Çocuk Hastalıkları Bebeği sürekli kusan(ya da kusarak büyümüş) anneler,banada bir akıl verin :((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
Merhaba arkadaşlar,
Bebeğim doğduğundan beri çok buyuk olmasada bazı sorunlarla uğrasıyorum.Ama şu an kusma sorununu fazlasıyla kafaya takmış durumdayım.
Bebeğim 1ayını gecince kusmaya basladı.Özellikle yoğun kustuğu zamanlrda tıkanıp nefessiz kalıyor.
Sürekli kusuyor,ama ağızdan akma sızma falan değil.Gunde 50 kere ustunu değiştiriyorum.boynundan bez eksik olmuyor.Bazen emdikten sonra bazen emdikten 1 saat sonra kusuyor.Bazen tamamen süt,bazende kesik süt seklinde oluyor.Doktora göturdum idrar tahlilleri temiz cıktı.refludendir dedi doktor,birde laktoz intoleransı var.
Bu ay 17 gunde sadece 200gr almış.kafayı yemek üzereyim.
doktor ilaç vermedi.bir mama verdi ar mama ama bu mamada laktoz intoleransı olan bebeklerde kullanılmaz yazıyodu,kullanamadık.

sizinde başınıza geldimi bu kızlarbebekleriniz sürekli kustumu,neler yaptınız,düzelme oldumu yada ne kadar sürdü.Paylaşımlarınızı bekliyorum sizden..zaten cok zayıf doğdu kızım.2500gr doğdu.su an 2 aylık ve sadece 3700.insallah kilo alır,insallah kusması biter
((

Benim kızım da çok kusan bi bebekti. 5.Ayda yavaş yavaş azaldı ve 6.ayda hiç kalmadı. Bizim sıkıntımız reflüydü.Kilo alımı gayet düzenliydi ama. Kiloda sıkıntı varsa aaraştırılmalı diye biliyorum. ıdrar yolu enfeksiyonu olabilir.
Eğer reflüyse emdikten sonra 30 dakika dik tutmak ve yatağın başını yükseltmek gerekiyor.

Aynı sıkıntıyı bizde yaşadık kusmadan dolayı kiloda az alıyordu reflü yada idrarla ilgili bir sorun bulunamadı ama bebeğimin gazı çok fazlaydı. Kustuktan sonra rahatlıyordu ne zamanki gaz sorunumuz azaldı o zamandan beri kusmalarımızda azaldı bazende hiç olmuyor.
Önerim olarak eğer gazlı bi bebekse Drumun önerisi olan Bebelac AC Almiron dene, bağırsaklarını çalıştırıyor ve gaz sorununu epey oranda çözüyor bu şekilde kusmasınada faydası olabilir.

canım senı o kadar ıyı anlıyorumkı benımde bebeğim süreklı kusuyodu hemde fışkırtma tarzında ve her emmeden sonra dr umuz reflu dedı ama kılo alımımız ona rağmen fazlaydı kılosunu etkılemedı eğet kılo almıyosa araştırın bızımkı yaşına kadar sürdü umarım kısa zamanda düzelir

canım peki nasıl besliyordun,kustuktan sonra hemen yine emziriyormuydun yoksa saatinde mi veriyordun??

evet canım,çok ama çok gazlı bir bebek.inanılmaz geğirir ve inanılmaz alttan sesli gaz cıkarır.Zaten kusunca cok rahatlıyor gulucukler sacıyor.Ama midesi bosalıyo gibime geliyo,sanki aç kalıyo.Kusar kusmaz beslemelimiyim acaba sence..

bugun yine kustu benim kızım deli gibi.burnundan fıskırdı,ve nefesi tıkandı yine.nefessiz kalınca cevirip sırtına vurarak kendine getirdim.delirmek üzereyim.korkudan yanından ayrılamıyorum.cunki wcye bile gitsem o sırada kusup tıkanırsa cevirip kendine getirevcek biri olmayacak yanında.
Dua edin ne olur kızlar.Lutfen artık gecsin kusmaları yada bir çare bulayım.Allah'ım baska dert vermesin tabi ama bu kusmalara ve tıkanmalara cok uzuluyorum..
yediği çıkıyor,nasıl kilo alsın ki..

