Bebegi kreşe göndermek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman siz cikin isten makul bir ucrete bakin. Hem calismis gibi olursunuz hem iki cocuga da bakmis olursunuz. Ama lutfen krese vermesin ablaniz.

Konunun uzmanlari da dogru bulmuyor zaten siz hic arastirdiniz mi.
Bu konuda uzman 3 pedagogla gorustum. Birisi yuz yuze görüşme yaptigim eskisehirde bir cocuk psikoloğu idi. Birisi iantagramin meshur cocuk psikoloğu idi. Digeride başladığımız kresin psikologu idi.
Surekli takibini yapan pediyatristimizin ve norolojik takibini yapan doktorunda onayi ile basladi. Ve hatta bir muayene sonucu degilde laf arasinda oldu diye ilk mesajimda bahsetmedigim kizimin denver testlerini yapan uzman bile bu konuda fikir verdi.

Bu tarz konular veyaz ve siyah olarak ayrilacak konular degildir. Cocuk ozunde karar verilir. Kimi cocuk 18 aylik baslamaya hazirdir kimi 36 ayda hala degildir. Uzmani inceler karar verir. Ama malum kk nin standart bi tayfasi var her seyi bilen. Ben 3 ayri uzmana danistim hicbirisi gormeden konusmadan cocugu incelemeden olur veya olmaz diyemedi. Ama iste buranin uzmanlari Hemen fetva veriyor yoook olmaz diye. Cunku acikogretimden cocuk gelisimi okuyolar yeaaa.

Bende okuyorum. Cocuk gelisimni ama Hobi olarak. Ama iste cocuk uzmani degilim. Fetva veremiyorum.

Bu konuda uzman 3 pedagogla gorustum. Birisi yuz yuze görüşme yaptigim eskisehirde bir cocuk psikoloğu idi. Birisi iantagramin meshur cocuk psikoloğu idi. Digeride başladığımız kresin psikologu idi.
Surekli takibini yapan pediyatristimizin ve norolojik takibini yapan doktorunda onayi ile basladi. Ve hatta bir muayene sonucu degilde laf arasinda oldu diye ilk mesajimda bahsetmedigim kizimin denver testlerini yapan uzman bile bu konuda fikir verdi.

Bu tarz konular veyaz ve siyah olarak ayrilacak konular degildir. Cocuk ozunde karar verilir. Kimi cocuk 18 aylik baslamaya hazirdir kimi 36 ayda hala degildir. Uzmani inceler karar verir. Ama malum kk nin standart bi tayfasi var her seyi bilen. Ben 3 ayri uzmana danistim hicbirisi gormeden konusmadan cocugu incelemeden olur veya olmaz diyemedi. Ama iste buranin uzmanlari Hemen fetva veriyor yoook olmaz diye. Cunku acikogretimden cocuk gelisimi okuyolar yeaaa.

Bende okuyorum. Cocuk gelisimni ama Hobi olarak. Ama iste cocuk uzmani degilim. Fetva veremiyorum.
Benim ilk çocuğuma kreş 3 yaş öncesi önerilmezken, ikincisine iki yaşı dolmadan önerildi.
Dediğiniz gibi, pegagoji çok çok farklı bir olay, tek bir reçetesi yok.
Çocuğa, bulunduğu koşullara, aile özelliklerine göre her şey değişir.
Benim aynı evde iki çocuğum arasında bu kadar farklılıklar varken ve farklı takipler yapılırken, birkaç uzman kitapta öyle yazdı diye, genele yayılamaz bir mesele bu.
Yahu en basiti birine iyi gelen pişik kremi öbürünü yara yapıyor.
Kim demiş 3 yaş 2 yaş, zorunlu olan 8 aylıkken de veriyor.

Bilincli bir anneyse uzman yorumlarina bakabilir.2 yas civari oglumu kreşe vermek istedim kv bakmakta zorlandığı icin. Vermeden arastirdim. Uzmanlar sebebiyle sonucuyla aciklamis zaten. Vermekten vazgectim o yuzden.

Tedaviyle olmus da zaten bir kizi varmis ustelik ona da siz bakiyorsunuz. Bu kadar kocasi odaklanmış olacağına hazir dogurduklarin baksaydi keske. 2. Yi yapınca isi birakabilecegine gore simdi de bırakabilir. Kaldi ki birakmasin gerek yok duzgun bir bakici tutacak. Yada siz bakcaksaniz size versin bakici parasını.

Hem cocugum olsun hem cocugum bakilsin hem cebimden en az tutarda para ciksin diye bir secenek yok.
Yalnız kız konu sahibinin üvey kızı. Ablasının değil. Ben burda kaş kişinin bakıcısı a asgari. Ücret + sigorta verdiğini merak ettim bu tepkiler karşısında.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X