bebeği küçük olup ikinciye hamile kalanlar,burdan paylaşım yapalım mıı?

arkadaşlar benimde oğlum 2 yaşına ve bende yeni hamileyim.oğlum tedaviyle olab bir bebeti.ben kendiliğimden hamiş kalamam diye düşünüyordum.ve şoke oldum.oğlum çok zor bi bebekti aynı şeyleri tekrar mı başlıyacaktım.ilk ay bunalıma girdim.kendimi yataklara vurdum.ama şimdi alıştım hele birde sizleri tanıyınca çok normalmiş herkes yaşabiliyormuş bu durumu.allahım sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin benim doğumum 15 temmuz gibi.sizinkler ne zaman?

arkadaşlar benim iki oğlum var ve inanmayacaksınız aralarında tam 11 ay var.yani bebeğim iki aylık iken ikinciye hamile kaldım.ve şu anda biri 4 biri 3 yaşında.neler çektiğimi tahmin edemessiniz.allah hepimize yardım etsin.

slm kızlar...
herkes iyi umarım..
benim hamilelikle ilgli bi sıkkıntım yok çok şükr,2 hafta sonra ikili testim var.cinsiyetini çoook merak ediyoum,bir oğlum var ve kız olsun istiyorum ama sağlıklı olması daha önemli tabi.
benim oğlum 29 haftalık doğdu ve 35 gün yoğun bakımda kaldı çok sıkıntılar çektik eşimle,o günleri kimseye yaşatmasın rabbim çok zor..
bu yüzden ilk önceliğim sağlıklı ve zamanında doğması bebeğimin...
en büyük avantajım çalışmıyor olmam yoksa 1400gr doğmuş bir bebeği bakıcıya nasıl emanet ederdim.
bende beslenmeme pek dikkat etmiyorum açıkçası,süt hiç içemiyorum mesela.oysa bi sitede okudum özellikle 16.haftadan sonra en az 500ml içmemiz gerekiyomuş kızlar aklınızda bulunsun.
oğlum,yaramaz ve gece uykusu çok fena saat başı uyanıyo desem yeridir.kucağa alınca ağlaması kesiliyo hemen,sabahlıyoruz bazen.bu yüzden o öğle uykusuna yatınca bende uyuyorum onunla,yoksa yorgunluktan bayılırım..
benden şimdilik bu kadar arkadaşlar...
hepinizi öptümm...

kızlar gördüğüm kadarı ile yavaş yavaş çoğalıyoruz bence bu topikten kopmayalım kiii başımıza gelenleri paylaştıkça rahatlayıp birbirimizden bişeyler öğrenelim

gülen benim doğum 1 haziran inşallah kendi doğumgünüm ikinci hemen olmaz diyen çok tanıdığım var biride görümcem onunda ilki tedaviydi ikinciyi bir anda alıverdi kucağına demek ki bi tutunca pir tutuyormuş maşallah Allah hayırlı etsin.

dorticim benime sezeryan 1.5 senesinde hamile kaldım tam 2.senesi dolunca doğuracağım dr lar 3 seneyi uygun buluyorlar amma velakin öncesinde olunca da yapacak bir şey yok o bebişide kesip alıveriyorlar

canım Allah gönlüne göre versin :) bende ikinciyi kız olsun diye çok arzu ettim ama kısmet değilmiş inşallah hayırlı ise senin olur canım evt beslenme çok önemli beslenmelerimize dikkat edelim kızlar hemde çooooooookkkk...senin oğlun kaç yaşında bu arada?29 haftalık da çok küçükmüş Allah sana bağışlamış :)

amin cnm inşallah gerçekten çook uslu olur seninki de tün annelerinki de:)

sağol canım,evet çok minicikti yavrum ama şimdi kocaman oldu erkeğim...
tabi premetüre doğan bebeklerin hemen hemen her sıkıntısını çektik,şuan devam eden reflü sorunumuz var,çok kusan bi bebekti hala ara ara kusar.
şuan 16.ayın içinde minik kuşum..
evet cnm rabbim bize bağışladı yavrumuzu,hepimizin bebekleri sağlıklı büyüsünler inşallah...