Canımsın senin yaşadıklarının aynısını bende yaşadım onun kusması bir tarafa dediğin gibi nefes alamaması beni mahvediyordu ağzından burnundan fışkırırcasına kusıuyordu. Hep korkuyodum bir şey olacak diye. o ağlıyodu ben ağlıyodum. Canım 6 aya kadar bu böyle devam edecek. başını yatarken yüksek yapacaksın belinden yukarısı eğimli olarak yüksek olacak ki omurgası zarar görmesin. Kustuğu zaman yüzüstü çevir ki rahat çıkarsın. Burnunu pompayla temizle Ama eczane de otri bebe adında bi pompa satılıyo sen ağzınla çekiyosun o daha rahat oluyor. Allah yardımcın olsun. Bbebeğime bakıcam özelden ulaşırsan yardımcı olurum sorun falan olursa yani

benimde bebeğim 1,5 aylık bizde 10 günlükkken kusmaya başladık, tuvaletini yapacam diye ıkınırken ağzından fışkırır tarzda kusuyordu, kusacak diye yarım saat kucagımda tutuyordum geceleri uyumuyordum. Şimdi azaldı sızıntı şeklinde kusuyor, ama o zamanlar doymak bilmiyordu saatlerce emiyordu o da daha çok gaz yapıyormuş gaz olunca da basınçla kusuyormuş biz emziğe alıştırdık kusması azaldı. sana önerim sık sık besleme 2 saat ara ver mutlaka ve midesindeki gazıda mutlaka çıkar.

benimde bebeğim düşük agırlıklı dogmuştu, bize sık sık beslerseniz midesi gelişemez kilo almaz demişlerdi. bir de ne kadar etkili oldu bilmiyorum ben kendim balık yağı içmiştim süt besleyici olsun diye istersen sende dene.

canım,çok sağol sana özelden yazıcam mutlaka..

canım peki ama kusunca midesi boşalmıyormu,ben genelde 2-3 saatt bir emziriyorum ama kustu diye midesi bosaldı diye hemen emziriyordum.hatamı yapıyorum acaba.cunki kusunca hemen meme aranmaya başlıyor.bebeğin kaç aylık oldu şimdi,kilo sorunu yasadınızmı??

sen kaç saatte bir besledin peki canım.Birdeneden öyle dediki doktor,çok besleyince daha cok yemiyormu??balık yağına benimde aklım yattı.gaz yapmaz insallah ama?

1,5 aylık oldu benim kızımda kilo sorunu yaşamadık biz, ilk bende senin gibi her istediginde emzirdim 2 saat emziirirdim, kilo aldı ama çok emdigi için midesi boşalmayınca sürekli kusuyorduiboğazına kaçırıyordu çok korkuyordum bişey olacak diye. çok emmesi aç olmasından degil emme güdüsünğ bastırmak için.emziğe alıştırdım ama 2 saatte bir mutlaka kendi mememi verdim,fışkırır tarzda kusması gitti ama boş emziği emmek kolayına geldi, karnı doyduktan sonra boş emzik isterim diye aaglamaya başladı bu kezde daha az emmeye başladı. aslında emziğe alıştırdıgıma pişman oldum emziğe başlayınca günlük kilo alımı yarıya düştü, keşke benim memeyi yalancı meme yapmaydı da ayn ıhızda kilo alsaydı dedim. saat başı emdiginde mesela 30cc alıyo bırakıyo bi saat sonra tekrar o kadar emiyo ve midesi büyümüyo ama 3 saatte çok acıktıgında verdiğinde emme miktarı artıyo böylece mideside büyüyo ve kusmasıda azalıyo . sana tavsiyem meme verme kilo alma sorunu varsa, emzirdikten sonra en aşagı yarım saat dik tutuyordum ben, sallamıyordum bile, ve biz kırkı içinde yastıga başladık, hatta emdikten sonra gazı çıkmamışsa yastık başını daha da yükseltiyordum. birde bence balıkyağı ve pekmez iç, bidebebeginii mutlaka yağla büyükler yağlayınca genişlemesi daha kolay olur dediler

