Çocuk Hastalıkları bebeği reflü olan varmı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

aslxix28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2008
3
0
86
Ankara
kızlar 33 günlük bir bebişim var ne zaman emse sütü olduğu gibi çıkarıyor bir aydada sadece 600 gr aldı doktora gittik reflü dedi kustuğu zaman ağzından ve burnundan kusuyor direk o anda yakalyıp yüzüstü çevirmek zorundayım yoksa boğuluyor doktorlar yüzüstüde yatırmayı sakıncalı buluyorlar napacağımı şaşırdım bu konuda deneyimi yada bilgisi olan varmı bana yardım etsin bebeğimi gözümün önünden ayıramıyorum çıldırmak üzereyim
senağlama

kızlar 33 günlük bir bebişim var ne zaman emse sütü olduğu gibi çıkarıyor bir aydada sadece 600 gr aldı doktora gittik reflü dedi kustuğu zaman ağzından ve burnundan kusuyor direk o anda yakalyıp yüzüstü çevirmek zorundayım yoksa boğuluyor doktorlar yüzüstüde yatırmayı sakıncalı buluyorlar napacağımı şaşırdım bu konuda deneyimi yada bilgisi olan varmı bana yardım etsin bebeğimi gözümün önünden ayıramıyorum çıldırmak üzereyim
senağlama

aslı öncelikle bebeğini güle güle büyüt bende bu konudan müzdariptim benim bebeğimdede reflü vardı 8 aylık olana kadar kustu sonra aniden kesildi biz gaviscon infant diye bir ilaç kullandık emzirmeden önce çok az bir suya bu tozu karıştırıyordum kaşıkla içiriyordum 15 dk bekleyip emziriyordum kusması azalmıştı ozaman bu kilo alımını çok etkiliyor maalesef kusması biterken zayıf haliyle diş sorunları başlıyor benim kızım şimdi 13 aylık ve hala olması gereken kiloda değil bebeğini yüz üstü sakın yatırma biz yan yastığı kullanmıştık dr muz tavsiye etmişti medikal malzeme satan yerlerden bulabilirsin iki ücgen düşün bir birine bez parçasıyla bağlı bir tarafı daha uzunca sırt kısmına gelen taraf kızını ağlı sollu çevire çevire arasına yatırıyorsun sürekli sırt üstü yatmadığından kafasıda düzleşmiyor kulakları yapışık oluyor biz çok faydasını gördük denemeni tavsiye ederim sabırlı olmalısın ne kadar kusacagı belli olmuyor çünkü allah yardımcın olsun

cnm benım arkadasımın bebegıde reflu onlar humananın kusmayı onleyıcı bir maması var onunla besledıler cok ıyı yanlız kesınlıkle kusmuyodu mamayı yıyınce dene istersen oda anne sutunu hep kustu

senağlama

canım çok geçmiş olsun,annelik çok emek istiyor,seni anlıyorum.oncelikle telaşlanma.zaten 600 gr.aylık ideal.sana tavsiyem bebegini 45 derecelik açı ile yatır ,yani belinden destekli olarak kafası dik kalsın ki midesi yer çekimi ile oarntılı olarak geri kaçak yapmasın.bunun yanı sıra humana ya da milupanın AR mamasını kullan,gece emzir gündüz mama kullan.dr.una danış gaviscon ve motilum verebilir.reflü,bebek kendi kendine oturmaya başlayana kadar devam edebilir.bunun yanı sıra bebegıne bır de idrar tahlili yaptır.böylece kusmanın nedeni tam olarak anlaşılır.çok geçmiş olsun.saglıcakla kalın.kolay gelsin canım.

canım benim oğlumda reflü vardı ve bu reflüden çok çekti şuanda oğlum 2.5 yaşında yeni kurtulduk reflüden inşallah senin bebeğinin reflüsü uzun sürmez ben kusmayı önleyen mama ar mama kullandım

arkadaşlar merhaba,

benim oglum şuan 2.5 aylık, fakat 10 günlükten beri emdigini cıkarıyor, arada mama da veriyorum onuda cıkarıyor..bazen peynir kıvamlı bazen sulu kusuyor..

ama kilo alımı iyi cok almıyor ama alması gereken kadar alıyor..

