• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği kucağa alışmayan var mı? alıştığını nasıl anlıyoruz?

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Ya uzmanlar diyorki bebeğinizi kucaklamaktan korkmayın, bırakın alışacaksa kucağa alışsın, güven duygusu için sizin kucağınıza ihtiyacı var...

Bizde 24 günlük bebeğimizi genelde göğsümüzde(eşimle ben) yatırıyoruz, uyuyunca yatağına bırakıyoruz, ancaaak son günlerde yatağına bırakınca ıkınmaya zorlanmaya başladı sanırım kaka yapamama sorunu yada gaz sorunu. tekrar kucağa alınca sakinleşiyor. Bu ne demek kucağa alıştı demek mi, böylemi anlıyoruz kucağa alıştığını. Bir yandan içim rahatsız oluyor ben çalışmaya başlayınca bakacak birini bulucaz, kimse onu böyle oyalamazki, bebeğim iyice bocalamasın, yada oluşturmaya çalıştığımız güven duygusu onunla böyle ilgilenilmediğinde daha da gerilemezsin. Hani bilirsiniz eğitimde süreklilik gerekli, bi yapıp bir yapmayarak hiçbir şeyin eğitimini veremezsiniz. biz böyle kucaklıyoruz ama ben çalışmaya başlayınca nolacak...

Ayrıca hiç bebeği kucağa alışmayan oldu mu, bunu nasıl yaptınız sanki bebek emzirme esnasında bile kucağa alınsa alışırmış gibi geliyor.

canım ben kızımı doğduğundan beri hep kucağıma alıyorum hiçte öyle bi alışkanlığı olmadı yerde oynamayıda seviyo kucakta oynamayıda seviyo bence her istediğinde al eğitim için düşünme bu aranızdaki en güzel bağ onu bu bağdan mahrum bırakma sakın

canım ben kızımı doğduğundan beri hep kucağıma alıyorum hiçte öyle bi alışkanlığı olmadı yerde oynamayıda seviyo kucakta oynamayıda seviyo bence her istediğinde al eğitim için düşünme bu aranızdaki en güzel bağ onu bu bağdan mahrum bırakma sakın

Canım eğitim dediğim güven duygusunu oluşturma. buda öğrenilebiilr bişeymiş çünkü.

Yani sadece bu amaç bile olsa, kucağa alışmasına değer.

Ya uzmanlar diyorki bebeğinizi kucaklamaktan korkmayın, bırakın alışacaksa kucağa alışsın, güven duygusu için sizin kucağınıza ihtiyacı var...

Bizde 24 günlük bebeğimizi genelde göğsümüzde(eşimle ben) yatırıyoruz, uyuyunca yatağına bırakıyoruz, ancaaak son günlerde yatağına bırakınca ıkınmaya zorlanmaya başladı sanırım kaka yapamama sorunu yada gaz sorunu. tekrar kucağa alınca sakinleşiyor. Bu ne demek kucağa alıştı demek mi, böylemi anlıyoruz kucağa alıştığını. Bir yandan içim rahatsız oluyor ben çalışmaya başlayınca bakacak birini bulucaz, kimse onu böyle oyalamazki, bebeğim iyice bocalamasın, yada oluşturmaya çalıştığımız güven duygusu onunla böyle ilgilenilmediğinde daha da gerilemezsin. Hani bilirsiniz eğitimde süreklilik gerekli, bi yapıp bir yapmayarak hiçbir şeyin eğitimini veremezsiniz. biz böyle kucaklıyoruz ama ben çalışmaya başlayınca nolacak...

Ayrıca hiç bebeği kucağa alışmayan oldu mu, bunu nasıl yaptınız sanki bebek emzirme esnasında bile kucağa alınsa alışırmış gibi geliyor.

