bebeği küçük olup ikinciye hamile kalanlar,burdan paylaşım yapalım mıı?

bu dogumdan sonra nasil korunsam acaba tupleri mi baglatsam hap kullanamam emzirecegim icin allahim spiralde ise yaramiyor ne yapacagiz kizlar akil verin nolur

aman bağlatma sonra geri dönüşün olmaz cnm ... bende spral taktıracağım inşallah zamanı gelsinde hemen gidicem dr a kısmet sprallede kalırsak artık hakikaten bir çocuk daha lazımmış deriz

selam sezen daha sogukkanli gorduk seni valla kutlarim bizde hala endiseler var... isallah hayirlisiyla kucagimiza alir pasa pasa buyuturuz sonra rahat ederiz....

aman bağlatma sonra geri dönüşün olmaz cnm ... bende spral taktıracağım inşallah zamanı gelsinde hemen gidicem dr a kısmet sprallede kalırsak artık hakikaten bir çocuk daha lazımmış deriz

cok guldurdun beni ya arkadas diyor ki spiralle hamis oldum sen taktiracagim diyorsun bence sana lazim ucuncu saka bir yana belki 6 aylik igneler varmis onlarla koorunuruz

selam kizlar yeni anneler yeni hamisler nasilsiniz cocuklar cok toruyor hamislik desen cabasi vakit yok hicbirseye iste hayatimiz

sipiralliyken mi hamile kaldın?Bende sipiralliyim korktum valla:18:.eee doktorun nediyor bu konuda?

ıgne ılac verdı dusuk rıskı olur dedı spralımı cıkardı haftaya gel testlerıne baslayalım baslayalım okadar. spral asla taktırmam bundan sonra hem ezıyetını cektım taktıntan sonra kanamam cogaldı hem hamıle kaldım sprallıyken kaldım tabı hamıle kalınca spralı cıkardı doktor.

napıcan cnm paşa paşa doğurup ikisini bir arada büyütüp rahat edicen :)

ya yasım kucuk kılo almıstım acayıp yenı yenı verıom arkadaslar zayıflamıssın ama karnında sıslık var dıolar bende ne sıslıgı dıodum meger hamıleymısız arkadas. dogumdan cok korkuorum acayıp pskoloım alt ust durumda

haklisin canim daha dun gibi aklimizda dogum sonrasi agrilari lohusalik zaten psikolojin normalde bozuluyor... aradan 2-3 sene en azindan gecse unutulurdu o eziyetler napalim canim kader kismet.... peki dunyaya getireceksin degil mi bebegi esin nje diyor ailen herkes dogurman taraftari mi??

aslinda ben bir ara bu bebekten vazgecmeyi bile dusunmustum ama ilk ogluma zaten 3 sene de tedaviler ilaclar hastaneler o sekilde kavustugum hatta bir kardesi olamayacak diye uzuluyordum ama tabi bu kadar erken bir bebek beklemiyordum daha dogrusu olmaz diye dusunuyordum....