ama ustunu giydir cıkar mahvoluyo ve degistirirken gene kusuyor..
doktorumuz motilium diye bi surup verdi ama sanki onu icince daha cok kusuyor..

birde hep burnu ve genzi tıkalı, kustugu icin mi acaba ..nolur yardım edin

Merhabalar,öncelikle çok geçmiş olsun aynı sorunları yaşamış biri olarak yazılanları okurken çok etkilendim benim bebeğimde de çok kusma vardı aynı anlatılanlar gibi ağız dolusu fışkırır tarzda,çok fazla gaz ve en kötüsüde kakada kan çıkıyordu.gitmediğimiz dr kalmadı.kusma için bize de gaviscon,motilium verdiler ve malesef kullandık bu arada bebeğimin kilo alımı gayet güzeldi ilaçlara rağmen kusma devam ediyordu bebeğim boğulacak diye öyle çok korkuyordum ki onu hiç yanlız bırakmıyordum.5 aylıkken çok iyi bir dr buldum ve sadece kaka tahliliyle teşhis koydu bebeğimde süt alerjisi varmış.anne sütünü kestik ve kızım iyileşti kan da kalmadı kusmada.buarada kaka tahlilinde gizli kan ve redüktan madde bakıldı redüktan madde pozitifse süt alerjisi teşhisiymiş zaten.kolay gelsin ve tekrar geçmiş olsun.

Canım benim oğlumdada 6 aydn sonra başladı bu durum.Bizde aptamil in özel kusma mamasını kullandık.hemen hemen bu bizde 2 yıla yakın devam etti.Doktorumuz ameliyat bile olması gerekir yada bu özel mamalara devam edecek hiçbir ek gıda vermeyeceksiniz demişti.Bizde çok gayret ederek bu mamalara devam ettik hiçbir ek gıda vermedik.Tek bebeğimiz ameliyat olmasın diye.Bunu yendik eğer devam edeydi son çare doktorumuzun dediğini yapacaktık.Eşim ufacık bebeği ameliyat yaptırmam dediğinden direndik bu olaya ama Şükürler olsun geçti şu an oğlum 5 yaşında.Belli süre akranlarından geri kalıyor ama hiç merak etme sonra hemen arayı kapıyor.Maşallah şu an çok sağlıklı.Hortum gibi kusmaları aklıma geldikçe Allahıma bin şükür ediyorum.Özel mama verirseniz belki bu sizde birkaç ay sonra reflü olayı biter.

Benim bebeğimde reflü, daha tanısı yeni kondu.Yanlız benimki kusmuyor, aç olduğu halde memeye yaklaşırken çığlığı basıyor. Çok yıprandım daha 1 hafta oldu ama çok üzülüyorum. Hem aç hemde yiyemiyor. Birde yemekten sonra bazen öksürüyor , bu akciğerine süt kaçmasının belirtisiymiş zatürre bile olabilirmiş...Allahım sen aklımı koru...

BENİM bebeğime de reflü teşhisi kondu 4 günlükken başladı şuan tam iki aylık 2 gündür çok azaldı kusması az az emzirmeye özen gösterdim bide dik yatır altını emzirmeden önce değiştir bide emzirdikden sora gazını çıkarsa bile 10dk. falan dik tut göğsünde bizim çok şükür azaldı umarım o günler geri gelmes çok üzülüyodum kusunca Allah hepimizin bebeklerine şifa wersin

Bebekleriniz kusmaya başladığı an doktorunuzla paylaşın. Fışkırır tarzda ise sorun var demektir..

Bebek reflü şikayetleri şu şekilde..

- Fışkırır tarzda kusmalar varsa
- Kilo kaybı yada durma
- Öksürük varsa
- Salya varsa
- Aşırı derecede ağlama huzursuzluk uykusuzluk ama uyku halleri (gaz sancısı yapar ve mide ağrısı yapar.)
- Hırıltı

Eğer kilo alımında bir kötü durum yoksa 6. ayda oturmaya başlayınca geçildiği söyleniyor. Fakat kilo kaybı yada durması varsa reflünün tedavi yollarına gidin..

Benim bebeğimde de 3. ayında ki kilosunda 2. aydaki kilosunda değişiklik olmadığı gibi 200 gr da vermişti. Zayıflamaya başladı yani..