kimse senin gibi bebeğinle ilgilenip sevemez tabi ama eminim sen en az senin kadar ilgili birini bulmadan bebeğini ona bırakamazsın bazı bakıcılar bazen daha çok ilgili bile olabiliyorlar

benim ikinci bebeğim şu analkisalkisalkis,ben yatarak vea oturarak emziriyorumsengözlerimebaksanab,şu an 10 aylik doldu,ve kucakta pek durmıyor:emir_bebek:,heryere yetişmeye çalışıyor:emir_bebek:,her yeri kurcalıyordelikafadulden,3 aya kadar bebek kucağına alışamaz,onun sıkıntısı olabilir (,gaz,koliki,vs) sizin kokusu onu rahatlatıyor:kahve:,siz kucağına almasanız dahi sadece başını okşayınız ona yeter,6aya yakın bebek kucağına alışabilir,ondan sonra etrafını merak eder,ve siz ayne oda olduğu sürece herşey kurcilayacak,ben iş yaparken yanına otuturuyoum ve o kendi kendini oynyor,korkmayın kucaklamayı bebişleri:1hug:,bi düşünsenize koskoca 20-40yaşlarda sizin bebiş büyüdüğündekaydirigubbakcemile3artık kucağına alamazsanızkaydirigubbakcemile3,zevkini yaşayın,pombiş pombiş yanakları öpün:asigim:

benim ikinci bebeğim şu analkisalkisalkis,ben yatarak vea oturarak emziriyorumsengözlerimebaksanab,şu an 10 aylik doldu,ve kucakta pek durmıyor:emir_bebek:,heryere yetişmeye çalışıyor:emir_bebek:,her yeri kurcalıyordelikafadulden,3 aya kadar bebek kucağına alışamaz,onun sıkıntısı olabilir (,gaz,koliki,vs) sizin kokusu onu rahatlatıyor:kahve:,siz kucağına almasanız dahi sadece başını okşayınız ona yeter,6aya yakın bebek kucağına alışabilir,ondan sonra etrafını merak eder,ve siz ayne oda olduğu sürece herşey kurcilayacak,ben iş yaparken yanına otuturuyoum ve o kendi kendini oynyor,korkmayın kucaklamayı bebişleri:1hug:,bi düşünsenize koskoca 20-40yaşlarda sizin bebiş büyüdüğündekaydirigubbakcemile3artık kucağına alamazsanızkaydirigubbakcemile3,zevkini yaşayın,pombiş pombiş yanakları öpün:asigim:

benimde bebeğim 9 aylık aynı şeyleri yaşıyorum ve bende bu şekilde düşünüyorum alışmasın diye bebeğimi kucaklamıyacakmıyım değilmi onu kucaklamaya öpmeye doyamıyorum ben
aysuncum kendine zaman tanı şimdiden böle şeyler düşünme bebeğinin tadını çıkar

Canım bende zaten kucaklanmasından yanayım dedim ya güven duygusunu geliştiriyormuş.
Bir tek ben çalışmaya başlayınca bebeğim hep kucak isterse ve bakacak olan kişi bebeğimi öyle ağlaya ağlaya yatağında falan bırakırsa diye korkuyorum... aklıma bile gelince gözlerim doluyor. Ayy bide bebeğimin ağlayınca bi dudak büzmesi varki içim acıyor.

Canım bende zaten kucaklanmasından yanayım dedim ya güven duygusunu geliştiriyormuş.
Bir tek ben çalışmaya başlayınca bebeğim hep kucak isterse ve bakacak olan kişi bebeğimi öyle ağlaya ağlaya yatağında falan bırakırsa diye korkuyorum... aklıma bile gelince gözlerim doluyor. Ayy bide bebeğimin ağlayınca bi dudak büzmesi varki içim acıyor.

anne olmak böyle bişi işte ben şimdi dışarda yada tv de gördüğüm çocuklar için bile gözyaşı dökmeye başladım çok fena

aysuncum ya Allah karşımıza iyi insanlar çıkarsın işalla. aynı şeyi ben de yaşayacağım sanırım. en başta ücretsiz izin alırım diyordum ama bilemiyorum sanırım yine sonunda bakıcı bulacağız. ben şimdilik buna kafa yormamaya çalışıyorum. düşündükçe canım sıkılıyor. benim dokunmaya kıyamadığım yavruma bakıcı bi fenalık yaparsa katil olurum heralde. tobe tobe

Aklıma bir tek şu geliyor, bebeğin çıkarılmayacağı odasına bakacak olan kişiyede söyleyerek kamera koymak, gizli koymuycamki o da bilsinde bir defa bile olsa ihmalkarlık yapmasın. gerekirse "bence gerek yok ama babamız ısrar ediyor" derim. nasılsa babayla çok muhattap olmayacaktır. başka yol düşünemiyorum.