merhaba arkadaşşlar 2009 ağustos ve 2010 eylül annesiyim.. yani kızlarımın arasında 13 ay var :) okuyup tecrübeli b i anne olarak sizlerle paylaşmak istedim durumumu belki bi çoğunuzun sıkıntısına iyi gelebilirim diye düşünüyorum eminim biçoğunuzla aynı psikolojiyi yaşadım çünkü ben...
kızım 4 aylıkken hamile kaldım korunduğum halde (iğne vurdurmuştum) öğrendiğimde neler yaşadığımı bi allah bilir kızıma hamile kalmak için canımı verirken çok şükür çok sağlıklı bi bebek dünyaya getirmiş ve hayatımı onun hayatına adamışken hiç ummadığım bi anda 2.bebek haberi.. gelgitler uykusuz geceler ağlama krizleri... kızıma bakıp bakıp ağlıyordum daha çok küçüktü ve bana ihtiyacı vardı ben ikisine birden nasıl yetecektim.. kızım yürümeye başladıında karnım burnumda olacaktı düştüğünde kucaıma alıp teselli edemiyeceğimi düşünmek beni ölümden beter ediyodu.. eşimin karşı gelmesine rağmen kararım zor olsada belliydi... KÜRTAJ...
kararımdan son derece emin bi şekilde diyemem hala ikilem arasındaydım kızım gibi bi can daha vardı içimde ama ortada bana muhtaç olan bi bebek daha...
hastanedeyim odam hazırlandı kızımı doğurduğum odaya bu sefer kürtaj için yattım.. eşim aramıyor hatta gelmiyordu.. dr um canım dr um beni her zaman motive etmişti.. teyzem geldi yanıma tam kürtaja götürürlerken beni. ALLAHIN VERDİĞİ CAN A KARŞI GELİOSUN MADEM BUNU ALDIRIOSUN YA KIZINA BİŞEY OLURSA SOPASI YOK ALLAHIN dedii.. kızım yeni yeni gıklanmaya başlamıştı kahkahları geldi gözümün önüne gözünün parlayarak bana bakması.. ağlayarak hemen dr umun yanına gittim ve ne yapıcaımı sordum.. seni bu halde gördükten sonra istesende almam DEDİ. almadı geri çıktım hastaneden.. doğuma kadar hala çelişkideydim.. dayımın kızı doğumuma kdr yanımdaydı allah razı olsun ondan..
ilk kızımın çok rahat bi bebekliği vardı gazsız güleç.. ama ikinci tam tersiydi.. şuan 3 buçuk aylık ve 2 buçuk ay hiç uyumadıım psikolojimin yerle yeksan olduu bi dönem geçirdim.. evet çok ama çoookkk zorrr üstelik yalnızsan... ama ne kdr mutluluk verdiğini anlatamam..
büyük kızım ilk 3 hafta alışamadı ama sonra gidip gidip öpmesi hayranlıkla onu izlemesi bana İYKİ DOĞURMUŞUM dedirttiriyor.. annelik zor iş sabır işi güç iş.. bana yardım bile ediyor :) kardeşinin bezini getiriyor beşiğinde onu sallıyor :) hatta sabah kalkar kalkmaz başına gidip kardeşini uyandırmamı istiyor çünkü kardeşi henz cevap verip onunla oynayamasada onu takip edip gülüyor ve buda büyük kızımın şaklabanlık yapmasına ve onu mutlu etmesini sağlıyor.. bundan sonra bizi daha güzel günlerin beklediğine eminim. herşey zamanla düzene giriyor kendine bile vakit ayırabiliyorsun bi müddet sonra.. ben yaşadım yaşıyorum ve iykide doğurmuşum...
biraz uzun oldu ama umarım birazda olsa faydam olmuştur.. selametle...

aynı dertten ben de muzdaribim. başka yerlerde forumun yazdım. bebeğim 5,5 aylık yani 2010 ağustosunda doğdu kızım ve şimdiki de bir aylık. 4 aylıkken hamile kalmışım. o da bu sene 2011de eylülde doğacak. bir bebek daha istiyorduk ama kızımız bir yaşına girsin bir hele deneyelim sonra diyorduk. emzirdiğim için dk. 6 ay eşin korunsun sonra sen korun annen sütü için dedi. spiral de istemiyordum. bir kez korunmadık onda oldu. 2009da evlendik 2010da ilk bebişim ikincisi 2011. bir huh diyemedik. yani ilkini istedik ikincisine çok erken oldu. bebişimi her türlü zorluğa rağmen istiyorum. benim size sormak istediğim bir şey var ilkim sezaryendi ve bu da öyle olacak. sizinki de sezaryen miydi? dikiş yerleri nasıldı? normal doğum olsa bile iç dikişler doğum anında açılabiliyormuş. bağlatayım bari dedim (konudan konuya hızlıca geçiyorum) o da 3 çocuk tarzı şartları var. cuma günü sağlık ocağında değerlerimin normal ve iyi olduğunu söylediler haftaya doktoruma gideceğim. durumum bu. siz nasıl bir hamilelik geçirdiniz? doğum sonrası nasıldı? ve şimdi iyi olsa bile hamilelik günlerimi arayacağımı düşünüyorum şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

hayirli olsun canim oncelikle saglikla kucagin alirsin isllah ilkim sezeyandi bu da oyle olacak dikis yerim iyilesmedi hatta karnim buyudukce gerildi iyice iylesmez artik ama dr birsey demedi dikis yerleri ile ilgili sorun olmaz sanirim.....

tuplerini bagliyorlar istege bagli kari ve koca birlikte karar verecek tabi arkadasim 2. cocuktan sonra baglatti sorun olmadi... ben oglumun 7. ayinda hamile kalmisim senden ilerdeyim yani

ayyy cok sagol sekerim icimizi rahatlattin cok guzel oluyor diyorsun o gunlere gelmek icin sabirsizlaniyorum valla allah kiolayliklar versin... bizimle paylastigin icin iki kucuk bebekle buraya da zaman ayirdigin icin kendi adima tesekkur ederim... bu arada bebekler cok tatli gorunuyirlar......