Mamasına gaviscon toz karıştırıp kullandık 2 hafta kadar tam anlamı ile geçmedi..
Bu sefer Mamasını değiştirdik milupanın AR kusturmayan mamasını kullandık çok işe yaradı. Ama gaviscon tozu karıştırmaya devam ettik kilosuna göre nasıl kullanacağınız yazıyor…

Halen geçmeyince 15 gün içinde motilium şurup kullanmaya başladık.. yemekten yarım saat önce aç karnına surubu içiriyorsunuz..

Tedavisi 1-3 ay arasında devam ediyor kusmalarına göre yani. Kusması kesilince ilaçlarıda sakın kesmeyin. Devam edin..

Ayrıca AR mama katı bir mama onun için mama aralarında suyu biraz fazla verebilirsiniz. Çünkü çok kurutuyor dudaklarından da anlayacaksınızdır.. yedirdikten 1 saat sonra su içiriyorum. Tekrar 1 saat sonra yine su içiriyorum.. Mamanın arkasından su içirmeyin. Yoksa Mamayı sıvı hale getirip tekrar kusmasını sağlarsınız..

Ayrıca mamayı tek seferde yedirmeyin. Ben 2 yada 3 parçada 5 – 10 dakikalık aralarla yediriyorum.. aralarda gazını da çıkartmaya çalışıyorum..

Mama araları 3 saat yada 3.5 saat aralarla yedirin. 1 saat 2 saat aralarla değil.. anca sindiriyor çünkü ve mideden sindirmesi kısa sürede olmuyor.. ben mesela 3.5 aylık bebeğime 3 yada 3.5 saat ara ile 180 yediriyorum. 1 günde 5 öğün olarak..

Yedirirken 45 derece eğimle yediriyorum.. yedirdikten sonra 15- 20 dakika kucağımda dik pozisyonda tutuyorum.. ve yatağıda yine 45 derece eğimli şekilde yatırıyorum.. Yatağının baş kısmını eğimli şekilde yastıklar koyarak yaptım..

Bu konuyu önemseyin.. çünkü ileride mide reflüsü kalıcı hale gelmemesi için. Yoksa mide ameliyatı olmak zorunda kalınabilinir..

Bu dediklerimi yaptığınızda ve düzelme yoksa kesinlikle çocuk gastrolojisine gitmenizi öneririm..

Reflü sorunu varken 350 lere düşerken yemesi günlük. Şimdi çok şükür 900 cc ‘ye dayandık. 20 günde bu kadar yol katettik.. biraz dikkatli yedirmek gerekiyor.. moralinizi kesinlikle bozmayın. Ben çok bozmuştum. Sizde özenli davrandığınızda farkı ve iyileşmeyi göreceksiniz..

Geçmiş olsun tüm bebişlere ve annelerineee 

kusan bebeklerde süt alerjisi olabilir buna dikkat edin..

mama kullananlar özel aptamil HA mama kullanmalı...

süt verenlerde özel diyet yapmalı...

çocuk gastroloji ve çocuk alerji doktoruna götürmelisiniz mutlaka..

götürmediğiniz takdirde mide ve bağırsakta tahribat yaratıyor.. daha büyük sorunlara sebep oluyor...

benim de iki aylık bebegim var kakasinda kan görülmesinden sonra sut alerjisi teşhisi kondu fışkırıyor gibi kusmasi refluden dedi doktor gaviscon verdi ama bu ilacı verince sanki daha çok kustu ilac kusmayı azaltıyor mu bilen var mi

Derhal geciktirmeden çocuk gastroloji ve beslenme profesörü olan Fügen çokuğraş'a gitmeni tavsiye ederim. Çocuğunun mide ve bağırsaklarında sıkıntı çekmek istemiyorsan çok çabuk randevu almanı tavsiye ederim. Ben çok çektim. Gitmediğim doktor kalmamıştı.
biz 6 aylıkken Fügen Hanıma gittik geciktik çok. yok yere midesinde reflü olarak sıkıntı çektik. başka doktorlara gidip zaman kaybetme. süt alerjisi mideye vuruyor. bağırsakta kanama yapıyor.

