hem cebimden en az tutarda para ciksin diye bir secenek yok.

Ohh abla kolay yolu bulmus. Hala bir de 2. Cocuk mu dusunuyor. Ustelik 2. Cocuk da olmus olmuyor 3. Cocuk
Anasınıfına devam eden yavrucak konu sahibinin eşinin kızı canim, bir yanlış anlaşılma oldu sanırım.

Anasınıfına devam eden yavrucak konu sahibinin eşinin kızı canim, bir yanlış anlaşılma oldu sanırım.

İlk esinden de bir kizi var diye okudum ben onu. o kismi yanlis anlamisim evet.

Alintiladigim yerde de gayet acik yaziyormus aslinda. Nasil yanlis anldiysam artik :( :/

Sen bak teyzesi musaitsen tabi yazikkk el kadar bebeğe..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X