bebeği küçük olup ikinciye hamile kalanlar,burdan paylaşım yapalım mıı?

Canim bende kizim uc aylikken hamile kaldim ogluma kizim 5 aylik olana kadar emzirdim ama ondan sonra sutum komple kesildi kendiliginden bir damla bile gelmedi mecburen mamaya basladim simdi kizim 8inci ayina girdi hala mamadevam sutu veriyorum ve onun yanindada herseyi yiyor zaten ..

ben de kardeş şart diyorum Allahım nasip ederse 2.yi de istiyorum 1. böbüş 1 yaşına felan geldikten sonra tabi. kıskançlık olmaz diye düşünüyorum bende sonuçta hemen hemen aynı yaşta olacaklar birlikte büyümeleri avantaj :)

Evet kardes kesinlikle sart hatta tek cocukla kalanlara cok kiziyorum ama suan en buyuk oglum 5yasinda aralarinda 1, 5 yas var ama cok zormus avantajlari mutlaka var ama hem anneye hemde buyuk olana cok zor :) aralarinda 3-4 yas olmali diye düşünüyorum suan :)

Merhaba arkadaslar.Bende araniza yeni katildim. kizim 8 aylik, bense yeni hamile oldugmu ogrendim.InseAllah saglicakla gelir ikincide. icimde hic sikinti etmiyorum nasil bakarim ederim die. Kendimi her turlu guclu hiss ediyorum bu konuda.daha kontrole gitmedim.2hafta sonra kalp atislarini dinlemeye gidecegiz insallah. bu sefer oglum olmasini cok isterim.ama hayirlis neyse o olsun yine

Ben kızım 13 aylıkken hamile kaldım kaza ile diyelim şu an kızın 25 aylık ve diğer kızım 4 aylık oldu.ilk hamile olduğumu öğrendiğimde çok üzüldüm ağladım kızıma haksızlık yaptım diye bi de dışardan insanlar erken olmuş bilmem ne falan diyorlardı hamile iken zorlandım mı evet zorlandım ama Allah yardım etti ve sezeryan la doğum yaptım benim dikişlerim farklıydı ilkinde izim geçmediği için farklı dikiş yapıldı o yüzden normalden daha çok acıyordu 2 hafta sürdü sızım kayın validem sağolsun 4 gün falan kaldı ablam annem de yardımcı oldu derken yalnız kaldık ve ben 10 uncu günde lohusa sendromuna girdim 50 gün sürdü bi türlü alışamıyordum küçüğüne büyüğüne bakıp bakıp ağlıyordum ne mi oldu ilk zamanlar ablası biraz patakladı onu odasını da ayırmıştık biraz ağır geldi galiba derken yavaş yavaş alıştı yemek yapabilirsem yapıyorum yapamazsam bi çorba birde alternatif ne bulursam eşim çok da yardımcı değil idare etmeye çalışıyorum bence çocuklarınız 3 yaşını doldurmalı ablamın kızı 3 yaşında ondan biliyorum daha farklı oluyo 2 yaşta ki çocuktam şimdi kızımın 2 yaş inat olaylarında herşey olsun istiyo bazen iyi bazen de anlaşılmaz oluyo şimdide son çene dişlerini çıkarıyo düşünün yani herşey sağlık olsun

Ilk bebek kucuk olunca tum anneler haksizlik oldu diye agliyor Demekki . Ben de gunlerce agladim sutten keserken ozellikle kizim 32 haftalik ve zor bir sekilde dogmustu zaten 1 yasina girdigi gun hamile oldugumu ogrendim cok.zordu kabullenemedim bir turlu dogumuma 1 ay kaldi Yeni yeni alistim diyebilirim

Geçen sefer çocuklar pek duramadığı için yazamadım pek öncelikle sabır çok önemli arkasından pozitif düşünce eğer ben zaten ikinciyi yapacaktım ha 2 yıl sonra ha 3 yıl sonra diyorsanız 3 yaş ara veren annelere sorduğumda doğru yaptığımı çünkü 3 yada 4 yıl gibi aralardan sonra büyük daha da fazla anlayıp küçüğü pek bişe anlamadığı için büyüğünün kıskançlığı daha fazl oluyormuş ortalama annenin uyku düzenine girmesi 2 yıl süre alıyormuş ki bu doğru anne tam rahatlığa alıştım derken tekrar hamilelik süreci son aylar birde sezaryansa üstüne lohusalık ve albaştan uykusuzluk çekmeye başlamak derken 5-6 yılınızı tekrardan alıyo:) ya kendimizi avutmak mı bunlar bilmiyorum ne kadar ara verirseniz verin her yaşın zorluluğu var anne olmak kolay değil benim küçüğü 4 aylık eğer tahminlere göre gidersek 20 ay daha uykusuzum yani deliksiz uykudan bahsediyorum Allah hastalık vermesin çok şükür ki sağlıklı çocuklarımız var o yüzden zaman geçtikçe anlıyorsunuz ki zaten kolay hiçbişe yok rahatlık yok yani o yüzden morlimizi yüksek tutun ve emin olun çocuklar sizin psikolojinizi anlıyorlar ben ilk köt olduğm zamanlar her ne kadar belli etmesemde büyüğü anlıyo ve hırçınlaşıyordu sakin olun ve hep dua edin zaman herşeye rağmen geçiyo bi bakmışız okula başlamışlar :) nerde diceksizin belki ama bu arada yaşımız da geçiyo unutmayın sorunuz olursa vaktim olursa cevaplarım çünkü bu aralar küçüğünün alerji olaylarıyla uğraşıyormm

