Çocuk Hastalıkları bebeği olduğu reflü için motilium kullanan anneler

• Konu Sahibi Konu Sahibi NADYA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

NADYA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
291
5
96
İstanbul
merhaba
2 aylık bebeğim sürekli kustuğu için reflü teşhisi koydu doktorumuz.
motilium kullanmaya başladık dünden beri.
birkaç sorum olucaktı
kızım sabahtan beri uyuyor.sadece emmek için 2 kez uyandırdım.bıraksam uyanmaz sanki o derece ağır uyuyor.
ilaçın böyle bir etkisi olabilirmi acaba?
ağırmı geldi?
sizin bebeğinizdede böyle bir etki olmuşmuydu?
birde bebeğinde reflü olan anneler.ne tür beliriler vardı sizde?

meraba canım.benim kızım şu an 6 aylık oldu.ama doğuştan reflü vardı kendisinde.seni çok ii anlıorum o kusmalarına tanık olmak çok kötüdür.bizde hem motilium hem gaviscon kullandık.gaviscon ii bi ilaç dr.una sor muhakkak.uykunun ilaçla alakası yok.2 aylık oldu artık uyku düzeni oturuo o yüzden.bende ne kadar çok uyuyo deyip uyandırıodum.ama sakın yapama.çünki bebeklerin büyüme hormonları gece salgılandığı için uyandırırsa gelişini kötü yönde etkilermişin.dr.um söledi bunu.bırak uyusun hem düşün aç olsa hiç uyrmu ufaklık??bebeğe yüksek yastık kullan ve emdikten sonra en az 15 dk.gazını çıkar bunlar önemli.merak etme 2 aya kadar düzelecek inşallah.sağlıklı günler diliorum...merak ettiğin bişi olursa sor yine hoşçakal..

benimde bebeğim reflü ve sürekli kusuyor bu yüzden de fazla kilo almıyor cok üzülüyorum bizde motilium kullanıyoruz henüz bir faydasını da görmedik ama uyku falan yapmadı uykusu düzene girdiği için olabilir..

motiliumu dr ım bana sütüm artsın diye vermişti..
bebeklerde kullanıldığını bilmiyordum.

bende motilium kullanmaya başladım bebegime..gerçekten çok uyuyor acaba motiliumdanmı????????

mrb benim de 6 aylık bi oğlum var çok kusuyor dr. reflü dedi motilium kullanıyoruz bir haftadır ama hiç faydası olmadı.önceden çok az uyurdu şimdi sürekli uyumak istiyor hep huzursuz.emzirmeden 15dk önce veriyorum siz nasıl kullanıyorsunuz cvp yazarsanız çok memnun olurum.çok korkuyorum

bende bebegime 40 gunlukken baslandi motillum ve gaviscon infant .
7 ay kullandim.
ama duzenli kullanmadim.
uyudugunu farketmedim.
motillum u gunde 3 kere kilosu kadar veriyorduk.
en zararsiz ilac oldugu soyleniyor insallah oyledir.
gecmis olsun.

slm benimde üçüz kizlarim var 6 aylik oldular ve ikisinde reflu var bizde motilium kulaniyoruz ama hic uyku falan yapmiyor hatta kizimin biri gece hic uyumuyor bence alakasi yok uykuyla
biz fayda goruyoruz bazen unutuyorum vermeye o gun cok kusuyolar yine ara ara kusuyolar ama o da normalmis dedi doktor

canım ben reflülü bebeklerin anneleri burdan yazışalım adında konu açmıştım orayı takip et derim bende reflü zannediyordum başımıza neler geldi formu baştan sona okursan biraz aydınlanmış olursun geçmiş olsun

Merhaba benim bebeğimede bebek reflüsü teşhisi kondu. Şu anda iki buçuk aylık. Motilium mü yoksa gaviscon şurupmu kullanmalıyım bilemedim. Bu ilaçları kullanan ve faydasını gören varsa bana yardımcı olabilirmi acaba.

bizde gaviscona başladık. emzirdikten sonra veriyorum sabah akşam ama bu sefer de gün içinde tam uykuya dalarken bulantısı geliyor az kusuyor ve uykusu bölünüp uyuyamıyor. Baska bir dr da gavisconu yarımşar doz günde 3 kere vermemi söyledi bugün onu deneyeceğim çünkü öglen kusuyor bu sefer. Dr öncelikle mamayı kes dedi (mama takviyeli gidiyorduk) sonra da ilacı kullandık. Kusma kesilmedi ama büyük ölçüde azaldı. Halı silmiyoruz artık. Sanırım ilacın etkisi yediklerini katılaştırmak çünkü artık sıvı kusmuyor. Katı şekilde ve az kusuyor. Bir ara oluk oluk kusuyordu.

