• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği olan annelere bir sorum vardı..

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
Merhabalar,öncelikle sevgili annelere bebekleriyle-çocuklarıyla mutluluklar dilerim.

Epeydir kafamı kurcalayan bir soru var.
Bebeklerimizi beslerken eminim çoğu anne çok hassas davranıyor bu konuda.
Tabi bende öyle,herşeyin doğalı,tazesi olsun diye bir çaba var.

Bebeklerin vazgeçilmezlerinden olan meyve püreleri ile ilgili benim sorum.
Minik bebeğime en başından beri hiç hazır meyve püresi vermedim.
Fakat hep şunu düşündüm en başından beri.

'Ya pazardan aldığımız meyve ve sebzeler hormonluysa'!
'Bizler taze taze doğal besliyoruz bebeklerimizi derken,ya o severek verdiklerimiz bebekleremize zararlıysa?'
Birde madalyonun öbür yüzü var,bu hazır marka kavonoz meyve pürelerini beğenmeyiz..Fakat fark ettim ki;
Bu ara reklamlarda çok dönüyor,numunelik gelen kavonozların üstündede belirtmişler..

Tüm meyveler kontrollü tarım ile yetiştirilmiştir!
Organik meyve püreleri..vs gibi başlıklar atılıyor kavonozlara.

Şimdi içim içimi yiyor,biz mi doğru yapıyoruz böyle güvensiz bir gıda sektöründe,yoksa gerçekten masum mu o kavanozdaki meyve sebze püreleri?

Tazecik kabuğundan soyduğumuz bir meyvenin yerini hiç bir hazır meyve püresi tutamaz elbet..
Fakat ya bu kadar masum değilse pazardan evimize getirdiğimiz sebze ve meyveler..

Korktuğum KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARMAK arkadaşlar..

Bir fikir danışmak istedim annelere!

Ayni seyleri ben de dusunurum bazen.pazardakiler tarim ilacli hormonlu diye.kavanoz mamalar nasil uretilir vs.
Kavanozlarin en buyuk dezavantaji taze olmamasi.koserve gibi bisey.zaten tadi da eksimsi.
Pazardakiler ilacli felan ama yinede taze meyve.baska sansimiz yok.organik pazarlar var ama bizim ev nereee ora nere.internetten bi ara aldik ama o da ates pahasi.
Benim tosunum hepsini yiyor.kavanozu cantamda bulundururum hep.disarda acikirsa iyi oluyor.evde taze yapmaya calisirim.taze meyveyi daha bi istahla goturuyor.
Bence yediklerimize dikkat edelim.ucuz markasiz gidalardan uzak duralim yeter.fazla sorgulamamak lazim.yoksa icinden cikilmaz ac kaliriz

Organik adı altında sadece netten bulabiliriz,bulduğumuzda gerçekten organik mi?
Migros'ta organik tavuk bulduk,60 liraydı sanırım..
Fakat organik tavukta bile hormon varmış..
Gerçekten aldığımız nefes zarar kal geldi artık.

Ya ben istanbulda organik tavuk olacagina inanmiyorum.kv dem de evlerinin orada bi marketten aldi bi kere esim yemedi bize de yedirmedi.adi yok markasi yok bayat mi ne bilecez diye.organik tavuk koyde amcamlarin bahcesinde b.kunu yiyen tavuktur.o da nerdeee.
60 liraya tavuk alacagima kuzu pirzola yerim doyasiya daha iyi

Son düzenleme:
belki bu yaklaşımım sana çok cahilce gelecek ama bunu bu derece düşünme derim yani vurdum duymaz ol anlamında değil tabii..çocuklarım küçükken ek gıdaya geçince böyleydim organik mi değil mi hormonlu mu nerede nasıl yetişmiş diye araştırmalar yapardım..öyle bir takmıştım ki buna..sonra baktım başa çıkamıyorum düşün düşün nereye kadar zorda kalınca kavonoz pürelerde verdim ve şu ana kadar zararını görmedim.ha ilerde olur mu bilemiyorum ki zaten hamilelikte de yediğimiz çoğu şey hormonlu.doğal ürün bulmak o kadar zor ki.

Ya ben istanbulda organik tavuk olacagina inanmiyorum.kv dem de evlerinin orada bi marketten aldi bi kere esim yemedi bize de yedirmedi.adi yok markasi yok bayat mi ne bilecez diye.organik tavuk koyde amcamlarin bahcesinde b.kunu yiyen tavuktur.o da nerdeee.
60 liraya tavuk alacagima kuzu pirzola yerim doyasiya daha iyi

Evet,çokta gerekli değil miş tavuk sanırım..
Balık sezonu açıldı,içimiz rahat bir balık yedirebiliriz yavrulara oh mis..
Fakat olursada inanırım,gün gelir,denizdeki balık için bile 'acaba hormon var mıdır' diyebiliriz..
Bu arada hamsi balığı almıştı eşim,onu buzluğa attım ben kızım için..ama araştırmadan vermeyeceğim,taze hamsi balığını buzluğa attıktan sonra geri çıkartıp pişirip versek olur mu acaba?

