bebeği rotavirüs geçirenler?

nymphedoraa

❤️
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2017
818
1.547
63
31
kızım prematüre 1 aylık oldu perşembe günü kakasında kırmızı kahverengi su görünce doktora götürdüm rota virüs pozitif çıktı maalesef tedavisi semptomatik geçen hafta dan beri geçmesini bekliyorum ve kızım anne sütü alamıyor çünkü sütüm yok mamayla besliyorum. sizin yenidoğanı bebeklerinde rota nasılsın nasıl kaka yapıyorlardı? kaç günde atlattınız?

Sutunuzu sagdiginizi yazmıştınız, azıcık da olsa sütünüzden verin verebildiginiz kadar. Bebeginizdeki hastaliga karşı sizin vucudunuz antikor üretir, sütle o antikor bebeğe geçer, bebeğiniz daha kolay atlatır hastalığı. Ayrıca memeyi tutmuyorsa bile bebeğin ağzına verin, tukurugu meme ucuna değsin. Meme ucunda bebeğin tukurugundeki içeriği beyne ileten alıcılar var. Annenin beyninden bebeğin tükürüğü analiz edilip ona uygun süt üretiliyor.

Benim bebeğim 11 aylıkken geçirdi rotavirus fakat şükürler olsun oldukça hafif geçirdi. İshali 10 gün surdu, yavas yavas hafifledi. Sadece ilk gece ateslenmisti.

Dikkat etmeniz gereken şey vücuttan atılan sıvıyı yerine koymak. Bebek ishal ve kusmayla su kaybediyor, bir de sıcaklar eklenince su kaybı artiyor. Siz bir de mama verdiğiniz için bebeğin su ihtiyacini iyi gözlemlemeniz gerekiyor. Mamayı doktorun tavsiye ettiği sıklıkta verin, daha fazla vermeyin. Mama vakti gelmeden bebek aranmaya başlarsa biraz su verin, bir kerede fazla su içerse gerçekten acıkmış da olabilir yalnız. Bebeginiz kusuyorsa mamasını suyunu bir kerede vermeyin daha cok kusar, ne vereceksiniz azar azar sık sık verin. Kusma, ishal devam ederken bebek beslenmeyi reddederse, çişi azalırsa doktora goturun, vucut susuz kalacağı için serum verilir. Gereksiz yere serum vermek de böbrekleri yoruyormus, guvendiginiz bir doktor olması önemli.

Son olarak büyükler bir yelege bir battaniyeye takmış durumda, hele premature bir yenidogani sarıp sarmalayana kadar rahat vermiyorlar anneye. Siz doktorunuzu dinleyin, bebeği sıcaklara uygun giydirin, terlerse de su kaybı olur çünkü. Banyosunu ihmal etmeyin, haftada bir sabun kullanin, onun dışında sadece suyla temizleyin, doktorum böyle önermişti.

Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Sutunuzu sagdiginizi yazmıştınız, azıcık da olsa sütünüzden verin verebildiginiz kadar. Bebeginizdeki hastaliga karşı sizin vucudunuz antikor üretir, sütle o antikor bebeğe geçer, bebeğiniz daha kolay atlatır hastalığı. Ayrıca memeyi tutmuyorsa bile bebeğin ağzına verin, tukurugu meme ucuna değsin. Meme ucunda bebeğin tukurugundeki içeriği beyne ileten alıcılar var. Annenin beyninden bebeğin tükürüğü analiz edilip ona uygun süt üretiliyor.

Benim bebeğim 11 aylıkken geçirdi rotavirus fakat şükürler olsun oldukça hafif geçirdi. İshali 10 gün surdu, yavas yavas hafifledi. Sadece ilk gece ateslenmisti.

