Bebeği olmayanlara hangi tetkikler yapılır?

minikbeyazbulut

Bir varmış, bir yokmuş..
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
352
3
621
42
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Ben bir konuda size danışmak istedim.
Bizim iki sene istediğimiz halde bebeğimiz olmadı.
Birkaç ay önce doktora gittiğimde polip görüldü ve gebeliğe engel ya da düşüğe sebep olabilir diye histeroskopi ile alındı.
(Daha önceki kontrollerimde çıkmamıştı.
Zaten genelde, hamile kalma sıkıntısı çekenlerden tedavi sürecinde isteniyormuş bu işlem.)
Yani rahmim temiz.
Bu arada kan ve hormon tahlilleri yapıldı.
Hepsi normal, gebeliği engelleyecek bir durum yok.
Bundan sonra doktor, benden HSG ve eşimden sipermiyogram istedi.
Benim HSG sonuçlarım temiz, tüpler açık.
Eşimin de sipermiyogram sonuçları genel olarak iyi yalnız sperm sayısı normalden fazla.
1cc'de 80 milyona kadar olması gerekirken 165 milyon çıktı.
Henüz doktora göstermedim ama bu bir sorun olur mu bilmiyorum.
Yani görünürde bir sıkıntı yok gibi.
Şimdi bundan sonra doktor bizden hangi tetkikleri ya da tahlilleri ister?
Yoksa bakılacak şey bu kadar deyip aşılamaya falan mı yönlendirir?
Burada yazacaklarımız tecrübesi olmayan arkadaşlara da takip edilen süreç hakkında yol gösterici olabilir.

Burada sıkıntı yaşayan çok arkadaşımız var.
Allah dileyen herkese en hayırlı bir şekilde bebeğine kavuşmayı nasip etsin. Amin.

kızlar benimde 1 oğlum var bende 2 yıldır hem tedavi grdüm hem bitkisel kürler yaptım olmadı ama size tavsiyem rahim flimini muhakkak çektirmelisiniz benim rahim fliminde 3 ay sonra kendiliginden hamile kaldım oda bende yumurta gelişmiyo gelişse ilaçsız çatlamıyordu ona ragmen beklenmedik bir anda 7 haftalık hamile oldugumu öğrendim ...........tedavim klomen ve çatlama iğnesizdi ve başarızız oldu canım

ya bızde devlet hastanesıne gıttık bugun kan tahlılı yaptrdım bı kaç tup kan verdım ama bıde alltan baktı doktorum tertemız dedı ıltıhabım yokmış esımıde özel bı hastanede sperm testı yaptır dedı sonra bana getır demış urolog yalnız bundan sonra ne yapcaz yanı benı ultrosana koymadı gun de vermedı ama ben evlenmedn bı sıkıntı olurmu dıye baktırmıştım yumusrtalıklarımda bısy yok herseyım ıı dı ama sımdı nasıl bılmıyom evlnedık sonucta sonra esımede bı ultroson gıbı bsıy yapcaklarmı o testı yaptırıken ayrıtetten urologa da almalımıyız acaba yoksa dr un dedıgı gıbı sadece testı yaptırıp devlet h göstermelımı bıde benım esım cok kuçukken sol kasık fıtıgı amelyatı olmuş arastırdım pek ii seyler duymadım bunnla ılgılı acaba kötu bısy varmıdır ya ışllh yoktur 1 sene korunmadık olmayınca böle ınsanın aklına hersey gelıyo 2 senelık evlıyız artık bızde ıstıyozzz yazarsanız sevınırm arkadslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…