Malesef doyum duygusu yok, sürekli emmek istiyor. Hele ilaçtan önce çok kusunca tekrar emmek istiyordu sütüm de birikmiyordu. Şimdi ilaç kullanıyoruz. 2 saatten önce emzirmemeye ya da mama yapmamaya çalışıyorum. Ama çok kusması -kilsu normalse- aşırı beslemeden de oluyor. Bizimki gibi ne verseniz yer sonra foşurt diye kusuyorsa fazla besleniyordur...

benimde kızım ağız dolusu kusuyo nasıl kilo alcaz biz ya çok zor bi durumnezamn geçerr 1 ay 20 günlüğüz

Motiliumu bebeğe mi veriyorsunuz anlamadım. Sütü arttırır diye duydum kullanmayı düüşündüm ama süte geçer diye istememiştim. Sütünüze etkisi var mı ?

Motiliumu bebeğe mi veriyorsunuz anlamadım. Sütü arttırır diye duydum kullanmayı düüşündüm ama süte geçer diye istememiştim. Sütünüze etkisi var mı ?

Evet bebeğime veriyordum ama pek faydasını görmedim. Yazılanlar gibi uyku falanda yapmadı. Dr um daha sonra gaviscon verdi. Onu verdikten sonra daha rahatladı. Şimdi çok şükür ilaçsız bir şekilde anne sütü alarak ve kusmaları azalmış bir şekilde büyümeye çalışıyor kızım. Şu anda da 15. haftasında. Yani anlayacağınız biraz sabırla ve bebeğiniz büyüdükçe reflü ve kusmalar azalıyormuş.

Bizim dr.umuzda reflüsü olduğu için motilium verdi uyku yaptığını hissetmedim hiç eski dr.umuz 6.aydan snra düzelir demişti bu dr.umuzda motiliumu verdi kullandık ek gıdaya geçtikten sonra ilaç sayesinde mi yoksa 6.aydan snra ek gıdaya geçtik diyemi düzeldi bilemiyorum.Buarada dr.umuz Acıbadem Medipol Enver Atay.

bende motilium kullandım bebeğimde kusmaları azaldı fakatkilo artışı fazla olmadı aceba ilactanmı bilemedim sık sık da emziriyorum

Merhaba benim bebeğime de reflü teşhisi kondu. Bebeğim sürekli ağlıyor, kusuyor, emmeyi şiddetle reddediyor, biberonla zorla besliyorum. Sizin bebekleriniz de de kusma dışında bu şekilde şikayetler var mı? Bu reflü belası büyüyünce geçer mi acaba ?

ya arakdaşlar MOTİLİUM nasıl verıyosuznu bebgınıze okudum bırşey analamdım
receteden nasıl verdınız bebegınıze bende emzırıyorum
çok kusuyor bugun doktor verdı ılacı ama nasıl vercem yaa
şılınga gıbı bırşeyı var
yardımcı olurmusnuz

Benim oglum 23 aylık doğduğundan beri hic gaz sorunu ve kusma olmadı maşallah...ama iki defa enfeksiyon ve yediğinin dokunmasından ağız dolusu kustu doktor motilium verdi hemen düzeldi kusmasi..içindeki şırıngayi şişenin icine sokup kilosu kadar çekiyorsun mesela oglum 13 kg ona gore çekiyorum sonra sıkıyorum ağzına tadını da cok seviyor herkese gecmis olsun

Mrb anneler 1 ay önce doğum yaptım şuan kızım tam 1 aylık ve sürekli emzirdikten 2 3 dakka sonra kusuyo dr.motilium verdi kullandık fayda etmedi gaviscon da verdi ama henüz kullanmadım arada mama da veriyorum sütümun yetmediği zamanlarda gavisconu mamasına katip nasıl kullanmalıyım bilmiyorum yardımcı olurmusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…