ikinci bebeğim erken olmasına ya da geç olmasına değilde bu dikiş yerleri ve erken doğum ya da düşük. öncekinde deli cesareti korkular vardı ama yine de bu kadar çok endişelenmemiştim. doktoruma 8. haftamda görünmeyi istiyorum yarın 6 haftalık olacağım. bu dikiş yerleri beni deli ediyor. yani bebek büyüdükçe gerilecek bi de aynı yerden kesilecek. sezaryenimden memnun kaldım ama keşke epidural normal olsaydım. planlı doğumdu ilk bebeğim. şimdi böyle dertlerim olmazdı. ah kafam! bir de bir şey soracaktım ben funda suyu kullanıyorum karın bölgesi için zayıflamada. çok işe yaradı ben şimdi bunu bırakmalı mıyım? teşekkür ederim. bu arada hayırlı olsun şimdiden bebeğiniz 7 ay değil mi? benim hamileliğim hemen geçmesin çabuk gelmesin karnım hemen büyümesin (halbuki öncekinde nasılda hemen gelsin diyordum)

hayirli olsun yeni bebegin ben bazi bitki caylarinin bile 1 taneyi gecmemek kaydiyle icilebilecegini zararli olabilecegini duymustum ama once dr una sor sonra devam edersin bence

merhaba.. öncelikle hayırlı uğurlu olsun sağlıkla huzurla gelsin inş. bnde 2008 şubatta evlendim evlendim 2009 ve 2010 doğumlu bebelerim var sanırım kaderimiz benziyo biraz :) benimde sezeryandı.. drum hiç prb olmıyacağını söyledi ve olmadıda zaten ilk gebeliğimde 30 kilo alan ben ikincide sadece 7 kilo aldım.. şuan ilkine gebe kaldığım kilodayım.. bende onu sordum dr uma bağlatmak istiorum dedim 35 yaş sınırı ve 3 çocuk zorunlu dedi ilk kızımda 40 ım çıkmadan adet olmuştum bunda hala olmadım.. olunca ilk işim sprıal taktırmak olucak mecbur.. benim ilk hamileliğimden çoooookkk farklıydı mesela ilk gebeliğimde ne mide bulantısı ne kusma ne aş erme hiçbiri yoktu ama 2. de hepsi fazlasıyla sıralandı... ben gebelik günlerimi aramıyorum çünkü ben hareketlerimin kısıtlanmasından nefrt ediodum büyük kızım ağladıında beni istediinde oturarak teselli etmek benim canımı yakıodu.. ama şimdi ikisinide kucaıma alabiliorum aynı anda ve başta onlar sonra ben mutlu oluoruz.. doğum sonrası dikişlerim ilkinden daha zor iyileşti çünkü 1 sene arayla 2.kez bıçak altına yatmak zor iş.. ama o acı geçince unutuosun.. şuan kızım 4.ayını bitirmek üzere ve çok şükür yavaş yavaş yoluna girio çünkü ilk bebeğim gazsız sessiz bi bebekti ama 2. aşırı gazlı aşırı uykusuz falan zor günler geride kaldı ilk 3 ay zorlanmayı göze alıcaksın maalesef bunu doğurmadan kabullenmek lazım.. sonrası inan çok güzel oluo...

arkadaşlar benimde bebeğim şu anda 7 aylık ve ben 2 aylık hamileyim. test yapıpta çift çizgiyi görünce eşimin yanına ağlayarak gittim. eşim uyuyordu ve uyandırdım test kasetini yatağa attım ağlayarak. o da çok şaşırdı ve tedirgin oldu çünkü benim hamileliğimin son 1.5 ayı hipertansiyon yüzünden yatarak geçmişti. ayrıca kilom fazlaydı ve sezeryanla doğum yapmıştım. bütün bunların dışında utanıyordum el-alem ne diyecek diye. 15-20 gün kimselere söylemedik hatta ben aldırmayı bile düşündüm ama sadece düşünebildim kıyamadım ufaklığıma. doğumumu yapan prof a telefon açtım sordum bi problem olmaz inşallah dedi. onun dışında 3 iyi doktora daha danıştım beni tanıyıp bilen onlarda sağolsun hepsi elimizden geleni yaparız bişey olmaz inşallah dediler. dün kontrole gittim 8 hafta 4 günlük olmuş benim miniğim kalbi pıt pıt atıyor. ultrasonda o kalbin atışını görünce insan daha bi şükrediyor iyi ki aldırmamışım öyle bi hata yapmamışım diye.
biliyorum ikisini birden büyütmek çok zor olacak ama bir çırpıda büyüteceğiz. ve ikisinin güzel güzel oturup oyun oynadıklarını hayal ediyorum. abisinin kardeşine oyuncaklar verdiğini filan... sonra bütün tedirginliklerim gidiyor yüzümde aptal bi gülümseme kalıyor öylece