eeee sende mi bizi korkutanlar arasindasin yani ne guzel buyutmussun iste masallah allah uzun omurler versin de bizim destege ihtiyacimiz var cogumuz korkuyoruz zaten nasil olacak diye askolsun yani diyorum disarda tanidik tanimadik zaten sormadan yeterince geriyor herkes biz burada bu kadar minik bebeklerle tekrara hamis olmanin iyi yanlarini hatirlatip az da olsa relax oluyoruz

allahim uzun omurler versin yavruna masallah kuvvetliymis ufak tefek seyler kalmis onlar da buyudkce hallolur isallah canim ikinci bebeginde hayirli olsun 11 haftalik sanirim benim 28 haftalik ve ilk oglum da 14 aylik su an

kizlar benim ilki erkekti ikinci de erkek ve dogum ise 1 nisan saka gibi valla bu arada bir yardimci bulmaya karar verdim hic istemiyorum ama agirlastim ve bebegimi alt karinda tasiyorum hersey zor oluyor biraz aykta fazla kalsam oglumu fazla kaldirsam kanamam oluyor....

dr da korkuttu bu bebek erken dogarsa bir de sakat falan dogar vazgecemeszsin de omur boyu cekersin diye offf yani felaket tellalcisi mubarek yatili ariyorum bir de, kocam hep sehir disinda mecburen iyi birini bulmakm gercekten sans valla bakalim denk gelebiliecek miyim???? ayyy ev de butun gun yabanci biri offffffff

Allah yar ve yardımcın olsun canım , ağarlaştıysan ve durumun kritik ise ve tabiki maddi durumun müsait ise hiç durma bir yardımcı al derim cnm ... yakınlarında kimse yok mu yardımcı olabilecek

slm kızlar..bende ilk oğlum 18 aylıkken ikinci oğluma hamile kaldım ama ikinciden önce birde düşüğüm var.neyse ikinciyide 30 haftalık doğurdum şu an büyük oğlum 3 yaşında küçüğüde 9 aylık ama gelin bide bana sorun günler nasıl geçti ...allah valla böle erkenden ikinciyi doğuranlara sabır versin gerçekten çok sıkıntılı günler yaşadım ikinci oğlum iki ay küvezde yattı 1 kilo doğdu hergün hastanelerdeydin üstelik büyük oğlumda daha 2,5 yaşında ve kucağımda otobüslerde git gel derken ömrümün yarısı gitti öbür yarısıda ufaklık hstneden çıktıktan snr gitti kaçtane ameliyat oldu büyük oğlumdan süreklki ayrılmak zorunda kaldım psikolojisi çok bozuldu aşırı hırçın asi bi çocuk oldu inanın hala tam olarak tuvalete alıştıramadım bile kakasını hala altına yapıyo biyandan küçüğü çok edepsiz akşama kadar kucak istiyo bi indireyim ortalığı yıkıyo hemde hiç susmak yok saatlerce çığlık çığlığa ağlar bi kucağımda ufaklık öbürü bacağımdan ayrılmaz hem evle ilgilenip hem yemek yapıp hemde çocuklarla uğraşıyorum geceleri her saat başı ayaktayım gözümü kapamamla açmam bi oğluyo yani ben okadar yoruldum ve pilim bittiki bir üçüncü çocuğun düşüncesi bile kabus gibi geliyo umarım sizler benim yaşadıklarımı yaşamaz sıkıntısız günler geçirirsiniz allah hepimizin yardımcısı olsun

ben 22 yasındayım 9 aylık bı bebegım var ve gıne hamıle oldugumu ogrendım soktayım aglaya aglaya bıttım napcaaaaaam sprallıyımdee

canım ben moral bozmak için söylemedim aksine bebeği 1 veya 2 yaşında olanların şanslı olduğunu vurgulamaktı amacım.allah seninkilerede uzun ömürler versin.eğer benim bebeğim 1 veya 2 yaşında olsaydı ve hamile kalsaydım hiç üzülmezdim.Benim biraz zor bi durumdu.düşün loğusalık biter bitmez hamile kalıyosun.aksine iki çocuğun çok avantajı var.arkadaş gibi büyüyorlar hele bide cinsiyetleri aynı ise çok şey paylaşabiliyorlar.hiç moralin bozulmasın çünkü annelik dünyanın en güzel şeyi.hatta iyiki ikinci çocuğum olmuş.tek çocuğu olan bütün arkadaşlarım keşke bizde ard arda çocuk yapsaydık diyorlar.Allah bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almanı nasip eder inşallah.sevgiler

ben 22 yasındayım 9 aylık bı bebegım var ve gıne hamıle oldugumu ogrendım soktayım aglaya aglaya bıttım napcaaaaaam sprallıyımdee

sipiralliyken mi hamile kaldın?Bende sipiralliyim korktum valla:18:.eee doktorun nediyor bu konuda?