cnm bzmki de öle büyüdü.hep kusardı.o kdr çok kusuoduki bi de peynir gibi.sıkma canını kusmasından çok kilo almamasının nedenini araştırsın doktorlar bence.inş.bişey yoktur kuzucuğunda.

benim oglumda dogdugunda baya kusuyodu bizde anne sütüyle beraber milupa ar kusmama maması yedirdim onu yedigi zaman emdiginide kusmuyodu bizde aman kilo almıycak hep kusuyo diyorduk ama drumuz o fazlasını çıkarıyodur kilo alıyosa korkmayın demişti ve öylede oldu sende dene istersen

canım biz yastığa daha erken basladık mecbur.Dik tutuyorum ama bir yandanda beline sırtına zararlımı acaba diyorum.emziğe başlattık zaten cunki dediğin gibi emme isteği cok fazlaydı,başedemiyorum.pekmezi çok severim sulu halinide ama acaba gaz yaparmı diye korkuyorum.tahin pekmez yiyorum ama korka korka gaz yapar diye.gaz yapmaz dersen bol bol yiyip içicem pekmezi..balıkyağı fazla gelmezmi hergun bebişe gececk sonucta??

canım doktorum vermişti banada ama laktoz içerdiğinden vermiyorum.laktoz intoleransı var benim bebeğimde canım..

pekmez gaz yapar mı bilmiyorum ama hem sütü artırıyor hemde besleyici olsun diye içiyorum ben. Balık yağına gelince kimi direk veriyormuş dogdugundan itibaren ben o kadarına cesaret edemedim, dolaylı olarak alsın istedim.

benim ikiz kizlarim da aynen oyleydi yer yemez hemen o kadar cok kusuyorlardiki mama yemiyorlar zaten anne sutunu yettirmeye calisirken boyle kusunca deli oluyordum su an 3 ayliklar biraz azaldi ama yinede kusuyorlar doktorumuz taze sut kusuyorsa ya yediginin fazlasini kusup midesini rahatlatiyor yada cok gazi var gazini cikarirken zorlamadan cikariyor yer yemez iyice gazini cikar kesik kesik kusuyorsa sik araliklarla besliyorsun demektir.ha bide cok kusan cocuklar yan yatmali yada yuz ustu yatmali zamanla azalacak merak etme

canım yuzüstü yatma konusunda eminmisin.cunki benim gittiğim tum doktorlar kesinlikle yan yada sırtustu yatır basıda yuksek olsun dediler.Yuzustu yatırmak ıstersemde mutlaka yanında beklemeliymişim.Sen doktoruna sordunmu bu yatma konusunu??
bu arada benim kız da 3aylık oldu ama hala kusuyor canım..Her cıkan sütü ziyan olmuş sayıyorum,içim gidiyor..Cok taktım kafaya,baskalarının cocuğu kusmuyor yada en fazla ağzından akıyor fazlası..Acaba bizimkiler ne zaman duzelecek??

Benim kızımda çok kusuyordu ilk başlarda ama bizimkisi laktoz intoleransıydı.Değil bebeğime yedirmeyi,ben 1 kaşık bile yoğurt yesem emdikten sonra kusmaya başlıyordu.Emzirdiğim müddetçe yoğurt ,süt gibi şeyleri hiç yiyip içmedim.1 yaşından sonra geçer demişti doktor, geçti.Allah yardımcın olsun, bebeğine acil şifalar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…