Vitaminleri ölür mü balığın,bu sebzeler içinde geçerli tabi..Allah tan hamsi bollaşacak,yenisini alırım donmuşu çözünce.

Evet,çokta gerekli değil miş tavuk sanırım..
Balık sezonu açıldı,içimiz rahat bir balık yedirebiliriz yavrulara oh mis..
Fakat olursada inanırım,gün gelir,denizdeki balık için bile 'acaba hormon var mıdır' diyebiliriz..
Bu arada hamsi balığı almıştı eşim,onu buzluğa attım ben kızım için..ama araştırmadan vermeyeceğim,taze hamsi balığını buzluğa attıktan sonra geri çıkartıp pişirip versek olur mu acaba?

Vitaminleri ölür mü balığın,bu sebzeler içinde geçerli tabi..Allah tan hamsi bollaşacak,yenisini alırım donmuşu çözünce.

bu konuda dikkatli olmak lazım..balık günlük ve taze olarak tüketilmeli özellikle çocuklarda.Allah korusun balık zehirlnmesi çok fenadır.

belki bu yaklaşımım sana çok cahilce gelecek ama bunu bu derece düşünme derim yani vurdum duymaz ol anlamında değil tabii..çocuklarım küçükken ek gıdaya geçince böyleydim organik mi değil mi hormonlu mu nerede nasıl yetişmiş diye araştırmalar yapardım..öyle bir takmıştım ki buna..sonra baktım başa çıkamıyorum düşün düşün nereye kadar zorda kalınca kavonoz pürelerde verdim ve şu ana kadar zararını görmedim.ha ilerde olur mu bilemiyorum ki zaten hamilelikte de yediğimiz çoğu şey hormonlu.doğal ürün bulmak o kadar zor ki.

Bir ablam var,oda sizin gibi takma bu kadar diyor Kadesa.
İşte insan vicdan yapıyor,sonuçta Allah ın bi emaneti bu yavrucaklar şüphesiz.
Hamilelikte çok dikkat ettim,ama peyniri ve yumurtayı katkılı,hormonlu diye ayırt etmek aklıma gelmemişti..Teneke peynir alıyorduk,yumurtada market yumurtası..Fakat şimdi anladım ki;tavuk organik değilse,yumurtası nasıl doğal olsun?
O kadar çok şeyle uğraştık ki gebelikte,bu klasik detayları kaçırmışım..Bi ton yumurta yiyip,ileride buna üzüleceğim aklıma gelmezdi.
Şimdi kızıma a sınıfı başlığı altında belli bi markanın yumurtasını veriyorum..
Aklıma gelseydi gebeliktede yerdim,en azından a sınıfı olması teselli verici.
Allah tan akıl edip tavuk yememiştim gebelikte..Bari oradan kar yaptık misal.

Kavonoz meyve püreleri o kadar güven veriyor ki üstünü okuyunca..
Arada bir vermekte hiç bir zarar yok bence,o kadarda detaycı değilim ben.
Genel anlamda acaba doğru bildiğimiz,ya yanlışsa?diye içimden geçiriyorum sadece.

aslına bakarsanız doğru bildiğimiz o kadar yanlış var ki.kanserojendi organikdi diyip bu işlerin içine dalarsak kendimize bir fanusun içne kapatıp herşeyi kendimiz üretmemiz lazım ki bu maalesef mümkün değil.ha! n'apabilinir hepten mi vurdum duymaz olucaz? tabi ki değil zararın neresinden dönersek mantığı daha iyi bence.hazır mama verilebilinir mi? çok nadir zorda kalıca neden olmasın.ama çoğunlukla evde kuru incir kuru kayısıyı sütle kaynatıp püre haline getirip yedirebiliriz veya her nekadar organik olmasa da pazardan alınan meyve bol sirkeli suda yıkanarak yedirmeniz daha mantıklı.aslına bakarsanız biz hep gıda boyutuna bakıyoruz.en basit tehlike deterjanlar.elde yada bulaşık makınası deterjanları tam anlamıyla arınmadığında ki tam arındırmak nerdeyse imkansız,kalan zararlı bütün kimyasallar hem bebeğinize hem size geçiyor.hazır yoğurtlar,sütler....say say bitmez.çok incelememek lazım ama çok da salmamak gerekli.

bende makine da yıkadığımda tablet deterjanların yarısını kullanıyorum.inanın temizlikte hiç bir azalma pis çıkma da olmuyor.zaten en az 50 derece yıkıyor bi de fazladan deterjan atmak zaten tam arınmıyor resmen kansere davetiye.sonra parlatıcı gözüne de sirke koyarım.bu günene kadar da hiç sorun yaşamadım.