Allah yar ve yardımcın olsun canım , ağarlaştıysan ve durumun kritik ise ve tabiki maddi durumun müsait ise hiç durma bir yardımcı al derim cnm ... yakınlarında kimse yok mu yardımcı olabilecek

selam canim annem var yakin sayilir ama onunda evi ilgilenmesi gerken isleri var 1-2 gun gelse eeee sonra napacagim yalniz o yuzden mecburi bir bayan bulmam gerek isallah iyi biri cikar karsimiza....

ahhh canim ayol ne zor gunler gecirmissin ama bak biraz olsun buyumusler hersey duzelir sen elinden geleni yapmissin napalim bazen bazi seyleri degistiremiyoruz oldugu gibi kabul etmemiz gerekiyor allahim yardimcin olsun isallah hersey duzelir....

canimmm o sok atlatiliyor aynen ben de oyleydim 7 aylikken hamis olmusum ve bebegimden vazgecme gibi bir durum da soz konusu degildi... yasin da cok kucuk yas farkinda pek olmayacak guzel guzel buyutursun.... zamanla alisirsin isallah canim biz buradayiz yine yaz

sagol canimmm iste icimizi rahatlatan bir anne herseyin zorlugu olacak tabi ne kolay ki hatta bir insan yavrusundan insan yaratmaya calisiyorsun hem de ne fedakarliklarla.... ikinci gec olanlar da bence herseye sil bastan basliyorlar herseyi unutuyorlar tekrar uykusuz geceler falan biz ise bir arada cikariverecegiz valla sonra rahatlayacagiz

bu dogumdan sonra nasil korunsam acaba tupleri mi baglatsam hap kullanamam emzirecegim icin allahim spiralde ise yaramiyor ne yapacagiz kizlar akil verin nolur

bu dogumdan sonra nasil korunsam acaba tupleri mi baglatsam hap kullanamam emzirecegim icin allahim spiralde ise yaramiyor ne yapacagiz kizlar akil verin nolur

canım ikinci doğumdan sonra 1 yaşında bebeğimi sütten kestikten sonra doğum kon. ilacı kullandım.ama çok yan etkisini gördüm bacaklarımda sürekli morluklar oluşuyordu.eşim Doktor ve araştırdık ki doğum kontrol ilçları dolaşım sisteminde bozukluklara neden oluyormuş.hemen ilacı kestim ve sipiral taktırdım.şu anada 1 yıl oldu ve henüz bir sorun yok.eğer fazla kanaman olmazsa sipiral öneririm.Tüplerini bağlatmanı tavsiye etmem dünya hali belli olmaz belki sonra tekrar çocuk sahibi olmayı istersen tüpleri açtırdıktan sonra hamile kalamazsın.çünkü tüpler bağlanınca yapışıyor.bence bunu kesinlikle yapma.(çevrem de yaşanmış bir hikayasi var.)

bende sizdenim arkadaşlar oğlum 11 ayına yeni girmişti hamile kaldım gerçi eşim çok istiyodu ben istemiyodum 1 kere korunmadık hemen hamile kaldım şimdi 6 aylık hamileyim oğlum 17. ayına girdi çok yaramaz çok kıskanç şimdi şimdi alıştım ikinci cocuk fikrine ve öğrendikki buda erkekmiş biraz büyüdüklerinde birbirlerine arkadaş olurlar diyorum öyle telkin ediyorum kendimi 2-3 sene zorluk çekerim ama sonrasında inşallah rahat ederim diyorum

aramıza hoşgeldin szencim hayırlı olsun bebeklerin ...hepimiz zorluklar çekeceğiz ama büyüdükleri gibi rahatlayacağız işallah :)

akimera Allah sana kolaylık versin cnm gerçekten zor bir imtihandan geçiyorsun inşallah büyüdüklerinde çok mutlu olursun da bu sıkıntılarını unutursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…