ama çocuk butun gun aynı odada durmaz ki canım. yazık

kamera iyi fikir, hatta koymasan bile var diyebilirsin ki caydırıcı olsun
kucak konusunda da şöyle düşünüyorum ben
bebek ağladığı huzursuz olduğu zamanlarda kucağa alırsak sorun olmaz, güven
duygusu gelişir
ama bazı anneler var ki çocuğu kucaklarından indirmiyorlar
bütün gün yapışık geziyorlar, sanırım bu durumda kucağa alışma olabiliyor
defne sakin bir bebekti ve birz tombikçe olduğundan taşımakta zolanırdık
genelde kendi halinde yatırır başına gidip konuşur ilgilenirdik
çok fazla kucağa almazdık ve alışmadı
hatta sevmezdi pek sıkılırdı kucakta
sere serpe debelenince daha mutlu olurdu
tabi seninki çok küçük şu anda kucğa alışmayı falan bilmez o
hala kendini ve seni bir bütün olarak görüyor zaten
birkaç ay daha devam ediyormuş bu durum

Aklıma bir tek şu geliyor, bebeğin çıkarılmayacağı odasına bakacak olan kişiyede söyleyerek kamera koymak, gizli koymuycamki o da bilsinde bir defa bile olsa ihmalkarlık yapmasın. gerekirse "bence gerek yok ama babamız ısrar ediyor" derim. nasılsa babayla çok muhattap olmayacaktır. başka yol düşünemiyorum.

bence kamera iyi fikir bu devirde kimseye güven kalmadı çünkü...

benimde 40 günlük bir oğlum var ve kucağımdan inmiyor. tüm gün uyumuyorda.napıcam bilemiyorum.hiçbirşey yapamıyorum.kucağa amak güzel ama böylesi kötü yaa.2 saatlik uyku ile duruyorum.

ben kucaklıyorum..zaten şuan küçük 3 ayı dolmadı daha...kucakta güvende olduğunu hissediyor bu kesin..sonra kilo alacaklar kucakta tutması zor olacak...herşeyi merak edecekler zaten kucaktan inmeye çalışacaklar...sevin gitsin yahu...benimki alıştı..yani şöyle;biz onu aldığımızda herşey iyi ama bırakınca çığlığı koparıyor..kendi kendine oynuyorsa hiç dokunmuyoruz öyle duruyor..ayırt edemiyor herhalde daha..kucak işinde en tehlikeli dönem 3-6 diye biliyorum ben...

çok iyi fikir bence de öyle yap. insanlara güven olmuyor malesef. hele bakıcılara hiç. ben de olsam aynısını yaparım.

canım 24 günlük çocuk kucaktan anlamaz.o kolik sancısı yüzünden yatamıyor yattığı zaman sancılanıyor.bu 3,5 4 aya kadar devam eder alacaksın kucağına rahatlatacaksın.kucağa büyüyüp aklı erince alışır.

Bebeğin kucağa alışması diye bir söz konusu bile değildir.
Hatta siz kucağa alışsın istesenizde bebeğiniz haraketlenmeye, emeklemeye başladıktan sonra istemeyecek kucağınızda olmayı.
O yüzden bol bol kucaklayın, sarılın bebeğinizi.

Bebeğin kucağa alışması geçmiş dönem kaynanalarının uydurduğu bir yalandan ibaret halbuki.

Gelinler tarlada çalışsın diye bebeği kucağına almasın diye onların uydurduğu bi hurafe. :)

Bebeğin kucağa alışması diye bir söz konusu bile değildir.
Hatta siz kucağa alışsın istesenizde bebeğiniz haraketlenmeye, emeklemeye başladıktan sonra istemeyecek kucağınızda olmayı.
O yüzden bol bol kucaklayın, sarılın bebeğinizi.

Bebeğin kucağa alışması geçmiş dönem kaynanalarının uydurduğu bir yalandan ibaret halbuki.

Gelinler tarlada çalışsın diye bebeği kucağına almasın diye onların uydurduğu bi hurafe. :)

buna benze bişeyi bende okumuştum bir doktor bu lafın kökenini şöyle açıklıyor, eskiden gelinler bebekle ilgilenirkn evin işini aksatınca kayınvalideler böyle bişy öne atarmışki ev işinide halletsin gelini. düşünsenizde iki kişi böyle söylese kulaktan kulğa herkese yayılır zaten.
böyle bişey doğruysa bu asıra kadar toplumu yüzyıllarca etkileyen kaynanayı tebrik ediyorum :jeyyar:

Back
X