Açıklamaların icin cok tesekkur ederim bizde simdi alerji uzmanına girmeye başladık yine tavsiye üzerine Osman Pince artık ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım ayrıntılı alerji testi istedi garanti olsun diye 24. De cikicak sonuclar senin bebisin kac yasında? Et ve sut ürünlerini kestikten sonra kan kesildi ama kan gelmemesi baska bi gıdaya alerjisi oldugunu gösterirmi bilemiyorum ?? Benim bi arkadaşımın bebeginde de alerji vardı ve Osman bey le aştılar durumu çok ilgili bir doktor bakalım ins. Şifa olur benim diyetim cok sorun degil yalarımda ek gıdalara gecmiste kızımın acısından zor olacak siz başladınız mı ek gıdalara ?
benim kızım 1 yaşında.
kan gelmemesi başka bir gıdaya alerjisi olduğu anlamına gelebilir. şu şekilde anlayabilirsin. yüzünde vücudunda kızarıklık olursa, kaka yaptığında makatında kızarıklık olursa, ishal olursa, en son ağır durum ise kanama olması.. illa yiyecek olarak düşünme; parfüm gibi kokularda, sinek ısırığı bitkisel ürünler kremler yağlarda yapar.
kanama olduysa yiyebileceğin şeyleri yazdım sadece onları ye doktorun seni yönlendirene kadar. keçi peyniri ye deneyerek ama. migrosta baltalı markayı al. yumurta, keçi yoğurdu, keçi sütü şuan hiç yeme doktorun seni yönlendirene kadar.
çok dikkat et. bağırsaklarında kanama olmuş. midesine vurmuş. çok ciddi durum. her bir yeni gıdayı azar azar yemeye başla ve 5 gün dene. en zararsız olanlar pirinç, kabak, havuç, semiz otu, pırasa, enginar, kereviz, elma, armut, zeytinyağı, yeşil üzüm.
Ekmekte yeme şuan. doktorun seni yönlendirene kadar.
parfüm sıkmayın kendinize tenine temas ettirmeyin. yerleri sabuz tozu ile sil. bebek bezi olarak huggies organik bezi kullan. parfümlü bez kullanma, deterjanı organik sabun tozu ve 4 kere durula çamaşırlarını, kullandığın tüm şampuan, yağ, krem losyon bunları kullanmayı kes. aşağıdakileri kullan.
yazın sinek ısırmasından uzak tut cibinlik kullan. yazın çok dikkat et, terlemesin isilik yaralara dönüşebilir alerjik olduğu için ciltleri hassas olabiliyor. benimkisi öyle.
şampuanı pişik kremi altta yazdım bunları kullan. başka marka kullanma alerji yapar yine midesine bağırsaklarına vurur. alerjik çocuklar genelde atopik ciltli oluyorlar. cildi kuru olur. sürekli nemlendir cildini aşağıda yazdığım nemlendirici ile.
yalnız bunu unutma her çocuk farklı alerji durumları. sen temkinli davran. az az arttıra artıra dene herşeyi. benimkine alerji yapan şey seninkine yapmayabilir.
şampuan: la roche lipikar serisi "Lipikar Syndet"
nemlendirici ve pişik kremi; "Lipikar Baume AP" yazında kullan bunu
yağ; gerçek zeytinyağı ile yağla.
pudra: chicco nun pudrası çok kullanmamaya çalış.
Bizimkinde yüzünde kızarıklıklar oluyor. hemen yedirmeyi kesiyorum. bağırsaklarına ve midesine vurmasın diye. alerji yaptığını doktoru ile görüşüyorum. o bana ne zaman tekrar denemem gerektiğini söylüyor ve kendisi notunu alıyor.
ek gıdalar sorun değil. ilk önce pirinç unu ile muhallebiyi dene, örnek ilk önce yarım çay kaşığı 2 gün 1 çay kaşığı 2 gün 1 tatlı kaşığı 2 gün şeklinde herşeyi dene ve arttır yavaş yavaş..
sonra pirinç+kabak+havuç diye sırayla gideceksin. meyve olarak elma armut şeftali yeşil üzüm ilk etapta. muz siyah üzüm alerji yapıyor. kuzu eti emin olduğun yerden aldır yağsız olanından onu 10 gün içinde denersin. yumurta sarısınıda 10 gün içinde denemeyi tamamlarsın. senin emzirmen alerjiyi daha hızlı atmasına yardımcı olur. yediklerine çok ama çok dikkat et. börek bisküvü tavut eti fındık yağı, mısır yağı, çikolata, ketçap mayonez gibi şeyleri sakın yeme.
Alerji doktoruna sürekli git bırakma kontrollerini. biz 2 ayda bir gidiyoruz.
moralini bozma zor alerjik çocuk. ama alışınca ve onu çözünce anlıyorsun kolaylaşıyor.
soruların olursa cevaplarım yine.