bebeği olanlar eşleriniz yardım ediyormu

my_angel_87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
291
3
118
49 günlük bebeğim var.ilk zamanlarda sezeryanında etkisiyle çok bunalıma girdim sanırım lohusa lıktan.eşimle srekli tartışıyordum sen bebeğe bakmıyorsun diye çok ağlıyordum.oda çok yeni olduğunu ve gerektikçe ilgilendiğini söyledi.şimdi alıştık çok şükür.ama benim merak ettiğim birşey var.ben eşimden sürekli bezini getirirmisin,gazını çıkarırmısın diye hep ben istiyorum yardım.söyleyince yapıyor ama ben istiyorum ki o düşünsün.gece bebeğim uyanınca o oyalıyor sonra bebek doyarken uyuyor gazını ben çıkarıyorum sonra uyuturken battaniye getir filan diye istiyorum öyle yatıyoruz bana soruyor yapılıcak bişey var mıdiye ben hayır sen yat diyorum sonuçta ben çalışmıyorum ama o çalışıyor.ama sonra düşünüyorum oda yardım etmelimi diye.bebeği olanlar eşlerinize ne kadar yardım ettiriyorsunuz gece ve gündüz.biz daha düzen kuramadık..

oncelikle omurlu olsun bebeginiz.Allah saglik sihhat versin.
bebeginiz daha yeni olmus alismasi cok zaman aliyor.
biz annelik ic gudusuyle herseye yetisiriz ama babalar pek dusunemezler.
o yuzden esinizin uzerine fazla gitmeyin.zamanla alisacak bunu siz de goreceksiziniz.
bir de is hayati,gunun yorgunluguyla birlikte gece bebek aglamalari onlara zor gelir.biraz olsun dinlenmek istiyorlar
benim esim de ilk baslarda ben soyleyince yapardi ama simdi benim soylememe bile gerek kalmiyor ki benim yapmam gereken bazi seyleri bile ben daha yapmadan o hallediyor.
hersey rayina oturur.

Cnm Allah hayirli uzun ömürler versin bebeğine öncelikle benimde 3 aylık bı kızım var ve cok huysuz gazli bı bebek bende lohusalik depresyonuna girdim ve yeni yeni atlatıyorum cok şükür bebegim gece gündüz hep agliyor uyumuyor emmiyor yani cok zor bı bebek esim de doktor olduğu icin genelde ya nobette yada nobet çıkışı evde uyuyor oluyo eger haftasonu tatili varsa yardım eder fakat o da ayda 1 yada 2 kere denk geliyo cok şükür kayınvalidem melek gibi bı insan sürekli yanımda ve cok yardımcı oluyo ama geceleri ben ilgileniyorum tabiki esimin uykusu da o kadar agirki hic ağlama seslerini falan duymaz uykusundan cok zor uyanır yani senin esın yine cok iyi ilgileniyormuş gercekten ins bir an önce büyürler :)))

bende sizin gibi düzelir diye düşünüyorum umarım öyle olur

kadın çalışmıyorsa kocasından çok da birşey beklememeli diye düşünüyorum.
sonuçta adam erken kalkıp işe gidiyor ve gün içinde dinlenme olasılığı yok.
ama kadın evdeyse gece uyumazsa gündüz dinlenir enazından.

Ya bence de tamam o sizin çocuğunuz yardım etmesi hoş bişey ama onunda yorgun olabileceğini unutmayıp fazlada üstüne gitmeyn bence..

cok sanslisin canim bence kocani cok sıkma gorunuyor ki yardim egilimi var benim coca 3 ay kucagina almadi oglumu halada kendi totosunu dusunur ben soylemeden yada kucagina birakmDan hayatta alip sevmez ilgilenmez!!!

benim bebeklerim ikiz ve eşim zaten yardım etmek zorunda.tek kişinin ağlayan,acıkan,altına yapan iki bebeğe aynı anda yetişmesi çok zor.hani insan kopyalama durumu olsa yardım etmesin diycem ama..zaten bende çalışıyorum ve eve onun kadar yorgun geliyorum,o yüzden herşeyi ortaklaşa yapıyoruz.eşim bu konuda süperdir,hatta bebek bakımında benden bile iyidir.sonuçta bizler anne isek onlarda baba değil mi?

Son düzenleme:
ben eşimden bir bez bile isteyince çok zoruna gidiyor yüzünden belli ama iş sevmeye gelince bakar ağlayınca annesi seni istiyor der offfff

Bu yaziniz Türk toplumunun icinde bulundugu durumun yansimasi.