Emziriyorsan diyete girmen lazım. Her yediğini 5 gün denedikten sonra diğer gıdayı yemelisin. Buna çok dikkat et. keçi sütü, keçi yoğurdu, kuzu eti, kabak, taze fasülye, havuç, pırasa, patates, kereviz, enginar, koskanın organik üzüm pekmezi, semizotu, sadece zeytinyağı kullanmalısın yemeklere, yeşil üzüm, elma, armut yemelisin şuan aklımda olanlar. Kan damlası kullandırma alerji yapıyor. d vitmaninin dışındaki vitaminlerde alerji yapıyor.

Mama ise neocate mama kullanmalısın. Fügen hanım rapor yazıyor devlet karşılıyor hiç ücret ödemeden.

yumurta, portakal, mandalina, bal, domates, kırmızı mercimek, ceviz, fındık,balık gibi şeyler alerji yapabilir. Benimkinde yapıyor. her çocukta farklılık gösteriyor. alerji konusunu çok iyi bilen çok az doktor var. Tam anlamı ile bilinmiyor..
2 yaşına kadar geçecek. Bu süreçte çok dikkat etmek gerekiyor.
Fügen hanım bu konuda çok iyi. onun sayesinde kısa zamanda çok yol katettik. farklı ilaç vermişti öncesinde. gaviscon gibi ilaçlar kesin çözüm değil. Gaviscon motulium gibi ilaçlarla zaman kaybetme derim. Daha küçük şimdiden gidersen doğru şekilde yönlendirileceksin.
Çok geçmiş olsun..

Derhal geciktirmeden çocuk gastroloji ve beslenme profesörü olan Fügen çokuğraş'a gitmeni tavsiye ederim. Çocuğunun mide ve bağırsaklarında sıkıntı çekmek istemiyorsan çok çabuk randevu almanı tavsiye ederim. Ben çok çektim. Gitmediğim doktor kalmamıştı.
biz 6 aylıkken Fügen Hanıma gittik geciktik çok. yok yere midesinde reflü olarak sıkıntı çektik. başka doktorlara gidip zaman kaybetme. süt alerjisi mideye vuruyor. bağırsakta kanama yapıyor.

Emziriyorsan diyete girmen lazım. Her yediğini 5 gün denedikten sonra diğer gıdayı yemelisin. Buna çok dikkat et. keçi sütü, keçi yoğurdu, kuzu eti, kabak, taze fasülye, havuç, pırasa, patates, kereviz, enginar, koskanın organik üzüm pekmezi, semizotu, sadece zeytinyağı kullanmalısın yemeklere, yeşil üzüm, elma, armut yemelisin şuan aklımda olanlar. Kan damlası kullandırma alerji yapıyor. d vitmaninin dışındaki vitaminlerde alerji yapıyor.

Mama ise neocate mama kullanmalısın. Fügen hanım rapor yazıyor devlet karşılıyor hiç ücret ödemeden.

yumurta, portakal, mandalina, bal, domates, kırmızı mercimek, ceviz, fındık,balık gibi şeyler alerji yapabilir. Benimkinde yapıyor. her çocukta farklılık gösteriyor. alerji konusunu çok iyi bilen çok az doktor var. Tam anlamı ile bilinmiyor..
2 yaşına kadar geçecek. Bu süreçte çok dikkat etmek gerekiyor.
Fügen hanım bu konuda çok iyi. onun sayesinde kısa zamanda çok yol katettik. farklı ilaç vermişti öncesinde. gaviscon gibi ilaçlar kesin çözüm değil. Gaviscon motulium gibi ilaçlarla zaman kaybetme derim. Daha küçük şimdiden gidersen doğru şekilde yönlendirileceksin.
Çok geçmiş olsun..

Açıklamaların icin cok tesekkur ederim bizde simdi alerji uzmanına girmeye başladık yine tavsiye üzerine Osman Pince artık ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım ayrıntılı alerji testi istedi garanti olsun diye 24. De cikicak sonuclar senin bebisin kac yasında? Et ve sut ürünlerini kestikten sonra kan kesildi ama kan gelmemesi baska bi gıdaya alerjisi oldugunu gösterirmi bilemiyorum ?? Benim bi arkadaşımın bebeginde de alerji vardı ve Osman bey le aştılar durumu çok ilgili bir doktor bakalım ins. Şifa olur benim diyetim cok sorun degil yalarımda ek gıdalara gecmiste kızımın acısından zor olacak siz başladınız mı ek gıdalara ?

