Doğuma Hazırlık bebeği sallamak ve ayrı oda

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

missladybird

Defne'm
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
1.989
1.672
358
34
merhaba hanımlar... İlk bebeğimi bekliyorum ancak çok çok yakınımda bebek büyüten insanların yaşadıklarına çok şahit oldum. Özellikle bebeği sallama konusunda. Gece gündüz beşik sallamaktan bitap düşen kuzenlerimi teyzemi eltimi gördüm. Hamileliğimde 4. Ayım olmasına rağmen birçok çocuk gelişimcinin gelişim psikoloğunun ve tecrübeli annelerin yazdığı kitapları okudum ve kendimce bir çıkarım yaptım. Sonuçta bebeklere sallanmayı biz öğretiyoruz. Hiç sallanmamış bir bebek sallanmayı isteyemez uykuya geçiş için sallanmayı bekleyemez. Biz onlara ne öğretirsek onlardan bizden onu isterler. Oyuzden ben bebeğimi hiç sallamamaya karar verdim.yatağına yatırıp ona ninni söyleyip uyuması için birkaç pış pış yapabilirim. Bebek her uykudan önce aynı şeylerin yapıldığını farkediyor. Örneğin siz yatağa yatırıp ninni söylemeye başladığınızda bebek uyku vaktinin geldiğini anlıyor. Zaten biraz buysun özellikle gece uykularından önce her gece kitap okumaya başlayacağım. Büyüsün dediğim 9. Ayda falan rn geç. Bunun dışında evim dublex yatak odam üst katta bebek odam alt katta. Ben yatak odasına da bir beşik alacağım ve en fazla 9 ay bebeğimle aynı oda da yatacağım. 9.aydan itibaren odayı ayıracağım. Kameralı bebek telsizi kullanacağız.

sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz. Benimle fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Sonuçta akıl akıldan ustundur...

Aynen öyle sakın ama sakın sallama benim kızım kaynanam yüzünden sallanmaya alişti 2,5 yaşinda hala sallıyoruz.rutin olustur bebek bu anlamaz deme herşeyi anlıyorlar.oda konusundada aynı katta ol derim ben zaten tedirgin olursun yatamazsın.ben yan odada yattiğinda korkuyorum duymazsam bişey olursa diye

aynen canım Tracy Hogg un "easy" rutinini uygulamak istiyorum. Oda konusunda da 9. Aya kadar ayırmak daha kolay oluyormuş. Hem bebek pskolojik olarak da etkilenmiyormuş. Yani 1 yaşa 2 yaş ve ya 3 yaş bu çocuk eninde sonunda odasında yalnız kalacak ne kadar erken o kadar iyi diye düşündüm. Üst katta sadece yatak odası banyo ve küçük bir çalışma odası var. Bebek odasını mecburen alt kata yapıyorum.

Çalişma odasını yapabilirsin canım sonucta besik sifonyer dolap sadece.benim kızım bizle yatmaz asla.öyle alişti aynı ytakta da yatmıyor bazen alıyorum brn korkuyorum yanıma gel diye yok snin yatağin bu diyor gidiyor hemen

Çalışma odası da çok küçük canım çalışma masası ve kitaplık anca sığıyor. Yani mecburuz alt kata yapmaya. Bir şekilde alışıp düzene koyacağız artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…