Insanlar o kadar birbirinin kopyasi hayat yasamaya alismiski, artik normal hayatin akisini bile sorguluyorlar.

" Aceba herkes nasil yapiyor? ":)

Hürrem cikar TV de, koca bir toplum Hürrem yüzügü, Hürrem yatak örtüsü vb. alir herkes Hürrem olmak ister.

Bihter ´in cizmesi, kolyesi bilmem nesi cikar, herkes bihter olur.

Popüler kültürle sekillenen gölge yasamlar ve koca bir toplumun kopya hayatlari..

Yani artik esimizin cocugumuza gösterecegi ilginin dozunu bile baskalarininki ile kiyaslayarak ayarliyoruz:)

ne alakası var?ben çok tecrübesizim ve yeni doğum yaptım doğal olarak neyin nasıl yapılması gerektiğini bilemiyorum ve yaşayanlardan bilgi almak kadar doğal ne var?

Yukarda isaretledigim bölüm ile alakasi var:)

Esiniz yardim ediyormus ama siz " aceba daha fazlami yardim ettirmeliyim, herkes ne kadar ettiriyor" diye düsünüyorsunuz ve bize soruyorsunuz..

Yani burdaki bayanlarin eslerine ne kadar yardim ettirdiklerine göre sizde sizinkini ayarlamak istiyorsunuz.

Allah bağışlasın.
Eşine gelince,bilmiyordur,öğretmek lazım.En azından sen isteyince yapıyormuş.
Biz kadınlar içgüdüsel olarak bazı şeyleri yapıyoruz.Çocuk sahibi olmadan önce bakımı hakkında fikrimiz oluyor.
Bizler bebek görmüş,bazılarımız bakmış,en azından kucağına almış oluyoruz:)
Çoğu erkeğin ise,baba olmadan önce bebeklerle hiç ilişkisi olmamış oluyor.Nasıl davranacaklarını bilemiyorlar.
Anne çok becerikliyse,nasılsa halleder diye geri çekiliyorlar.

benim ayarlıcağımı nereden biliyorsunuz.ben genel olarak normali ne onu merak ettiğim için burada konu açtım ve ayrıca ister uygularım ister uygulamam bu benim bileceğim bir iş..

Benim esimede ben gorevler verdim...Annem arada memleketten gelip bizi rahatlatiyor..onun disinda geceleri ayri yatiyoruz cunku esim uyandimi uyuyamiyor...Bende kizi sabah ona verip bir iki saat deliksiz uyuyorum ...boyle bir duzen kurdum aksam yatana kadarda gaziydi falan yardim ediyor...Seninde dedigin gibi benim soylememle duzen kuruldu ...ona kalsa o arada sevecek sonra bilgisayarin basina oturcak:)))baya ugras verdim ama simdi alisti gorevlerine...ama ilk zamanlar hiiiiiccc anlamadi halimden...depresyonja girdim...hatta sutum erkende kesildi..

amin saolun.bende öyle düşünüyorum ama işte bazen aklıma geliyor oda baba ve benimle aynı şekilde bakabilir diye ama yinede çalıştığı için kıyamıyorum uykusuz kalmasına..

bende ilk günler bir çok sorun yaşadım çok ağladım zaten bebeğe adapte olmak zor birşey sorumluluk almak birde insan eşinden destek bekliyor bizde şimdi yavaş yavaş alışmaya başladık..

biraz tuhaf .
altını değiştiriyorsan bezini yanına al.
ne bilim gece emzirmişsin gazını çıkart.
eşin çalışıyormuş gece kalkıyormuş yazık değilmi adama ki eşinde yardım ediyor yani.
kısura bakmada sanki eşin şey gibi
onu etir bunu götür.
tabiki yardım edecek ama
neyse allah bebişin, sağlıklı güzel ömürler versin

Yanlis dusunuyorsunuz bana gore..Lohusalik doneminde bir kadin...cocuk olunca butun hayati degismis...ve malum depresyonda...arkadasin sorusundaki amac acaba ben mi abartiyorum..esime fazlami yukleniyorum..herkes ayni seyleri hissediyor mu? Bunun gibi sorunlarina cevap aramak..kendi bunalimini atlatmaya calismak duruma alismak icin ayni durumdaki bayanlarla dertlesmek istegi...Ayrica arkadasi boyle yargilamaya calismaninda bir anlami yok bence...bu konu hurrem yuzugunden baya farkli ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…