içime su serptin desem yeridir sevgili kedinihal. benim de ikinci hamileliğim afedesin kusacak gibi oluyorum baş dönmesi yorgunluk uyku hali. öncekinde hiçbir şey hissetmemiştim yani doğum yaptım sıkıntı yok. ama bu beni korkutuyor. ben normal kilomdan 8 kilo fazlaydım ilk gebeliğimde. yani 58 ile hamile kaldım. son ay 72 idim. bebişim doğdu 66 derken bi baktım şimdi hoop 71 olmuşum. şimdikinden çok korkuyorum o yüzden çok dikkat ediyorum kendime. 3 ayımda pilatese başladım işe yaradı ama kilo verdirmiyormuş sadece sıkılaştırıyormuş. bu sefer neslie sansone ile evde yürüyorum. bunu da merak ediyorum yani bu yürüyüş tempolu ve vazgeçmek istemiyorum yeterince kendimi kilolarımla mutsuz ettim. başka bir konu da biz de kimseye söyleyemedik 2 hafta geçti bir tek anneme söyledik o da hiç de iyi karşılamadı. napabilirim ki bu bizim yaşantımız. bir de eşimle ben öğretmeniz. ve ben şimdiki okuluma bu sene il içiyle yeni geldim demek istediğim kadrom buraya yeni geldi ve ben hamile olduğum için 2 ay geç başladım şimdi yine hamileyim ve yine 2 ay geç başlcam aman ne dert varmış ben de üff yazdıkça fenalık geçirdim herkes ne düşünürse düşünsün. yeterki bebeğim ve ben sağlıklı olayım yeter ki ilk bebeğim mutsuz olmasın. doktoruma da gitmeyi hep erteliyorum alttan muayene edilmek istemiyorum her nekadar ameliyat masasında doktorum görse de 8 haftalığımı beklicem. dertlerimi dinlediğiniz için ve cevaplar verdiğiniz için çok ama çok teşekkür ederim hepinize.

Slm bayanlar.ben 32 yasindayim ve meb te matematik ogtmeniyim anadolu lisesinde.yani derslere hazirlik yaparak giriyorum fln.isimi seviyorum.ne oldu mu dersiniz??5,5 yasinda birmoglum ve haftaya 2. Yasini dolduracak mink bir kizim var ve ben 3.ye hamisim.hem de haftaya ptesi sezaryanla dunyaya gelecek insallah.hep hayret ederdim 3 cocugu olanlara.nasil bir akil bunlarinkide derdim ve acaip korunuyorduk..prezarvatifti ve sadece bi kere evde bittigi icin geri cekilme oldu ondada hamis oldim.gunlerce kendime gelemedim.gurbetteyiz hic akraba yok.bakicim var sadece.onuda birakmadim o bizimle olacak ben izinli olsamda.3une birden yetisemem die.esimde anlayisli sagolsun.iste bole kizlar.zor olacak hem de cok.bazen karar kara dusunuyorum.ama kucagima aldigimda eminimki onu istemedigim gunler icin utanacagim.ama suan da kucuk kizima hic kiymiyorum.bir anda buyuycek ve abla olacak.hele abi abilerin abisi olacak.be. İse nasil gidecem nasil calisacam daha oralari dusunmeyi istemiyrum.esimle simdiden bi yere gitsek bakisiyoruz bi tanede olunca yandik diye...kizim cok cok hareketli.dogum sonrasonda sizlere firsatim oldukca yazmaya calisacagim?Allah jepimize kolaylik versink

sevgili ece78 umarım sağlıklı sorunsuz bir doğumun olur bir an önce yavruna kavuşursun. senin çocuklarının arası makul küçükler ama yine de bazı şeylerin farkınd olacaklardır. artık sosyalleşme dönemine de girmiş güzel kızın. valla 3 çocuk için olmaz olmaz dememek lazım ben de öyle diyordum hatta doktoruma bir daha doğurmayacağım demiştim hasta yatağımda. çünkü o sıcaklarda hamileliğimin son günlerini çektim. bu yüzden benim de başıma 3. gelebilir. 2. böyle olduktan sonra. bence çok şirin bir aile olacaksınız. anadolu lisesinde değil her kademede hazırlık gerekiyor derse girmeden önce. öğrenciler zorlayıcı. ben de ingilizce öğretmeniyim ve okulda bile ikinci plana itilebiliyorsun ne kadar uğraşsanız da "onun evde küçük bebeği var" durumundasın. gerçi bir yandan iyi ama diğer yanı da var tabii.

Kaçıncı haftadasınız? Benim 32+4 oldu bugün kontrol vardı hala dönmemiş bizim sıpa, moralim bozuldu.

Benim de 15 aylık çokk hareketli bir oğlum var ve şu anda yaklaşık 8 haftalık hamileyim. İlk hamileliğimde tam 4,5 ay bulantım oldu, 15 gün hastanede yattım. Çok zor zamanlar yaşadım.

İkinci hamileliğimi öğrendiğimde şok geçirdim ,ağlamaktan gözlerim şişti hatta aldırmak için randevu bile aldım doktordan ama sonra kıyamadım. Şimdi hergün Allah'a yalvarıyorum rahat bi hamilelik geçireyim ,oğlum perişan olmasın diye .Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…