Dikkat etmeniz gereken şey vücuttan atılan sıvıyı yerine koymak. Bebek ishal ve kusmayla su kaybediyor, bir de sıcaklar eklenince su kaybı artiyor. Siz bir de mama verdiğiniz için bebeğin su ihtiyacini iyi gözlemlemeniz gerekiyor. Mamayı doktorun tavsiye ettiği sıklıkta verin, daha fazla vermeyin. Mama vakti gelmeden bebek aranmaya başlarsa biraz su verin, bir kerede fazla su içerse gerçekten acıkmış da olabilir yalnız. Bebeginiz kusuyorsa mamasını suyunu bir kerede vermeyin daha cok kusar, ne vereceksiniz azar azar sık sık verin. Kusma, ishal devam ederken bebek beslenmeyi reddederse, çişi azalırsa doktora goturun, vucut susuz kalacağı için serum verilir. Gereksiz yere serum vermek de böbrekleri yoruyormus, guvendiginiz bir doktor olması önemli.

Son olarak büyükler bir yelege bir battaniyeye takmış durumda, hele premature bir yenidogani sarıp sarmalayana kadar rahat vermiyorlar anneye. Siz doktorunuzu dinleyin, bebeği sıcaklara uygun giydirin, terlerse de su kaybı olur çünkü. Banyosunu ihmal etmeyin, haftada bir sabun kullanin, onun dışında sadece suyla temizleyin, doktorum böyle önermişti.

Allah yardımcınız olsun.
çok teşekkür ederm bilgiler için kusma yok ishal de çok az zaten kaka yaparken kahverengi si su geliyor sadece o biraz kafama takıldı. eşim araştırmış bağırsak mikrobiyatası olabiliyormuş rotavirüs yüzünden tahrip olan acaba sizde öylemiydi?

Benim bebegim gunde bes kez koyu yesil kaka yapiyordu, kan gormedim, ek gida da aldigi icin kakada kani secmek zor. Tabi bir yenidogan icin gunde bes kez kaka normal. Gunde kac kere kaka yapinca yenidogan ishali oluyor onu bilemiyorum. Ama belki rotavirus bile değildir bebeginizdeki. Benim bebeğim sadece anne sütü alan alerjik bir bebekti. İlk aylar hep su gibi yeşil bazenbde kanli kaka yapardi. Bir doktor dedi ki aaa rotavirus salgini var hemen tahlil isteyelim. Ama tahlil vermek için geç kaldik ve mecburen tekrar tahlil istesin diye tesadüf bir başka doktora gittik, anlattık durumu. Sadece anne sütü alan bebekte rotavirus olamaz dedi. Tahlil bile verseniz genelde pozitif çıkıyor, bu hastanenin laboratuvarina hele hiç guvenmeyin dedi. Gercekten de ikinci doktor haklı çıktı, bebeğim alerjiden ötürü ishaldi.

Bana kalırsa bir başka hastanede yeniden tahlil yaptirin. Alerjili bebek forumlarinda o kadar çok yanlış teşhisle antibiyotik kullanan vaka okudum ki anlatamam. Belki bebeğinizde de alerji vardır. Belki gerçekten rotavirustur.

Ailenizde alerjisi olanlar varsa, mesela ceviz yiyince benim dilim kabarır, hafif bir alerji, esimde alerjik nezle var o da ağır bir şey değil ama alerji sonuç olarak. Sizde de benzer çok hafif bir alerji bile varsa bebeginizin alerji olma ihtimalini iyi irdeleyin. En sık görülen alerji inek sütü alerjisi. Eğer alerji gerçekten varsa emzirirken süt ürünleri diyeti yapmanız ve bebeğe alerji maması vermeniz gerekir. Alerji ihtimalinden emin olmak isterseniz neocate, pregomin as mamaları alerjili bebekler için özel üretilen mamalar. Kutusu 100 lira civarı. Pahalı ama doktorunuzla gorusup bir kutu alıp deneyebilirsiniz. Siz de iki hafta diyet yapın, alerjiyse iki haftada belirtilerin kaybolması gerekir.

İstanbul'da yasiyormussunuz, yakınsak kullanmadığım bir kutu mama verebilirim denemeniz icin.

doktorla görüşüp tekrar bir allerji testi yaptırabilirsiniz özel mamalar var bu durumlar için benim bildiğim pregomin as mesela dr. danışıp verebilirsiniz

Back
X