Açıklamaların icin cok tesekkur ederim bizde simdi alerji uzmanına girmeye başladık yine tavsiye üzerine Osman Pince artık ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım ayrıntılı alerji testi istedi garanti olsun diye 24. De cikicak sonuclar senin bebisin kac yasında? Et ve sut ürünlerini kestikten sonra kan kesildi ama kan gelmemesi baska bi gıdaya alerjisi oldugunu gösterirmi bilemiyorum ?? Benim bi arkadaşımın bebeginde de alerji vardı ve Osman bey le aştılar durumu çok ilgili bir doktor bakalım ins. Şifa olur benim diyetim cok sorun degil yalarımda ek gıdalara gecmiste kızımın acısından zor olacak siz başladınız mı ek gıdalara ?

benim kızım 1 yaşında.

kan gelmemesi başka bir gıdaya alerjisi olduğu anlamına gelebilir. şu şekilde anlayabilirsin. yüzünde vücudunda kızarıklık olursa, kaka yaptığında makatında kızarıklık olursa, ishal olursa, en son ağır durum ise kanama olması.. illa yiyecek olarak düşünme; parfüm gibi kokularda, sinek ısırığı bitkisel ürünler kremler yağlarda yapar.

kanama olduysa yiyebileceğin şeyleri yazdım sadece onları ye doktorun seni yönlendirene kadar. keçi peyniri ye deneyerek ama. migrosta baltalı markayı al. yumurta, keçi yoğurdu, keçi sütü şuan hiç yeme doktorun seni yönlendirene kadar.

çok dikkat et. bağırsaklarında kanama olmuş. midesine vurmuş. çok ciddi durum. her bir yeni gıdayı azar azar yemeye başla ve 5 gün dene. en zararsız olanlar pirinç, kabak, havuç, semiz otu, pırasa, enginar, kereviz, elma, armut, zeytinyağı, yeşil üzüm.

Ekmekte yeme şuan. doktorun seni yönlendirene kadar.

parfüm sıkmayın kendinize tenine temas ettirmeyin. yerleri sabuz tozu ile sil. bebek bezi olarak huggies organik bezi kullan. parfümlü bez kullanma, deterjanı organik sabun tozu ve 4 kere durula çamaşırlarını, kullandığın tüm şampuan, yağ, krem losyon bunları kullanmayı kes. aşağıdakileri kullan.

yazın sinek ısırmasından uzak tut cibinlik kullan. yazın çok dikkat et, terlemesin isilik yaralara dönüşebilir alerjik olduğu için ciltleri hassas olabiliyor. benimkisi öyle.
şampuanı pişik kremi altta yazdım bunları kullan. başka marka kullanma alerji yapar yine midesine bağırsaklarına vurur. alerjik çocuklar genelde atopik ciltli oluyorlar. cildi kuru olur. sürekli nemlendir cildini aşağıda yazdığım nemlendirici ile.

yalnız bunu unutma her çocuk farklı alerji durumları. sen temkinli davran. az az arttıra artıra dene herşeyi. benimkine alerji yapan şey seninkine yapmayabilir.

şampuan: la roche lipikar serisi "Lipikar Syndet"
nemlendirici ve pişik kremi; "Lipikar Baume AP" yazında kullan bunu
yağ; gerçek zeytinyağı ile yağla.
pudra: chicco nun pudrası çok kullanmamaya çalış.

Bizimkinde yüzünde kızarıklıklar oluyor. hemen yedirmeyi kesiyorum. bağırsaklarına ve midesine vurmasın diye. alerji yaptığını doktoru ile görüşüyorum. o bana ne zaman tekrar denemem gerektiğini söylüyor ve kendisi notunu alıyor.

ek gıdalar sorun değil. ilk önce pirinç unu ile muhallebiyi dene, örnek ilk önce yarım çay kaşığı 2 gün 1 çay kaşığı 2 gün 1 tatlı kaşığı 2 gün şeklinde herşeyi dene ve arttır yavaş yavaş..
sonra pirinç+kabak+havuç diye sırayla gideceksin. meyve olarak elma armut şeftali yeşil üzüm ilk etapta. muz siyah üzüm alerji yapıyor. kuzu eti emin olduğun yerden aldır yağsız olanından onu 10 gün içinde denersin. yumurta sarısınıda 10 gün içinde denemeyi tamamlarsın. senin emzirmen alerjiyi daha hızlı atmasına yardımcı olur. yediklerine çok ama çok dikkat et. börek bisküvü tavut eti fındık yağı, mısır yağı, çikolata, ketçap mayonez gibi şeyleri sakın yeme.

