Bebek Beslenmesi Bebeği "sabırtaşı yağı" ile memeden kesme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim oğlumda 21 aylık beinim gündüz emzirme sabah kalkınca emzirme olayları yok. bende kesmeyi düşünüyorum benim tek derdim emerek uyuyan bi çocuk olduğu için nasıl uyutacağım? doğdu doğalı memede uyur ve emzirmeyi kesersem nasıl uyuyacak bana yardımcı olun ne olur. bir de basakss arkadaşım göğsün süt dolma olayını nasıl çözdün bilgi verirsen çok sevinirim

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım benim kızımda 23 aylık hala emiyor çalışan bir anneyim geceleri deliksiz uykuya hasret kaldım diyebilirim kızım hemen hemen her saat uyanıyor sürekli yanımda ağzında meme olsun istiyor ne yapacağımı nerden başlayacağımı şaşırdım sütten kesme konusunda herkes farklı birşey söylüyor kafam karıştı iyice forumada sırf bu yüzden katıldım sanırım sizler bu süreci aşmışsınız bana da yardımcı olursanız sevinirim ..görüşmek dileğiyle

benim oğlumda öyleydi, ona hep emzirirken anlattım, bak canım artık memelerde süt bitecek ve sen artık abiler gibi bardaktan içeceksin dedim, bir süre böyle konuştum, sonra sabah uyandığında ki emzirmeleri sonlandırdım, meme istediğinde hadi gel birlikte kahvaltı hazırlayalım diyerek oyaladım, ardından gün içinde ki 1000000. emzirmeleri :) sonlandırmaya başladım, kimisinde hadi gel su içelim, kimisinde hadi gel meyve yiyelim diyerek ilgisini başka yöne çektim bir kaç hafta içinde gündüz emzirmelerini bitirdik, geriye gece emzirmeleri kaldı ki en zoru da buydu, emerek uyuyor ve saat başı bazen yarım saatte bir uyanıyordu, gece emzirmelerini ise bir kerede bitirdim, canım artık süt tamamen bitmiş biraz su içip geri uyu istersen dedim, çok ağladı :KK43: ama yapmak zorundaydım 25 aylık uykusuzluk beni bitirmişti çünkü, size kolaylıklar dilerim.
Siz yine erken bitirmişsiniz, ben 28 aylıkken gündüz, 32 aylıkken gece kestim artık :(

Benim oğlumda 24 aylık hala emiyor maalesef. Gerçi eskiye nazaran çok az emiyor ama krizi tutunca meme meme diye ağlıyor:) özellikle de işten gelince yatıyor kucağıma ağlıyor. Onu öyle görünce dayanamayıp veriyorum. Kendi kendine bıraksa keşke...
Oyy kıyamam yaaa
Çalışıyormusun bide. Ne zordur çocuk için. Seni özler gün boyu.
Şimdi ne yaptınız merak ettim

Bıraktırma çalışmalarına gündüzleri azaltarak başladım . Bir hafta sonrasında ise gündüz vermeyip sadece gece emzirdim. Son bir haftadan beri gece vermeyi de kestim hala arada isteyeceği tutuyor ama dayanmaya çalışıyorum .
Bakalım umarım bıraktırmışımdır başa dönmem .
Azaltarak başlamakta büyük marifet bence
Çünkü çocuk meme diye tutturunca elden hiç bişey gelmiyo. Bıraktınız mı artık

Bende biraktiriyorum suan. çok cok duskun ve istahsizdi. Her hafta sut saati aralarini 1 er saat acarak gunduz sutunu bitirdik cok sukur. Gunduzu bitirmek zor olmadi. Cunku soyle yaptim; once sikligini arttirdim. 1.5 saatte bir daha kizim istemeden tlf alarmini kurup , calinca sut saaatiiiiii diye sevinip yanima cagirdim. Alarm calmadan gelince daha saat calmadi diyordum. Tamam diyip gidiyodu. Sik sik caldigi icin guvenini kazanmis oldum. Ve rahatca sut saatini bekler oldu. En son sadece ogle uykusuna dalmadan onceki seansi bitirdik. O biraz zor oldu cunku baska turlu uyumak istemiyodu. Cok diretince kucuk bi cikolata veya topitop veya kakaolu sut ile o anki krizi atlatiyoduk. Normalde abur cubur cok nadir verdigimizden cok etkili oluyodu. Hafta hafta saat aralarini 1 er saat acarak gunduzu bitirdik. Simdide geceyi bitiricez ins. Onuda kademeli kesicem. Once sabah uyandigindaki. Sonra ondan bi onceki... Seklinde. Gece uykusuda anne sutuyle ve geceleri sik sik uyaniyo. Zor biraz Ama cocumuz icin psikolojisi icin en sagliklisi bu o yuzden gayret etmeye deger. Tiksindirerek biraktirmak cok kolay ama uzun vadede guven kaybi olarak geri donuyormus malesef. Lutfen biseyler surmeyin. İsin uzmani cocuk psikolologlarinin tavsiyesi de bu.
Aa ne kadar güzel bi yontemmiş. Tebrik ederim bilinçlisin bu mevzuda.
Lakin bu çok sabır isteyen bi konu gerçekten yavaş yavaş bıraktırmak büyük emek istiyor.
Ben yapamazdım heralde

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım benim kızımda 23 aylık hala emiyor çalışan bir anneyim geceleri deliksiz uykuya hasret kaldım diyebilirim kızım hemen hemen her saat uyanıyor sürekli yanımda ağzında meme olsun istiyor ne yapacağımı nerden başlayacağımı şaşırdım sütten kesme konusunda herkes farklı birşey söylüyor kafam karıştı iyice forumada sırf bu yüzden katıldım sanırım sizler bu süreci aşmışsınız bana da yardımcı olursanız sevinirim ..görüşmek dileğiyle
Şu an ne yaptınız bilmiyorum ama bildiğim şuki 2 yaşına kadar emzirilmemeli
Çünkü bıraktırması psikolojilwolarak etkiliyor hem anneyi hem çocuğu
Bir dahaki çocuğumu en fazla 1.5 yaşında bıraltırcam kararlıyım

Back
X