Ne olursa olsun hiç görmediğim,nasıl yapıldığı hakkında hiç bir fikrim olmayan şeyi çocuğuma yedirmektense pazardan alırım bir kaç meyvayla karıştırıp püre yaparım daha iyi...Evet bende yedirdim bir dönem ama içime hiç sinmedi vazgeçtim hemen.Üstündeki yazılara ise asla güvenmiyorum...hormon deidğimiz olay yağmurla havaylada geliyor bitkilerin üzerine...Yani Allaha emanetiz valla...
Ama o kavanoz ürünleri uzun ömürlü olsun diye bir sürü işlemden geçiyor.Nasıl sağlıklı olabilir ki ? Elbette evde yaptığım taze tükettiğim şey daha iyidir...Şu küçük meyveli yoğurtları hele hiç yedirmedim.Hakkında hiç olumlu şeyler duymadım zeka geriliğine sebep olduğu bir çok ülkede yasaklandığı vs.Yani bu gıda işi tam muaamma...Ha ama öylede bir şey var ki çok araştırmakla da kafa daha ço0k karışıyor.Eski usül yapacaksın en iyisi o valla.Eskiler neler yapıyorsa birazda şimdiki döneme uyarlıyıp daha vitaminli olarak yedirmek en mantıklısı...

kavanoz meyvelerini verdim ben iki çocuğumada. normal meyveyi yemezlerdi o kavanozları hapur hupur yerlerdi.
ben kavanoz meyveleriyle bebeklere verilen hazır mamaları aynı kefeye koyuyorum. hazır mamaları verirken o kavanoz meyveleri katkılı mı diye düşünmek de saçma bence.

ben de kızım bebekken çok düşünürdüm bunu.şimdi bir bebeğim daha var ek gıdaya geçince yine başlarım artık.ben de köy tavuğu bulup almak istiyorum.bunun için derin dondurucu alcam zaten.

yeni anneyim ben bebişim 2 aylık sırf meraktan bi kavanoz mama aldım baktım kokladım kokusu çok kötüydü hiç içime sinmedi ben evde yapıcam püresini bebeğim büyüyünce en azından pazardan aldığımız sebze meyve taze çürrük değil ama o püreler nasıl sebze meyvelerle yapılıyor burda konsantre meyve sularıyla ilgili konu vardı çürük kullanıyolarmış belki bu mamalarda öyledir ben vereceğim sanmıyorum verene saygı duyuyorum

kavanoz meyvelerini verdim ben iki çocuğumada. normal meyveyi yemezlerdi o kavanozları hapur hupur yerlerdi.
ben kavanoz meyveleriyle bebeklere verilen hazır mamaları aynı kefeye koyuyorum. hazır mamaları verirken o kavanoz meyveleri katkılı mı diye düşünmek de saçma bence.

kesinlikle doğru sütüm yok hazır mama veriyorum içim gidiyor her verişimde ama başşka alternatifim yok ki en iyi mama hangisi diye araştırıyorum ama hepsi aynıdır sonuçta:(

Elbetteki herhangi bir semt pazarı veya marketten aldığınız meyveyi vermek yerine Hipp'in organik meyve püresini vermek daha mantıklı.

Ama diyorsanız ki organik ürünleri alıyorum, ekolojik pazara alışverişe gidiyorum o zaman tabi ki siz hazırlayıp verin.

Cityfarm da etinden meyve sebzesine kadar her türlü organik ürün mevcut. Cumartesileri Şişli'de pazarları Kartal'da ekolojik pazarlar var.

Yada ülkenin neresinde olursanız olun pınar Hanımın çiftliği kargo ile eve teslim ediyor.

market alışverişimizi realden yapıyoruz, orda organik meyve sebze reyonu var, kızımın meyve ve sebzelerini ordan alıyorum, geçi pek yediği de söylenemez ya neyse...
bakliyat, pirinç, mercimek, tarhana v.s. yine organik sertifikalı cityfarm alıyorum, yumurta yeşil küre ya da flotty, tavuk da yeşil küre alıyorum. artık onlara da hormon v.s. karıştırıyorlarsa yapacak bişey yok, sertifikalarına+tadına güveniyorum alıyorum.

kavanoz meyvelerine gelince, bana konserve mantığıyla yapılmış oldukları için bütün besin değerlerini kaybetmişlerdir gibi geliyor, gezmelerde can kurtarıcılar atıyorum çantama çıakrıp yediriyorum ama sadece doyurma amaçlı gibi, içime sinmiyor yani, 1 kavanoz elma püresinde 1 elmada olan vitaminin olabileceğine inanmıyorum.

Back
X