Alerji doktoruna sürekli git bırakma kontrollerini. biz 2 ayda bir gidiyoruz.

moralini bozma zor alerjik çocuk. ama alışınca ve onu çözünce anlıyorsun kolaylaşıyor.

soruların olursa cevaplarım yine.

kızlar tamda bu konudan muzdaribim bebeğim6 buçukaylık ve hala cok kusuyorr reflü dendi kilo alımında problem yoktu ilaç kullanmaya gerek görmediler.kakadan test yapıldı alerji yok dendi.yalnız kızım doğduğundan beri son derece huzursuz.çenesinin altında egzamaya çeviren kızarıklıklar oluyo.ve cocuk arada bir sebepsiz yere ishal oluyo.ve hala huzursuz amakakada kan filan yok varmıdırki ya alerji şüpheleniyorum bazen uykudan aglayarak uyanıp kusuyo.

Son düzenleme:
kızlar tamda bu konudan muzdaribim bebeğim6 buçukaylık ve hala cok kusuyorr reflü dendi kilo alımında problem yoktu ilaç kullanmaya gerek görmediler.kakadan test yapıldı alerji yok dendi.yalnız kızım doğduğundan beri son derece huzursuz.çenesinin altında egzamaya çeviren kızarıklıklar oluyo.ve cocuk arada bir sebepsiz yere ishal oluyo.ve hala huzursuz amakakada kan filan yok varmıdırki ya alerji şüpheleniyorum bazen uykudan aglayarak uyanıp kusuyo.

ben doktor değilim ama edindiğim tecrübeye dayanarak fikrim alerjiden dolayı olabilir. benim kızımın tepkilerin aynısını yaşıyorsunuz. kakadan alerji testi yapılmaz. kandan yapılır. ve 9 aydan öncesine alerji testi yapılmıyor çünkü doğru sonuç vermiyor. belliki gittiğin doktor bu konuya hakim değil.

şimdi çocuktan çocuğa farklı bazıları 2 aylıkken çıkıyo bazıları 6 aylıkken bazıları 2.5 yaşında yada daha ileriki yaşlarda ve bazıları hafif bazıları ağır alerjik oluyor. herkeste tepki aynı değil. onun için sizinkide benimkine göre daha hafif sanki. çünkü kilo alımı var diyorsun. ama az mı kendi yaşıtlarına göre kendi onu bilmiyorum. bizde kilo alımı durmuştu ve gerilemeye başlamıştı.

çenesinin altı egzama gibi dediniz benim kızımda öyle. yukarıda yazdığım nemlendiriciyi sürekli kullanın. egzamaya çevirmesin yoksa kortizonlu antibiyokti ilaçlar kullanmak zorunda kalırsınız.. hele yazın sürekli sürün kalın giydirmeyin. alerji ise alerji damlası kullanması gerekiyor.

huzursuzluğu yediği birşeyin yada emziriyorsan senin yediklerin ona dokunduğu için aşırı gaz ve ağrı yaptığından huzursuzluk yapıyor olabilir.

yenilen şey alerji yapıyor dokunuyorsa ishal yapar.
.
emdiğinde yada ek gıda yediğinde 2 saat yatırma sakın buna çok dikkat et. yatarken kusmayacaktır. ve midesi dahada zamanla rahatlıcaktır. yastığını yüksek tut. bol su içir. yatarken kusuyorsa yanında yat sürekli.

ve kesinlikle lütfen çok iyi bir ÇOCUK GASTROLOJİ PROFESÖRÜNE git. belkide başka birşeydir. Fügen hanım bize başka ilaçlar verdi. ve karaciğer enzimlerine bakarak verdi. onun için diyorum bu konuyu çocuk doktorları bilmiyor yada çok detayını bilmiyor. o anlamda bilen kişilere bu işte uzman doktorlara götürün lütfen...
ve eğer alerji teşhisi konulursa yukarıdaki tavsiyelerime şimdilik dikkat etmeni tavsiye ederim.

geçmiş olsun...

Back
X