Siz yine iyisiniz en azindan ilki yuruyormus ben kizim 3 aylikken hamile kaldim kazayla simdi kizim 10 aylik emekliyor boyle giderse onun pesinde dolasmaktan erken doguracagim pozitif dusunemiyorum cunku kizim yasina girdiginde ben dogum yapacagim hic pozitif bi yani yok

Buyuk cocuga yazık oluyor dogrusu ,onun ilgisi yarım kalıyor,onun sıze ıhtıyacı varken yenısı geliyor.
Kıskanclık nasıl olmayacak onu anlamadım benım kardesımle aram 1,5 yas ve delı gıbı hala kıskanır.
Dogum kontrol yontemlerı bayanlar !!!!nadıl kaza oluyor ben hala çözemedım

Canim kazanin anlamini biliyorsundur ama tekrar soyleyeyim korundugumuz halde yani esim prezervatif kullandigi halde hamile kaldim anlatabilmisimdir sanirim..bende insanlar nasil kazayla hamile kalir diyordum iste boyle oluyormus..basina gelmez umarim...

Evlılığımın ilk yıllarında korunuyordum ben hap kullanıyordum eşim de kendi yöntemlerini.sadece prezervatıf cogu kışıde gorulduğu gıbı yetersız bence...
Ben bu kadar rısklı bır seyı goze alamadım,hemen istemıyordum cünkü.
Ufacık bır ıhmal sonucu bır cocuga hayat verıyoruz,hıc basıt bırsey değil bu...
Inşallah basıma gelmez sagolun..

kıskançlığın tabiki de yaşı yoktur fakat büyük anlamaya daha da fazla başlayınca işler daha da zorlaşıyomuş geçen bi hanfendi bana 8 yaşında bi kızı olduğunu şimdiki bebeği emdiği için kendi de emmek istiyomuş kıskançlığın tabi ki de yaşı yoktur ama yaş farkı açılınca daha da zor oluyo diyenler var ilk zamanlar 2 yaş aralığı bana çok kötü olacak imajı versede etrafımda tecrübeli anneler tam ideali olduğunu söylüyorlar tabi bu çocukla da alakalı bişi hiç bi çocuk aynı değildir hangisinin ne kadar kıskanç olduğu ölçülemez sanırım kolay gelsin

benim kızım da tam 12 aylık ben bugün test yaptım pozitif çıktı sürpriz oldu yarın kan vermeye gidicem çok erken mi oldu diyorum ama hayırlısı böyleymiş

benim kızım da tam 12 aylık ben bugün test yaptım pozitif çıktı sürpriz oldu yarın kan vermeye gidicem çok erken mi oldu diyorum ama hayırlısı böyleymiş
Canim hayirli olsun :)benimde 15 aylik kizim bende hamile oldugumu bu hafta ogrendim.Ama benimki supriz degil istiyordum yani :)Ailemiz buyusun kizimin yasina yakin bir kardesi olsun diye..Insallah Allahim nasip eder.

Canim hayirli olsun :)benimde 15 aylik kizim bende hamile oldugumu bu hafta ogrendim.Ama benimki supriz degil istiyordum yani :)Ailemiz buyusun kizimin yasina yakin bir kardesi olsun diye..Insallah Allahim nasip eder.
hayırlı olsun canım.kan verdim ben de bugün sonucu yarın çıkacak heyecandan duramıyorum :) biz aslında geçen ay korunmadık ama olacağını hiç beklemiyordum çünkü kızım tedavi ile olmuştu bi sene deneriz olmazsa yine tedavi yaptırırız diyorduk.o yüzden sürpriz oldu diyorum :) çok şaşırdım ilk denemede hamile kaldım diye.gerçi korkuyorum ya değilsem diye bi yarın olsaydı hayırlısıyla

Insan sabredemiyor dime valla her eve bi ultrason sart diyorum bazen :)Insallah saglikla kucagina alirsin bende sali gunu kese icin gidicem insallah gorurum beklemej zor :)Haberdar et yarin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…